Реклама / Ads
158| 7299 |22.12.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: Предишните "изпукали" парите, ние плащаме

.
Б. Борисов
Всичките ми сметки отиват за погасяване на борчовете на тройната коалиция. До 2020 сме готови с магистралите и почваме жепето, оповести премиерът. И обеща от Пловдив до границата да се пътува скоростно - само за час и 15 минути.
 

До 2020 година трябва да спрем да говорим за магистрали и да прехвърлим средствата за тях в жп транспорта, обяви премиерът Бойко Борисов, след като слезе на гарата в Първомай и връчи Акт 15 за модернизацията на линията от Пловдив до Димитровград, предаде Радио "Фокус" - Пловдив.

Половин метър сняг не пречи на движението на влаковете да карат със 170 – 180 км в час, каза още премиерът. Гарите, през които преминали, са оправени, подлезите също, поставени са шумоизолиращи прегради, констатира той. До 2014 година се очаква проектът за обновяването на линията от Пловдив до гръцката и турската граница да бъде завършен и разстоянието от Пловдив до границата да се взима за около един час до един час и 15 минути, обеща още Борисов.

Големият ужас на правителството е, че през месец май една френска банка ни иска половин милиард лева, взети като кредит от предишното правителство за Белене, съобщи още Борисов. Всичките ми сметки за растеж в държавата отиват отново да погасявам борчовете на тройната коалиция. От предишното правителство не са си направили договор за Белене, не са уточнили абсолютно нищо, но са “изпукали” половин милиард лева и банката си ги иска сега през май. Парите са изхарчени, лихвите са платени, но сега кредитът трябва да се върне или да го разсрочваме, обясни премиерът. Високите пенсии ние ги плащаме, каза още той и добави, че това се отнася още и за мотрисите, хеликоптерите, влаковете, правителствения “Еърбъс”, “Спартан"-ите, “Кугърите”, дълговете на болниците и дупката от няколко милиарда в Националния осигурителен институт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 127| 5524 |21.12.2011 Борисов: Пак ще похваля Дянков за ужас на опозицията . 36| 5845 |21.12.2011 Б. Борисов: Не се интересувам от Атака! . 33| 5608 |14.12.2011 Борисов: Сънят на световните лидери се стряска от думата "пазари" . 46| 5603 |06.12.2011 Борисов: Вече мога да следя как работят министрите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads