Из делниците на един луд (26-30 март) Тони Филипов, д-р

60

|

55092

|02.04.2012
Из делниците на един луд (26-30 март) Тони Филипов, д-р

Понеделник, 26 март Шефът на комисията по образование в НС Огнян Стоичков попитал в МОН верно ли председателят на Фонда за научни изследвания проф. Гюров е професор. Щото според правилника на фонда трябва да е хабилитирано лице. Гюров се представял за професор от НБУ. Обаче в регистъра на ВАК фигурирал като малък доктор.Ще ви кажа, че е верно, но си трайте, да видим от МОН какво ще отговорят. Рангел е бил за малко преподавател в Ангола в университета "Агуштино Нето"(1991-1994 г.) и там са го наричали професор. Но те и в НБУ ползват титлата професор в смисъла на преподавател. Ако ви питам какъв е например Евгени Дайнов, сигурен съм, че ще кажете, че е професор, щото така се представя. Да, но не. Лани ли беше, по-лани ли, срещам един колега от Философски факултет. Тръгнал съм, вика, за научен съвет, пак ще избираме проф. Дайнов за доцент. И наистина, като се види в регистъра, проф. Дайнов е доцент. Някои злонамерени твърдят, че от ВАК му присъдили доцентурата чак от петия път. Не е изключено ония червени фосили, дето се бяха барикадирали във ВАК, да са правели номера на демократ като Дайнов.

В Украйна, във връзка с ниската раждаемост, правителството обмисляло да забрани със законопроект мисионерската поза и да препоръча на населението да се съвокуплява единствено на задна фронда, щото тя давала много по-високи резултати при ашладисването. Да, бе, верно, „Новинар” го пише!

Какви правителства имат хората, а? Бойко никога нема да му хрумне да ни съветва как да се…

„Как може да има стандарт за хляба, за сиренето и кашкавала, за салама, но не и за закона”, пита риторично в. „Сега”. Ей, недейте така  бе, колеги! Излиза, че не си четете вестника. Оня ден ви цитирах, че у нас няма нито един производител на кашкавал по БДС, а само 5 сиренари произвеждали по стандарта. Та като има стандарт, та какво? Само преди две седмици в елитен столичен ресторант предизвикаха тежко разстройство на баш майстора по стандартите Найденов с „наденица” Стара планина?!
Между другото, най-кошмарното ми преживяване е свързано със зъболекарския стол. Ще кажете, добрутро! Да, но аз нямам предвид бургиите, клещите и другите изобретения на Инквизицията. Бях отишъл по неотложна нужда да си направя два кариеса и една коронка. И като ме приклещи зъболекарката…

Тя иначе е много деликатна жена. Другите те заклещват в кливиджа на бюста си, та да нема накъде да мърдаш, а тя така те нагажда, че да те подпре само с корема. И точно това се оказа фатално. За зла участ, докторката беше получила тежка „моторна диария”. Някои му викат куркане на червата, но това беше много повече от обикновено куркане… И тя много се притесни, но аз, допрял ухо до корема й, получих цялата симптоматика, предхождаща масирания инфаркт - болки в гърдите, изпотяване, епигастричен дискомфорт… След един особено силен протуберанс й стана неудобно: „Ще ме прощавате, вика, за пръв път ми се случва, ядох една наденица, уж, вика, беше „Стара планина”… Уж. И заради тая наденица си смених дентистката, не мога да рискувам втори път.

Та така със стандартите.
Понеже споменахме в. „Сега”. Ей, колеги, да се стегнете малко, щото вие сте единствената надежда на опозиционните хора у нас. Вчера яко се бяхте издънили! При гостуването си при Кулезич оня ден Ренета Инджова обясни какво възнамерява да прави в НСИ. „Там, вика, има да се управлява, как да кажа, корабът на Тезей. От Плутарх идва това.” И разказа историята как атиняните направили от кораба на Тезей паметник (нещо като наш „Радецки”) и стотици години го поддържали, като сменяли изгнилите дъски с нови. Но възникнал философският въпросът дали това все още е корабът на Тезей, или е друг кораб, след като са му сменени всичките чаркове. Простичко казано, става дума за континуитета на идентичността. Ще дам по-прост пример: кабинетът „Борисов” същият кабинет ли е, след смяната на Трайчо и Константинов, или е нов кабинет? Много сложен въпрос... Аристотел казва, че идеята (същността) била важната, не материала. Нещо, с което Борисов едва ли би се съгласил... Той, както знаете, смята, че материалът е виновен.

От „Сега” чули-недочули и хихикат. Нямало такова нещо у Плутарх. „Не претендираме да сме изчели целия Плутарх… а и доста от работите му не са достигнали до наши дни. Може би тъкмо изгубените произведения цитира ерудитката?”

Благодатно е да скепцаш  някой политик, депутат, висш чиновник в претенциозно невежество. Но за това има две предварителни условия: те да не знаят, а ти да знаеш. Иначе става малко конфузно… Щото се оказва, че читателите на в. „Сега” знаят повече от списувателите. Колегите изобщо не били чели Плутарх, а прегледали  „Старогръцки легенди и митове”.  И станало начетената сврака с двата крака…

Четете, ей, не може само да се пише!
Но г-жа Инджова каза още нещо, с което никогаш не можем да се съгласим: „Данните, вика, може да бъдат манипулирани. И обикновено това е заниманието на социолозите.” Не че не сме съгласен, че социолозите манипулират, не сме съгласен, че статистиците не манипулират. Още Наполеон беше казал: «Има три вида лъжа: голяма, малка и статистиката.” По това време Огюст Конт едва се е родил, а Емил Дюркем е бил още в Ташкент, както обича да се изразява стратегът от Мировяне. Дюркем и Конт са бащите на съвременната социология.
Между другото, чета, че сър Елтън Джон и мъж му Дейвид Фърниш искали да станат бащи на още едно дете. Но това е извън темата…

Статистици… Помня колко се смяхме, когато съобщиха, че дивите зайци били 391 391. Да се чудиш кой ги преброи с точност до един. И глиганите бяха изброили (45 788 бр.), и яребиците (226 328). Тогава ние отговорно заявихме, че според лично наше статистическо изследване врабчетата (passer domesticus) у нас са 3 421 531. И никой не можа да ни оспори.

Вторник, 27 март
Гоце рекъл: „Ако бъда избран, в което вярвам, няма да оставя без коментар нито един ход на премиера Борисов.” Станишев отговорил само: „Ако”.  По-точно така трябваше да отговори, като един истински спартанец, ама той умре да се обяснява… Станишко вика, че от ГЕРБ му правели тънки намеци за бъдещо съвместно управление: “Правени са подобни намеци и преди 2009 г. Сега продължават.” И аз чух, че верно му правели намеци, но дебели. Ваньо Шарков вика, че Моника спечелила проект за 1,7 млн. лв. от МЗ, за да прави информационна кампанията „Спри и се прегледай!" Съгласете се, че 1.7 млн. лв. е доста дебел намек, не ли?

А Гоце, ако е искрен, щеше да почне с коментар на продажбата на „Горубсо”. Дали цялата тая история не беше един фарс? Дали Вълканов и Захариев не бяха направили търговията предварително, а премиерът им послужи само да я легитимират? Безвъзмездно ли? Горубсото сега в обръчите на Доган ли отива? Този Вълканов не е ли същият, който даде на агата 1.5 млн. лв. хонорар? А ще се разследва ли старият собственик Захариев заради източването? Всъщност, той спонсор ли е наистина на ГЕРБ?

Питайте, др. Първанов, питайте, не се пипайте, дет се вика! Брилянтно го изиграха това с „Горубсо”. Направо като в пиеса на Еврипид. И накрая Бойко си дойде някак съвсем естествено в ролята на Deus ex machina…
„Фрогнюз” пише, че на семинарите на Училището за политика една девойка попитала агата дали е морално да получи хонорар като консултант по “Цанков камък”. И той, позовавайки се на Макиавели, отговорил: “Действията на държавниците трябва да се оценяват по това дали са допринесли за човешкото благо, а не от морална гледна точка.”
Макиавели от Дръндар!

Е, не е тайна, че агата има „морални малформации”, но да сведеш „човешкото благо” до личното си благо е наглост, която силно се откроява дори и в нашия цялостно аморален контекст… Всичко това вероятно е естественото развитие на човек, който от 20-годишен доносничи срещу колегите и приятелите си. Чел е Макиавели както дяволът евангелието. Защото при Макиавели има и други работи: Гл. 19: Как владетелят трябва да избягва презрението и омразата на народа; гл. 21: Какво трябва да прави един владетел, за да бъде почитан и т.н.

Тоя от край време е такова… да не казвам какво! Нема да забравя как във втори курс ни бяха пратили Философски факултет на бригада във Видин. Беряхме сини сливи. И докторът, който от малък си е трудолюбив, бичи по две норми. А през това време Меди Доганов и още един колега, сега професор, турили ръцете на гъза и по  цял ден се разхождат под дърветата като Сократ и Платон. И дискутират висши философски материи…  Михаил Неделчев вика, че за изграждането на либералния мироглед и образованието на ръководителите на ДПС фондация “Фридрих Науман” потрошила маса пари и щяло да е жалко, ако се окаже напразно.
Жалко, но факт…

Сряда, 28 март
На форума "Стратегическа инфраструктура България 2012 г." Плевнелиев предложил родината да стане уникално място. Тя, според нас, и сега си е уникално място… Да се направел свръхмодерен музей на световните цивилизации край морето, по поречието на Дунава да се направи велоалея, Царевец и Арбанаси да се свържат с лифт, а София да стане единственият град на планетата, в който да се ходи на ски с метрото.  
Добри идеи, артък даже… Но, дето рекъл царят в Брюксел оня ден: "Максимално добре е идеално, но това едва ли е реално." Идеята на Плевнелиев ми напомня вица за една мутра, която се качила в трамвая, подала на ватмана $1000 и рекла: Карай за Драгалевци! Ама как, то нема релси… Абе, на ти още 1000 и карай, не ме занимавай с глупости! Засилил ватманът, набрал инерция и как да е, стигнали Драгалевци. Но там какво да видят? Дървета изкоренени, улиците разкъртени… Какво става тука, бе? – попитал ватманът.  А, нищо, снощи се прибрах с метрото…

Та искам да кажа, че до Драгалевци е пробвано и става, но това е все пак само подножието на планината. Трябва да се пробва дали може и по-нататък. Саркози шерва малко ценен експириънс: "Моята основна грешка беше, че продължавах да се възприемам като министър."
Пък премиерът на Швеция Фредрик Рейнфелд и съпругата му Филипа се развеждат след 20 г. брачен живот и три деца. Предполага се, че причина за развода станало това, че Филипа пишела във Фейсбук постинги срещу кабинета на мъжа си с ник Yumi. За последното не съм сигурен…

Царят, понеже го споменахме, рекъл в Брюксел, че ситуацията у нас е «изключително сериозна». А като го питат какво има предвид под «сериозна», той ясно и точно отговаря: "Има различни мнения, има големи и важни решения, които предстоят, и вече изборите, които наближават, въпросът е сериозен, може би, така, думата малко по-тежка, защото на английски сириъс (сериозен - б.р.), нали, но ще трябва да се гледа на нещата по един аналитичен и внимателен начин."

Не е трудно в това изказване да се види генезисът на езиковата школа, господстваща днес в политическото говорене на ГЕРБ.  Цветанов изпъква като нейният най-ярък прозелит. Оня ден рече по Битивито: "В момента аз не бих искал да коментираме изказването и на Станишев, и на Първанов, защото те са във вътрешноличностен конфликт в партията си".

Г-н Цветанов, вътрешноличностен конфликт имаме ние. Поради която причина по-рано работехме срещу „Четвърти километър”, а сега често ходим срещу старата си служба, където д-р Иванов се опитва да изглади конфликта. Не изключвам и вие да имате вътрешноличностен конфликт, ако съдя по някои ваши действия и изказвания. Но не е нужно да ми се предоверявате, вие сте в правото си да потърсите и второ мнение. „Спри и се прегледай!”, дето се вика…

В древността Аристотел нарекъл ученика си Тиртам с името Теофраст, защото се изразявал точно така божествено, както Цветанов…
Сега се сещам, че по Коледа ви дадох гатанка – Какво има предвид д-р Филипов с израза: У нас тия, дето пеят в банята са повече от тия, дето са чели Теофраст.” Никой не ми отговори правилно, но допускам, че ви е мързяло, а не, че всички пеете в банята… Отговорът е, че в „Характери” за простака се казва: „Пее в банята”. Не твърдя, че Цецо пее, но не го изключвам…

Ренета Инджова вика, че за март месец бизнес климатът в страната се подобрил. Възможно е. Забелязали сме, че човек като си намери работа и почва да гледа по-оптимистично на бизнес климата. И обратно. Ние, например, след спирането на „Торнадо”, където също пишехме за некой лев, сме малко в ситуация, подобна на онова съобщение по БНР: „Безработицата в Добрич се увеличава”, съобщи бившият ни кореспондент в града.” Та не намираме нито едно основание, че бизнес климатът се подобрява.

„Стандарт”: „Кристалина кани Бербо за посланик”. Комисарката ни беше в Манчестър и се срещнала с Митко да го калесва за посланик срещу глада. Предполагам, че е приел, щото сега не е много ангажиран...
В тая връзка в „Новинар” имаше виц, дано не станаха много вицовете за днес:
Звъни телефонът на известна врачка:
- Кога ще ме пуснат? - проплаква мъжки глас?
- Гълъбине, ти ли си бе? - пита врачката.
- Не, Митко Бербатов е...

Четвъртък, 29 март
„Стандарт”: „Арестуваха Магарето за убит елен”. Магарето е варненски бизнесмен, който обичал да трепе елени и глигани с офроуд джипа си. И си правел сафаритата предимно в ловно стопанство „Паламара”…
Какви глупави хора има!  Да идеш да бракониерстваш в ловното стопанство на Валентин Златев! Сигурно си е мислел, че Златев малко излезе от мода напоследък, ама не е познал. Златев се оказва седмият по влияние българин. Всъщност, всички ловни стопанства ги държат хора, с които не е препоръчително да се ебаваш, с извинение…

Българското издание на сп. „Форбс” класарало най-влиятелните българи. Начело, естествено, е Борисов. От останалите девет само един има временни недоразумения с премиера, а всички други ползват влиянието си в негова полза. Което, като се изчисли по една много сложна формула, с която няма да ви занимавам сега, увеличава влиянието на Борисов седем пъти. Втори е Цветан Василев, собственик на КТБ. Медиите на Василев-Пеевски, в голямото семейство на които вече се включи и „Новинар”, са впрегнати да усилват влиянието на премиера. Между другото, като стана дума, чували ли сте, че във Фейсбук имало група, наречена „Злите езици говорят, добрите езици лижат”? И аз не бях чувал…

На трето място е Иво Каменов, представител на приятелската на премиера групировка ТИМ. На шесто място е собственикът на „Софарма" Огнян Донев, който злоупотреби малко с влиянието си, но след като му беше леко нашокана ряпата, предполагам ще си вземе бележка, а медиите му пак ще заработят за славата на премиера. На девето място е Красимир Гергов, чиято телевизия не щади усилията си да славослови премиера. На седмо място, казахме, Златев, а на десето Цветелина Бориславова. Последните двама в момента работят за премиера под прикритие, така да се каже. Другите в десятката са Дянков, Плевнелиев и Цветанов. Те по дифолт работят за премиера.

Дето викаше Тато, нема лабаво! Десетте най-влиятелни българи гледат и вървят в една посока. Дали тя е и нашата посока, не съм готов да се кълна.
Трайчо Трайков ликува във Фейсбук за отказа от АЕЦ „Белене”: „Най-после разумът победи.” Да, да… Това е, последното, което може да победи между 44-ия и 41-ия паралел. Пък и то не трябва разум. За да тичаш от едната амбасада до другата си трябват крака… Но даже и да е разум, това е един много бавен, много мързелив разум. Задейства се само като види зор…
В минало време (близко минало):
„24 часа”: „Борисов: „С цяло сърце подкрепям АЕЦ „Белене”.
„Стандарт”: Ако направя “Белене”, ще умра спокоен.”
И сега изведнъж…
В навечерието на решението за отказ от АЕЦ „Белене” Уикилийкс (Бивол) пусна едни документи от „Малкото ЦРУ” (агенция Стратфор), които, ако не знаеш, че Уики е частна и независима агенция, ще речеш, че са поръчани от Държавния департамент… Та от Уики докопали черновите на един доклад на анализаторите на Стратфор, в който старши анализаторът Марко Папич казва, че те знаели много работи за Борисов, но не били за казване.

Според Папич целта на Бойко била да разкара Параванов и другите  енергийни вампири като Овчаровци и т.н. и лично да контролира „Белене” и „Южен поток.  Но Папич вика: "Няма да стане... Те знаят, че ако той прецака приятеля си от Московската мафия, тя ще го вкара в пътя."
Приятелят от московската мафия е Лужков, бившият кмет. И Папич обяснява как действали хората му: „Сяда с Първанов и му казва, че руската организирана престъпност ще подпали София ако Първанов оплеска работата." Пък главен прокурор на Русия Юрий Чайка снесъл на Стратфор, че и Станишев имал такава среща.

При посещението си в Москва през април 2009 г. „имал рядката възможност да се срещне с някои "необичайни руснаци", които провели с него "приятна дискусия, за „Южен Поток” и „Белене”, ако разбирате, вика Чайка, какво искам да кажа." Има си хас да не разбираме… Казали са му примерно: „Вы помните, что с Виденовым произошло?” Произошло то, че отиде та се не видя, а БСП 8 г. бра зазъбица в опозиция… Очевидец ми е разказвал как през 1996 г. Рем Вяхирев дойде в София и Виденов го посрещаше на летището. Оня се спрял на няколко метра от него и му рекъл: „Я могу пройти через вас, а могу вас обойти!” (Мога да мина през теб, но мога и да те заобиколя…)  Щото Виденов патриотично се инатеше за собствеността върху тръбите на наша територия. Това „да мина през теб” може да се е отнасяло само за тръбите, но може и да не е… Щото знаете какво стана после с Виденов, а също и с Луканов…

Борбата е безмилостно жестока, борбата, както казват, е епична…
„Атина разследва заговор срещу бившия премиер Караманлис”, писаха вестниците. Караманлис подписал  споразумение с Русия за присъединяване на Гърция към "Южен поток"… Документът бил прихванат от руските служби и препратен на съседите. Може наистина на Путин да не му дреме за Белене, важният  проект за него да е „Южен поток”…
Гоце рекъл, че ако дойдат те на власт догодина, ще размразят „Белене”. От амераканската амбасада отговорили по спартански: „Ако”… В Истанбул г-жа Клинтън рекла на Никито Младенов: „Приветствам ви за решението!" и го разцелувала, май...

Гоце вика още, че Бойко сам предизвиквал проблемите и после пожарно ги решавал. Ако е така, не е толкова лоша. По-добре ли е като тройната коалиция, дето остави всичките си проблеми Бойко да й ги решава?!
И в природата, дето е свършена, има такива парадокси. Сещам се (по-точно, подсеща ме Вл. Янев) за "Животът на Клим Самгин" на др. Горки: „Рижият ми прилича на тарантула. Не че съм виждал това насекомо на живо, но в древната "Естествена история" на Хоризонтов се казва: "Единствената полза от тарантулата е, че наложена в масло е най-доброто лекарство срещу ухапване от тарантула."

Петък, 30 март
Петък, седмицата свършва, месецът свършва, това не е просто ден на майстора, ами направо на баш майстора. Но понеже има разни заядливи, дето ще си търсят петъка, та да драснем нещо и под този лейбъл.
В Испания обявили вегетарианството за психично заболяване. Знаех си аз, че не му е чиста работата на Иван Костов. Не е нормално човек да пасе. Разбирам го Прошко Прошков, дето вика: „Искам да спра да бъда обучаван на това да бъда талибан срещу всичко и срещу всеки.”
Ба, разбирам го… Ако е искал да спре, кой ще го спре?! Ама се сънуваше кмет и чак сега се събуди…
Оня ден, като ровихме да видим какво точно е казал Плутарх, щото дори и ние не го знаем наизуст, та си припомнихме едно място в „Антоний”. Разказва се за битките на Антоний с партите и как по едно време войската останала без храна. И почнали да събират корени и треви. Яли от една трева, от която се полудявало. Вкусилият от нея забравял всичко, никого не можел да познае и вършел едно единствено нещо, и то сериозно и съсредоточено – търкалял камъни. Цялото поле се изпълнило с хора, които търкаляли камъни насам-натам, после обратно… И накрая умирали. Тая болест можела да се лекува единствено с вино, но те нямали. Така измрели мнозина…
Поуката, по-точно поуките, са ясни. И ако се казвахме Филипидзе, тук щеше да има тост… Защото един Бог знае още колко ще търкаляме камъните... „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме”.

To be continued next път

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

OBEKTIVEN
BRAVO DOKTORE, PAK IZTREPA RIBATA. DA SI JIV I ZDRAV.
Whizz Kid
Господин Филипов е велик!
БАЙ ТОШО
-"Ренета Инджова вика, че за март месец бизнес климатът в страната се подобрил. Възможно е. Забелязали сме, че човек като си намери работа и почва да гледа по-оптимистично на бизнес климата. И обратно. Ние, например, след спирането на „Торнадо”, където също пишехме за некой лев, сме малко в ситуация, подобна на онова съобщение по БНР: „Безработицата в Добрич се увеличава”, съобщи бившият ни кореспондент в града. ” Та не намираме нито едно основание, че бизнес климатът се подобрява". ДА, ДА!
tribiri
Докторе, Теофраст е дал и друга дефинициа на простак в Характери - "Човек, който пие виното без да го разрежда". Сам разбираш, защо не е много, много на почит по нашите места!
Башар
Закриха Торнадо, но Фрога остана. Дръжте се, ей, че без вас е голяма скука. Само тук има по някое свестно четиво.
po4itatel
толкова не съм се смяла скоро
42
Чудесно!!!това ми беше подаръка за 1април. поздрави!
Глас от банята
Ваше Благородие, отворих "Речник на чуждите думи в българския език", за да науча значението на ДЕФОЛТ и ЛЕЙБЪЛ, но авторите ги бяха прескочили. Затова, моля най-учтиво, да ме ограмотявате с пояснения под черта за по-засуканите термини.
Капитан Ахав
Ми то в Италия е така - който може да чете му викат "доторе" /сиреч доктор/, а който може и да пише е "професоре". И в двете думи ударението пада на предпоследната сричка.
Free Thinker
Tribiri, разреждали са вино, а не полуфабрикати и спиртни деривати :) Този път заключителните думи са на особена висота. да не Ви се завие свят, дотторе :) Жив и здрав бъди !
чиновник
Страхотен!!! А тези думи са от английски - default (дифолт) - подразбиране label (лейбъл) - етикет
Илия
Докторе, моля те не употребявай "в тази връзка" - няма такъв израз в българския език. Някой глупак го произнесе преди 7-8 г. , и като че го сложи в устите на всички журналисти и други дето са учили по-основно литература.
Пень
Къде отиде "Редута"? Преди час го имаше, но сега не се отваря!
Хихихи
Редутът отиде при Торнадо(май).
Извън темата
Тони Филипов е уникален. Някога неадекватен, някога злобничък, но повечето пъти ни разсмива. Това е талант , даден отгоре. Погледнете "колегата" му Иво Инджев. Няма никакъв шанс да отговориш на писанията му, дори и с елементарно несъгласие. Веднага те трие от блога си . А там се е обградил от едни и същи подлизурковци, пеят дитиримби на всичко написано от него. Едни и същи, погледнете им профилите. Нищо чудно Инджев сам да си ги прави. Те, агентите ги знаят тези работи. Кулезич не му е виновна. Такъв си е той, И. Инджев. П. П. Кръстих го "Извън темата", няма по друг начин да кажа , какво мисля за И. Инджев. Очаквайте продължение. Поне тук не трият.
koko
Док, защо няма каре за реклама? Бях си ангажирал от миналия път, ама не ми отговори.
cosa e come si dice
В италианския език с dottore се обръщат към човек, който според нашите стандарти, има висше образование. Professore означава професор и нещо, което го няма при нас - обръщение и към гимназиален преподавател. За кратко се изрича като prof
Стойко, Стойко
Знаете ли вица за една, която отишла при един учител да й напише писмо. Човекът се съгласил и тя започнала: Аз съм минетчийката, която. . . " Даскалът я погледнал и казал: "момиче, как ще си кажеш, че лапаш курове?". Тя му отвърнала: не драги, ти лапаш курове с тая заплата, а аз съм си минетчийка. Та в този форум ние сме като учителя, а д-р Филипов е като момичето!!!!!!!!!!!!
за кого бие камбаната
Стига с тоя "Сега" бе, газовик такъв. Чети и други вестници! В края на краищата и в други вестнци плюят премиера. . . . . . . . . . .
да се посмеем
Да видим сега, Докторе! Ако ни ме прости и те четем, ти какъв трябва да си, за да те разбираме. Очевидно хората малко четат. Ако го правеха, щяха да забележат, че при теб има една абсолютна цикличност на лафовете. Просто професионално си ги връткаш. Едно обаче трябва да ти се признае - при теб фактите винаги успяват да скрият истината!
да се посмеем
Нещо запецнаха! Да не чакаме одобрение от администратора? Та, да се посмеем Вторник, 3 Април 2012, 12:44:42Да видим сега, Докторе! Ако ние сме прости и те четем, ти какъв трябва да си, за да те разбираме? Очевидно хората малко четат. Ако го правеха, щяха да забележат, че при теб има една абсолютна цикличност на лафовете. Просто професионално си ги връткаш. Едно обаче трябва да ти се признае - при теб фактите винаги успяват да скрият истината!
някой
Към Илия "Докторе, моля те не употребявай "в тази връзка" - няма такъв израз в българския език. Някой глупак го произнесе преди 7-8 г. , и като че го сложи в устите на всички журналисти и други дето са учили по-основно литература. " Давам си сметка, че и аз го употребявам често и ето защо: В немския език има израз "In diesem Zusammenhang . . . " което е точно "В тази връзка". И тъй като от мноого години живея там просто ми звучи естествено.
апропо...
Грузинска веселба. Домакинът казва: - А сега Гиви ще произнесе тост! Става Гиви и казва: - Да пием! - и си сяда. След малко пак: - А сега Гиви ще произнесе тост! Гиви пак става и казва: - Да пием! - и пак си сяда. След още малко: - Вано да произнесе тост! Вано започва: - Уважаеми приятели! Всички ние сме се събрали тук в този хубав слънчев ден, за да празнуваме по един много добър повод. . . Домакинът го прекъсва: - Седни си. А сега Гиви ще произнесе тост! Така че, ся ката са замисля, май борбата е . . . безмислено жестока. А пък 9-1 в този случай е 8!
bimbo
doktore tova me radva 4e ve4e razbrah 4e si golem levskar kato mene, drug e problema 4e Levski v momenta igraqt samo gankinoto ako se postaraiat stigat do sredno nivo sirtaki no za vode6t balgarski futbolen klub sa si palna tragedia. bate Boiko sa go nalegnali golemi problemi i sigorno ne mu e do futbol sega no kato se poosvobodi da go pokanat da im pokaje futbol ot svetovno nivo te sa dvama mejdu drugoto zasega Leonel Messi i bate Boiko go umeqt futbola. doktore mnogo se opitvat da te ebavat, humorata ti bil ili lafovete si gi vartial kato razvalena gramofonna plo4a. ti 6to mo ne kaje6 4e kato ne te haresvat da 4etat spisanie ov4a misal tam ve4e nikoga ne se povtariat. i tezi budali ne znaet li 4e i nai intiligentiat 4ovek na tazi zemia su4i varti i toi izpolzva ograni4en broi dumi lafove priomi nomera. vse pak horata ne sme bezkraini kato na6iat sazdatel.
Марго
Прекрасен обзор. И, верен. Чакам с нетърпение следващия!
Казасов
Много клишета 22 г. Последното е-в тази посока. А иначе док си е хитрец отвсякъде. Отракан, обигран, пуска те в гераня, сух те вади. Ама/вай, ще ми се разсърдят и двамата/, Кеворкян си е висока летва. Все още.
вътрешноличностноконфликтна
И аз пея в банята, гледам на нещата по един "аналитичен и внимателен начин" и съм вегетарианка. Докторе, това опасно ли е?
към вътрешноличностноконфликтн
Док използва определението на Теофраст за простака, който пее в обществената баня, но съм убедена, че да си пееш в собствената баня е признак на добро здраве и настроение. Когато издадоха Теофраст, с неговите характери, беше осемдесетте години на миналия век и обществената баня, барабар с теляка все още се радваше на голяма посещаемост. . . Мисля си, че българина и тогава рядко пееше в банята, поради рядката посещаемост, както е казал Чърчил за честитото.
към вътрешноличностноконфликтн
"голяма посещаемост" и "рядка посещаемост" не е противоречие, защото става дума за веднъж в седмицата
вътрешноличностноконфликтна
В действителност не пея, а плача в банята, не обичам мадридския шмекер и съм вегетарианка не защото подражавам на един политик - вегетарианец, а защото не ми стигат парите за месо. Резултатът е името с което съм се подписала.
от село до Казасов
Висока летва е Кеворкян, но гледа отвисоко на читателите си. По закона на математиката- високо по високо равно на ниско. Резултатът е малък интерес към иначе блестящото боравене с езика и острото журналистическо перо.
да помислим
Не е проблем чел ли си, или не си Теофраст. Проблем е обаче, ако си чел само него и после направо си преминал към четене на съвременни български вестници. Просто можеш да си направиш напълно погрешни изводи за пеещите и за къпещите се. А иначе преглед на печата е сладка и добре платена работа. Всички сутрешни блокове отделят поне 40 минути за четене на вездесъщата българска преса. Що се отнася до Чърчил, смятан за гениален британски премиер, той е бил толкова спиртосан, че не е имало нужда да се къпе!
За статистиката
Според моята информация репликата за статистиката е на Чърчил и общо взето гласи следното: "Има три степени на заблудата и във възходящ ред те са: Лъжа; Нагла Лъжа и Статистика. "
bimbo
abe Kazasov da sravniava6 dvama razli4ni jurnalisti e malko nelepo, no 6te ti napi6a moeto mnenie. da si v razvaleno nastroenie da si v stres da si silno nerven ili qdosan ako sedne6 da 4ete6 ne6to napisano ot doktora 6te si podobri6 nastroenieto tova 4e si bil nerven i qdosan ve4e si go zabravil. doktora ima lek priqten stil na pisane vednaga kazbira6 kakvo e iskal da kaje ili namekne. dokato drugiqt da si naspan da si otpu4inal da si v nastoenie kato sedne6 da 4ete6 ne6to ot nego i ti opane nervite takav 6a6arigav stil na pisane ima. nedai si negova kniga da 4ete6 sled tretata stranica i glavata 6te zaboli i nervi 6te te hvanat i tolkova trudno se razbira kakvo iska da kaje ili kakvo namekva. tova e moeto mnenie ne obijdam nikogo.
7
Само ще цитирам мнението на един господин от друг сайт, което е валидно и за тук. Неговото име е "Попа". Страхотен коментар. "Жестоката и жалка истина. Кратко, ясно и без видима полза. Като чета издания като това, не преставам да се чудя какво може да мотивира някой да се съпротивява срещу откровената всепоглъщаща дивотия у нас. Сигурно, защото когато си в каторгата смяташ , че си изключение. Смяташ, че има навън. Проблемът идва, когато те пуснат на свобода в страна създала каторгите. Един бивш затворник от Куба, сниман по време на посещението на папата, казваше , че там няма разлика дали си в затвора или не. Звучи познато, нали? Отдавна е доказано, че оптимизма е въпрос на гледна точка. Ние страдаме, защото очакваме много. Досега погрешно мислех, че разума по тези места намалява. Сега обаче започвам да мисля, че никога не го е имало и че тепърва се появява като реакция на крайно враждебните за него условия. Надеждата започва винаги отново там, където свършва. "
хм....
Док, тодорките са като вируси, те се появиха и тук. Особено, когато казват, че не ядат месо, защото нямат пари, интересно какво ядат, като зеленчуците и пловодете са много по-скъпи. Явно ядат пасти.
Тодорка до хм
вирус неизтребим преял с месо, от зеленчуците ядем лапад, коприва и киселец. От Пастите познаваме вкуса на пастата за зъби.
Казасов
Бимбо, чел съм мнения на ядосани хора, след прочитане на делниците. Въпрос на гледна точка. Затова казвам, че док е универсален-за всеки има по нещо, но си е тарикат отвсякъде. Рядко завива гайката докрай. Докато Кеворкян е скалпел-и преди, и сега.
bimbo
doktora ako ne e tarikat trebva da blaska kato mene i moren voda da pie, a sega moren voda ne pie puska si lafovete 6tipva si kolejkite po zadnite 4asti gleda im v pazvata pie si rakiqta kasira si parite za lafovete jivot kakvo iska6. ba6 maistora slagati bombeto v komina bez da misli i drugi da imat rabota sled tova, no pojelavam mu uspeh na doktora trebva i takiva kato nego da ima. nali zane6 svetat se deli na tarikati i balaci, kazvat tarikatite bili nai mnogo v darjavata ni takova jivotno kato balacite bili na iz4ezvane ujas koi 6te raboti togava. taka e Kazasov i ako az se beh rodil tarikat sega da sam milioner, da ama kakvo 6te6e da stane ako vsi4ki se beha rodili tarikati ujas ne mi se misli.
Казасов
Е, тук вече разминанане нямаме, точно така си е. Щом има въдичари, щом има стръв, щом има въдици, е, трябва да има и балъци. Хем каракуди. И все пак, има един народен лаф-тарикатите носят вода на баламите. Ха сега де.
g
Последните изследвания пдоказват, че вегетарианството е болестно психично отклонение.
въпреки всичо до горния
душо проста
приземи се и не се измъчвай с
До 7. . . . . . . . . . . . . . Отдавна е доказано, че оптимизма е въпрос на гледна точка. . . . . . . . . . . . ЧОВЕЧЕ, МОЖЕ ДА ИМА МНОГО И РАЗЛИЧНИ ДЕФИНИЦИИ ЗА ОПТИМИЗЪМ, НО ИМА И ШЕДЬОВЪР: "ПЕСИМИЗМЪТ Е СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА, ОПТИМИЗМЪТ Е СИСТЕМА ОТ ВЪЗГЛЕДИ". ДА ЦИТИРАШ НЕЩО, ПРИ ТОВА ДОСТА ДЪЛГО, КОЕТО И НА ТЕБ НЕ ТИ Е ЯСНО - Е ГЛУПОСТ!!!!!!!!!
Знайко
"Между другото, чета, че сър Елтън Джон и мъж му Дейвид Фърниш искали да станат бащи на още едно дете. Но това е извън темата…" Док, как успя да вмъкнеш Елтън Джон и мъж му, много се смях. Цена нямаш да знаеш. Бъди жив и здрав.
и аз до 7
казват, че човек цитира, когато има беден речник, ако цитатът не беше толкова дълъг, може би щях да схвана. . . единственото за затворите, което чух от една циганка, вършееща из Виена е, че затворите в Австрия са много по-луксозни от живота в БГ. . .
Луд
Докторе, ние сме луди и ти си луд, затова се разбираме.
Емигрант
Браво Док!! Постоянно чета дневниците ти, но отдавна не съм писал. да си жив и здрав и не обръщай внимание на злобарите! Сполай!!!
Боце Гоцев
Луд Събота, 7 Април 2012, 05:42:11Докторе, ние сме луди и ти си луд, затова се разбираме - Браво !!! Док тоя лудия ми взе думите от устата. :-):-):-)
чичо
На връх Цветница се посмях искрено и приятно. Благодаря ти докторе !!!
от пазарджишките села
Ако е вярно, че др. Филипов е социолог по образование, значи че всяка седмица прави нещо като мониторинг за обществените нрави, какви сме и какво четем по вестниците, които си купуваме. Ако на някой това му е смешно, значи се смее на себе си, не на политиците!!!!!!!!!!
Иво
Какво стана с теб докторе, и ти ли пропадна заедно с вестника? Защо те няма, липсваш на всички ни.
Бай 100-ян
дофторе, удариха ли ти балтията?Сигурно предстои нагъзване??
Okus
God, I feel like I souhld be takin notes! Great work
Васик
Тони Филипов е сексист, хобофоб и ейджист. За тия неща няма оправдание. Тъй като западната медицина е безсилна да му помогне, време е да започне да практикува тай чи или някаква такава глупост.

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Най - доброто от Моцарт

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах