Реклама / Ads
12| 5341 |17.02.2012 НОВИНИ

Ром рецидивист отвлече дете за 350 лв. откуп

.
4 дни по-рано изнасилил непълнолетна девойка.
 

40-годишен циганин рецидивист, който има в досието си серия кражби и присвоявания, отвлече 15-годишна ученичка и поиска откуп за живота й. Екшънът се разиграл в сряда след полунощ, когато девойката си тръгвала от дискотека в Белоградчик, описва Монитор. Милчо Донков изчакал жертвата си от засада и я похитил в студената мразовита нощ. Принудил я да тръгне с него, след като опрял нож в гърлото на детето и му взел мобилния телефон, за да не може да извика за помощ. Идеята на похитителя била още същата нощ да вземе пари за свободата на жертвата си, за да не се налага да прави разходи, докато детето е в плен.Затова около 1,30 часа бащата на изчезналото дете получил обаждане, в което непознат мъжки глас му казал, че срещу сумата от 2000 лева момичето ще бъде освободено.

В телефонния разговор била посочена улица в град Белоградчик, където трябвало да стане предаването на парите. Самите преговори не били водени от Донков, а от негов авер, нает специално за отвличанетосрещу скромен процент от откупа. Още преди да уточнят подробностите около предаването на исканата сума, бащата се обадил в полицията и разследващи от Видин му дали точни указания какво да прави. Планът бил след предаването на парите и освобождаването на момичето Донков да бъде арестуван.Таткото на отвлечената девойка спазил изискванията на похитителите, но отишъл на срещата с едва 350 лева, тъй като семейството било бедно и нямало откъде да вземе повече пари. За да прибере откупа, на мястото дошъл Милчо с момичето. Въпреки че получил едва 7 банкноти по 50 лева, извършителят останал доволен и освободил ученичката. Броени минути след това полицаи му поставили белезници на китките. При личния обиск на задържания е намерен мобилният телефон на момичето, както и платеният откуп.

От полицията съобщиха вчера, че похитителят не е направил нищо на момичетои то се отървало само с голяма уплаха. Милчо Донков е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. След ареста на извършителя станало ясно, че той е стар познат на полицията – има присъди за кражби и присвоявания, за които преди 5-6 години е лежал в затвора. Оказало се още, че точно 4 дни преди да похити девойката, Милчо е изнасилил друго момиче на същата възраст като отвлечената ученичка. Жертвата била нападната около 3,30 часа през нощта след като си тръгвала от гости при свои приятелки. Сигнал за престъплението подала майката на изнасилената, а полицаите бързо свързали двата случая и събрали доказателства за вината на рецидивиста. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 9586 |02.02.2012 "Как СТЕ, г-н Киров?"-така тайнствена личност питала отвлечения бизнесмен . 11| 5134 |03.12.2011 Плевенски полицай отказа подкуп от рецидивист . 13| 5094 |15.11.2011 ВИП килия и 12 рецидивисти очакват цар Киро . 0| 4786 |18.10.2011 Тийнейджър се самоотвлече срещу 30 бона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads