Реклама / Ads
75| 10662 |02.10.2011 НОВИНИ

Трактора пазел Първанов в БСП, Филчев му давал сигналите срещу него

.
Алексей Петров и Георги Първанов
Алексей Петров е получавал от най-високо място в прокуратурата папките със сигналите и оплакванията срещу него. Това заяви в „Насреща с Люба Кулезич” на ТВ-7 свидетелят по делото срещу „Октопода” и бивш служител на НСО Пламен Устинов. Той гостува на предаването, придружен от съпругата си Ангелина.
 
Веднъж Петров показал папки на Устинов и му казал да отвори, която поиска. Оказала се със сигнал на бизнесмена КокоДинев, който уведомявал прокуратурата, че Трактора го заплашва със смърт. Тази папчица ми струва 50 000 долара, похвалил се Петров.Устинов разкри също така, че Алексей Петров, бившият главен прокурор Никола Филчев и бившият офицер от „баретите” Филко Славов са се срещали многократно в определен ресторант. Това ставало много преди да бъде убит прокурора Колев, което опровергава твърденията на Трактора, че не се е познавал с Филчев.

 

За втори път в разстояние на три дни Устинов заяви, че през февруари 2008 г. Алексей Петров, тогава високопоставен служител в ДАНС, му поръчал да убие бизнесмена Гриша Ганчев. Преди това смятал, че Ганчев или негов близък трябва да бъдат отвлечени, но в един момент променил мненето си и бил категоричен, че се налага да бъде разстрелян. Извикал Устинов и още двама души на басейна „Спартак” и провел с тях индивидуални разговори, на които им свел подробности как да се реализира „мократа” поръчка.

 

Устинов предупредил Ганчев за готвения атентат. Бизнесменът от своя страна се срещнал с президента Георги Първанов. На срещата присъствал и Алексей Петров. Какво са се разбирали не е ясно, но хора от охраната казали на Устинов за срещата. Двайсетина дни по-късно, през май 2008 г. бе отвлечен бизнесменът и съдружник по онова време с Гриша Ганчев – Ангел Бончев. Дали има връзка между тези събития, трябва да установи прокуратурата, смята Устинов. Това би дало нова посока (за покровителство от високо място) на делото срещу "Наглите", които са обвинени в поредица отвличания, а някои от тях и в убийство.

 

Защо решихте да проговорите, защо и съпругата ти е тук, попита Кулезич. Защото не може да се живее повече под огромно напрежение и постоянни заплахи, отговори Ангелина. Тя сподели част от преживяното през последните три години. Разказа и за смъртните заплахи срещу съпряга й, както и споровете, които двамата водели по цели нощи. Тя призна, че го е принудила да се съгласява с някои от исканията на Петров и обкръжението му, за да осигури безопасност на децата си и цялото семейство. Стигнала дори до заплахи, че ще се разведе с него, за да оцелеят децата им. Натискът върху семейството обаче продължил, въпреки че Ангелина е втора братовчедка с Петров и се познават от малки.

 

В предаването за първи път бе съобщено, че още преди да стане президент, като председател на БСП Георги Първанов е бил охраняван от Алексей Петров и негови хора. Те го пазели дори от другарите му на традиционните тържества на Бузлуджа.

 

Прокуратурата трябва час по-скоро да започне проверка на разкритията, които направи тази седмица Пламен Устинов, заяви журналистът Огнян Стефанов, който също участва в предаването в качеството си на представител на Гражданската инициатива за защита на жертвите на организираната престъпност. Нека се разкрие каква е истината, защото разкритията са страшни, те свързват имена от най-високите етажи в държавата с мафията и с извършването на тежки престъпления. Ако се докаже, че всичко това не е вярно, ще се изчисти името на президента Първанов, а Устинов ще бъдзе подведен под отговорност за думите си, допълни Стефанов.

 

Той припомни също, че след пресконференцията в петък, когато за първи път Пламен Устинов направи потресаващите си разкрития, дори не бе отразена в някои медии. „В събота ми се обадиха колеги от пресгрупата на Огнян Донев и Любомир Павлов и ми казаха: Виждаш ли за какво става дума? Перфектна цензура!”. Въпросът е дали събитието е премълчано заради президента Първанов, заради Алексей Петров или заради двамата, попита Стефанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5686 |27.09.2011 Катуница стресна Първанов, свиква Съвета за национална сигурност . 11| 5874 |27.09.2011 Куцаров: Трактора да върне взетите милиони като таен агент . 37| 5106 |26.09.2011 Първанов в Катуница - това е само PR, отсече Сидеров . 73| 6706 |26.09.2011 Б. Борисов откри пътен възел и отпраши към Пловдив за среща с Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads