Руски медии: Без нас България още щеше да е турска!

220

|

15521

|29.03.2012
Руски медии: Без нас България още щеше да е турска!
Дружбата ръжда не хваща...

„Два пъти сме ги освобождавали тия българи, а не трябваше! Още щяха да са под турско робство. Неблагодарници!” Това са само част от коментарите в някои руски форуми по повод решението на страната ни да се откаже от проекта АЕЦ – Белене.


Сайтове като webpark.ru и inoforum.ru отиват още по-далеч и ни наричат „проститутките на Европа”. На свой ред популярното издапние „Комерсант” коментира обявеното от Бойко Борисов прекратяване на агонията с Белене по следния начин: „На всичко отгоре българите искат по-ниска цена на газа. Такава привилегия няма да получат”.

Някои медии коментират, че и в Кремъл били ядосани на българския отказ от втора атомна. По адрес на София били изречени тежки думи, но в крайна сметка Владимир Путин обявил на сътрудниците си, че имат по-важни дела за вършене от това да обсъждат руско-българските отношения.

Един от мотивите на българската страна за отказ от строителство е липсата на чужди инвеститори. В София твърдят също, че все още не е готов докладът на финансовия консултант HSBC за цената на проекта „Белене”. „Това не е вярно, - пише „Комерсант”. Предварителния разчет на банката-консултант е готов и правителството на България е запознато с него. Освен това „Росатом” от своя страна е предложил европейски инвеститори – финландската Fortum и френската Altram, но българите така и не дали ясен отговор.

От „Росатом” коментират, че са разочаровани, но имат достатъчно поръчки, така че щели да имат достатъчно работа и приходи през следващите години.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

as
Едно ГОЛЯМО благодаря на Костов, че три години ръчка ГЕРБ с осетена да вървят в правилната посока! Иначе представяте ли си тая шайка малоумници какви щеше да ги надроби?
срам
Ами прави са. Първо сме обещали, после сме премислили. Всичко е някакви интереси на наши политици. Руснаците не са виновни, че не знаем накъде да си въртим задника.
б,

Моля?Да благодарим за какво?Че отцепихте шест части от България и благодарение на вас, България граничи със себе си, че ни ограбихте тонове злато, че присвихте българо-немските фирми превръщайки ги в руски, че плащахме репарации за вашата война и сме проливали кръв за вас в нея?Или за това, че окрадохте варварски и унищожихте и двете Българии - Волжска и Първото българско царство, когато сте колили дори пеленачетата за удоволсвие, азиатски варвари! Но това не ме очудва, те обикновените руснаци, все още не са информирани за събитията в Чехословакия и Унгария, та камо ли за тези грозни факти свързани с България.

13 + 8 - !
ЦЕКО МИНЕВ
А без мен планините щяха да са на българите и те щяха да карат ски
четник
Без нас пък руснаците още щяха да пишат някакви чертички. Не е работата да се караме и обиждаме, а всеки да си отстоява интересите. Освободили са ни заради импеските си амбиции чрез нас да слухтят какво става в Турция и да дразнят Великобритания. Това е. След това обаче им се иска те да ни заробят. Не че не успяха. . .
да си дойм на думата
имперските амбиции на Русия са открай време. Каквото и да направим, те все ще се дразнят.
БГ ШОП
Ние сме вечно признателни и благодарни на хилядите руски, румънски и други войници, офицери и генерали за нашето Освобождение! Те са се сражавали геройски, без да подозират, че за руския цар тази война е просто отмъщение за позорно изгубената Кримска война. И след като султанът му връща Кримския п-ов, той подло изоставя Сан Стефанския договор в Берлин, за разочарование на своя собствен царски двор. Страхът от голяма България е бил по-голям от стратегическите интереси на Русия. И неговите двама наследници продължават същата политика, изгонвайки Батенберг и поддържайки Сърбия и Румъния през Балканските войни.
Деда ви,

Точно и ясно казано.

3 + 1 - !
Germany
Ние би трябвало да сме суверена държава! А ако глупавите политици се размърдат може да получаваме газ от турция или близкия изток! Да не говорим, че ВЕИ до 20 години ще ни осигуряват 40-50% от ел. енергията! Технологиите се развиват и едно домакинство може да съществува независимо от НЕК, Топлофикация и т. н. Това ще стане факт! А Русия без газ и петрол ще умре!
Germany
но това е вярно, че политиците ни са най-големите ПРОСТИТУТКИ и КУРВИ!
Ох, ако можеше да ни освободят за трети път!От бойко!
Какви 2 освобождения, бе? От Турско -да, но не само Вие, а и ние смеси платили-32 тона злато!Второто кое е пияндета смотани! Повече вреди отколкото ползи имаме от вас!
Николай
Защо като чета подобни заглавия на руските медии на ум ми идва сентенцията /не помня автора / : " Освобождението от чужда сила е ново поробване ". А доколкото познавам историята през периода 1877-78 година царска Русия ползва славянската идея за разширение на влиянието си в Проливите. А през 1944 г ако не бяха ни "освобождавали". . .
garganel
Били ни освободили !?! а колко ни струваше в злато , що не пишат или не им изнася ! Ако не беше нашето опълчение щяха и тази война да изгубят като кримската ! Не сме ви губерния товарищи !!!!!!!
момо
От турците руснаците ни освобождават заради техни имперски интереси! После след Освобождението 20 години се месят в България и се опитват да ни превърнат в руска губерния. Добре, че тогава е имало окомуш българи, че не е станало. А второто "освобождение" през 1944 си беше направо заробване - и до днес не можем да си станем на краката от това "освобождение". Така че ушанките да си затварят плювалниците, дееба и наглите спиртосани диваци! Руснаците са боклуци и това е ясно на целия свят, само ние тука не го разбрахме, че даже си имаме и партии, които им слугуват - например БСП!
Заради дупедавщината ни, в Русия още е "нарицателно" . . . 16-ая республика !!!!!
Затова ли са ни "освободили" (особено втория път) - за да ни съсипят икономически ли?
По добре турска, отколкото руски варвари.
Така е. Неблагодарници сме.
Хубаво е да благодариш, но да оставиш децата си без хляб заради тази благодарност не е ли престъпление?
Освободили са ми .....
-А опълчението? -Ботев, -Левски? Аре!
ха-ха-ха-а-а-а!!!
хе-хе-хе - големите освободители! да пратят Сталин да направи ООД с Гоце!
ВЪПРОС
А НАЛИ ЩЕ СЛАГАТ НОВАТА АТОМНА БОМБА В КОЗЛОДУЙ - ДЕТО Я ПРОДАВАТ НА ИНДИЙЦИТЕ ПЕТ ПЪТИ ПО ЕВТИНО! КОЛОНИЗАТОРИ!
сиромах
Не знам защо ви е такова мнението за руснаците, но си личи че сте истински българи, изключително злобни и жестоки, но забележете- само когато сте сигурни че отсрещната страна не може да ви отвърне. Тук се лъжете господа европейци. Още тази зима ще си седите вкъщи и ще си кърпите потурите за да не ви е студено. Май ще е по-добре да се преместите по на юг, на топло в Турция, нали така. Щом сте взели най-лошото от всички които са ви газили, с тези подли характерчета лесно ще оцелеете, нали най-свирепите които са били по нашите земи са именно еничарите. Дайте да не се заблуждаваме, и да признаем, точно както господинът който взе решението, че турчин и българин е почти едно и също, и по-точно българинът е най-лошият вариант на турчин, който може да съществува. Рушветите са пример за това.
Георги
От такива "освободители" само мога да пожелая на всеки народ Господ да ги пази. Пропаднали крепостни селяни са си и до днес.
moskvich
koi chte ni osvobodi ot turskite seriali
GUNCHO MASTIKATA
za bati Boiko nema dalavera sigurno, za tova se darpa kato magare na led ama sthe se saglasi sigurno. pomnete mi dumata i toi e prodajnik , kato vsichki politici, ima biznes ima pari zastho se navira v politikata da opravi BG li . . . . . . . . . . . . . . . ha ha ha. sami si napravete izvod
А НИЕ СМЕ ИМ ДАЛИ И ЕЗИКА И ПИСМЕНОСТА. . . . . ПИЯНИ РУСКИ СВИНЕ. КОЛКОТО ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ РУСИЯ-ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ
сдг
Я руснаците да мълчат, че ако небеше Българския народ сега щяха да пишат на ЛАТИНИЦА. Май забравят че сме им дали азбуката. И за какво реват, вместо да се опитат да ни присламчат към тях те ни плюят когато не сме съгласни с тях. Май си показват лицемерието. Неможда очакваш България да ти пазарува най скъпия ГАЗ в Европа, и АЕЦ-а с двойна цена. А ни се пишат приятели и братя. Братя, братя, ама ХУЙ РОД НЕПРИЗНАВА, СТАВА ТЯХНАТА РАБОТА.
Робът-освободител
"Дневникът" -Достоевски: Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя, ’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не
Читател на Ф. М. Достоевски
И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo. Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малко — но не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му…А с
пичове
ДА В ЕДИН МОМЕНТ 1877 Г. ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СЪВПАДАТ С РУСКИТЕ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ. ТЪПИТЕ РУСНАЦИ ДА НЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ НЯКОЙ В БУЛГАРИСТАН НЕ Е НА ЯСНО ПО ТОЗИ ВЪПРОС. ЩО СЕ КАСАЕ ДО ВТОРОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ НА ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ - ТО СПОЛАЙ ТИ - ДА ВИ ОСВОБОДЯТ ВАС ТАКА КИТАЙЦИТЕ, КАКТО ВИЕ НАС ОСВОБОДИХТЕ И ТОВА РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СТАНЕ БРАТУШКИ - С ОТВОРЕНИ ОЧМИ ЩЕ УМРА, ЗАЩОТО НЯМА ДА ГО ВИДЯ, НО ЩЕ СТАНЕ - СВЯТО ВЯРВАМ, А И ВИЕ ВЕЧЕ ГО ПРЕДЧУСТВАТЕ. . .
свободен
Моля писачите на Путин и българските му подлоги да не се пеняват толкова - руснаци, благодарим ви, че ни освободихте първия път! Но за втория път не трябваше да го правите - това "освобождение" ни освободи от национална независимост. Знаете за какво става дума - съветската окупация на България през есента на 1944 г. И още нещо - разумните хора са казали: Няма нищо по-страшно от вечната благодарност и чувството за вечна вина!
уточнение
Всички по-горе, за първи път, са единодушни в защита на националното ни достойнство! Това ме изумява, но е достойно за уважение! Искам само да уточня, че в резултта на Руско-Турската война държава България - свободна и независима- НЯМА!!! Съгласно договорите- остава ВАСАЛНОТО НА СУЛТАНА -Княжество България(днес северна България) и АВТОНОМНАТА ОБЛАСТ В РАМКИТЕ НА ИМПЕРИЯТА - ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ- днес Южна България. ОСВОБОДЕНА, НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ СЕ ПОЯВЯВА НА КАРТАТА НА СВЕТА, ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАТА - ЦЕЛИ 30 години ПО-КЪСНО, на 22 септември 1908 год. , КОГАТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА ТРЕТОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО, ПЕТ ВЕКА СЛЕД ПАДАНЕТО НА ВТОРОТО!
Дедо
За какво да ви благодарим? За Северна Добруджа ли? За Поморавието ли? Или за Нишка област? Или може би за Беломорието? Или пък за Македония? Ако е за това - благодарим ви от сърце, братушки!!!
ДА!
Ако всичко това е вярно, то Борисов и приближените му пажове трябва да бъдат съдени за национално предателство и разстреляни публично на стадиона!
Fuck off Batman
аре у лево пияна руска пасмина.
нормален
Истината е че повече от 100 години руско вмешателство у нас си патим яко. Кой да ги освободи от путинщината тях а????
ПИИИ
Руснаците явно смятат1944 година за освобождение. добре е да им се напомни на тези педераси, че те ни обявиха война и ни отмъкнаха златния резерв от банката и им хранихме войската не знам колко години, и им плащахме контрибуции. . . крайно време е тези факти да се публикуват за да се знае братските им чувства
Пешо3,14/ПИчът/
За Русия войната 1877-78г. е всичко!Целта са Проливите и превръщането на Черно море във вътрешно, а впоследствие излаз на Персийският залив. За реализирането на тази цел и превъоръжаването на армията през 1868г. продават Аляска на американците. Разбира се "добрата стара Англия" и Германия са наясно и вземат съответните мерки. Оттогава всъщност започва залезът на Русия, следват Руско-японската война и революциите.
Тези глупости нямаше как да бъдат написани, ако не беше азбуката , която сме им дали. А самата Русия нямаше да съществува. Имперски идиоти! Руснаците са най-големите фалшификатори на история. Най-гнусни са митовете и легендите за славяните. Термин сътворен през 18 в. и обслужващ руските интереси. Руснакът не дава нищо, без без да ти вземе нещо двойно. Да не говорим, че второто освобождение през 1944 г. е осъществено чрез обяваване на война и заграбване на цялата ни държава . Големите помагачи. Да са живи и здрави, обаче по-на запад от руснаците, ако е удобно!
Чърчил
В политиката няма вечни приятелства, а само вечни интереси!Това трябва да помнят всички български държавници и политици!Нищо от никого не е подарено на българите, всичко е платено с лихвите!Длъжници сме само на следващите поколения българи!
ХилъриУорликова Дянкова
Повечето българи обичат руснаците, но кой ги пита. Тука играят големите играчи, а за съжаление най-лошата черта на българина е, че е продажник.
до Чърчил
Чърчиле, сър, извинявам се, но ще те поправя: "Англия няма постоянни врагове и постоянни приятели, Англия има постоянни интереси!" Иначе си напълно прав с изводите, но цитатът нека да бъде по-точен, пък и е казан много изискано.
Левски
Тоз, който ни освободи, той ще ни пороби.
До Хилъри
Здравствуйте наша Татяна Уорликовная! Тъй самая лучшая падруга мая, но я си хади по пути Ленина. . .
до горния
Значи пращаш таваришчката Уорликова на утка си лелина? така ли да го разбираме?
по герберски
И сега какво?. . . Драскаме калема и получаваме това. Плащаме реактора, който е вече готов и го продаваме на загуба или го монтираме в Козлудуй, където ще трябва отидат още милиарди за проекти и т. нат. ! След това влагаме милиарди за изграждането на газова централа, която е изключително скъпа и произвежда скъп ток. Колко ще плащаме като ни осъдят руснаците за неустойките, само един Господ знае. . . Удължаването на живота на 5 и 6 реактори ще го гледаме през крив макарон, както и ще купуваме прескъп газ (като не ни изнася, да не го купуваме бе, не ни насилват). . . И, разбира се втория мандат на господин Борисов е осигурен! Тука кръв ще се лее, но американците чудеса ще направят за поставят отново на власт марионетката си! Да ви е честит, аз си стягам багажа и след половин месец съм при паненките, тука нещата са циментирани за десетилетия напред, мерси за такава перспектива! Как беше: ГЛАСУВАШ ЗА БОРИСОВ, ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ! Бреййй, колко прави са били комунистите. . .
камилар/от мосад/
ало, тъпунгери-редактори, заглавието е от коментар във форума, а не мнение на руска медия. Ибрикчии, бегайте в хамериканското посолство, че има за подмиване
Ако бяхте стока, нчмаше да се
мрете там
подруга до До Хилъри
Ако аз съм ти пАдруга, значи ти си педеруга!
.
Хюмнета, напазарихте ли вече вазелина? Турците идат, и този път ше останат завинаги.
qwerty
Тия Руснаци са големи капути били ни освободили а 45г. Комунизъм освобождение ли е братушки скапани
до подруга до Хилъри
Аве педал, защо се правиш на Хилъри? пиши като мъж, а не като червена проститутка, каквато си! Помияр Сульов скапан!
Ха, траверса Хилъри бил...
Траверса Хилъри всъщност бил педеруга!
Четвъртък, 29 Март 2012, 20:01:30Тези глупости нямаше как да бъдат написани, ако не беше азбуката , която сме им дали. А самата Русия нямаше да съществува. Имперски идиоти! Руснаците са най-големите фалшификатори на история. Най-гнусни са митовете и легендите за славяните. Термин сътворен през 18 в. и обслужващ руските интереси. Руснакът не дава нищо, без без да ти вземе нещо двойно. Да не говорим, че второто освобождение през 1944 г. е осъществено чрез обяваване на война и заграбване на цялата ни държава . Големите помагачи. Да са живи и здрави, обаче по-на запад от руснаците, ако е удобно!
Germany Четвъртък, 29 Март 2012, 18:53:30Ние би трябвало да сме суверена държава! А ако глупавите политици се размърдат може да получаваме газ от турция или близкия изток! Да не говорим, че ВЕИ до 20 години ще ни осигуряват 40-50% от ел. енергията! Технологиите се развиват и едно домакинство може да съществува независимо от НЕК, Топлофикация и т. н. Това ще стане факт! А Русия без газ и петрол ще умре!
Николай Четвъртък, 29 Март 2012, 19:01:21Защо като чета подобни заглавия на руските медии на ум ми идва сентенцията /не помня автора / : " Освобождението от чужда сила е ново поробване ". А доколкото познавам историята през периода 1877-78 година царска Русия ползва славянската идея за разширение на влиянието си в Проливите. А през 1944 г ако не бяха ни "освобождавали". . .
Четвъртък, 29 Март 2012, 19:05:42Заради дупедавщината ни, в Русия още е "нарицателно" . . . 16-ая республика !!!!!
Четвъртък, 29 Март 2012, 19:06:48Затова ли са ни "освободили" (особено втория път) - за да ни съсипят икономически ли?
Като чуя ленин, сталин, интернационал, руснак, москвич и т. н. , се хващам за кобура.
Ако бяхте стока, нчмаше да се разпадне ссср. Четвъртък, 29 Март 2012, 20:20:33мрете там
АЗзззз
Руснака като "лисне" 200 гр. водка на ЕКС и започва да се прави на ФАКТОР (от когото нищо не зависи)
Георги Четвъртък, 29 Март 2012, 19:33:26От такива "освободители" само мога да пожелая на всеки народ Господ да ги пази. Пропаднали крепостни селяни са си и до днес.
Аз
До <срам> кой е обещал????Комунистите!!!!
мазнете се на турци и американ
Русия и руснаците са велики- новите духовни водачи на света, притежаващи най-важното качество-човещина!
гражданин
Турция, е с най-добрата икономика на Балканският полуостров, а Германия в Европа. Вие като икономика сте на последно място. Плачете само за американски помощи, които харчите, за да се въоръжавате и да тормозите не само собственото си население. Може би България щеше да бъде една процъфтяваща държава, ако въобще не бяхте стъпвали на българска земя. Вие плачете за нас, за да ни използвате, а не ние за вас, понеже няма какво да ползваме от вашата разруха. Заради вашето „освобождение” плащаме три пъти по-скъп газ от Германия. Айде стига с вашето „покровителство”. Оправяйте се сами без нас. Ние ще станем една добре уредена и богата държава. Вие да му мислите с вашият комунизъм. Между другото, може да си вземете Първанов, Кунева и всички други ваши комунистически слагачи и да им се любувате до насита.
Достоевски за руската завист к
"изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя, ’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”
ирис
Хайде стига с тези лъжи;нито са ни освобопждАВАЛИ, НИТО СА ИМАЛИ НАМЕРЕНИЕ, ВИЖ ИМПЕРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ВИНАГИ СА СИ ГЛЕДАЛИ,
ДЕ ДА БЕШЕ ТУРСКА, -НЯМАШЕ ДА
И ЛУКОЙЛ НЯМАШЕ ДА ИМА, И БКП. . .
кондор
"Гледам и не вярвам на ушите си"както казваше един известен професор. Наистина ли може да има хора които да мислят и да разсъждават така. . . . И това ми било"братушки".
Бимбо
Братя братушки ако искахте Белене да беше ваше - та барем на тънка цена да бяхте ни дали оборудването. Ако някой ден ви прекратим газа и намерим алтернатива . . . . и него няма да ползваме. Как така Германия ще има по-изгодна цена от нас? Та нали сме славяни, а дерете от нас по 2 кожи.
п. полк. агент Педеражков
Много ме озадачава фактът , че прехвалените агенти от контраразузнаванетата ни досега не са разкрили нито един руски шпионин в България , а се говори , че базираните и гастролиращи такива из нашата страна и резидентурата им са най-активни и най-многобройни. . . А може би пък това да не е вярно , възможное да няма нито един , ЗНАЕ ЛИ СЕ???
Рени,

През 1999 г. бяха разобличени 8 руски агента и Иван Костов прекрати дипломатическите им правомощия. Точно това не му простиха скапаните комунисти! А Вие защо не помните, нали сте българин?!

0 + 0 - !
Здраствуйте педеруги!
Колкото свиня разбира от кладенчова вода, толкова педеруги от езопов език. Не се косете напразно.
ЭЭЭ
Следващия мандат гробарите ще гледат през крив макарон като се има предвид кой върти големите парли в РБ!!!!
бате Роби
Братя ли, те сега са капиталисти, като капиталистическа България. Братя бяха по времето на НРБ и СССР. Питайте Р. Овчаров защо е договорил тези цени, затова неговите съпартийци взеха да му завиждат, че е сред най-богатите хора в България. Другарски съд щяха да му правят, по едно време.
чича ви Вова Кирович СъКънчов
В България няма нито един руски шпионин . . . Е може да има шпиониращи , но от български произход и със съветско самосъзнание , но не и русняци. . . Поняли?
Рени,

През 1999 г. бяха разобличени 8 руски агента и Иван Костов прекрати дипломатическите им правомощия. Точно това не му простиха скапаните комунисти! А Вие защо не помните, нали сте българин?!

0 + 1 - !
Путин
Господ забавя, но Путин не забравя!!!!до края на година та 100 процента увеличавание на парното и т. н. А сега хвърляйте шапки във въздуха!!!!
Атакист
Сега следва да се обрежем за да получим руски газ от Турция!!!!
Аз не помня някой да ме е освобождавал, но помня, че съм роден в съветско робство и искам парите ми да остават в България и никъде другаде .
ЮСА - БГ Вечна Дружба!
ха ха ха за такова реване от болшевиките пак ще гласувам за бате Бойко! много са гладни тия щом така вият ама нема вече БТ и консерви с русенско ! Бойко да ги изгони и от черноморието! Вън Руската Мафия от България!
От една Свещена книга:Казано е в Свещените книги , че само Бог освобождава. От стотици години българите са викали към Бога да ги освободи от турско робство. Господ ги освободи чрез Русия. , но те попаднаха под друго робство. Е освободиха ли се днес българите?Всички българи са отговорни пред Бога.
Моронаров
Прерових целия сайт на Комерсантъ, включително и форумите - такова нещо няма! Както винаги, пак се оляхте, вие от Фрога. То не ви е за пръв път да лъжете и изопачавате! Ако имате истински журналисти, чиито мозъци не са деформирани от служба в ДС, щяха да направят един адекватен коментар на спирането на проекта "Белене", а не да публикувате измишльотини.
Левски Четвъртък, 29 Март 2012, 20:12:39 Тоз, който ни освободи, той ще ни пороби
Бъдещето е на славяните. Славянин е този, който познава своя Баща и върши Неговата Боля. Бъдещето е на Русия. В Русия има пръснатина разни места хора, които работят за духовната наука. Те са адепти, Божествени пратеници.
чича ви Вова Кирович СъКънчов
Ама много , много ме озадачава фактът , че прехвалените агенти от контраразузнаванетата ни досега не са разкрили нито един руски шпионин в България , а се говори , че базираните и гастролиращи такива из нашата страна и резидентурата им са най-активни и най-многобройни. . . А може би пък това да не е вярно , възможное да няма нито един , ЗНАЕ ЛИ СЕ???
Рени,

През 1999 г. бяха разобличени 8 руски агента и Иван Костов прекрати дипломатическите им правомощия. Точно това не му простиха скапаните комунисти! А Вие защо не помните, нали сте българин?!

0 + 0 - !
Dedoto
"И помнете, братя! Този, който ни освободи, той ще ни пороби!" Васил Левски Смешен плач на руските медии!!!
watmark
Nе бях чувал империите да освобождават. И при това два пъти. Обаче в промитите руски мозъци явно това е възможно. Както и да е. Пих попитал онзи задник който благодари на Командира че ръчкал. . . Поради защо сахиб Командира не спря проекта. А както всичките мишоци се мота. 30 години и само прехвърляха едни пари от пусто в часно. ББ го направи и това ще му струва много политически мъки. Защото руснаците пият много и имат тежък махмурлук. . . . А когато те боли глава не прощаваш.
ЕДИН
Проклет да бъде мига в който руският ботуш стъпи на нашата земя и бяха произнесени думите-покровителка, освоодителка! Захари Стоянов
Dedoto
Към оня дето говори че бъдещето било на славяните! Знаеш ли неразумни, какво означава slav на латински? В днешния английски е slave(лейв) и означава - РОБ! С тази дума римсите хронисти презрително са наричали всички народи извън границите на римската империя! Такова нещо славяни не съществува. За пръв път понятието "славяни" като етноним/народностно наименование/ е употребено в края на 16 началото на 17 век и това е под влиянието на новата политическа доктрина на руската империя - "панславизма"! Иначе ако трябва да говорим за славяни като народ то това са си едни помияри безподобни! Та този господин деуто ми говори че бъдещето било на славяните да е чувал за Вожко-Камска България?! Да е чувал че дори и в днешната руска федерация е забравено да се самоопределяш като българин?! В същото време според един казански професор в днешната руска федерация 14 милиона души/четиринадесет милиона души/ се самоопределят като - БЪЛГАРИ!!! Темата е дълга и много сериозна приятели!!
Dedoto
Прочетете книгата "Волжска България и Европа" на доц. Татяна Ярулина-Ал Булгари/по произход - волжка българка/!
Pete
Не мога да рзабера защо си хабите енергията. Русия е на път рано или късно да изчезне като държава под мощния напор на самогона, престъпността и изостаналостта си. Оставете ги на природния гняв, нека си лаят. В Москва сън не го хваща, че загубиха България. Но г-да руснаци, вие никога не сте я имали истински. Защото братска дружба не се гради под дулото на шмайзера.
инж. Уагабунга от Нубия
Темите не се нравят на съветските българи и останалите останки от миналото мрачно на Европа и България. . . Тази , пък е табу за русофилистиците- те ще си папагалстват , все същото въпреки темите и аргументите -болезнена фискация и оттам патологична психична продукция.
Сега сме под турско влияние и ни трябва много повече от руско присъствие .
Реалист
Така си е братушки. . . .
Два пъти сме ги освобождавали тия българи, а не трябваше! ОСОБЕНО ВТОРИЯ ПЪТ. ХАХАХАХАХАХХААААААА! ОКУПАТОРИ ФАШИСТИ!
Hi-Hi
Живял съм в СССР и Русия, това, руснаци не може да са го писали. Простаци = да. Но тях там не ги броят за хора. . .
Сульо Пулев
Можехме след вчерашния ден да се наречем свободни от руската зависимост, но само като си помисля как др. Костов ни зароби с Лукойл. . . не мога да се радвам Точка
Рени,

През 1999 г. бяха разобличени 8 руски агента и Иван Костов прекрати дипломатическите им правомощия. Точно това не му простиха скапаните комунисти! А Вие защо не помните, нали сте българин?!

0 + 0 - !
РАДИО "ЕРЕВАН"
(радио "Ереван" пита) - Наташа, как дела? (Наташа отговаря) -Как легла. . . и так дала!
Четете класиците!
Захари Стоянов: ". . . . . . . . . . . . . . . . . . Ние, дето се турим в положението не на граждани на днешното авантюристическо правителство, а на турски раи, с гордост на челото констатираме тоя факт, че овцете, козите, говедата и кокошките на нашите бащи са били в Турция швейцарски граждани, когато нашите нещастни братя руски селяни са били до сто пъти по-долни. Някой си Хорват, чифликчия в Малорусия, постоянно говорел "- Всичко е мое, земята е моя, небето е мое, водата е моя - всичко е мое!". . . [Прочети целия коментар] И действително, той на дело достигнал това. Един път с многобройна свита той отишъл да обикаля своите земи, и преминал през село Т. Кучето му влязло в двора на един селянин, който като поискал да го изпъди, то го ухапало и селянинът, без да иска, ударил го и му счупил единия крак. Хорват побеснял от това; той се не задоволил да накаже своя роб само, но заповядал на хората си да турят слама около селото, което до крак изгорил. Веднаж на същия Хорват се подплашил конят,
кака Ратка Пиратката
Не ви ли озадачава фактът , че прехвалените агенти от контраразузнаванетата ни досега не са разкрили нито един руски шпионин в България , а се говори , че базираните и гастролиращи такива из нашата страна и резидентурата им са най-активни и най-многобройни. . . А може би пък това да не е вярно , възможное да няма нито един , ЗНАЕ ЛИ СЕ???
Рени,

През 1999 г. бяха разобличени 8 руски агента и Иван Костов прекрати дипломатическите им правомощия. Точно това не му простиха скапаните комунисти! А Вие защо не помните, нали сте българин?!

1 + 0 - !
.
гдето присъствали и 12 души още. Той заповядал да избият всичките, щото да не остане човек, който да говори, че на стария Хорват конете могат да се подплашат от каквото и да било (Пасек, II, 200-201). Тайният съветник Жадовский, който живял в 1855 г. в Оренбургската губерния, имал за правило, щото всичките негови роби от няколко села, щом се оженят, първата нощ да довеждат при него своята булка да преспи с нея; който не се съгласявал на това, на другия ден той удрял по 50 камшика и на младоженеца, и на булката, и на родителите й. Когато той остарял вече, карал своите файтонджии и слуги да изнасилват сиромашките селянки, а той с цигара в уста давал команда (Преступление и наказание, 1869). Друг един помещик, Виктор Страшински, от 1840 - 1850 обезчестил 86 момичета от своите робини, които били на възраст най-старите на 14 години, а другите - на 13 и на 12. 47 от тях показали на съда, че и като се оженили (насила), пак били заставени от Страшински, да имат с него сношение. На много помещ
.
На много помещици момичетата от цялото село са служели за жени. Това зверство не се е даже гледало за нещо необикновено, от никого не се е скривало. Авторът на "Записки селскаго свещеника", който в 1861 година ходел официално да присъттвува като се чете височайшият манифест, разказва, че някой си Лачинов така давал заповеди на своите роби: човекът му вечер тръгне от прозорец на прозорец, и вика: "Ти, Иван Митрич, ще да отидеш утре да чукаш житото, Теодосия (дъщерята) ей сега да дойде при барина". На другия ден същото: "Ти, Иван Кузмич, чуваш ли? Утре да отидеш да подсеваш, Арина (жена му) скоро да дойде в чифлика". В енорията на същия свещеник се случило, щото две момичета се отказали да отидат. Едната се удавила през нощта, а другата я завели, вързали я с въже от кревата и подир две недели умряла. Друг един звяр помещик издал приказ към своите робове, щото щом им се роди дете, да не го кръщават, дорде не питат него. Причината била тая, да не би случайно
„Два пъти сме ги освобождавали тия българи, а не трябваше! Наистина на трябваше братушки да ни освобождавате! Сега щяхме да сме трижди по-добре, нямаше да строим развитото социалистическо общество, последен етап към развитият социализъм, щяхме да сме част от една империя на два континента . А др. Димитров щеше да си печата вестниците и да умре в мир, Янко, този шармантен персонаж, нямаше да знаем нищо за него.
факт
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
Ал. Якимов
За какво благодарство говорят тези. . . нима политиката и икономиката се основават на подобни "благодарствени" взаимоотношения?! Великобритания някога е била "наритана" от формиращите се Щати и Франция във войната за независимост. . . и сега какво?! Англичаните още ли таят омраза или обратно. . . Във всеки случай в онези времена и Русия и България са взели своето и самите руснаци са защитавали своята външна политика. . . Подобни въпроси не могат да се основават на 100 годишно благодарство! Това е абсурд драги руснаци. Друг е въпроса за непостоянната политика на правителството на България, поетите ангажименти, обящания и т. н. Но това е друга тема.
Amen
БОГ ДА ПРОСТИ БЪЛГАРИЯ! АМИН
КОЛКО РОМАНТИЧНО
НЯКАКВИ РУСКИ НЕДОРАСЛИ ПИШАТ ПО ТЪПИ ФОРУМИ И ВИЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАТЕ! ДО КОГА? ВСИЧКО НАПИСАНО ОТ ВАС СЕ ЗНАЕ ОТ 90 % ОТ НАРОДА НИ! УЖАСНО Е ДА СИ МЕЖДУ РУСНАЦИ - ОСОБЕНО МОСКОМЧАНИ!
опаааа
Били ни освободили. . . . от какво? Най-добре е да ни освободят от себе си и от собствените си имперски амбизии. Който познава общобългарската история ще знае /а не това което се преподава в училище/добре знае, че руснаците винаги са освобождавали българските земи . . . . . от българи. Великата Волжска България е освододена почти напълно от българи - а оцелелите станали. . . . татари има около 200-300 българи, които са си извоювали право да се наричат такива в Руски Татарстан след дълги съдебни дела, Дунавските българи били славяни а тези от Македония - македонци. Ако сте чели Раковски и Захари Стоянов ще знаете как са били обезбългарявани цели региони в България. . . "за да бъдат заробени в омразните ви пустини": както е казал Раковски на "братята". какво да кажел за нашите потомци от Кабардино-България в Кавказ, за Кримските българи - целия полуостров в обезбългарен от "братята" Тия са ни толкова "братя" колкото змията на жабата. Дори Кремълския ансамбъл е коп
Тъпънар
От фарума научих, че по време на турското робство сме били свободни, а после руснаците са ни заробили??????По времето на Хитлер сме доказали, че ние сме арийци, а не славяни!!!!Нищо ново - добре забравеното старо!!!!
Пешо 2
Аааа още нищо не се знае. Утре наш мунчо може да обърне резбата и да го повее друг вятър, както обикновено
ша има пуцане
„Евентуалните компенсации за спрелия проект "Белене" се изчисляват между 800 милиона и 1 млрд. долара. При вече похарчени 1, 5 милиарда и възможността новият реактор да отседява в килера още 10-12 години - те ти очертанията на новата национална катастрофа. След нея ще трябва да дойде тричленката и да ги гръмне, на некой централен площад. ”
Евала на Българското правителсво показа зъби!
Братя ли!
Море брадва главата да ви отсече, мръсни азиатски диваци! Ех, къде ми е Фюрера. . .
Финландец
95% от по-горе постнатите коментари са на профанизирани долнопробни лумпени! Нито са запознати с Историята, нито имат нещо, освен тъпашкото си самолюбие и самооценка за въображаемия си ценен произход в собствените си слепи очи. За съжаление, това е доминиращата част от народонаселението. Жалко за малкото останали Хора в България!
, , KOITO NI OSVOBODI, TOI SHTE NI ZAROBI, , !!!!-LEVSKI. Bliadovete kato sa ni , , OSVOBODILI, sme im PLATILI!!!!!Mrasno pleme!!!!Vsichki neshtastia na Bulgaria e ot taia svoloch, ot 10 vek do 20 vek!!!
koko
ще го кажа просто: Като е толкова хубава руската техника Р. Овч. да се качи на Москвич. Тези автомобил немогат да сделат а какво остава за ядрена централа. . . аре къш. . .
Кат Русия няма втора
Русия винаги е смятала другите народи за поробени от някого, за работен добитък, впрегнати от някого в хомот, които тя трябва да "освобождава". Включително и собствения си народ. Както руският цар Александър II освободи 1861 г. руските роби, крепостните селяни, за което беше наречен "цар Освободител". Нашето руско "освобождение" започва още по времето на Светослав Киевски. Той така ни "освободи" да не бъдем работен добитък на византийците, че след това паднахме под византийско робство за цели 150 години. Следващото "освобождение" беше да не бъдем работен добитък на турците. Така ни "освободиха", че след това ни направиха "задунайская губерния". Докато великият Стамболов не ги прати по дяволите. Заради което го убиха. През 1944 г. дойдоха отново да ни "освобождават", този път от нас самите.
Кат Русия няма втора
Така ни освободиха, че след това станахме де факто Съветска република. Въпреки, че руският губернатор в България, Тодор Живков, много искаше да бъдем и де юре такава република. Направи на два пъти опити да станем такава, но явно руснаците не желаеха работен добитък в ОБОРА си. На Русия не е необходим работен добитък. С работен добитък се работи. На Русия са ѝ необходими дойни крави, които тя да дои непрестанно. Така, както доеше 45 години дойните си крави от източна Европа, а най-дойната крава се казваше България, с кравар Тодор Живков. Както казва народът, на руснаците "не им искаме нито жилото, нито меда". А един голям българин беше казал "Който ни освободи, той ще ни зароби".
ВИЦ
ЕДИН БЪЛГАРИН ХВАНАЛ ЗЛАТНАТА РИБКА И СИ ПОИСКАЛ САМО ЕДНО ЖЕЛАНИЕ, АМА ТРИ ПЪТИ! ЖЕЛАНИЕТО МУ БИЛО КИТАЙЦИТЕ ДА ДОЙДАТ ТРИ ПЪТИ ДО БЪЛГАРИЯ, ЗА МОЖЕ ДА МИНАТ ШЕСТ ПЪТИ ПРЕЗ РУСИЯ!!!!!!
Здраствуйте братушки
Кат Русия няма втора, тъй презирана в света, тя е нашата прокоба, тя ни води в пропастта.
Райно Кабаивански
Trans penem mihi est quod webpark. ru discit.
антитурк
Що Бойко не отиде в Москва да се разправя с приятеля си Путин ами праща тоя папур Делян Добрев Щото е гузен затова не отива
ЯЗОВЕЦ
неблагодарни сме. наистина няма значение ПО каква причина руснаците ни освободиха, важното че ни освободиха от османската измет. и мн. точно руснаците казват че сме КУРВИТЕ НА европа ибрикчии на уорлик.
Г.С.Раковски
„Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!” – Георги Раковски
kurvi na evropa mn bolno no e viarno
Владо
Макар и да съм с руска кръв - не правят чест на Русия подобни коментари!Те показват неискреност и скрити цели, твърде различни от прокламираните. . . Жалко за Матушката, много жалко!
З.Стоянов
Захари Стоянов, големият български родолюбец, водач в Априлското въстание, автор на "Записки по българските въстания", прозрял подлостта на руската дипломация спрямо България, покрусен извиква: "Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"
Захари С.
И затова ли по "братски" ни продавате Газта по 600$ а на Германците по 300$?. . .
mi dokato lijem gaza na amerika moje i da stane 800ev
Захари С.
Знаменитата фраза на Драган Цанков по адрес на освободителите: „Не ви щем ни меда, ни жилото!”
До Язовец и другите
Тия скапани Атакистчета като Язовец и сие - я вижте какво казват велики българи, възрожденци ! И те ли са ибрикчии и боклуци във вашите очи ?! По-скоро вие сте !
Захари С.
Хора, четете Захари Стоянов, който бе отровен в Париж от. . . и "Строителите на съвременна България" на Симеон Радев, за да ви се отворят очите, какво значи "Азиатският отдел" на империалистическа царска Русия. Говоря за манталитета на управниците на държавата им, а не за приятелския Руския народ, който е страдал и гинел с милиони от собствените си управници!
до тоя които казва на язовеца
за разлика от теб нито съм атакист нито комунист нито къто теб герберист. отвратен съм от всички. вместо да търсим причините в нас, все руссите са ни виновни.
Умерен стамболовист
В коментариите има патриотизъм и това е добре. Но не бива да се упреква Русия за проекта АЕЦ Белене. СССР и Русия не са се натискали за този грандомански за нашите възможности проект. Въпросът е как да се измъкнем с най малко загуби.
Gnusiia se ot vas
Kato cheta foruma mi stava iasno che: 1. Kakva e silata na propagandanta. 2. Kak tazi sila se potencira kogato propagandata raboti vyrhu prosti, primitivni i lisheni ot logika individi. 3. Kak ot tezata za imperskite ambicii (vse edno, cne ne naroda, a samiiat imperator se e bil s turcite) se stiga do umopomarchitelnoto: "Четвъртък, 29 Март 2012, 19:06:49По добре турска, отколкото руски варвари. " Ako biah rusnak sled prochita na takyv biser sys sigurno bih zapliul pyrviia bylgarin kogoto sreshtna.
До 00:20:57
Хахаха, ок не знам къв си, но няма и значение. Не си мисли и че аз съм герберист. Отвратен си от всички ? Там ти е грешката, друже ! Не е лошо да се хванеш за ташаците и да спреш да съжаляваш себе си и целия си народ ! Искаш да си бай Ганьо ли ? Всички са маскари за тебе а ? Съветвам те почнеш да се информираш и да се интересуваш от политика. И да гледаш кои хора са принципни - много важно ! И вярно е - има много измет - обаче има и качествени хора, а а ако не виждащ , избирай по-малкото зло !
georgi
Ало, руските медии, това вашето е грешен, ама много грешен отговор.
Мислещ
Най разумното е да се спестят разходите за охрана в Белене. Колкото и желязо да има нашите братя роми ще го закарат с екологичен транспорт в пунктовете за вторични суровини.
HANUMAN
NE MOGA DA POVERVAM, , KATOCHETA-TOLKOVA ZLOBA, NEGRAMOTNOST PROSTASHTINA. . . NE MI SE ISKA DA VERVAM , CHE TOVA E PISANO OT BALGAARI?! naistina edno ot nai loshite belezi na Balgarskata narodopsihologia e NEBLAGODARNOSTA. NE CHE RUSKATA POLITIKA NE E EGOISTICHNA. . . NO TOLKOVA MRUSNA CHERNA ZLOBA I POMIA SRESHTU ROSIA? ne mi se verva che e pisano ot Balgari. BOG DA POMAGA NA "NERAZUMNITE I JURODIVITE". . . . .
istina
palna prostotia darzavnia glava ne stava za za nischto i ne razbira ot nischto kakvo ochakvame. tova e palno bezhaberie i lipsa na diplomazia. idiotizm na darzavno nivo i nie go ostaviame tozi chovek s shepa moshnizi da si razigravat konia. ami az ako sam skluchil dogovor i me razigravat taka ne samo schte sadia balgaria i schte si vzema neustoikite i s tazi strana poveche niama da se zanimavam zaschtoto osven hora s sposobnosti na maimuni niama nuzda da se zanimavam. a che sa ni osvobozdavali ot turzite si e istoricheska istina koiato ne moze da se otreche ot nikoi. abe kraino vreme e horata da se nadignat i se izmetat prodaznizite ot vlasta. da ne e bil prost Zaria kato ia e dogovarial sled kato se e konsultiral s experti. tova sa strategicheski reshenie stiga veche prazni prikazki. sega BOKO schte ni otrovi zemiata s shistov gaz za da stroi amerikanska gazova zentrala za miliardi. heiii mnogo prostotia no e kraino vreme da se sabudim ne moze taka da se prodalzava.
Георги Раковски
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "- Георги Сава Раковски
До HANUMAN
HANUMAN, ти не си юрод, а урод! Утрепка продажна безродна, робска и долна!
До Istina
С кои експерти и кой се е консултирал бе малоумник? Тези консултации са правени ОЩЕ по Живково време, когато бяхме руска губерния и се подчинявахме на всяка заповед от там! Какви експерти? Ти ли си експерта бе малоумник? Никой западен инвеститор не иска да инвестира в този проект! Ти ли ще го плащаш, дебил? Откъде пари?
За тези, които мислят с главит
общата инвестиция в АЕЦ "Белене" се изчислява на 10 млрд. евро, като се включат в сумата и допълнителните разходи на българската страна за строеж на инфраструктурна мрежа за преобразуването и транспортирането на произвежданата в централата електроенергия към преносната мрежа. При това положение проектът може да се изплати за 19 години при производство на 14 млрд. кВтч електроенергия от двата блока на стойност не по-малко от 10 евроцента за кВтч – като за сравнение: цената на произведения от АЕЦ "Козлодуй" ток в момента е 2. 2 евроцента. Това е казано не от кой да е – а от Булат Нигматулин, първи заместник-директор на руския Институт по проблемите на естествените монополи и бивш заместник-министър на атомната енергетика на Русия. Според него при това положение българската икономика ще бъде натоварена с 27 млрд. евро за деветнадесетте години за изплащане на проекта. Освен всичко неговият анализ повече от убедително доказва, че нова ядрена централа изобщо не е необходим
Мнение на руски експерт
общата инвестиция в АЕЦ "Белене" се изчислява на 10 млрд. евро, като се включат в сумата и допълнителните разходи на българската страна за строеж на инфраструктурна мрежа за преобразуването и транспортирането на произвежданата в централата електроенергия към преносната мрежа. При това положение проектът може да се изплати за 19 години при производство на 14 млрд. кВтч електроенергия от двата блока на стойност не по-малко от 10 евроцента за кВтч – като за сравнение: цената на произведения от АЕЦ "Козлодуй" ток в момента е 2. 2 евроцента. Това е казано не от кой да е – а от Булат Нигматулин, първи заместник-директор на руския Институт по проблемите на естествените монополи и бивш заместник-министър на атомната енергетика на Русия. Според него при това положение българската икономика ще бъде натоварена с 27 млрд. евро за деветнадесетте години за изплащане на проекта. Освен всичко неговият анализ повече от убедително доказва, че нова ядрена централа изобщо не е необходи
Изявление на Б.Борисов
Днес ние много държим на дружбата на България с Русия, но в съвременния свят тези отношения вече не могат да бъдат емоционални, те задължително трябва да са и прагматични", подчерта премиерът Борисов. "Нашата българо-руска дружба на година струва на България 1, 2 млрд. долара, толкова плащаме за газа. Дружбата ни с Русия трябва да бъде прагматична, на базата на сметките. Руснаците много преди нас са влезли в капитализма и действат изключително прагматично, когато става въпрос за цена, каза Борисов и даде пример, че Германия купува газа от Русия за 330 долара, а ние - за 600 долара.
Братската цена на газа
Днес ние много държим на дружбата на България с Русия, но в съвременния свят тези отношения вече не могат да бъдат емоционални, те задължително трябва да са и прагматични", подчерта премиерът Борисов. "Нашата българо-руска дружба на година струва на България 1, 2 млрд. долара, толкова плащаме за газа. Дружбата ни с Русия трябва да бъде прагматична, на базата на сметките. Руснаците много преди нас са влезли в капитализма и действат изключително прагматично, когато става въпрос за цена, каза Борисов и даде пример, че Германия купува газа от Русия за 330 долара, а ние - за 600 долара.
OBEKTIVEN
RUSKITE MEDII PISALI. . . MNOGO VAJNO KVO PISALI. . . TE I NASHITE PISHAT. A TUK SE NADAVA VOI. GLUPAVO E.
To OBEKTIVEN
OBEKTIVEN, тук хората спорят, наистина малко разгорещено, но "вой", както го наричаш, не чувам, освен твоето кудкудякане, мисирко червена!
Hmm
Ако наистина са такива преобладаващите коментари на руските медии, което дълбоко ме съмнява, това би означавало само едно: наглост! По скоро се налива масло в огъня. . . нещо от което няма нужда. . . Геополитически и регионално, няма как да не се съобразяваме с Русия, но са ни по-важни нашите интереси. Какво толкоз? Не искаме Белене и това е! Щели да ни държат на студено. Ха-ха. По-добре така отколкото нагъзени. . . А те като останат без пазари на суровините си, какво правят, а? Ай сиктир, бе. . .
Nikoi
Не са ни виновни руснаците. За 31 години една атомна с 2 реактора не можем да построим. . . . . . Цената била висока по 250 мил. на година и това една държава ако не може по добре да я закриваме. И как да пада цената на тока тогава? Наздраве за енергийнта мафия
boris
Много са прави хората по форумите! Ако не беше Русия сега нямаше да ни има като нация, но сега сме на път да се затрием сами, като прекалено сме послушни за последните 22 години. АЕЦ БЕЛЕНЕ отговаря на националните интереси на България! С послушковците, които са на власт вече 22 години и с бълг. модел за едно дете в семейство се самоунищожаваме. ЛОШОТО Е ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЯМА ОБЩА СТРАТЕГИЯ КАК ДА ПРЕОДОЛЪЪ ТАЗИ ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА(ТРЕТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА)
Пилота
Последно решихме ли къде да хвърлят вече произведената атомна бомба?
ЗИЗУ
Реактора които уж почти сме изплатили струва към 270 млн евро, а сме платили по малко и от половината и дължим още 140. Боко пак ни подведе по трънския курс.
тт
абе за първия път благодарим, но за втория по-добре да не бяхте идвали.
българин
Руската арогантност е съпоставима единствено с руската простотия! Не случайно това е най-мразената държава в Европа и в Азия! Когато ги бихме на футбол преди 15 години пак писнаха колко сме неблагодарни и обявиха съдията за виновен, защото бил чех и това означавало, че автоматично е русофоб! Тогава един журналист попита съдия от каква националност биха предпочитали за да нямат съмнения за русофобски настроения! Поляк, германец, румънец, унгарец, турчин, китаец, японец, грузинец, афганистанец, иранец или чеченец! Няма нито една нация - съседка на империята, която да не изпитва омраза към тези алкохолизирани азиатски свине!!!
1
АЕЦ умря, да живее шистовия газ/Костов и Евреите/.
1
До Българин. Така и така питаш Европа за Руските войници, попитай и Софиянци за Английските пилоти през Втората Световна Война. Може да питаш и Европа за добрите Немски войници.
хм
добре че беше Берлинският договор да ни освободи от тях. . .
баба Тонка
Благодарим на Русия, че ни освободи от турското робство. Също така и благодарим, че ни предаде по време на Съединението и насъска сръбските войски срещу нас. Благодарим, че изтегли висшите си офицери от България и остави капитаните да воюват срещу сръбските генерали. И пак ги бихме. Благодарим на Русия, че принуди българите от вардарско и прилепско да се наричат "македонци", благодарим, че след установяване на съветска власт (1944г) целият интелектуален елит на България беше избит, или хвърлен в концлагери, включително и писателят Димитър Талев. Благодарим са национализацията и изземване на земята, създаване на ТКЗС и обезлюдяване на българското село. Благодарим, че скрихте истината за Чернобил и ние се оказахме най-силно радиационно замърсена държава в цяля Европа. За сега това ви стига.
the_16
"четник", прав си.
tediF
С неграмотни мужици не се спори!
Казасов
Г Първанов даде отговори но много въпроси, които няколко дни се въртят в пространството. По точно никой не можеше да го каже, браво на Ж Марчева, остри въпроси, но и достойни отговори. Мисля, че Първанов беше по убедителен. Стана ясно, че нещата не са необратими.
Тинчето
Братушки, ако можете простете. . .
Георги Сава Раковски
"В сърцето на тирана отворих такава люта рана , която никога няма да заздравее. . . . . А Русия, тя нека заповяда!!
Симо
Мамицата ви руска, проклета!!!! Не сте ни освобождава ли, а ни заробихте и ни избихте малкото интелегенция, която имахме. Това си го пише във вашите учебници. Русо-турската война е продължение на критската на Балканите и нито грам идея да ни освободите. Измислихте славянството през 17 в и нашето дошлячество от Азия само и само да отречете съществуването ни на Балканите преди 7 в, за фа ни вземете проливите, а за 09. 09. 1944 г не ми се говори, как ни завладяхте. Мръсни руснаци, НИЕ създадохме Киевска Русия и азбука ви дадохме и религия и Симеоновия Кодекс откраднахте и го кръстихте Светославски. Моля ви се спрете ни газа !!!!!! По-добре две зими на студено, за да спрем вековното робство.
koko
Руснаците за едно са прави, че сме „проститутките на Европа”.
Георги,
ама Бенковски. Слава на героите и нашите освободители.
Христов
Много ми пука какво мислят руски и български комплексари. Ако българите са проститутките на Европа то руснаците са нацията която генетично е възпрепятствана да си организира нормална държава. Целият цвят на руската нация е в чужбина защото по ония ширини си е чист бандитизъм от сутрин до вечер и открай докрай. Нищо не научиха освен да изнасят суровини и оръжие. Ще ми дават оценки и акъл. Хайде баста
Казасов
Христов, защо тук не пишат нищо за срещата на БРИКС-Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР. Могъща икономическа и друга сила, с динамични икономики.
Селски
До №1 . Ако беше учил История на България /в което се съмнявам/щеше да знаеш , че Царство България обявява ВОЙНА на Англия и на САЩ но не и на СССР. И така според теб какво да ти хвърлят американците и англичаните:Цигари и Шоколад ли?
момо
Срещнеш ли руснак трябва да го зашлевиш само защото е руснак! Мръсни диви пияни диваци!
А, ако е нямаше Руско-турската война , с или без имперски интереси на Русия, кога щеше да се формира сегашната държава Република България, наследник на Източна Румелия, Княжество България, Царска България? Може би след Първата световна война? Младотурците да дадоха независимост на накой народ и провиция от Османската империя.
Българин
Как може да сравнявате пияния, мръсен руски варяга с умния, интелигентен и работлив българин? Братя българи да се обединим срещу руските завоеватели!!!!!
Васкони
В Отоманската империя народите са имали право на частна собственост, училища на собствен език, свобода на движение, свобода на изразяване, религиозни свободи(църквата Св. Стефан в Истанбул), а при комунизма всичко това липсваше. Руските свини отнеха човешкото достойнство на българите и донесоха със силата на червената армия най-човеконенавистната и антихристиянска диктатура - юдомасонската измама, наречена КОМУНИЗЪМ. Да горят в ада
Цецка
Ние сме една плюнка за руснаците, няма защо да си придаваме важност. Хич няма да ги заболи нищо, че се отказваме. Но за паричките си ще ни гонят до дупка. И кой излезе по-голям хитрец от цялата работа? Едва ли този, който е прочел само две книги според собствените му изявления.
//
Абе освободители, освободители, ама рускините масово бягат при "поробителите" турци като продтитутки или слугини. По простата причина че им плащат по добре. Не става само с тупане по гърдите, трябва и малко акъл да осигуриш и на освободителите и на освободените по сносни условия на живот.
баба Тонка
Благодарим на Русия, че донесе освобождението ни от турско робство. Велико дело, няма спор. Но понеже имат претенции вечно да им благодарим и да им поднасяме всичко, което поискат ще продължа с благодарностите. Благодарим, че високо оценихте отказа на цар Борис III да изпрати български войски на източния фронт и участието на българските войски във втория етап на войната на страната на съветската армия. Благодарим ви , че оценихте факта, че на българска територия нямаше нито един изстрел срещу съветски войник, а бяхте посрещнати като родни братя. Благодарим ви , че въпреки това обявихте България за вражеска държава и я задължихте да плаща репарации на Гърция и Югославия. Благодарим ви , че гледахте с безразличиена политиката на геноцид над българското население от същите тези държави. ледва продължение. . .
OBEKTIVEN DO ANONIMA Петък, 30
ANONIMNIKA NA KOITO LUBIMATA PESEN E : PLIAS PLIAS PEDALITE, VODNO KOLELO. . . PAK SE IZKAZVA UMNO. PRESTANI GLUPAKO SAS SMESHNITE SI NEADEKVATNI, NEVERNI, NEUMESTNI, GLUPAVI, PROSTASHKI KOMENTARI. NO SE SAMNIAVAM CHE SHTE RAZBERESH ZASHTOTO SAM SIGUREN CHE MOZAKA TI E GLADAK KATO STAKLO
ВИКТОР
ГМарков :Тоталният енергиен монопол на Русия върху България на практика се равнява на нов политически контрол на Москва върху нас. Този монопол превръща европейското ни членство във формалност и фикция, защото не оставя финансови и институционални ресурси в ръцете на българското общество и държава да се реформират по европейски образец. Междувременно светът може да преживее няколко революции в енергетиката – ние няма да преживеем нищо друго освен хитроумния руски хомот, който безсрамни и продажни български политически чиновници от вчера и днес нахлузват на врата ни. Eнергийният монопол на Русия се осъществява чрез съюза на руската великодържавна олигархия с пост-комунистическата олигария на България, чиято представителка е и тази "професорка" Нина Дюлгерова, която контролира цялостно икономиката на страната и на енергетиката в частност.
ВИКТОР
Правилата на политическата игра и на международната икономика трябва да бъде против КГБ олигархията на мафиота РАЗПУТИН! Това нелепо джудже е най-сигурната гаранция, че Русия винаги ще си остане полуразвита държава от третия свят – ограбвана от върхушката си, свръхнаситена с допотопни оръжия, бедна откъм сиво вещество, с пасивен, покорен, алкохолизиран народ, неспособна да се меси в световните дела. На Русия и трябва един нов демократичен Президент. който да преговарвя с един миролюбив език, за разбирателство и мир между държавите, а не да си служи като Разпутин с рекет, заплахи, типично като един мафиот! Мястото на Русия е сред европейските народи с равни права и задължения, наравно с големите и малки държави, без претенциите за велика държава, като нов СССР.
ВИКТОР
Крайно време е да кажем истината за"освобожение"на България от Русия!Русия обяви война на Турция, не да освобождава България, а поради нейните имперски амбиции Русия да стъпи на Средеземно море и проливите, а колкото до"освобожднието" на 09. 09. 44 всъщност си беше заробване и налагане на една престъпна политическа система, от която дори и те се отказаха от нея.
ВИКТОР
КАКВО НИ ДОНЕСЕ СЪВЕТСКАТА АРМИЯ НА 09. 09. 1944. Убийства на хора без каквито и да било съдебни процедури или произнасяне на присъди след извършване на убийствата Нечестни съдебни процеси Нечовешко третиране и изтезания, по-специално в концентрационните лагери, затворите и местата за задържане, по-специално към политическите затворници и задържани Преследване на религиозна основа Преследване и убийства на свещеници и религиозни служители Нарушаване правото на етническа самоидентификация и не доброволно разселване на хора на етнически принцип, по модела Сталиновото управление в СССР Забрана на свободата на сдружаване и събиране Ограничаване на свободата на придвижване в страната и чужбина Сериозно нарушаване на плурализма и невъзможност за реална политическа дейност Тежко нарушаване на свободата на съвестта, мисълта и изразяването Ограничаване на правото на информация, липсата на неприкосновеност на личния живот и пълна липса на свобода на печата Експроприация на частната собственост, в т
Методи Хъша
Абе, глъмъри донякъде прав е само - ВИКТОР Петък, 30 Март 2012, 12:30:39 Крайно време е да кажем истината за"освобожение"на България от Русия!Русия обяви война на Турция, не да освобождава България, а поради нейните имперски амбиции Русия да стъпи на Средеземно море и проливите, а колкото до"освобожднието" на 09. 09. 44 всъщност си беше заробване и налагане на една престъпна политическа система, от която дори и те се отказаха от нея. - Иначе Руско-турската война от 1877/78 е ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА, предизвикана от Ротшилдови за кавказкия нефт. Това твърди и английския, но честен, евреин Дейвид Айк. Така че 3 март го дължим на евреите, колкото и невероятно да звучи, на алчните за световния нефт Ротшилдови тогава, които подкокоросват имперскити амбиции Русия и сега чрез ПутКиновци и прочее. . . И не стана ли факт на 3 март пророческата мисъл на Дякона Левски от предсмъртното му писмо до нас, която никога не трябваше да се сбъдва, според него: "И не забравяй
Методи Хъша
Дякона Левски - от предсмъртното му писмо до нас, която никога не трябваше да се сбъдва, според него: "И не забравяйте – Аз неведнъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби”. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме. ” ? Колко гениално Великият син на България е уловил замисъла на търговците" на петрол и подаръка "Освобождение"!
баба Тонка
Преди да започне Руско-турската освободителна (за нас) война 1877-78г. Русия предварително се е договорила с Австро-Унгария, Германия и Великобритания как ще бъдат разпределени освободените територии. По-късно Италия и Франция също предявяват свои претенции към някои територии. Ако не е била тази предварителна договореност щеше да има освобождение на куково лято. Моите уважения и най-дълбока почит към обикновените руски войници, които са дали живота си в тази война, с чистосърдечната си вяра и убеждение да помогнат на братски народ. Първоначално са се разбрали новата държава България да бъде в нейните етнически граници - Мизия, Тракия, Македония. След това са решили , че на Русия ще и дойде много да владее цялото беломорско крайбрежие и са започнали "корекциите", с тежките последствия за България и до ден днешен.
Това са умни приказки за хора,
Това а разсъждения за хора, не са разсъждения за плоскоумеца червен, субективния селски пъдар и потомък на мандраджийски обирджии- траверса OBEKTIVEN! Ей вампирясъл червен бабугер, научи се как се пише на кирилица, идиот и спамер неграмотен. Не те ли нучиха от БКП-то как се пише на кирилица. И като спамиш с мръсните си овчарски пръсти по клавишите, не пиши с главни букви, защото си микроскопичен червен мУкроб и гнида.
Сую
Викторе, Методи Хъша, бабо Тонке и други разсъждаващи, моля ви не лашкайте повече OBEKTIVEN, защото той е лющен и клатен цял живот и вижте какво е останало от него. Съжалете го, смилете се над селския пъдар. . .
Пижо
Форумната измет, начело с ОБЕКТИВЕН, да върви субективно и поединично по дяволите начело с него. Аз пък ще припаля пурата и ще замина за уикенда с две мацки на Боровец.
дгх
Прочетете си коментарите по-горе и се замислете дали наистна не сте „проститутките на Европа”!
СОЦ гатанка
Не, не сме! Курвите на Европа са руснаците, ето две техни курваджилъци: По време на първата световна война, начело с азиата Ленин спират войната срещу германия, макар че имат подписани една торба с договори със съюзниците си! Една огромна част от немската армия се освобождава от руския фронт, отива на запад, и войната се подновява с огромна сила! Милиони хора загиват. Втори курваджилък - въпреки подписите заедно със съюзниците-победители след втората световна за контрол над военното развитие на Германия, мазните съветски проститутки подписаха сепаративният мир Хитлер-Сталин /или Рибентроп-Молотов/ с което осигуриха спокойствие на Германия и възможност да нападне точно съюзниците на Русия, нациите, които и спасиха задника от Бисмарк. Само с тези две курвенски врътки, руснаците допринесоха за МИЛИОНИ ИЗБИТИ в Европа. Това са само две курвенски постъпки от стотиците им. Да не се правят на съдници, мизерниците ниедни!
СОЦ гатанка
"заедно със съюзниците-победители след ПЪРВАТА световна за контрол"
ЖАЛКО
ЖАЛКО, НО ФАКТ, ЧЕ ПРЕДСТАВАТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ЗА ПРОСТИТУТКА. РУСНАЦИТЕ ПРОСТО НИ КАЗАХА ИСТИНАТА В ОЧИТЕ. НИМА Г-ЖА КЛИНТЪН, УОРЛИК, ЕВРОПЕСКИТЕ РЪКОВОДИТЕРИ, ТА И ШЕЙХОВЕТЕ НА КАТАР НЕ СИ МИСЛЯТ СЪЩОТО?!?! МИСЛЯТ СИ И ТАКА ДЕЙСТВАТ СПРЯМО НАС. ТА БИХА ЛИ СИ ПОЗВОЛИЛИ КЛИНТЪН И УОРЛИК ДЕМОНСТРИРАНОТО ОТНОШЕНИЕ, АКО НЕ СИ МИСЛЕХА ТАКА?!?! ГОДИНИ, МНОГО ГОДИНИ ЩЕ МИНАТ, НО ЕТИКЕТА КОЙТО НИ ЛЕПНАХА НАШИТЕ ПРОДАЖНИ УПРАВНИЦИ ЩЕ СТОИ ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ. ЖАЛКО, ЧЕ ДРАСКАЧИТЕ /ИЛИ ДРАСКАЧА/ ПО РАЗНИ ФОРУМИ НЕ РАЗБИРА ТОВА, ИЛИ Е ДОБРЕ ПЛАТЕНА ПОДМЕТКА.
13
Костов- проклятието за България, трябва да бъде тикнат в затвора!
Е.Е.Е СИ МАЙКАТА, ДОЛНИ, МРЪСН
АЗИАТСКИ ОРДИ! ВАШАТА ЦЕЛ ВИНАГИ Е БИЛА ДА ВЗЕМЕТЕ БОСФОРА И ДАРДАНЕЛИТЕ, ДА ВЛАДЕЕТЕ ОЩЕ И ОЩЕ ТЕРИТОРИИ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ - НЕЩО НЕ СЕ СЕЩАМ ДА СТЕ ПРОИЗВЕЛИ СВЕСТЕН ТЕЛЕВИЗОР, ХЛАДИЛНИК, АВТОМОБИЛ, ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ САМОБРЪСНАЧКА ОЩЕ ХИЛЯДА ГОДИНИ НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ!
Vzmuten
Mersi za tova osvobojdenie. Ne sluchaino Levski se e boril za tova sami da se osvobodim, a ne niakoi da ni osvobojdava, zashtoto kato te osvobodi ti slaga uzdite. Bez t. nar osvoboditeli ruski Bulgaria niamashe da popadne v lapite na Stalin i shteshe da si e normalna evropeiska strana. Te rusnacite mai i na ruska azbuka pishat ?! Taka gi uchat v uchilishte. Neshtastni promiti mozaci!!!!!
Vazmuten
Mersi za tova osvobojdenie. Ne sluchaino Levski se e boril za tova sami da se osvobodim, a ne niakoi da ni osvobojdava, zashtoto kato te osvobodi ti slaga uzdite. Bez t. nar osvoboditeli ruski Bulgaria niamashe da popadne v lapite na Stalin i shteshe da si e normalna evropeiska strana. Te rusnacite mai i na ruska azbuka pishat ?! Taka gi uchat v uchilishte. Neshtastni promiti mozaci!!!!!
Vazmuten
Mersi za tova osvobojdenie. Ne sluchaino Levski se e boril za tova sami da se osvobodim, a ne niakoi da ni osvobojdava, zashtoto kato te osvobodi ti slaga uzdite. Bez t. nar osvoboditeli ruski Bulgaria niamashe da popadne v lapite na Stalin i shteshe da si e normalna evropeiska strana. Te rusnacite mai i na ruska azbuka pishat ?! Taka gi uchat v uchilishte. Neshtastni promiti mozaci!!!!!
Моля?Да благодарим за какво?Че отцепихте шест части от България и благодарение на вас, България граничи със себе си, че ни ограбихте тонове злато, че присвихте българо-немските фирми превръщайки ги в руски, че плащахме репарации за вашата война и сме проливали кръв за вас в нея?Или за това, че окрадохте варварски и унищожихте и двете Българии - Волжска и Първото българско царство, когато сте колили дори пеленачетата за удоволсвие, азиатски варвари! Но това не ме очудва, те обикновените руснаци, все още не са информирани за събитията в Чехословакия и Унгария, та камо ли за тези грозни факти свързани с България.
Моля?Да благодарим за какво?Че отцепихте шест части от България и благодарение на вас, България граничи със себе си, че ни ограбихте тонове злато, че присвихте българо-немските фирми превръщайки ги в руски, че плащахме репарации за вашата война и сме проливали кръв за вас в нея?Или за това, че окрадохте варварски и унищожихте и двете Българии - Волжска и Първото българско царство, когато сте колили дори пеленачетата за удоволсвие, азиатски варвари! Но това не ме очудва, те обикновените руснаци, все още не са информирани за събитията в Чехословакия и Унгария, та камо ли за тези грозни факти свързани с България.
Моля?Да благодарим за какво?Че отцепихте шест части от България и благодарение на вас, България граничи със себе си, че ни ограбихте тонове злато, че присвихте българо-немските фирми превръщайки ги в руски, че плащахме репарации за вашата война и сме проливали кръв за вас в нея?Или за това, че окрадохте варварски и унищожихте и двете Българии - Волжска и Първото българско царство, когато сте колили дори пеленачетата за удоволсвие, азиатски варвари! Но това не ме очудва, те обикновените руснаци, все още не са информирани за събитията в Чехословакия и Унгария, та камо ли за тези грозни факти свързани с България.
Моля?Да благодарим за какво?Че отцепихте шест части от България и благодарение на вас, България граничи със себе си, че ни ограбихте тонове злато, че присвихте българо-немските фирми превръщайки ги в руски, че плащахме репарации за вашата война и сме проливали кръв за вас в нея?Или за това, че окрадохте варварски и унищожихте и двете Българии - Волжска и Първото българско царство, когато сте колили дори пеленачетата за удоволсвие, азиатски варвари! Но това не ме очудва, те обикновените руснаци, все още не са информирани за събитията в Чехословакия и Унгария, та камо ли за тези грозни факти свързани с България.
I0I0IIII00I
Не знам как стоят нещата в Русия-добре би било авторът ако претендира за автентичност да сложи линкове към съответните статии във "Комерсант", webpark. ru и inoforum. ru . Това за форумите малко ми намирисва , защото май само българите въздишаме по "славното ни минало". Обаче съдейки по повечето коментари тук , Министерството на Здравеопазването тук, трябва да организират кръжоци за лекуване на Hate addiction (пристрастяване към омразата). Но понеже няма такава политическа култура в Дивата ни Източна Европа, някои комплексари изпускат парата като пишат грандомански коментари. . . Ето го и обратния ефект от забраната на някои символи в България. . .
I0I0IIII00I
Не знам как стоят нещата в Русия-добре би било авторът ако претендира за автентичност да сложи линкове към съответните статии във "Комерсант", webpark. ru и inoforum. ru . Това за форумите малко ми намирисва , защото май само българите въздишаме по "славното ни минало". Обаче съдейки по повечето коментари тук , Министерството на Здравеопазването тук, трябва да организират кръжоци за лекуване на Hate addiction (пристрастяване към омразата). Но понеже няма такава политическа култура в Дивата ни Източна Европа, някои комплексари изпускат парата като пишат грандомански коментари. . . Ето го и обратния ефект от забраната на някои символи в България. . .
I0I0IIII00I
Не знам как стоят нещата в Русия-добре би било авторът ако претендира за автентичност да сложи линкове към съответните статии във "Комерсант", webpark. ru и inoforum. ru . Това за форумите малко ми намирисва , защото май само българите въздишаме по "славното ни минало". Обаче съдейки по повечето коментари тук , Министерството на Здравеопазването тук, трябва да организират кръжоци за лекуване на Hate addiction (пристрастяване към омразата). Но понеже няма такава политическа култура в Дивата ни Източна Европа, някои комплексари изпускат парата като пишат грандомански коментари. . . Ето го и обратния ефект от забраната на някои символи в България. . .
doko
duhaite supata be ruski mujici. Voinata se kazva rusko-tturska i sluchaino ste osvobodili BG. celta ne e bila da osvobodite BG da zagrabite teritoriata kakto pravite v momenta. Dolni tvari, piani. Edinstvenite prostitutki sa BG rubladjii, kupeni s karvavite pari na ruskata mafia, nachelo s dr Putkin. Ako imashe v BG dostoini medii shtiahte da poluchite i dostoen otgovor. No ne bi. . . Mediinite BG kurvi sa kupeni s rubli i za tova niama da ima takav otgovor. A kolkoto do AEC Belene - postroite si ia v Sibir. Ili kadeto iskate. Radvam se mnogo che Rosatom imat rabota. ;;
IO
VIE STE NEBLAGODARNICI LAINARI FASHAGI
еее,

Като ви гледам какви ги пишете, срам ме хваща. Руски хора са се били заедно с нашите за нашето освобождение. Сега казвате, че няма такова нещо. Че са ни взели това и онова. Що сами не се освободихме тогава? 500 години не ни стигнаха. После някой ни помага, а ние му търсим кусури- то било заради неговите си интереси, то не било така, а иначе, те ни взели еди-кво си, платили сме си били. Добре да, като търсим кусури, що сами не се избавихме от турците? Защо чакахме? Защо не се сещаме, че днес щяхме да сме част от Турция и да се казваме по различен начин? Защо? Какво са ни направили хората като са дошли тук и са се били редом с нашите деди?

0 + 0 - !
Да живее Русия нашата Освободителка!

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Вивалди - четирите годишни времена

ВРЕМЕТО

времето в София София

+18°

+30°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+23°

+30°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+23°

+31°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+21°

+34°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+21°

+33°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+21°

+35°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах