Реклама / Ads
9| 8405 |11.12.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Криминален роман осветлява чалга историците в България

.
С прабългарски символи авторката разкрива убийства в провинциален град
 
Новият роман на писателката Лора Лазар „Чашата на проклятието” разобличава чалгаджиите сред историците.
Авторката на книгата, която не иска да разкрие самоличността си и иска да запази истинското си име под псевдоним, е разбила на пух и прах някои от безумните теории на българските учени. „През последните 20 години се изписаха всевъзможни глупости за прабългарите от чалга историци. Петър Добрев например издаде 27 книги за 15 години. Купих си 2 и след това ги
хвърлях по стената защото са безумни.

 Във всяка една глава той си противоречи и сам се закопава”, коментира писателката, която е дипломиран историк. Лора Лазар е потресена, че над темата прабългари са се пробвали ветеринарни лекари, психиатри и пълни лаици. „Решила съм да изпратя книгата си на всички идиоти от разни организации „Тангра“, „Танакра“ и пр., които само си измислят каквото си искат и не използват никакви истински исторически извори, за да докажат твърденията си”, категорична е писателката. В романа си тя е описала и високомерните български археолози, които използват подвеждащите данни на чалга историците, с което превръщат всичко в едно голямо менте. „Не съм цитирала имена, но хората, които прочетат книгата, веднага ще разпознаят „героите” на нашето време”, убедена е Лазар.

Заради все по-малкия читателски интерес сред хората и особено сред младите в България Лора Лазар е разхвърляла в романа си ценни исторически факти, като ги е вплела в съвременен криминален сюжет. Главният герой в романа е инспекторът Михаил Донов – Мишената. „Това не е типичният герой на криминален роман, който е пришит към останалите като супермен  и като един Шерлок Холмс, който на фона на останалите е гений. Хората му помагат, за да разкрие престъпленията, а той се вслушва в тях. Той попада на интересен случай в малък провинциален град. Иманярят Игнат Казанджиев открива каменна розета върху воденично колело, която впоследствие се оказва ключът към разкриването на всички убийства, които се случват в градчето. Иманярят счита, че е попаднал на съкровище.

В същото време от стар гроб е откраднат череп. В градчето, в което обикновено не се случва нищо интересно, някой прониква в дома на реставраторката Яна Среброва, която е набедена, че извършва убийствата в романа. За да разкрие връзката между престъпленията и мистериозните събитията, които се случват, Мишената се обръща за помощ към археолог. Прабългарски магически ритуали, тайнствени руни и древни легенди са ключът към разкриването на престъпника”, разказа Лора Лазар.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7260 |10.12.2011 Филмовият бълвоч е световен патент . 2| 11610 |09.12.2011 Почина създателят на Батман . 0| 6071 |08.12.2011 “Ролинг стоун” класира отличниците за 2011 . 9| 38645 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads