Реклама / Ads
14| 6236 |19.01.2012 НОВИНИ

Пернишките полицаи действали с Чочо "по учебник"

.
Мирослава от Перник
Освен пистолет в касата на Чочо имало и автомат „Арсенал“.
 

„Изпълнили са задълженията си като по учебник. Осигуриха охраната на Стойчо, още от 9 ч. сутринта бяха бяха пред блока му. Освен това в апартамента не е имало униформени полицаи, както се тиражираше“, заявиха от следствието, пише днес пернишкият сайт https://mirogled.com.

Стойчо бе задържан за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник. Освен него в жестокото престъпление е обвинен и Марио Любенов – Заека. Стойчо пък се самоуби в присъствието на петима полицаи от ГДБОП. „Взети са им натривки на тях, на оръжието и на трупа. Всичко е изпратено в НИКК. Не е ясно, кога точно ще станат ясни резултатите от изследванията“, казаха още от следствието.

Когато Стойчо бил заведен за оглед на жилището му на улица „Тунджа“ 13 в апартамента нямало ток, защото той не си плащал сметките, твърдят следователите. Те отхвърлиха твърденията, че не е имало осветителни тела в жилището. При отварянето на вратата пък се задействала аларма, която била монтирана от предишните собственици на апартамента. Стойчо сам предложил да я прекъсне, за да не смущава съседите.

„Жилището е много голямо. Има две спални, детска стая, хол, кухня, тоалетна, баня, мокро помещение и килер. Килерът е в тъмната част на апартамента и при него не е имало лампа. Стойчо е помолил да отиде до тоалетна, и е посочил неговата врата“, твърдят още от следствието. Ръцете на Чочо били вързани с белезници отпред. Във въпросния килер пък имало метална каса с оръжие. Стойчо взел пистолета „Глог“ и се прострелял. „Полицаите бяха доста уплашени, но ни съдействаха напълно“, казаха от следствието. Оръжието на Стойчо е законно притежавано. Освен пистолет е имало и автомат „Арсенал“. Те са държани съобразно изискванията на закона в метална каса, монтирана на пода в помещението.

Чочо се е прострелял в дясното слепоочие. Куршумът раздробил мозъка и излязъл. Кръвта на жертвата пък изтекла почти напълно. „При такива случаи се правят задължително изследвания за алкохол и наркотици. Стойчо не е имал кръв във вените и се е наложило да му взимат такава от сърдечната кухина“, поясниха запознати. Според патологът, извършил аутопсията, Чочо не е имал никакви други наранявания. Той отхвърли твърденията, че пръстите му са били счупени и че Стоев е бил бит от полицаите. „Не са открити синини от побой или пък счупени пръсти“, категоричен бе д-р Любомир Чакъров. За самоубйството на Стойчо обаче е повдигнато обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс за предумишлено убийство. „Това е нормално. Дори и да е очевидно самоубийството, се повдига такова обвинение докато не се докаже, че няма намеса на други лица. Такава е процедурата“, поясниха от държавното обвинение в Перник.

Окръжният прокурор Пламен Найденов, който наблюдава случая, не бе открит за коментар. Затова не е ясно и дали вече има достатъчно доказателства да бъде повдигнато обвинение на другия замесен в убийството – Марио Любенов. В момента той е в психиатричната клиника „Св. Наум“ с диагноза параноидна шизофрения. Заека обаче ще бъде изписан на 20 януари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5836 |19.12.2011 Технополис дари ваучери за 400 лв. на 144 деца на загинали полицаи . 48| 6094 |17.12.2011 Росен Плевнелиев се пребори за "Политик на годината" . 50| 5309 |07.12.2011 "Подкрепа" реши: Стяга национална стачка . 29| 5456 |29.11.2011 Полицаите се отказаха да протестират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads