Реклама / Ads
8| 6709 |10.01.2012 НОВИНИ

Цигански барони правят милиони от дрога и жени

.
Четири от големите ромски кланове у нас делят милиони от дрога и проституция.
 

Това твърдят разследващи, пише Монитор. Като основни играчи се спрягат имената на т. нар. Гольовци от Кюстендил, Янковите от Левски, Кондовците, също от Кюстендил, голямата рода на задържания преди дни за поръчката на убийства Любо Илиев от Костинброд, както и на пловдивския барон Кирил Рашков-Цар Киро. Заради неразбирателството между тези фамилии и желанието им да реализират повече печалби избухна война в ромските среди преди 2-3 години.

„Бизнесът с проститутки, джебчии и дрога е изключително сериозен и всеки иска да сложи ръка над него. Въпреки че има работа за всички обаче, главите на фамилиите не могат да се разберат помежду си. Пречат си, топят се, поръчват се, разказа за „Монитор” една от водещите фигури в ромските среди от Костинброд. Той застана зад думите на сочения за шеф на Мешерето Христо Върбанов-Ицо Папата, който преди време заяви, че Цар Киро и Любо Илиев се занимават с търговията на дрога, която разпространяват в цяла България. Папата тогава съобщи, че двамата са превърнали Катуница в депо за дрога, откъдето излизали всичките наркотици за страната. Твърди се, че в бизнеса с дрога се включили и т. нар. Гольовци от Кюстендил, които искали да завладеят цялата югозападна част на страната. Точно по това време обаче срещу тях била организирана полицейска акция заради стара вражда с друг цигански клан, която завършила с опит за убийство. Според източници на „Монитор”, за да не се набиват допълнително на очи, те прехвърлили този бизнес на друг ромски бос от кюстендилския квартал „Изток” - Симеон Андонов. Той бил сочен за глава на циганската фамилия Кондовците. В края на миналата година обаче той беше спипан с пакет хероин. Тогава от полицията съобщиха, че дрогата е била приготвена за разпространение в Кюстендил. Според разследващите пък, от продажбата на хероин в този регион се генерирали милиони левове годишно, а никой друг освен ромите нямал право да продава там.

Друго занимание, заради което в циганските среди възниквали множество спорове за надмощие, било проституцията. От доста време е известно, че най-лесните за манипулиране компаньонки са ромките. Те не ламтели за голям процент и най-лесно се съгласявали да излязат извън страната, за да практикуват това си занимание.Любо Илиев, който е сочен за поръчител на покушенията над Папата, Дон Цеци и прокурора от ВКП Олег Янев, пък беше задържан през 2009 година по подозрение, че е оглавявал канал за износ на проститутки за Италия. Според събраните доказателства тогава Илиев и хората му набирали жертвите си от различни региони в страната. В тази дейност му помагали и приближени на Цар Киро, който също имал сериозни позиции сред фамилиите в провинциалните градове. Според показанията на момичетата те били принуждавани и да крадат на Апенините. От продажбата на телата си и от джебчийството, те докарвали по няколкостотин евро на ден. Тези суми били доста апетитни за останалите ромски барони. Криминалисти замесват имената и на клан от град Левски – Янкови. Според разследващите фамилията се занимавала както със строителен бизнес, така и с лихварство, и телефонни измами. До момента обаче няма конкретни данни, които да доведат до задържането им. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5578 |09.01.2012 В. Сидеров иска разстрел за циганските мафиоти . 39| 6211 |06.01.2012 С махленски скандал тръгна делото срещу ромските барони . 9| 4939 |05.01.2012 И Дон Цеци бил мишена на циганските барони . 10| 5577 |05.01.2012 Ромски барони в ареста, поръчали убийството на висш прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads