Реклама / Ads
9| 18720 |29.02.2012 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Създателят на българския герб стана на 18 г.

.
Кирил Гогов
Едни от най-известните българи са все още тийнейджъри, въпреки че са създатели на герба и са носители на множество медали и отличия. Вероятността да се родиш на 29 февруари е 1:1461! Това е доста рядък шанс, а може би и рядък късмет, който се пада на определени хора и според вярванията това се случва без никаква случайност, защото лично съдбата ги избира, за да ги натовари с талант или призвание.
 

 

И ако някой го приемат като дар след време, в невръстните си години едва ли им е било весело да духат свещичките веднъж на четири години, имайки предвид, че другарчетата им го правят всяка година.


Сред именитите българи, които празнуват на тази дата е актьорът Христо Чешмеджиев. Той проплаква за пръв път на 29.02. 1968 г. и ако празнуваше на всеки четири години сега щеше да е на 11, а не на 44, както се казва простено му е все още е тийнейджър. Сред артистичното съсловие което празнуват като високосци е и симпатичната Екатерина Стоянова. Чаровницата от сериала „Морска сол” е родена през 1980 година и сега е едва на 8 годинки или с други думи тя е второкасничка с тежка чанта и много за учене. Сред българите, които са на скромни години, но далеч не със скромни таланти е и художникът Кирил Гогов. Той проплаква на тази дата през 1944 година и за 18 години е един от създателите на българския герб и дизайнер на голяма част от банкнотите ни и ако това не е постижение, здраве му кажи.

Тук няма как да пропуснем и проф. д-р Борислав Йотов. Бившият народен представител и всепризнат юрист също тъкмо е навършил пълнолетие, но е подплатил тези годинки със значителен житейски и професионален опит зад гърба си, само стажът му като прокурор се равнява на 38 години, заемал е и постът на градски прокурор в столицата. Многократният шампион на България по бокс Свилен Русев също е роден на високосната дата. Дългогодишният екскапитан на националния ни отбор се ражда на 29 февруари през 1964 година и сега е на 12. Но за невръстната си възраст е носил много медали от различни първенства не само в България, но и в Европа с гордост е вял флагът на страната ни.

Интересен момент е, че и дълбокият глас на българското кино Джоко Росич е роден на 29 февруари  през олимпийската 1932 година, но като рождена дата в личната му карта пише 28. Когато актьорът навършва 18-години майка му признава истината, а именно, че Росич е проплакал в 3 сутринта на високосната дата и сега една от емблемите на родното кино е на скромните 20. По нашите ширини обаче има и още една известна личност, която ще духне свещичките на тази дата, а именно Дейвид Варод. Той е продуцент и управител на "Ню имидж България", както и изпълнителен директор на "Ню Бояна филм". Варод по произход е евреин и се е появил на бял свят през 1948 година, сиреч сега е на 19 години, но в ръцете му е голяма компания като Бояна филм. 

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 17012 |26.01.2012 Г-жа Плевнелиева стана мишена на ”Бъзикилийкс” . 5| 10831 |13.01.2012 Ни Ло в потрес - остана без джип, подарък от любимия . 3| 7243 |11.01.2012 Митко Стоянов стана татко . 6| 19378 |25.10.2011 София Лорен остана ГОЛА въпреки пенсионната си възраст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads