Реклама / Ads
23| 5843 |28.11.2011 НОВИНИ

“Килър” забърка премиера в афери със СИК

.
Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" сезира в понеделник главния прокурор Борис Велчев за показания, дадени в рамките на делото "Килърите", от които става ясно, че министър-председателят Бойко Борисов е имал нерегламентирани връзки с водещи фигури от групировката СИК.
 

  

Те се позовават на показанията един от подсъдимите по делото - Васил Костов – Кеца, които той даде на заседание по делото на  Шуменския окръжен съд в петък.

Костов обяви, че е присъствал на среща, състояла се във виенската градина до Паметника на Васил Левски в столицата, в която са участвали Милчо Бонев - Бай Миле, Сретен Йосич, Бойко Борисов, Стоил Славов и други...

 

На нея босовете са обсъждали как да съберат пари, за да стане Бойко Борисов главен секретар на МВР. Костов е бил и на друга среща на босове на СИК веднага след убийството на Поли Пантев, на която те са се карали за неговото наследство от 80-100 млн. долара, пише в сигнала.

 

Тогава Женята и братя Пехливанови не са давали повече от 10 млн., но се разбрало, че Бойко Борисов има бригада, която да окаже натиск върху тях. Васил Костов – Кеца е заявил още, че Бойко Борисов е отговарял за канала за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетична дрога в обратна посока, се казва в сигнала на неправителствената организация, която цитира съобщения в медиите.

 

Същото писмо е изпратено и до председателя на Европейския парламент Йежи Бузек.

 

Авторите на сигнала предлагат на прокуратурата да не подминават и други свидетелски легитимни показания, дадени пред Белградския окръжен съд през 2009 година, когато известният наркобос Сретен Йосич заяви, че дейността му в България е закриляна от главния секретар на МВР Бойко Борисов.

Васил Костов-Кеца е част от  бандата "Килърите", които са обвиняеми за три убийства, рекет, организирана престъпна група, побои и други престъпления. Въпросните "разкрития" той направи вбесен от разказите на свидетели, които го уличават в пряко участие в подготовка за убийства и "мокри поръчки". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5027 |25.11.2011 Провалил се кандидат-президент забъркан в скандал със сираци . 24| 6051 |24.11.2011 Фалстарт на срещата при премиера, бил сбъркан форматът . 42| 9526 |03.11.2011 Ректорът на Алма матер забъркан в далавери за милиони . 80| 9237 |30.10.2011 Доган: Наближава да говорим за премиера, специално и отговорно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads