Димитър Куцаров: През 2014 г. идва крахът на България

41

|

13841

|21.10.2011
Димитър Куцаров: През 2014 г. идва крахът на България

ГЕРБ замества Доган в тройната коалиция, която ни управлява. Кунева, Бойко и Първанов са в съюз против всички, Яне Янев лъже, никога не съм го охранявал. Октоподът ни окупира цяла Европа, твърди кандидат-президенът.Интервю на Васил Василев

 

- Г-н Куцаров, какво куца в държавата и ви провокира да се кандидатирате за президент?

 

- В държавата всичко куца. Където и да погледнете, навсякъде ситуацията е една и съща. В някои сфери дори всичко е парализирано и не може даже и да куца. Икономиката, здравеопазването и транспортът ни например са в това изключително тежко положение. Винаги съм бягал от политиката. Близкият ми контакт с големи световни политици и последното ми ходене до Вашингтон, където проведох разговор с един от най-влиятелните сенатори в Щатите, ме накараха да се замисля. След една моя визита в Брюксел окончателно реших да се кандидатирам за президент. Моето желание е да върна хората на земята и да ги измъкна от нереалния свят, в който живеят благодарение на политиците ни.

 

- Достатъчни ли са правомощията, които Конституцията дава на държавния глава?

 

- Не са достатъчни правомощията, но е важно какъв човек разполага с тях. Президентът има правото да не подпише закон, който ощетява гражданите. Ако парламентът отхвърли ветото му, той на свой ред има правото и дори задължението да направи референдум за вредния законопроект. Когато народът гласува против това предложение, Народното събрание е длъжно да се съобрази с това. Българската Конституция трябва да бъде променена и изцяло пренаписана. Колкото и луд да е Яне Янев, е много прав в това отношение. 

 

- Какви са впечатленията ви от първия телевизионен дебат между кандидат-президентите Плевнелиев и Калфин?

 

- Изобщо не искам да коментирам този дебат. Ивайло Калфин е под шапката на БСП. Ако хората изберат Калфин, то това означава, че дават трети мандат на Георги Първанов. Що се отнася до Росен Плевнелиев, с неговия избор автоматично се превръщаме в президентска република без да променяме Конституцията. Всичко на практика ще се контролира от един човек и за всички е ясно кой е той. Кандидатът на Бойко Борисов има разлепени 600 000 плаката в цялата страна. До колкото си спомням ГЕРБ обвиняваше на парламентарните избори Яне Янев, че имал прекалено много билбордове. От това по-голямо лицемерие няма.

 

- Следите ли внимателно социологическите проучвания, които ви поставят на едно от последните места на изборите?

 

- Аз следя единствено реакциите на хората по време на моята обиколка. Повечето са невероятно изплашени. Сред обществото има насаден страх за последните 20 години. Българите отказват да гласуват, защото нямат вяра в хората, които трябва да прилагат законите. Доверието в МВР е спаднало драстично, никой не вярва на прокуратурата и съда, защото не защитават правата им. В същото време хладилниците на гражданите са празни и живеят на ръба на оцеляването.

 

- Кой отврати хората от политиката и ги изгони от тъмните стаички?

 

- Всичко се дължи на предварително написан план през 1987 г. – да се капсулира вотът на циганите и да се дава на „правилната” партия, когато е нужно. Тази схема работи непрекъснато повече от 20 години. Основните диригенти на тази опера са ченгетата от Държавна сигурност. До днешен имаме например посланици от ДС. Навсякъде котират Росен Плевнелиев като най-успешният министър на ГЕРБ. Това според мен е голяма грешка, защото най-добрият от екипа на Бойко Борисов е външният министър Николай Младенов, който отстрани посланиците, свързани с ДС. Що се отнася до Плевнелиев, не съм много сигурен дали той, или премиерът построи всички инфраструктурни проекти.

 

- Въпреки кризата в държавата, сте успели да реализирате успешно бизнеса си. Това не опровергава ли думите ви за лошо управление на страната?

 

- Естествено, че има хора, които успяват да пробият и да реализират частния си бизнес, но с цената на много падения, много похабени нерви и спънки, които се преодоляват с упоритост и издръжливост. Тревожи ме фактът, че хората като мен в България останаха много малко. Пред мен винаги е имало две алтернативи – да емигрирам или да заложа всичко – пари, име и репутация, за да се опитам да променя нещо. Аз избрах втория вариант. Средният бизнес в България тотално умря. Говорят ни за някаква финансова стабилност, учим другите държави как да се държат  и пр. Искам да задам въпроса „какво ще правим след изборите”? В момента тече кампания и цялото внимание на хората е насочено към предстоящия вот. Едва ли някой може да ми даде адекватен отговор. Българският октопод става все по-голям и вече се е разпрострял в Европа.  Фактът, че постоянно в България идват лидери от ЕНП и ни „напътстват”, показва оронването на техния авторите и на този на ЕС. В момента се прилага моделът на СССР, само че под името „европейски съюз”. Недопустимо е хора от други държави да се месят във вътрешната политика на България, както беше по времето на социализма. Срамно е за Европейския парламент по време на президентски избори у нас да идват Барозу и Бузек. Това е груба намеса във вота на българските граждани.

 

- Каква е съдбата на Европейския съюз? Ще се разпадне ли както СССР?

 

- През 2014 ще дойде крахът на България. 40% от 284-те български общини ще отпаднат. Срокът за субсидиране от ЕС ще изтече и се опасявам, че няма да бъде подновен. Тогава Барозу и Бузек трябва да си понесат политическата отговорност не пред българите, а пред целия ЕС. Тогава трябва обяснят защо, идвайки в страната ни казват, че единственият европейски президент е Росен Плевнелиев. Те допринесоха за тоталната диктатура в държавата. Паралелно с това се разиграват и други политически сценарии. Убийството на момчето в Катуница не е случайно, а е част от политическите провокации. През 2009 г. отново предизборно беше убит младеж, за да бъде стикован разпиления вот на циганите. Визитата на Дилма Русеф също не беше случайна.

 

- Дилма Русеф беше в България по покана на президента Първанов. Означава ли, че той също агитира гласоподавателите?

 

- Изобщо не изключвам Георги Първанов от тройна коалиция, която все още си управлява страната. В нея косвено играе Ахмед Доган, който е заместен от ГЕРБ, Първанов – отиващият си държавен глава, който представлява БСП, и Меглена Кунева от НДСВ. Това е триглавият змей, за който говоря още от самото начало на моята кампания. Фактът, че представителите на ГЕРБ, БСП и НДСВ не искат да влязат в открит дебат с останалите опоненти за „Дондуков” 2 е красноречив. Новата тройна коалиция иска да има свой президент, независимо кой ще е той. Неговата функция ще бъде да обслужва интересите на задкулисните играчи и олигарсите, които стоят зад нея.

 

- Защо Кунева е ключов играч според вас при положение, че НДСВ е в нокдаун след последните избори?

 

- Меглена Кунева заяви, че е независим кандидат за президент. В същото време на представянето си беше събрала целия антураж от НДСВ, включително дойде и „негово величество” Симеон Сакскобургготски. Най-парадоксалното в случая беше, че Кунева беше подкрепена от любимката на Борисов еврокомисаря Кристалина Георгиева. За вас и за мен може би звучи ненормално, но за тази тройна коалиция всичко е логично. Хората трябва да разберат това и е крайно време да накажат триглавия змей с гласуването си. Точно за това с Камелия Тодорова решихме да се кандидатираме на предстоящите избори. Ако българите не гласуват или си продадат бюлетината, трябва да се сърдят единствено на себе си.

 

- Вярно ли е, че вашата фирма е охранявала на последните избори РЗС и ДСБ, както твърди Яне Янев?

 

- В момента фирмата ми се ръководи от дъщеря ми. В сайта на охранителната ни компания са публикувани всички ВИП-личности, които сме обслужвали. Ние сме охранявани Джефри ван Орден, който разкара Яне Янев. Услугата ми беше поискана от Лондон и той няма нищо общо с това. Искам да кажа на Яне да не се прави пред чужденците, че знае английски, кимайки, защото излага България. Ван Орден на третия ден разбра, че Яне не знае английски, защото през цялото време кимаше и казваше „yes, of course”. Осъзна, че Янев не го разбира, като го попита „тази манджа не ти ли предизвиква газове”, а лидерът на РЗС все си кимаше и отговаряше “yes, of course”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

pepa
Срамно е за Европейския парламент по време на президентски избори у нас да идват Барозу и Бузек. Това е груба намеса във вота на българските граждани. . . . mi ti Kucharov kade besche????? zascho ne gi popita lichno zasco idvat???? lesno se prikazva. . . na dela te nyama nikakav Kucharov!!!!!!!!!!!
Krasimir
opredeleno v tazi durjava vsichko kuca ima nujda ot tolkova mnogo promeni che bih kazal pochti vsichko. Sushto i v zakonite trqbva da se suzdaut zakoni koito da budat za dobroto na horata, a ne zakoni koito ustroivat samo upravlqvashtite. . a PEPA tova izkazvane che go nqma na dela KUcarov ne mislq che e umesno zashtoto purvo trqbva da go izberat za da razberem dali go ima na dela a sum sigoren che shte napravi tova za koeto govori zashtoto govori za neshtata s istinskite im imena a ne prazni prikazki i obeshtaniq.
Mariya
Razbira se che shte kuca tazi durjava dokuto ni opravlqzat edni i sushti nqma kak da se opravim kraino vreme e da se predpriemat merki, no kum dobro a ne samo da potuvame i da si traem. Hubavi sa dumite koito kazva g-n Kucarov, no se nadqvam da sa verni ne kato na vsichki ostanali v dneshno vreme veche chovek ne znae na kogo da vqrva i vse pak mislq che trqbav da imame nadejda i da glasuvame, trqbav da napravim opit sami da si pomognem. .
bg
Надявам се да е по-рано - 2012 примерно.
Тоя чичка има егати самочувствието! Все едно не е ясно, че се е кандидатирал за да изкара некой лев, отклонявайки десетина гласа, примерно, от онези за т. нар. десница.
fedoka
toia si boiadisva kosata. . . . . .
tozi v red li e /ritori4en vupros/
Мюре
Тоя е мюре и задачата му е да разпилява протестния и наказателния вот. Тоя мушморок е точно в услуга на партиите които оплюва.
Хубави думи говори този Димитър Куцаров. И много вярни. Напълно съвпадат с моето мислене за много неща. Аз се нагледах на партий, който само гледат как да окрадат държавата. Измамници. То им го пише на лицата. Той поне е откровен. Мисля, че правилният избор за държавата ни е независим кандидат.
Ivan
Aide ulevo naduvki smotani. Kradci i izmamnici! Sybraha se vsi4ki kandidat prezidenti po Bylgarskata Nacionalna Televiziq, no 3mata, koito nqkoj si re6i 4e sa favoriti ne doidoha. Manipulaciq na mozycite na horata. Kakvi favoroti ste vie be, cyrvuli takiva. AZ 6te glasuvam s 16 za KUCAROV!!!
Евала
Това е достоен кандидат за президент, стига са ни грабили. Дойде демокрацията и обедняхме всички, време е за промяна
Франция преживя дълги, тъжни години на летаргия, без реформи, без напредък, с непрекъснати дразги и препъвания, които тежат и ще тежат в прогреса на тази страна! Това беше следствие на "съжителството" между социалистът Митеран и десния премиер Ширак, и по–късно номерата между десният президент Ширак и левият премиер Жоспен. България вече 2 години следи безмилостната борба между Гоце и ГЕРБ! Дано българското стадо е разбрало това, защото поправителен повече няма да има. Има и по лошо от комунизма – антикомунизмът на комуниста.
Ех "нещастен" луканов милионер Куцаров. Защо си даваш мнението за неща, които не знаеш и не разбираш? По-добре гледай си бизнеса, внасяй си редовно вноските на твоите кукловоди от ДС и си трай, защото може да те одстрелят като патица твоите господари! И прочети много внимателно предишния постинг, може и да ти светне и да престанеш да лъжеш.
Maritn
tqrbvashe da dadut po golqm shans na Kucarov da se izqvi da si kaje menieto na men mnogo mi dopada. . vsqka sutrin dori po cql den vijdame na ekrana samo 3-ma kandidati zashto ne se dade shans i na ostanalite kak da nauchat horata neshto poveche za tqh kak da glasuva za tqh a posle zashto durjavaa ni ne e upravlqzana pravilno. . i sled tezi izbori po tozi nachin onovo nqma da ima nikava promqna . .
Viktoriq
opitvat se po vsqkakuv nachin da ni podtiknat da glasuvame za edini i suhti tova e vsichko tqh taka gi ustroiva. . a zashto da ne e sus sumuchuvstvie choveka postignal e kakvoto e iskal az bih se radvala osobeno ako specheli i izborite. .
ПУРКО
КЪВ Е ПЪК ТОА
няма да ти се сбъдне прогнозат
Не съм прочел написаното, не считам за нужно, не си интересен! Очевидно е, че всички стари кримки много завиждате на Бойко Борисов, че е успял политик! Типично по български! Ами Камелия Тодорова за какъв х. й ти е? Става ли от един алкохолик вицепрезидент? Вий това президентството за нищо го нямате? Още не сме се откачили от Гоце, те напират отдолу нови гоцевисти! Боже опази!
BRAVO
BRAVO ZA FINALA, INA4E INTRRVIUTO S TOLKOVA NEIZVESTEN I NEZNA4IM KANDIDAT E NAPRAVO IZLI6NO
$$
Da :). Po kolko vi pla6ta strahliveca Plevneliev, za da hranite drugite kandidati v net-a ? Ako e dalavera iskam i az za dogodina :D
Stanislava
Ще гласувам за него, поне не е от ГЕРБ- тия лами корумпирани. . .
Kuklovod
Az 6te glasuvam za Kucarov! Po tozi na4in ako izberat Plevneliev moqta du6a 6te e 4ista i kato zapadne dyrjavata O6TE pove4e, vie 6te syjalqvate, tuy kato qvno ne znaete koi stoi zad tozi 4ovek.
323
Тоз къносан педераст е един долен, гаден, лъжлив и крадлив ченге-доносник. Познавам го от 15 години. Отврат. Тоя ли куросмук ще ми става президент?
к.,

много си прав и аз го познавам.

1 + 0 - !
Bez Nepylnoletni Komentari
Poznava6 ti :) kato ti gledam re4nika, ne si na pove4e ot 19 godini. Nqmam kak da go poznava6 ot 15 :) Edinstveniqt koito ne kaza v BNT "glasuvaite za men". Kaza neka se obedinim i da napravim ot Bylgariq dyrjava. Tova e Kucarov! Dori ne kaza nomera na builetinata si! Za takyv 4ovek bih glasuval!
великан
Куцаров е правилният човек. През всичките тези години се гласуваше за всякаква пасмина. Ето, най-накрая един МЪЖ, който да представя България както си му е реда.
Деси
Нека веднъж не сме овце и не се водим по чужд акъл. Погледнете реалното положение на страната ни в момента. Ако пак изберем човек на Бойко Борисов ставаме една рая. Гласувайте за независимият кандидат- Куцаров!
ПИСНАК
АБЕ АЙДЕ СТИГА ГЛУПОСТИ ВСИЧКИ СТЕ ГОВОРИЛИ! НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ПАРТИЙНО ПРИНАДЛЕЖЕН КАНДИДАТ! ЗАТОВА ВСЕ РЕВЕМ, ПЪК ПОСЛЕ ЧАКАМЕ НЯКОЙ ДА НИ СПАСЯВА! КУЦАРОВ КАЗВА ЯСНО С КАМПАНИЯТА СИ - Г Л А С У В А Й!!!! ДОРИ ДА НЕ Е ЗА МЕН, ЗАТОВА МЕ СПЕЧЕЛИ! ЗАЩОТО НАИСИТНА ТОВА Е ВАЖНОТО - ДА ИМАМЕ МНЕНИЕ И ПОЗИЦИЯ, АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО!
Mishlence
Hajde be hora, vednuj da se obedenim i da razkarame gerb ot vlastta.
Джъдж
Аз се извинявм на екипа на сайта - но нямаше ли ограничение за хора с психични отклонения , да се явяват на избори за държавен глава ? Ако е така , то как са го допуснали този ? / А Вие чак интервю правите с него!/
g
Аман от ченгета. . .
Рефрешнато ченге неразпознаваемо . БСП-то финансира разни фокусници като този господин белким се разпилеем
ГОРЧО
Всички българи да гласуват , а разумните за ГЕРБ!За първи път някой се опитва да промени нещо, нека го подкрепим!Винаги можем да му теглим шута ако ни лъже!
$$
Gor4o, taka i ne kaza kolko vi pla6tat za tezi komentari? Az za6to vse ne uspqvam da se nabutam da vzema nqkoi lev pokrai izborite ne moga da razbera. Nqma zna4enie otkrovenoto mi mnenie NIKOGA za gerb. Mi6ok na konci! Ako sa go gledali horata pone vednyj po televiziqta, stiga tolkova. :) Nqma kakvo pove4e da se kaje za tozi komik.
$$ NIKOGA GERB
Rabotniqt den mai svyr6va v 17:00, a? :D :D :D Edinstvenoto, koeto napravihte e da me nakarate da glasuvam za istinskiq 4ovek. I az 6te glasuvam za Dimitar Kucarov.
pepi
Я и аз да опъна един два реда :) Г-н Д. Куцаров е много точен човек и мога да се обзаложа че ще помогне с каквото може на западналата ни държава, а това ще е много трудно тъй че по добре да го подкрепим на предстоящите избори. Успех от мен
SNEJ
НЕКА ВСЕКИ ДА ГЛАСУВА ЗА КОГОТО СИ ИСКА, НО ДА НЕ Е ЗА ТЕЗИ КОИТО СА В ТОП ТРОЙКАТА , ЧЕ МАЙ КУЦАРОВ ГОВОРИ ИСТИНАТА . ДА ПРОПАДНАТ И ТРИМАТА И ДА ДОЙДЕ НОВИЯ
Чича Пича
Тоя Куцаров много се е "капсалирал". За Кеми Тодороу да не говорим. Така успя да ме уплаши горката, че ме "капсалира" сексуално.
Тоя чичка има-нема ще изкара едно 20-30 гласа, като стой, та гледай!
ГОДО
КОЙ БЕШЕ ТОЗИ?
Куранага-сан
Я па тоя!
Я пожарникарчето съвсем се е побъркало. Какво нещо, малко парички дай на цървула, и гледай сеир.

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Вивалди - четирите годишни времена

ВРЕМЕТО

времето в София София

+18°

+30°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+23°

+30°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+23°

+31°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+21°

+34°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+21°

+33°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+21°

+35°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах