Проф. М. Константинов вещае: Ще има война; само тя вади от криза

53

|

16906

|30.12.2011
Проф. М. Константинов вещае: Ще има война; само тя вади от криза
Михаил Константинов

Лидерите сега са опасно неадекватни, ние изпитваме ресурсна криза, предстоят кървави битки за ресурси, предрече професорът и обясни, че богатите трябва да престанат да ядат толкова, а бедните - да спрат да се размножават с невъзможна скорост.Събитието на 2011 година беше земетресението в Япония и последиците от него във Фукушима, коментира по БНТ математикът проф. М. Константинов.

За мен събитие № 1 беше ликвидирането на терорист № 1 в света - Бин Ладен, добави проф. Ив. Дичев. Освен това светът вече се смята за дълбоко несправедлив и хората не искат да живеят по начина, по който са живели досега.Те протестираха на много места и това също е сред събитията на годината, добави той..

БПЦ стана за пръв път институцията с най-висок рейтинг в обществото, каза отец Никанор от храма в Гигинци. Според него това е духовно и важно събитие.

Финансовата криза е само в главите ни, но лидерите са опасно неадекватни, ние изпитваме ресурсна криза, предстоят кървави битки за ресурси, предрече Константинов. Социалните разлики днес са много по-големи отколкото по времето на фараоните; не можем да понасяме един човек до нас да живее много по-добре от нас безпричинно, добави Дичев.

В Европа земеделието е зорлем - плащат ни, за да работим. Дълговата криза не е толкова просто нещо - парите се държат от банките, където са нашите спестявания, а тези пари ги няма, изтълкува отец Никанор.

Дисбалансът може да се реши по два начина - чрез хиперинфлация, което е недопустимо, или чрез война, каза Константинов. Войната вади САЩ в исторически план от кризи; затова сега ще бъде ударен Иран, не само заради бомбите, които прави. Богатите трябва да престанат да ядат толкова, бедните трябва да престанат да се размножават с тази невъзможна скорост, посъветва той. Да се върне чувството за справедливост, призова Константинов, но добави, че това едва ли ще стане, защото хората не елаят да се откаат от това, което имат.

Обществата трябва да се мобилизират и да започнат да инвестират в бъдещето си, в наука, вместо да живеем в момента. Досегашната цивилизация винаги е била насочена към бъдещето. В момента наникъде не вървим, констатира Дичев.

Ничие щастие не мое да се гради на чуждото нещастие, заключи отец Никанор, според когото маските вече са паднали. Хората трябва да се осветят. Проблемът не е, че има много богати и много бедни, защото бедните са такива заради себе си, добави той и посочи като пример немотивираните и незаинтересуваните млади хора в България.

Frognews.bg

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Гражданин
Професор Константинов е прав, надявам се хората да разберат с каква тежест се е нагърбил Дянков и защо е прав да се оплаква от някой министър, че не може да овладее положението в собственото си министерство!
За сметка пак на бедния редови гражданин.
Каквото и да си приказваме - след 10-20 години ще има 3-та световна война, чиято цел ще бъде драстично намаляване на все по-увеличаващото се население на Земята, заграбване на последните останали ресурси - вода, земеделска земя, нефт, газ, въглища, унищожаване на противниците на силните държави по света - било то Китай, Русия, Индия, Япония, САЩ и други и тогава Втората световна ще ни се стори като детска игра с пиратки. Светът върви към пълна демографска и екологична катастрофа, която се допълва и от социално-икономическа такава - не може световното богатство да се съсредоточава в ограничен кръг хора, а другите да мизерстват, защото само този факт води до катаклизми, както и става днес със световната финансова криза. Абе дупе да ни е яко!
Прав е, проф. Константинов! Но едва ли шепата богати ще се откажат от лапането, а бедните едва ли ще престанат да се множат. Пренаселването, мързелът, прекалената сексуалност, невероятната жажда за власт на някои държави са само едни от причините, поради което ще избухне война. Преразпределението на жизненоважните ресурси е важният фактор - вода и храна (т. е. земя). И затова ние сме загубени. Безхаберието, мързелът и злобата ще допринесат за изчезването на българите.
кютек му е майката.
ще се възстанови баланса в при
Война няма да има. Ще има големи катаклизми, след които светът ще е различен. Никакъв професор не си. В ПРИРОДАТА ИМА БАЛАНС. НАРУШИ ЛИ СЕ, ТЯ САМА ГО ВЪЗСТАНОВЯВА. ТОВА ВРЕМЕ НАБЛИЖАВА.
Хммм
Означава ли това, че някой е професор да го предпазва от изричането на глупости. Не! Та и проф. Константинов е на път да оформи отбора на тримата глупаци - "проф. " Шибидар Димитров, проф. Юлиан Вучков, проф. М. Константинов!Тези професори, които много често са по екраните отдавна са скъсали с науката и са се превърнали в шир-потреба.
до Константинов
Константинов, САЩ предизвикаха всички възможни войни - с Иран, с Ирак, с Афганистан, с Либия и т. н. Остана да се бият с Китай, с Корея. А защо не се откажеш ти от това, което имаш?????? Ама големи простотии приказвате.
до отец Никанор
"Проблемът не е, че има много богати и много бедни, защото бедните са такива заради себе си, добави той и посочи като пример немотивираните и незаинтересуваните млади хора в България. " Нафърфорий, има много млади хора в България, които имат мозък в главите си, искат да се развиват, искат да работят, но такива тъпунгери като теб управляват държавата и не позволяват на младите хора да се развиват. Трябва само фирмите на комунягите да са монополисти, всичко останало се унищожава.
Национален
СПРЕТЕ МУТРАТА и СИМЕОН ДЯНКОВ „ДЪРЖАВАТА се издържа от ИЗЛИШЪКА на БОГАТИТЕ!” Международна мъдрост «Най-изгодното приложение на капитала на една страна е онова, което издържа най-голямо количество производителен труд и увеличава най-много годишния продукт на земята и труда на тази страна. » Адам Смит, «Богатството на народите», С. , 1983, стр. 586 Мечта на Мутрата от ГЕРБ: „Всички дупета от нацията в поза – „надупено-разкрачената”!” ГРАЖДАНИ на РЕПУБЛИКАТА!! През цялата 2011 година подготвяха за ВАС Новото Робство под Номенклатурната Олигархия – Пактът за СТАБИЛНОСТ на Симеон Дянков! ТЕ се надяват веднага след НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ, преди да е встъпил в длъжност новият ПРЕЗИДЕНТ и разсее махмурлукът, да ГО прекарат през Народното събрание и така - всички производители от нацията. България ще бълва „милионери” и „милиардери” ежегодно и в масов мащаб, ТЕ ще изкупят земята Й, територията на България, а ВАШИТЕ ДЕЦА ще превърнат в „добре платена” трудова шенгенска прислуга, осигурила ВИ „ДО
?
Този малоумник да не е брат на Патрашкова и на проф. Вучков - тримцата олигофрени много си приличат.
Капитан Ников
България ще бълва „милионери” и „милиардери” ежегодно и в масов мащаб, ТЕ ще изкупят земята Й, територията на България, а ВАШИТЕ ДЕЦА ще превърнат в „добре платена” трудова шенгенска прислуга, осигурила ВИ „ДОСТОЙНИ СТАРИНИ”. ПОДГОТВЯ СЕ ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ! ЗА ДА ОСТАНЕ САМО ЗА ТЯХ, ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ, ЗА ШОФЬОРИТЕ, ОХРАНАТА, РОДНИНИТЕ и за „приближените”, за онези, които ближат блажното… ГРАЖДАНИ на РЕПУБЛИКАТА!! ВАШИТЕ НЕБЕСНИ ПОКРОВИТЕЛИ и ВЕЛИКИ ПРЕДТЦИ ГЛЕДАТ ОТГОРЕ!! НАПРАВЕТЕ ТАКА, ЧЕ ДА ВИ ОТМИНЕ ПРОКЛЯТИЕТО! Никола Ников, гр. Русе, 30. 12. 2011г.
до Петък, 30 Декември 2011, 09
За изчезването на българите ще допринесат комунистите, които ни управляваха 65 години и никой друг. Теса главните виновници за геноцида спрямо българската нация. Ясно ли ти е?
tret
Пълни глупости
,,
Този така наречен професор съвсем изкрейзи. Това от което разбира е как се фалшифицират избори, но по този въпрос мълчи като риба, а говори все за неща от които хабер си няма.
Добри
Професора е прав, като се започне от най-старата история и се стигне до така наречената Болшевишка революция, ПСВ, ВСВ, кръв се лее основно за ресурси. То нежните и цветните "революции" в източна Европа, арабската "пролет", "борбата" против тероризма в Ирак и Афганистан са само едно прикритие на истинската цел - ресурси. Който лапне ресурсите ще живее, другите ще мрат. В света на капитала е така.
Пешо 2
Пука му на Сульо, че щяло да има война. Той нали вече гушна чемшира!
ДА ЩЕ ИМА СВЕТОВНА ВОЙНА, МЕЖДУ ТРУДА И КАПИТАЛА?!МЛАДИТЕ УМНИ ИЗУЧЕНИ И КВАЛИФИЦИРАНИ ХОРА НЕ МОГАТ ВЕЧЕ ДА ТЪРПЯТ ПРОСТИ И ДЕБЕЛИ ЗАБОГАТЕЛИ МУТРИ ДА ГИ КОМАНДВАТ И ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ РЕВАНША, А ТОВА Е РЕВОЛЮЦИЯ И ВОЙНА МЕЖДУ ТРУДА И КАПИТАЛА, ОСНОВНОТО ПРОТИВОРЕЧИЕ НА 21 ВЕК И ЩЕ СЕ РЕШИ В ИНТЕРЕС НА СПРАВЕДЛИВОСТТА, МЛАДИТЕ ХОРА ЩЕ ПОГРЕБАТ ДЕБЕЛИТЕ ОХРАНЕНИ И НЕКАДЪРНИ НЕЗНАЙНО КАК ЗАБОГАТЕЛИ НОВОБОГАТАШИ?!ТАКА И ЩЕ СТАНЕ?!ИСТИНАТА ВИ КАЗВАМ?!БОГ Е ВЕЛИК!!!АМИН!!!
Плоските мозъци и плоския данък ще доведат до искри и бой за социална справедливост. От това се страхува Правителството и затова налива пари в МВР.
diado Yotso
Izviniavam se, che pisa na latiniza. /takiva sa obstoiatelstvata v momwnta/ Molia vi , ne prenebregvayte tova, koeto kazva Konstantinov. Prosto se zamislete kak i zasto zapochnaha Parvata i Btorata svetovni voyni. Pomislete se zasto biaha vodeni voynite sled tiah
Дядо Йоцо гледа по Ив. Вазов
Професори разни!!!??? - тинтири-минтири! Не в яденето и множенето е проблема професоре, а в преразпределението на ресурсите каквито и да са те! Понижавам те в асистент!
Дядо Пеню
В ерата на интернет няма будали които да накараш да мрат заради ресурси!
7
Професоре, тазикриза е направена изкуственно , да катурне ЕС и ерото. Всички неща са предизвикани от една нация, ДСК казана америсанзине да върнат златните залежи на ФМИ и че няма само долапа да е обръщаема фалута. Ето ти катастрофа за ДСК, най-големия икономист на планетата и го изхвърлиха от всякъде. Войни цял живот има и ще има.
Не е война!
Реесурси все още има в изобилие. Нещо много по-лошо от война се задава, но дано да подмине добрите хора. Дано Господ е милостив към децата ни, към България!
селянин
Пропуснали сте най-важното послание, форумни мишоци. И то е да спрете да се размножавате, защото негодяи като вас възпроизвеждат бъдещи негодяи, които и за работа не стават, защото са само уста и гъз.
Do "мъдрите,едни и съши в
Все едни и същи имена, все едни и същи "МЪДРОСТИ"!Ама бил професор-ама ние лаиците сме по-умни. От него съм прочел много повече умни неща отколкото от всички пешовци, сульовци и други дежурни многознайковци. Проблемът ни е че в беззаконието и безредието всеки започва да се смята за велик. Един прост тест и. . . всичката псевдоумна сволоч ще пропадне скъсана-с двойка!!!Професор не се става лесно-лесно се плюе само!!
bimbo
za mene vsi4ki vzeti zaedno bilo to bedni ili bogati patavame v titanika, dali az s maqta familiq sme v treta klasa i tezi ot parva klasa samo si mislqt 4e 6te oceleqt. svetovnite voda4i bavno no sigorno ni vodqt kam aisberga, koi sa pre4inite da katastrofirame po gore gospodata kazvat ne6to koeto e vqrno no ne kazvat za6to na6te kapitani na titanika sa se poklonili na antihrista i ot tam tragva cqlata tragediq. nito voinite 6te spasqt 4ove4estvoto nito inflaciite nito bankite samo oteca e zagatnal ne6to nemoje da gradi6 6tastie na ne6tastieto na drugite.
И аз да кажа нещо!
Това което усещам от ден на ден е все по голямата нестабилност на обществото. Не само в България, но и по света. Очевидно е едно има борба за справедливост. Богатите са неприлично богати, бедните са безумно бедни и има една трета група наречена средна класа или прагматици. Погледното в световен мащаб така стоят и нещата за богатите и бедните страни и тези които са относително развити но не се нито бедни нито толкова богати. Или накратко казано казуса от индивудуален, групов или обществен може да се разглежда и като междудържавен демек международен. Или с други думи казано нито бедните нито богатите нито тези в златната среда вече не искат да живеят по старому. Т. е. има дефицит на справедливост. Това вече е предпоставка за нестабилност както в международен, етнически, социален и общностен план. Очевидно новото състояние на човечеството е перманентна нестабилност.
Глупак
Почти всичките коментари са кретеноидни(и моят също). В кретеноидна държава е естествено и коментарите да са кретеноидни. А нещата , които казва професорът са точни защото са проверени от времето.
Александър
Кой е богат и кой-беден?Някои драскачи тук се самоопределят като бедни. Но сравнени с гладуващо африканско дете например са оядени и все по-ненаситни прасета. Други пък се мислят за богати, защото имат апартамент на Слънчев бряг и петгодишно BMW в гаража. Еми какво да ви кажа?Еднакво жалки сте, защото измервате богатството с пари или вещи. А то не е там, не се измерва с пари. Най-богат е този, който НЯМА НИЩО, но това материалистическите ви мозъчета няма как да го схванат.
знаещ
Константинов, колкото и да се пънеш не мож стигна оня, дето говореше по таз въпрос в голяма статия в 24 часа още на 20-ти септември. Добре, че той си работи за чужбина, та да могат да виреят тука такива като тебе. И той е математик между другото. Ама истински
Хефестион
За коментара на Александър +++++++++++++++++++
Много Малтус, малко индиянец.
EDNA
DO 09:54:30 TAKA GOVORAT MARZELIVITE- NE RAZBIRAM KOI NA KOGO PRE4I. BIL MNOGO U4EN, BIL MNOGO KADAREN, AMI REALIZIRAI SE! AMA ZA VSAKA RABOTA SE ISKA MNOGO TRUD .
-Може ли и аз да кажа нещо?
Всичко това са ПРОГНОЗИ. . . я се сбъднат, я не! Приготвяйте се за празника, а пък каквото му дойде. Ние сме много малки на тази земя. От нас нищо не зависи. Каквото е "писано" да става, ще става. Пийте си винцето и ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!Като се появи на телевизора ГОЦЕ, напсувайте го за последно!!!!!!!!!
Maria
Вероятно е прав математика! Наиситна има някаква цикличност и логиката води, че след световна кирза идва война. Дай боже обаче да се поучим от историята и то от допуснатите грешки, ноявно ще се окаже права пирказаката, че нищо в човешкия свят не се е променило, но все пак има място за всички под слънцето! Ако българите не бяхме култивирали този мързел с годините, щяхме да живеем добре и децата ни нямаше да търсят спасение в други държави! По-страшно от приспан народ няма!
що си не гледаш
математиката, та стана за смях на куцо и сакато. . . дето се вика никога не е късно да станеш за резил и консатнтинов така.
Това не са български черти
"Ако българите не се бяха научили на този мързел с годините от робовладелците си през 500 г. геноцид, че и още 45г. "
пича от мароко
пожелавам на мутри и мутреси , бухалкаджиите , на червените ментета в парламента, на псевдо-банкерите -господ на децата им да го връща , на децата , още внуците , дето ще цоцат народно богатство до амина , а те, красноармейските въшки оядени , да прекарат старините си в златни памперси !Това е нашето съкровено , цивилизационно отмъщение! На гладните, , , , , , , , , , , И дълъг живот на Г. Ифандиев , Гр. Лилов , проф. Василев , Ст. Солаков , Пламен Павлов, О. Минчев и всички други достойни за уважение !
Елизабет
Итоя вече го ловят старческите бели петна у главата.
Професоре,
Недостаъчно знания, братчед. Наистина съществуват научни техникки за трансформация на минали и настоящи тенденции (не само статистика) в прогнози за бъдещи състояния, но Вие сте на светлинни години от тях. На форума наздраве за старата и дано новата да бъде малко по-добра за всички.
суьо
Щело да има война. . . И кой с кого ще воюва?
СМЪРТ НА КОМУНИЗМА - СВОБОДА Н
ПЛАНЕТАТА БЕЗ КОМУНЕТАТА - ТОВА Е СПАСЕНИЕТО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО !!!!!!!!!!!
АФЕРА . БГ
На тоя синът му точеше ДДС като маркучите на нефтохима. . .
Maltus
Maltus e kazal, 4e bez voini niama kak da se udarja populaziata!
Хахахахаха, никога не е късно, някой да сподели някоя глупост или да изпадне в старческа деменция. Това е заключението от прочетеното. Простено му е, всички сме грешни.
я
тази карикатура съвсем изтрещя!Герберски кунилингус.
Мързеливият
Мързи ме да пишаааааааааааааааааааа!
БАЙ ХОЙ
попе, попее, да та ева в попа
доцента
"Проф. М. Константинов вещае: Ще има война; само тя вади от криза. " По какво е професор този тъпчо? Той не беше ли ченгето скрито в ЦИК на времето? От квотата на ДПС! Това професорите много ефтини напоследък, бе!
До о.Никанор
имаш много здраве дедо попе. Ти охранените ти началници. Бедните нямат кой-знае какви удоволствия-затова се размножават.
А на запад Атлантика ще мие границите на Китай, поколението след следващото след нас ще стане свидетел на това.
Патриот
Само скопяването на циганите може да спаси света.

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Най - доброто от Моцарт

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах