Реклама / Ads
85| 11916 |02.06.2012 НОВИНИ

Тръгва новата партия на Димитър Стоянов и Капка Георгиева

.
Капка Георгиева и Димитър Стоянов
В Деня на Ботев и падналите за свободата на България се появява нова партия на политическия небосклон. В столичната зала „България” евродепутатът Димитър Стоянов и майка му Капка Георгиева учредяват новата си Национал-демократична партия. Очакват се над 500 учредители, както изисква законът за политическите партии.
 
Предвижда се новата формация да оглави Стоянов, а Сидерова и депутатите, отцепници от "Атака", Борислав Стоянов и Петър Хлебаров да бъдат негови заместници. В партийното ръководство се очаква да влязат още дъщерята на Вера Кочовска - Деси Кочовска, председателят на федерацията по фехтовка Величка Христева и асистентът по право в Софийския университет Чавдар Стоянов, който също е бил член на "Атака".


Стоянов и майка му обявиха новия си политически проект на 25 март. Към тях първоначалто заявиха, че се присъединяват цели структури на "Атака", но в последствие някои от тях се въздържаха. Все пак около 300 от учредителите на Национал-демократичната партия са бивши атакисти.

Преди около месец от проекта са оттеглиха бившите вече депутати от „Атака” Валентин Иванов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов. Мотивът им бе, че новата формация щяла да се ръководи на семеен принцип и нямало да има свободен избор на ръководство. 

Нямам никакво намерение да влизам в ръководството. Ще помагам с каквото мога, контрира Капка Георгиева.

В неодавнашно интервю за Фрог нюз Капка Георгиева заяви, че новата партия ще се бори за постигане на икономически просперитет на страната чрез пълно усвояване на еврофондовете, като набляга върху малкия и средния бизнес. Приоритет й е модерното здравеопазване, което да е безплатно за българските граждани, но ще генерира доход за страната от чужди източници. Политическата партия очаква образователната система да работи по европейски модел. Георгиева изрази също така увереност, че партията ще успее да да влезе в следващия парламент.

Волен Сидеров вече не е убедителен и смятаме, че трябва да се търсят нови пътища за българския интелигентен национализъм, категорична е бившата съпруга на лидера на "Атака".

На свой ред Волен Сидеров заяви, че всеки има право да учредява партия, но автентичната националистиченска формация си остава "Атака".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 8425 |28.05.2012 Цветанов: Брендо е върхът на кокаиновата мафия у нас . 66| 7447 |19.05.2012 Първанов към Станишев: Вие запушвате партията, другарю председател . 64| 11056 |09.05.2012 Кунева стяга ‘партия - иновация‘ . 18| 9354 |08.05.2012 Цветанов: Знаем кои са участниците в кокаиновата афера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads