Реклама / Ads
80| 11322 |15.01.2012 НОВИНИ

Н. Марков: Във всяка "мокра поръчка" има човек от службите

.
Николай Марков Източник: Монитор
НСО служи на човека Първанов, а не на президента. Хобито му струва на държавата много милиони лева. В организираната престъпност има хора от националната служба за охрана на всички нива. Служителите й събират нерегламентирана информация за НРС. Няма организирано убийство или отвличане, в което да не са замесени хора от службите. Това каза Николай Марков в предаването „Насреща Люба Кулезич”.
 

 

Подполковник Николай Марков е бивш служител на НСО, който през 2007 година изготвя и предава доклад на президента Георги Първанов за  безобразията в службата, след което бива уволнен. Заради този доклад Марков е подсъдим по 7 дела, а самият документ е бил потулен. 

 

Марков заяви пред водещата, че усещането, което цари в НСО е за несигурност, заради беззаконието на хората, които я управляват. „Липсата на законовата рамка е с цел да се злоупотребява с тези служби – не от президента, а от човека Георги Първанов. Прост пример за подобни злоупотреби е това, че няма обществена поръчка за доставка на горива и няма никаква прозрачност как се случва това. Липсата на закон дава правомощия на хората, които са без функции”, категоричен е подполковникът.

 

Според него в организираната престъпност в държавата на всички нива са хора от НСО, които там получават повече пари, а са обучавани от службата.

 

Всичко се овалва като една топка с лъжи”, заяви Марков.

 

На въпрос на Люба Кулезич къде отива събраната от служителите й информация, той отговори, че тя се предава в НРС. „Дефакто служителите в НСО стават доносници, защото събират тази информацията нерегламентирано”, уточнява още Марков.

 

Запитан колко струват хобитата на президента, лаконичният му отговор бе, че става дума за „много милиони лева” и добавя, че Първанов има автомобили, който струват по 1 милион.  Около 200 души горе-долу излизат с президента на един лов например, пояснява още ексслужителя на НСО.  По думите му  по страст и по лов Георги Първанов много е надскочил Тодор Живков. Той допълни, че в НСО има специално оръжейна в която има оръжия, които са пожелани от президента.

 

Марков даде пример за безобразията в службата с множеството самоубийства, които не се разследват, защото няма интерес от това, а се потулват,  близките  на жертвите се заплашват.

 

НСО е един горещ картоф, който ако остане в ръцете на Росен Плевнелиев – би му ги изгорил.

 

По случая с убитата Мирослава от Перник Николай Марков коментира, че няма как да не е участвал човек на полицията, защото е искан много голям откуп, а убийства се извършват, когато става дума за прикриване на следи, а не за отвличане. Тук отново се завърта една топка с лъжи, коментира той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 6033 |29.09.2011 Борисов: Зад всяка лентичка стои свършена работа . 23| 5538 |19.05.2011 П. Курумбашев: Управлява ни предприятието „Дупки пробиваме всякакви” . 10| 7211 |30.03.2011 Всяка сряда - нова драма! . 49| 7407 |20.03.2011 М. Радева: Плевнелиев би спечелил всякакви избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads