Реклама / Ads
88| 17703 |01.04.2012 ПОЛИТИКА

Още двама министри аут от кабинета. Излиза списък с облажили се лобисти за АЕЦ-Белене

.
Бойко Борисов
Нови двама министри ще напуснат правителството след дни. В сряда на заседанието на кабинета ще се разгледат оставките на външния министър Николай Младенов и на колегата му – военният шеф Аньо Ангелов. Младенов щял да се раздели с поста заради вътрешно разследване на, което доказало, че има сериозна вина за гафовете при посещението в Катар.
 

Освен това премиерът Бойко Борисов бил недоволен от вялата реакция на Младенов по повод румънските претенции към 17 кв. км. от териториалните ни води. Борисов смятал, че се държим като мишки, вместо да покажем категорична неотстъпчивост, воля и български дух.

Ангелов пък „кацнал” на мушката след като били открити сериозни финансови злоупотреби във Военното разузнаване. Освен това от ДАНС засекли, че военните разведки подслушвали и следяли политици и бизнесмени. Имали и внедрени агенти на прикритие в големи фирми и точели секретна информация. Освен това придобили списък на политици, работили за корпоративни интереси, но го пазели в тайна.

Решението за двойната смяна се пазело в тайна, но службите засекли неформална среща на един от двамата набелязани за „отстрелване” с хора от кръга „Монтерей”. Тогава премиерът решил да ускори процедурата по смяната на титулярите с нови. Все още не е ясно кои ще заместят Младенов и Ангелов. В понеделник ръководството на ГЕРБ щяло да разгледа четири кандидатури.  

Смяната на министри имала и тактическа цел – да се прати на заден план идеята на БСП да иска вот на недоверие заради спирането на АЕЦ – Белене. Герберите обаче имали силен коз: таен списък с огромни суми, които били получили под масата наши политици, за да лобират за реализацията на проекта. Очаквало се до няколко дни ДАНС да се произнесе доколко списъкът е автентичен. В него имало много известни имена, които се облажили с тлъсти суми.

Узналите новините първоначално решили, че някой се шегува първоаприлски, но като получили sms за партийна сбирка в понеделник и темата, разбрали, че нещата са сериозни.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 97| 7775 |07.06.2011 Ив. Костов: Някои министри подкрепяме, има слаб вицепремиер . 30| 9207 |01.05.2011 Р. Инджова: Царят-премиер ми каза, че неговите министри се плашат от мене . 23| 8519 |13.04.2011 Пл. Николов: Гоце играе с двама кандидати, защото е главният интригант на републиката . 87| 8632 |06.01.2011 Б. Борисов: Да, подслушваме министри; искам ги скарани!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads