Реклама / Ads
82| 5499 |14.11.2011 НОВИНИ

Цв. Томов: Д-р Стоичков е като на свинче звънче и наколенка пред властта

.
Цветозар Томов
Не преподавам рамо до рамо с Ал. Петров, отрече Томов, който не познавал образователната биография на Стоичков. Ректорът на ПУ заяви, че Стоичков подкрепял не само морално развитието на специалността физическа култура и спорт в университета, осигурявал проекти и пътувания за преподаватели и студенти; разплакал се, получавайки званието.
 

Мисля, че г-н Стоичков лека-полека ще разбере, че званието на ПУ ще му донесе само подигравки, коментира по НТВ Цветозар Томов, който хвърли оставка в знак на протест, че Хр. Стоичков е станал доктор хонорис кауза на университета. според него Стоичков има заслуги, но те не са в академичната сфера.

Томов каза, че не преподава рамо до рамо с Ал. Петров, който се оказа, че също преподавал там, но в друг факултет.

В традицията на това звание се изисква заслугите да са наистина изключителни и да са свързани по някакъв начин с академизма, дообясни Томов своите мотиви. Той добави, че не познава образователната биография на Стоичков.

Ректорът на ПУ контрира, че става дума за почетното звание, отчитащо заслугите на определена личност. Много малко хора знаели, че Стоичков подкрепял не само морално развитието на специалността физическа култура и спорт в университета, осигурявал проекти и пътувания за преподаватели и студенти. Напоследък той се ангажирал и други важни за града проекти. Имало и други много важни личности, несвързани с институцията, които получавали това почетно звание, изреди ректорът. Това било реверанс към големия спортист и нямало нужда от истерия. В очите на Стоичков и съпругата му имало сълзи, това било нещо добро и позитивно.

Решението ми е твърдо и веднага тръгвам за Пловдив, за да подам оставка, обясни Томов, който каза, че е изпратил е-мейл с оставката си, редом с публичното й обявяване. Изпратил съм писмо до ректора, до декана и съм го сложил на страницата си във Фейсбук. нека си зададем мъпроса защо стотици хора реагираха, може би те усещат абсурда на тази ситуация, каза Томов. Хр. Стоичков е велик футболист и заслужава уважение, но доктор Стоичков му подхожда като на свинче звънче. Изключително тъпо е да си слагаме такива наколенки пред властта, обобщи Томов. Срам ме е да работя повече в този университет. Ако ръководството на университета няма против, ще си довърша само ангажимента пред тях до края на годината, завърши той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6905 |01.11.2011 Стоичков: Като чуе за президента, Сергей става като домат . 41| 11181 |23.10.2011 ГЕРБ бесни на Станишев, царистите на Стоичков . 31| 5228 |21.10.2011 Христо Стоичков: Европо, отвори се . 66| 7874 |17.09.2011 И Каролев пише писмо: Стоичков, бъди мъжкар и поне малко повече умен!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads