Реклама / Ads
33| 5837 |18.12.2011 НОВИНИ

Бареков: Осъдиха ме под въздействието на Октопода

.
Николай Бареков
Лош знак за медиите и българската журналистика е присъдата, която СЕМ издаде на мен и на ТВ 7, взета в присъствието и под въздействието на Алексей Петров на въпросното заседание на медийния регулатор.
 

 

Така Николай Бареков коментира пред Люба Кулезич наложената глоба на ТВ 7 заради острите му коментари по повод стачката на зърнопроизводителите и влизането на тракторите в София.

 

Бареков съобщи, че шефът на СЕМ Гого Лозанов реално е признал пред него, че му е бил оказан натиск в тази посока от хора, близки до Алексей Петров и е знаел, че подсъдимият за връзки с мафията ще присъства на заседанието.

 

Твърде опасно е за  обществото хора, които се намират на подсъдимата скамейка в момента и трябва да отговарят за тежки престъпления, да се превръщат изкуствено във фактор, отбеляза Бареков.

 

Той отчете като негативна тенденция факта, че определени медии обслужват Октопода и подземния свят. Има обаче и други медии, които се опитват да дават обективно гласност по тези проблеми, но на тях пък веднага им лепват клишето, че слугуват на управляващите, или че пишат по определени теми заради корпоративни интереси.

 

Обвиняват ни, че участваме в корпоративна война, все едно, че не става въпрос за престъпници, за мафия, за потъпкани права на много хора, риторично попита господин Гореща точка.

 

Николай Бареков призна, че за участието си във властовите структури на държавата през последните 10 години хора като Алексей Петров са поставили бизнеса, съдебната система, институциите в пряка зависимост от мафиотските структури. В този своеобразен престъпен синдикат присъстват и медии.

 

Според него скандален бил фактът, че хора, които са си купили наскоро вестници, всеки брой си слагат снимките на първа страница, редом с тази на премиера Борисов.

 

Това е просто търговия с влияние и е много опасно, коментира Бареков, намеквайки за медиите на Огнян Донев и Любомир Павлов.

 

Той констатира още, че по отношение на медиите в страната сега съществува тотална поръчковост и те никога преди не са били по-зависими и по-манипулативни.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 9893 |15.12.2011 Бареков: Заради Трактора получих смъртна присъда . 43| 5641 |02.12.2011 Осъдиха родилка за падане с болничен асансьор . 20| 5116 |01.12.2011 Бареков: Борисов е символ на провинциалния футбол . 8| 5040 |20.09.2011 Осъдиха Лечков 3 години условно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads