Реклама / Ads
197| 9085 |26.02.2012 НОВИНИ

Д. Джамов: Идва русофилска партия, ще помагат руски борци

.
Димитър Джамов
Русофилска партия се създава в момента в България. Тя ще е готова и ще обяви амбициите си в края на годината. Това заяви в предаването „На среща с Люба Кулезич” по ТВ-7 бизнесменът Димитър Джамов. Той щял да се включи в нея, но не като ръководител, а като редови член. Причината била, че е русофил и има много приятели в Русия.
 
Според него в новата формация щели да влязат известни хора, дори олигарси, защото политика се правела с много пари.

Проруската партия щяла да бъде подпомагана от руските борци финансово. С тях Джамов имал старо приятелство и смята, че ще дадат рамо на новото политическо начинание.

Да не е нещо като формацията на Слави Бинев от „Атака”, който тръгна да прави ГОРД, попита го Кулезич.

Не, не, ще бъдат сериозни хора със сериозни намерения да правят политика и бизнес.

Джамов обясни също, че много митове са били създадени около името му. Убитият сикаджия Дмитрий Минев - Димата Руснака бил интригант и създавал напрежение в средите на борците по онова време. Опитвал се да скара едни хора с други и се получавали гафове, като някои от стрелбите и побоищата тагова.

По-малкият да отстъпи. По този начин коментира спора между Георги Първанов и Сергей Станишев за лидер на БСП. Така той показа, че е на страната на бившия президент.

Той не получил партийна подкрепа и затова не успял като кандидат кмет на последните избори. БСП не ме припозна, защото съм мъжкар, а там има някакви..., обасни още Джамов.

Сегашната политическа система не ми харесва. Но Борисов се бори за място под слънцето.

Не искам да коментирам Алексей Петров. Беше борец още в милиционерското училище в Пазарджик. Не знам на какъв се прави сега. Уж бил от службите, ама е и мутра, въобще... Пък не познавал бившият главен прокурор Никола Филчев. Не били се виждали – глупости! Познават се, приятели са – излез и го кажи, бе, какво се ослушваш и лъжеш. По този начин Джамов коментира главният обвиняем по делото „Октопод” Алексей Петров, когото познавал отпреди повече от 20 години. Джамов допълни, че процесите срещу организираната престъпност трябва да са бързи и да завършват със справедливи присъди.

 

По повод ареста си през 1996 г., разпореден от вътрешния министър Николай Добрев, Димитър Джамов заяви раздразнено: „Николай Добрев беше голям мръсник! Абсолютен мръсник! Комплексар! Изпрати барети да ме арустеват по време на голямо международно състезание, а не у в дома ми, например. Това бе абсолятна простотия. Обвиненията се оказаха пълна измислица. Но днес аз съм жив, а него го няма. Това е моето удовлетворение. Вярващ човек съм, вярвам в Господ, той се разпорежда с нас, завърши Джамов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 6365 |30.08.2011 ДСБ: Коалиция с партия, "цепеща дясното", е невъзможна . 22| 6361 |16.04.2011 П. Курумбашев: Няма партия, която да стои добре в дясното пространство . 5| 6103 |13.11.2010 С. Станишев: Ако АБВ стане партия, всеки да избира . 2| 5506 |12.11.2010 Станишев: Ако АБВ е партия, членовете на БСП да избират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads