Реклама / Ads
12| 7636 |02.11.2011 НОВИНИ

Увещават Плевнелиев да се мести в “Бояна”

.
Досега всички президенти са живели във вила "Калина" - и Желю Желев, и Петър Стоянов, и Георги Първанов. Съпругата на президента не иска гардове и готвач. Съпругата му Юлияна и трите му момчета все още нямат бодигардове, но това няма да продължи дълго.
 

Националната служба за охрана прави опити да убеди новият президент Росен Плевнелиев да отиде да живее в държавната резиденция в Бояна, пише в. Стандарт. Той вече се движи с кола и охрана от НСО. Съпругата му Юлияна и трите му момчета обаче все още нямат бодигардове, но това няма да продължи дълго, довериха от НСО. Георги Първанов има право на една година охрана, след като сдаде поста. Сега неговият наследник ползва други коли, не тези, които обслужват сегашния президент. Лимузините обаче не са купувани специално за него. "Ще му обясним всички възможности, надявам се да си промени мнението и да се премести в "Бояна", коментира за "Стандарт" шефът на НСО ген. Димитър Димитров. Още в началото на кампанията си Росен Плевнелиев отсече, че остава да живее в затворения комплекс "Резиденшъл парк" със семейството си и че е направил предварителни сондажи с НСО. Можело само да се наложи да се добави още една камера.

Според държавните охранители обаче там няма да има условия за ефективно пазене на държавния глава. Досега всички президенти са живели във вила "Калина" - и Желю Желев, и Петър Стоянов, и Георги Първанов.
Мерак да живее при тъща си имаше в самото начало сегашният държавен глава. Това обаче не се случи. "В началото поставихме постови на стълбищната площадка, но самият Първанов усети, че така няма да стане", спомнят си бивши бодигардове от НСО. Иначе от експремиерите синият Иван Костов и Симеон Сакскобургготски останаха по домовете си. Царят бе в резиденция "Врана", а Командира - в дома си в "Драгалевци", където специално за нуждите на НСО бе построена дървена вишка за наблюдение.

В правителствената резиденция има и специален екип, който се грижи за президентското семейство. В него влизат готвачи, хигиенистки и хора по поддръжката. Не е ясно и ако Росен Плевнелиев остане да живее в сегашния си дом, как от лабораторията за проверка на храната ще взимат проби от гозбите, с които семейството ще се храни, пише Стандарт.

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков се присъедини към намерението на новоизбрания президент на България Р. Плевнелиев да спестява на съпругата си Юлияна публични изяви, защото “така правят в САЩ”.“Първата дама лично аз я виждам често. Тя е прекрасен човек. Просто е по-скромна и се грижи за децата си – знаете, че имат три малки момчета. Юлияна е много ангажирана в работата си и няма време да ходи по събития”, казва пред столичен всекидневник С. Дянков.Той посочи и собствената си съпруга, която също избягвала светлините на прожекторите. “Така е по американски образец. Живял съм, знаете, дълго врене в Америка, а там всеки пази личното си пространство. Със съпругата ми още когато приех да съм министър в правителството на Бойко Борисов, се разбрахме по този въпрос”, казва той. и обяснява, че погледите на обществеността не са полезни както за съпругите, така и за децата. “Трябва да имат обикновено детство. Затова и Плевнелиев, и аз не искаме по никакъв начин те да влизат в новинарските емисии. Не са с нищо по-различни от своите връстници. Това, че ние сами сме си избрали да сме публични личности, не трябва по никакъв начин да се отразява на семействата ни”, казва Симеон Дянков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 7070 |01.11.2011 Победата на Плевнелиев стресна Москва . 67| 7653 |31.10.2011 Плевнелиев е подарък за България! . 27| 6022 |31.10.2011 Р. Плевнелиев: Ще има конфликти и искри с Б. Борисов . 23| 6926 |30.10.2011 Плевнелиев прави палачинки; Калфин целува жена си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads