Реклама / Ads
17| 6507 |26.09.2011 НОВИНИ

Дебата за София-циркаджийски номера под знака на циганите и боклука на града

.
Да влязат ли багерите в гетата; кой е строил сметище и къде да се събира боклукът, обсъждаха кандидат-кметовете за София в отсъствие на действащия кмет.
 

Това пък предизвика оттеглянето от дебата на синия Прошко Прошков, който отказа да участва в дебат без Фандъкова. На свой ред кандидат-кметът на Атака Николай Пехливанов каза, че това били циркаджийски номера.

Предпочитам да наричам "ромските" гета цигански, това е правилно, каза по БНТ в дебат за София Ангел Джамбазки, кандидат-кмет на ВМРО. Според всички участници това било голям проблем за столицата.

Николай Пехливанов от "Атака" настоя, че законите трябва да се спазват и прилагат - има ли незаконно строителство, то трябва да бъде премахнато. Как може някой дядо на село да си построи незаконна тоалетна в двора и да му я разрушат, а в същото време тези постройки да стоят, попита той.

Не е толкова лесно да влязат багерите, това са живи хора, репликира Георги Кадиев, кандидат-кмет на БСП. Той даде пример с конфликт със Софийска вода в кв. Филиповци. Там никой не плащал една стотинка за вода. Решението било Софийска вода да купи водомери и да ги подари на хората; след това те щели да ги изплатят на разсрочено плащане, а те да се самоорганизират и да плащат. до ден днешен нищо не било направено.

Частично бях решил този проблем в циганската махала в "Хр. Ботев", където били съборени къщите и с европари циганите си построили социални къщи. Да сте чули там да има вълнения?, попита Стефан Софиянски, кандидат-кмет на ОДС. Тук не трябва да се вадят пари от бюджета, добави той и обясни, че това можело да стане с инвестиционни пари отвън.

Всеки трябва да си строи със свои пари, да си плаща наема, но аз не съм съгласен да им купувам водомерите, репликира Джамбазки.

Завод за боклука няма, защото е корупционна схемата, обясни Кадиев. Пехливанов каза, че 100% имало опасност от нова криза с бокрука, тя била неизбежна, защото капацитетът на сметището бил изразходен. И утре да започне нова криза, необходими са 30 месеца за изграждането на завода. Вл. Каролев обвини 3-ма поредни кмета за положението. Още на първия общински съвет той казал на Борисов да отиде да види, че сметището в Суходол имало още капацитет. Оттук само аз съм строил сметище, напомни Софиянски.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5011 |07.09.2011 ГЕРБ спря дебата за депутатските субсидии . 83| 8732 |29.07.2011 Б. Борисов: Приятелски съветвам "Лукойл" да не погаждат номера на държавата! . 7| 5484 |15.06.2011 Цачева отказа отлагане на дебата по вота . 76| 6025 |16.04.2011 Записват номерата на протестиращи, блокирали улици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads