Най-голямото зло за България – четири години по-късно

116

|

51966

|04.07.2012
Най-голямото зло за България – четири години по-късно
"Селска кръчма" на Илия Бешков

Публикуваният текст "Няма по-прост народ от българсдкия", подписан от Едуард Стърнс предизвика истински фурор в рубриката ни "Гласът на жабата". За десетина дни материалът бе прочетен от над 220 000 души! Коментарите са стотици. Някои ни изпратиха своята позиция относно "разкриването на тъмните страни от българския характер".


Предлагаме ви едно такова мнение.

Много преди измисленият англичанин Едуард Стърнс да публикува в сайта „Бъзикилийкс” измисления си очерк „Няма по-прост народ от българския”, в българската медийна територия се появи едно съвсем истинско интервю с една съвсем истинска емигрантка, направено на летището в Дюселдорф.
Какво ли не предизвика то: от злобно „Разпни го!” на автора и неговата събеседничка, до възторжено „Осанна!”.

 

Докачиха се българите, за които говореше емигрантката, изнервиха се, разлютиха се. Други пък подкрепиха изцяло мнението на възрастната дама, че българинът е... най-голямото зло на България. За  илюстрация ето няколко мнения от двете крайности, извадени от форумите:

 

- Да, никой не иска да признае и погледне истината в очите. За жалост бабата е избила рибата с този коментар, който е болезнено верен и "Dead on spot". Освен това бабата има пълното право да критикува, защото тя не се е махнала по свое желание, махнала се е защото са я принудили. Никой не иска да живее в общество съставено от 99% лумпени и 1% нормални хора, които се борят за оцеляване (разбирай духовно, физическо и т.н.). Наскоро излезе изследване за това, че стандарта на живот в татковината ще достигне този на Европа след 100 години, за съжаление и аз нямам толкова време да чакам, маймуните да станат хора. Нека никой не се обижда персонално, а да се замисли сериозно за това, в какво общество живее. (ide li)

 

Естествено че статията ще извика различни чувства, емоции и настроения в читателя! Едни я харесват, независимо къде живеят, други не. Но истината е една! Възрастната жена е абсолютно права. Неуспоримото доказателство за това е, че през последните 20 години няколко милиона млади, кадърни, работливи и интелигентни българи напуснаха родината си. Безспорно, между тях има и комунисти и престъпници, които се укриват зад границите на България, но болшинството от тях мислят като нея. Лъскави стоки много от отдавна вече има и в България, но хората продължават да напускат страната и ще продължават. Знам, че някой ще кажат: "Защото е им е по-лесно!" Не, уважаеми дами и господа! Никак не е лесно да се разделиш с близки и роднини и да тръгнеш да си търсиш щастието сам по света. Да започнеш от нулата в една чужда държава с друга култура, законодателсво, традиции и език. По-лесно е да си стоиш там някъде на завет и да чакаш по-добри времена, които очевидно няколко поколения няма да можем да ги дочакаме. (ide li)

 

- Много ми хареса статията, особенно в частта за аристокрацията и интелигенцията. Днешната интелигенция е бедна и лесно контролируема, тъкмо започнахме да имаме аристокрация от която да избуи истинската интелигенция и комунистите им взеха всичко. Затова сега нямаме интелигенция, защото днешните аристократи са вчерашните комунистически безумци. От лоша семка трудно може да се появи добра фиданка. (svobodata.com)

 

- Татко й бил фабрикант, говорил пет езика, свирил на пиано, сигурен съм, че и европейските мурафети е изучил до съвършенство. Мъдро е казвал, че "колкото по-развратен и по-алчен е един народ, толкова по-лесно се управлява". Да я питам, обаче, татко й как се е отнасял към работниците си? От европейските ценности ли се е водил, като е организирал работата им по цеховете. Заплати като Хенри Форд ли е плащал? Съжалявам, мила госпожо, но ми омръзна да слушам българи от чужбина да хулят държавата и народа ни. Истината е, че вашите хора са били изтикани от властта след девети, а след десети не можахте да се завърнете. Иначе богатите навсякъде са си същите. Целта им е да съхранят и умножат ботатството си. То е за тях истинската ценност. А това демокрация, върховенство на закона, свобода, солидарност и т.н. ценности на западната демокрация са удобно средство да се управлява едно общество. Западните акули го знаят добре и го прилагат успешно. Само че нашите комунал-капиталисти още не са се усетили за какво иде реч. (в-к „Капитал”)

 

- „Ей заради хора като тази госпожа сме на този хал и заради същите убеждения като нейните. Защото винаги виновни са "те" - онези другите. Комунистите, бандитите, политиците... но "аз" не съм от тях, видите ли, аз съм висша проява на добродетелта... Е да, винаги е много по-лесно да се плюе по другите, нали никой не е идеален. Повечето ми познати не са нито комунисти, нито бандити, нито политици, нито са на прага на бедността. Нито пък бащите им са фабриканти, та да се чувстват една глава над останалите. (в-к „Капитал”)

 

Днес, четири години по-късно, отново предоставям онзи текст за публикуване, с убеждението че никакъв англичанин Едуард Стърн, колкото и амбициозно да е изфантазиран, не може да познава способностите на реалните българи по-добре от самите тях. Способностите им да се самонавиват и самозаблуждават, да се жалват и да се хвалят с еднаква страст, силно да любят (на маса) и още по-силно да мразят (на маса).....  И така:

 

Най-голямото зло на България !

 

Летище Дюселдорф. Чакам кротко самолета за Гьотеборг и изучавам хората наоколо. Един с вид на фирмен счетоводител пише на лаптоп, като си мърда пръстите и устата едновременно. Мъж и жена се държат за ръцете и нещо си бъбрят, по-точно жената разказва, а мъжът я слуша и отвреме навреме усмихнато се съгласява. Застаряващ бонвиван дискретно флиртува с някого по телефона. Друг чете книга, внимателно разлиства страниците и, колко странно! – не си плюнчи пръстите.

Чисто, тихо, спокойно – няма на какво да си закачиш окото и ти иде да подремнеш. Докато не се появява елегантно облечена възрастна дама върху черни обувки на висок ток, с кокетна шапка на главата, маркова чанта през рамо и дълги, стилни обици. Острите движения, изправената стойка и жизнеността на жената са в пълен контраст с кротката и непретенциозна зала. Лукс, изисканост и енергия раздвижват въздуха.

В този момент съобщават за закъснения на полетите поради лошото време. Дамата бързо се осведомява за ситуацията, поглежда си часовника, клати недоволно глава, сетне сяда на свободното до мен място, с изглед към пистите. Прави бърз преглед на присъстващите в салона, не й е интересно. Бръква в голямата си чанта и изважда…! – измачкан български вестник. Преглежда го хаотично, на една от страниците спира за малко, измърморва „Боже, Боже” и продължава нататък. Изведнъж чувам собствения си глас:

- По едно време пишех в този вестник.

- А така-а-а! Ама вие българин ли сте? – реагира светкавично възрастната жена. Сетне поглежда пренебрежително към вестника:

- Комунистически! Тук имам още един – казва тя и изважда друг вестник. –  И той е комунистически. Ами то в България само такива вестници продават.

- И в него съм писал. Имах страница за свестните българи – пак се похвалвам.

- А така-а-а! Ама да не сте и вие… ?

- Не съм – изпреварвам края на въпроса й.

От дума на дума се заприказваме. Жената е доволна, че я слушам с внимание. Аз съм доволен, че е терк, на какъвто отдавна не бях попадал.

- Казвате, за свестните българи сте бил писал. Че къде ги видяхте тия свестни българи? Мошеници, крадци и бандити – това са днешните българи, господине. И до един са комунисти. То в България май други няма, освен цигани и комунисти? А пък онези, дето ужким не бяха комунисти, излязоха по комунисти от комунистите. Сега обаче всички станаха капиталисти. И бодигарди. Не им цепя басма аз. Бодигарди били! И кого пазят? Пикльовци са това, никакви бодигарди. Викам му на един, какво, ще ме набиеш ли? С мен ли ще се биеш, пикльо с пикльо? Със старата жена. Пикльо с пикльото, му викам, защо не отидеш да се биеш с Холифийлд? Защо не отидеш с Шварценегер да се биеш? Защото не ти стиска. Защото ще те смачкат.

Българите са проблемът на България, господине! Не циганите, не турците. Извинете, че ви го казвам. Никак не ми е приятно, аз също съм българка, нищо че отдавна не живея в България. Българите са най-големият враг на тази хубава страна, за която още ми е жал и винаги ще ми е жал. Знаете ли на колко години съм? На 80. Ако бях останала в България отдавна нямаше да съм жива. Щях да съм умряла от яд, господине.

Не общувам с българи аз. Имам си други приятелки и приятели. Само да не са българи. Защото българите и навън са си пак българи. Ще се изпоядат от завист. От завист, от алчност и от простотия.

Ами те всички тлъсти комунисти кажи-речи вече са в чужбина. И паричките им са там – в швейцарските банки, в английските банки, в американските банки. В България крадоха, крадоха и отидоха навън да си ядат и да си пият.

Кои останаха ли? По-дребните риби. На тях в България им отърва, защото още има какво да се реже от баницата. Много вкусна излезе тази българска баница, господине. Много вкусна и много евтина. Бях на Банско – него вече са го излапали. Бях и на Черно море – и то е отишло. Ами това Рила, това Пирин, Стара планина – всичко ще унищожат.

Онези дърти бандити от бекапе-то, с мечешките физиономии. Техните синове, дъщери и внуци. И бодигардите им. Всички са за затвора. Политиците – до един! Деморализираха народа. Увлякоха хората да заприличат на тях – алчни и развратни.

Моят баща беше фабрикант, свиреше на пиано, 5 езика говореше. От него знам: колкото по-развратен и по-алчен е един народ, толкова по-лесно се управлява. Ето това е сега България. Направиха от българина едно глупаво, недоволно и грозно същество. Крадливо и нечестно. Без капка достойнство.

Кой днес става богат в България? Бандитът става богат. Търговецът на наркотици става богат. Всичките тия с мечешките физиономии – те стават богати. И да искаш да печелиш честно, не можеш, няма да те оставят. Насила ще те накарат да станеш като тях. Иначе – ето ти куршум.

Как да се бори човек? Не знам. Аз не мога да се боря с тях, затова заминах. Бориш се с нещо, което имаш поне малко шанс да го пребориш. А не с организирани и въоръжени престъпници – като почнеш от ония в парламента, та стигнеш до тия на улицата.

Западът ли? Аз чета, господине, и на немски, и на английски, и на френски. Всички вестници пишат, че в България комунистите все още дърпат конците, ама дума не обелват, къде са им парите на тия комунисти. Не са ли в западните банки? Там са. А защо са там, като и кучетата знаят, че това са крадени пари? Ще ви кажа защо. Защото на Запада му е все тая крадени ли са тези пари, или не са. Важното е, че са пари, и че са влязли в неговите банки.

Хайде да ви питам, вашите читави българи, те какво направиха? Направиха ли революция и да натирят комунистите; вдън земя да ги натирят? Не направиха. И няма да направят. Защото на българина не му трябва демокрация. Той не знае какво да прави с демокрацията. На българина му дай господар, тогава му е най-добре. Господарят да решава, българинът да изпълнява.

Не става от българина европеец, разберете. Невъзможно е. На българина и душата му е различна, и възпитанието му е различно. На Европа й трябват паричките на България, и пазарите. Българите не й трябват.

Какво да кажа за интелектуалците? Не може да си интелектуалец просто така. Трябва да си аристократ. Да имаш свободен дух и усет към изящното. Интелектът никога не е бил качество на тълпата, а България е място на тълпата, господине. Тълпа, заразена от комунизъм. Затова интелектуалците в тази страна винаги са свършвали зле. Измряха, кой по чужбина, кой по затворите. Моята приятелка Дора Валие, тя беше истинска интелектуалка, бог да я прости. Днес такива няма. Днешните, които се имат за интелектуалци, са произведени. Назначили са ги. Казали са им: от днес те назначаваме за интелектуалец! Драскай там, каквото ще драскаш, и си налягай парцалите.

Младите?

Младите са същите, каквито са татковците и майките им. Защото с какъвто живееш, господине, такъв ставаш. Каквото виждаш, това правиш. Младите хора като виждат алчност и престъпност, вие какви искате да станат – демократи? Няма да станат демократи. Най-много да станат емигранти.Викат пътуващите за Гьотеборг. Поглеждам си часовника – закъснението е близо час. Цял час прекаран в разговор с българка, живееща от половин век зад граница.

Разделяме се.

Пък ако решите да пишете, напишете, че една възрастна госпожа е казала: “българинът е най-голямото зло на България”. Беше ми драго.


Владо Трифонов

 

П.П. Текстът  е публикуван в австрийския сборник Which road to Europe и е включен в подготвяната за издаване книга с есета и критика „Време за пиене”.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

от Шилер парк
Е, и. . . . . . .
Въпрос,

http://frognews. bg/news_168/ Защо с промени Огнян Стефанов

2 + 3 - !
подобни гъзолизци като академи,

те са най-голямото зло. . . гочоолу и дочоолу са винаги на власт

0 + 0 - !
Димитър,

"Най-голямото зло на България" на Владо Трифонов е най-точното попадение на най-новата българска журналистика.

4 + 0 - !
veteran51
Твъде много едностранчиви обобщения и поставяне на всичко и всички под общ знаменател!Твърде много и в много случай необоснован негативизъм!
до вятъра 51,

Ь бе , комунист с миризлива фуражка!За какво претендираш бе, идиотино ? Да не би да си мечтаеш , че си от 1% българи бе лицемер нагъл?Там си, в тълпата от 99 % "горди българи" !ПРОСТАК между простаците !

18 + 13 - !
1234,

На тези хора, които обсъждат темата, им липсва базиса на познания по народоспихология, дадени вече от големи мислители. Има една максима - да кажеш за един народ най-лошото, ще сгрешиш, но и да кажеш най-доброто, пак ще сгрешиш.

11 + 1 - !
sas,

Твърде много бетонни тикви като твоята, ветеранино /от какво си ветеран не знам/ насадихте за тия 60-70 години, по българската земя, от тях нищо зелено, младо и красиво не е поникнало и няма да поникне! Комунизмът и простотията - ръка за ръка, до затриването ни като нация! ПОДКРЕПЯМ напълно казаното от госпожата!!!!

24 + 6 - !
Не критикувайте народа ни, опростачен от дългогодишно промиване на мозъка му, а насочете усилия за да помогнете с интелект, морални качества и пример за подражание и мислите как да помогнете както са го направили стотиците писатели, поети, философи и всички хора на мисълта в Западните страни и са дали този духовен тласък без който никоя нация не може да достигне върхове. Тези велики хора не са критикували, а действали, не са наричали народът си прост (защото е ясно, че тълпата дори и да стане народ има ниско интелектуално ниво - открил го е Фройд), а са усетили този импулс, който ги задължил да пишат и образоват народите си, показвайки им и внушавайки им принципите на честността и хуманността.
до ,,

Ами ти!Какво баламосваш?За да се помогне на някой болен, първо той трябва да разбере /да си признае/, че е болен. За тарикатите "българи" няма лек, защото те са горди с простотията и надменноста си!

29 + 4 - !
,

Този, който може да помогне (ама наистина да помогне) на народа си, той знае каква е болестта му и знае как да посъпи. Без шум и честно.

5 + 1 - !
Казасов
И аз така -е, и. . . Дора Валие си е нашата Дора Увалиева, има/х/ме си и Петър Увалиев. А и интелектуалци-и преди, и сега-бол.
"Направиха от българина едно глупаво, недоволно и грозно същество. Крадливо и нечестно. Без капка достойнство. " Само не казва госпожата кой го направи българина такъв? "Ами те всички тлъсти комунисти кажи-речи вече са в чужбина. И паричките им са там – в швейцарските банки, в английските банки, в американските банки. В България крадоха, крадоха и отидоха навън да си ядат и да си пият. " Само не казва госпожата защо тези честни и демократични държави не осъдят крадливите комунисти и не върнат парите обратно на ограбения българин? "Кой днес става богат в България? Бандитът става богат. Търговецът на наркотици става богат. Всичките тия с мечешките физиономии – те стават богати. И да искаш да печелиш честно, не можеш, няма да те оставят. Насила ще те накарат да станеш като тях. Иначе – ето ти куршум. " Само не казва госпожата защо и Америка, и Европа крепят с всички сили точно правителствата на тези с "мечешките физиономии"? Жалко, че няма
,

Че тя, госпожата го е казала, ама тъпутгерите все търсят друг да им е виновен!Че кои избраха ББ БОДИГАРДА НА ТОШО И СИМЕОН?!?

19 + 12 - !
патриот,

Казва го госпожата четете по-задълбочено. На тези на запад не им пука кой какво краде тук и от кого, важното е парите да отиват при тях. И май вече е време да спрем да чакаме някой да ни оправи - ха от изток, ха от запад, защото от тяхното оправяне все сме "оправени". Ако искаме да живеем добре и тук, наше задължение е да си вземем каквото ни се полага и да изпратим въпросните хора където е мястото на престъпниците. Сиреч време е да създадем истинско гражданско общество, а то предполага всеки да поеме собствената си отговорност. Въпросът е " Като не ми харесва, какво правя за да променя статуквото - опявам се или намирам и други като мен и заедно действаме. патриот

22 + 1 - !
бг,

Не направиха а ние българи направихме от този народ това което е-защото за разлика от другите соцдържави тук нямаше окупационни руски орди. Та българи стреляха по българи по границата български ченгета преследваха свободомислещи роднини донасяха ОТВРАТ ако разбираш !!

21 + 2 - !
В,

излиза, че българинът трябва да се бори не само с комунистите, но и с целия Запад, който харесва парите. Супер.

4 + 8 - !
човек,

чета глупости Запада да ни оправял бла бла-нали сме велик народ интелигентен ХАХА да се оправим-да ама не. Комунягите обичат парите най много и ни спретнаха просташко чалга предателско общество сърбай си попарата народе естествен отбор- да умира простащината

16 + 2 - !
да бъдем внимателни
Много неща са верни, но все пак българина притежава и доста добри качества. Били сме голяма държава, имали сме своите върхове и драми, като всеки друг народ. Нека не бъдем такива нихилисти и да отричаме всичко. Пълно е с простаци, да, ама познавам и много свестни хора, каквито рядко се срещат другаде.
,

АЛА-БАЛА !

1 + 13 - !
sas,

Така е, но проблемът е, че свестните тука "считат за луди"!

10 + 1 - !
Омръзна ми
Изобщо не си дадох труд да чета това "фундаментално" четиво. Омръзна ми да се самобичуваме, за да може нечий сайт да е посетен от повече хора. Предпочитам да се концентрирам върху това, как да спечеля повече пари /чрез труда си/ и как да живея по-добре.
до мързела,

Ти освен че си мързелив читател, си и наивен трудолюбец?Един глупав съвет:иди при Пижо -работодателят на честни труженици като теб!

11 + 2 - !
така така
направете о6те една стати, таква да е про4етата о6те 200000 балгари и вси4ки да се изметем
Няма да чета
Какво натрапвате това мнение, като още на петия ред неграмотникът пише : "неУспоримо"! Ами няма да чета повече! Ето такива ни представляват нас, българите и за това казват, че сме прости. Заради самозвани "интелектуалци", които са полеграмотни, блюдолизци, зависими от властта, може и сексуално, ченгета тъпи, пеят безмозъчно това, което им се дирижира и не мислят. Ами дискусията е излишна. Не одобрявам коментари от хора, които пишат от глидна точка на самоизключили се. Завършвам с въпрос: като сте толкова способни, свободни и подготвени, можете ли да твърдите , че има демокрация?
до нечетящия,

На 9 септември 1944 г. г. „българската мечта”, че може да се стане богат с труд и честност отиде на кино. За две, три години, комунетата я замениха с другата мечта. Че всеки боклук, крадец, убиец, лъжец и мързеливец, ще се сдобие с просперитет, материално благополучие и кариера само ако е верен на партия. И ще остане ненаказан. Тази „мечта” остана и до сега. Нещо да се е променило? Не, нали?

40 + 1 - !
До: "Няма да чета",

Ей, глупаво човече, "неУспоримо" е цитат от форумите, а не грешка на автора. Ти си просто поредното потвърждение на тезата, че българинът е най-голямото зло на България. И най-завистливото - ще добавя аз.

0 + 0 - !
Мислител
Доста на мухъл ми лъха тази статия. Все едно чета в "Работническо дело" някакъв очерк. Автора иска да каже нещо, но не му се е избистрила концепцията. Както и да е. Начесъл си е крастата, а пък ние си загубихме малко време да го четем.
до загубения мислител,

Вие от 1989 г. спите!"Загубихте" доста не само ваше време , ами и на идващите след вас. Мухльовци !

9 + 4 - !
Съвършен
Много сме си готини!
БГ ШОП
Пише един българин, който е навън от 1970 г. (42 г. ). Смени три "готини" европейски страни и като равносметка счита, че България и българите не са такива чудовища, каквито ги представят "чуждестанните българчета" дори тези на 80 години. Наистина 5 века турско и 45 години комунистическо робство оставиха следи в манталитета им. Направиха ги комплексари и обожатели на всичко чуждо, по-големи и от Остап Бендер, но да не забравяме, че цели 45 години българите живееха в един концлагер, откъснати от света, което развинти тяхната фантазия и мечти. Сега нещата идват на своето място и съвсем скоро българинът ще стане самоуверен и креативен какъвто е бил цели 1331 години, а може би и повече!
до БГ ШОП,

АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ „В кого вярваш ти ? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му. Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре - музика!. . . …, той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй "практичен" и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена. . . Има ли кой да го съживи, да го повлече подире си? - Идеали? - Суета, вятър!. . . "

6 + 2 - !
БГ ШОП,

Какво сте се хванали всички за Алеко, като пуйчета за майката пуйка. От Алеко досега изтече много вода и съм сигурен, че ако беше жив щеше да ви прокълне. Престанете да си чешете комплексите, а започнете да работите за България. Както каза Кенеди: "Не питай какво е направила държавата за теб (дали ти е сменила насраните памперси), а какво си направил ти за нея!

11 + 2 - !
Истината !
Няма по-глупав и прост народ от френския. Стадо овце, което се остави да бъде манипулирано с тъпата демагогия на социалистите. Сега, след изборите, настъпва лека полека махмурлука от изборното пиянство. Нищо от това, което обещаваше Холанд не може да бъде изпълнено освен нови данъци. Изтрезняването след година-две ще бъде мъчително. Това го пише българин, живеещ вече 30 години във Франция. И някакъв си "англичанин" си позволил да критикува българите, а те се на светлинни години пред французите и англичаните по интелигентност.
на Простака,

Истината !, 04/07/2012 - 15:31

3 + 0 - !
НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА БЪЛГАРИЯ!!,

Чел съм тази статия на Владо Трифонов в "Капитал" и много се кефих. Кефя се и сега още-повече, особено като виждам тия във форума как хвърлят къчове. Ей за такива като тях говори емигрантката и е супер права. А тоя "Мислител" по-горе да го духа. Точно той и такива като него са от "Работническо дело" - смрадливи комуняги, дето не щат да си идат.

13 + 3 - !
,

Казано ми беше някога от французи, когато на власт беше социалиста Митеран: искахме промяна, но когато видяхме до къде ни водят новите условия и как народът губи интерес да се труди в някои национализирани предприятия и (буквално го казаха) си клати краката и чака наготово, а няма кой да им плати без къртовски труд, тогава разбрахме, че не ни трябват социалисти. Сега пак се подлъгаха заради обещанията, че ще се контролират банките. Дано го направят разумно защото има смисъл в тази идея. Ще видим. . . Истината обаче е тази, че именно капитализма със своите действия е способен да организира хората за да създават блага, но е истина и това, че обществото трябва да контролира капиталистите да не прекаляват в своя стремеж за забогатяване и както са взискателни към работниците си така трябва да са и благодарни към тях при заплащането на труда, както и достатъчно отговорни към обществото, което им създава условията за да функционират.

8 + 0 - !
доктор Шатаф
Болно ми стана, като прочетох статията на въпросния "англичанин", както и коментарите "за" и "против"!нерка всеки си отговори по съвест-"Такива ли сме и това ли сме ние българите"? И какви бихме искали да бъдем? Какво и кой да ни бъде пример?Алеко го е казал ясно:"Идеали! Суета, вятър". Щом този велик познавач на българската душевност го е казал, значи трябва да го приемем като аксиома ли? Ами, ако е сгрешил? Работата е там, че има голяма разлика между ДУШЕВНОСТ и ДУХОВНОСТ!А нашите коментатори за съжаление се плъзгат по повърхността на най-пошлата материалност. "ОНЕЗИ" имали пари, коли, къщи, били богати, задоволени, осигурени, примлясквали доволно след богат обяд, оригвайки се доволно/това и една свиня го прави/. Такива ли трябва да бъдем?Това ли е идеалът?/топъл хляб и кашкавал-туй е моят идеал/.
БГ ШОП,

Какво сте се хванали всички за Алеко, като пуйчета за майката пуйка. От Алеко досега изтече много вода и съм сигурен, че ако беше жив щеше да ви прокълне. Престанете да си чешете комплексите, а започнете да работите за България. Както каза Кенеди: "Не питай какво е направила държавата за теб (дали ти е сменила насраните памперси), а какво си направил ти за нея!

3 + 2 - !
доктор Шатаф-продължение
Нека да ви запозная с една кратка извадка от романа "Назарянина" на Шалом Аш. Много ви моля да се размислите върху нея, преди ракийката и салатката:"Знайте, че не щастието на Земята е знак за Божието благоволение и не този, когото Бог обича възвисява в шастие и добра сполука. притежанията на тази земя не са наградите, които Бог раздава на избраните Си. Притежанията на тази земя Той дава на нечестивите, поради малката им стойност. Често Той прави своя избран прицек на стрели:любимите Си, Той награждава със страданияТой изпълва пътя на праведния към Него с тръни, защото човешките страдания го довеждат по-близо до Бога. Мярката на света не е и мярката на вечността. бог мери с друга мярка". Повдигнете глави и укрепете коленете си братя. Българският народ е благословен със страдания, а защо. . . е казано отлично по-горе.
Подкрепям те!,

Така мисля и Аз!

3 + 0 - !
/,

Благодаря за цитата. Много хора мислят така и затова си живеят скромно и без да шумат и се оплакват. А онези, които правят обратното, непрекъснато набиват на очи негативизма си само те си знаят как се чувстват. Навярно си мислят, че по този начин ще се почувстват по-добре, защото няма да са сами в объканото си ежедневие. Вместо да поучават и съдят за другите, да започнат от себе си и да си подредят живота, аз да видят и другата страна на медала.

2 + 0 - !
д-р Стоев
Стига сте плюли България, олигавихте я с вашите глупости, разделяйте проблемите на икономически, политически и социални и коментирайте поотделно! Всеки конкретен проблем си има конкретно решение! Как може да обобщавате и да оплювате?!
ДЕЖУРЕН,

Докторе, истината е че останаха малко българи в България, аз а да прерастне един процес в ново качество, все пак е необходимото количество.

4 + 0 - !
00
разделяйте проблемите на икономически, политически и социални и коментирайте поотделно! ВСЕ 00-БГ.
поговорка
Рибата се вмирисва откъм главата. Няма ни контрол, ни морал, ни съзнание, ни правосъдие. Тази възрастна Госпожа е прекалила с обобщенията си, но вярвам, че го е сторила, защото и е болно, да вижда такава родината си, в противен случай нямаше да се интересува от България.
БГ ШОП,

Тази бабичка страдаща от склероза забравя, че баща ѝ е говорил 5 езика, свирил на пиано и не приличал на Алековия Ганьо, макар най-вероятно да е живял по същото време и е бил, представете си, българин! Нека намери французин или англичанин или дори норвежец говорещ 5 езика и свирещ на пиано. Няма да ѝ бъде лесно. Българи, знайте, че навсякъде по света има Ганьовци макар и облечени в скъпи костюми и каращи Бентлита, като нашите съвременни олигарси, но това не позволява да се правят надменни и глупави изводи.

9 + 1 - !
JJJ
Дали е имало жена на летището и дали е имало подобен разговор, не е важно. Важно е, че има много истина в написаното!Ако българинът не смени чипа си: да признава частната собственост за свещена и неприкосновена; да уважава и боготвори всичко що е плод на човешкия труд; да зачита правата, свободите и неприкосновеността на личността; да не гледа само какво държавата може да направи за него, а какво би направил самият той за подобряване управлението на държавата, така че да има по- голяма справедливост за всички. Българинът трябва за започне да има усещането на собственик на територията (държавата) България. Да бъде уважаван и зачитан като собственик, така както е зачитан гражданинът на Кувейт, Германия, Норвегия. Българинът трябва да престане да се опитва да се харесва на чуждоземния Сульо и Пульо, а да уважава повече себе си и съгражданите си. Ако сам се харесаш, ако те харесат близките, всички ще те харесат. Комунизмът наистина е антипод на всичко това.
една българка
Аз съм българка и съвсем не се броя за най-голямото зло на България. На когото не му харесва - да ходи да мие осрани з. . . . ци и да сменя памперси в чужбина. Ще си оправим България, щото друга родина нямаме. Иначе няма да е честно за нас, които не избягахме от нея.
Пенчо питанката към една бъл,

Ама всички ли българи в чужбина сменят памперси, и мият осрани з. . . . . . и???

5 + 0 - !
Пенчо питанката към една бъл,

Ама всички ли българи в чужбина сменят памперси, и мият осрани з. . . . . . и???

8 + 0 - !
Подкрепям те!,

-"Аз не мога да се боря с тях, затова заминах. "WOW!!! - А Аз: -Това че има още Българи! Че сме тук, означавa че се БОРИМ!!!! Следователно-сме по-силни от тази женица, трепереща над живота си на 80-годишно сeкси дойче бабе!

3 + 3 - !
АКАДЕМИК, ТИ ОБСЛУЖВАШ МАФИЯТА
АКАДЕМИК, ТИ ОБСЛУЖВАШ МАФИЯТА . ЕТО , ТУК ПИШЕ ЧЕРНО НА БЯЛО http://frognews. bg/news_45996/Borisov_Jurnalisti_koito_obslujvat_mafiiata_ne_sa_jurnalisti/
НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА БЪЛГАРИЯ!!
Чел съм тази статия на Владо Трифонов в "Капитал" и много се кефих. Кефя се и сега още-повече, особено като виждам тия във форума как хвърлят къчове. Ей за такива като тях говори емигрантката и е супер права. А тоя, дето се е подписал във форума като "Мислител", да го духа. Точно той и такива като него са от "Работническо дело" - смрадливи комуняги, дето не щат да си идат.
бг,

най голямото зло за българите се оказаха Българи-като тоя дето пише пише лудия. . . . .

7 + 0 - !
наблюдател
"Първите договори със 121 малки и средни предприятия, спечелили проекти по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", ще бъдат подписани днес. С помощта на европейските средства фирмите ще модернизират технологиите си. Общо 204 български предприятия ще получат безвъзмездна финансова помощ от общо 145 млн. лв. Договорите ще бъдат подписани от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Основната цел на процедура „Технологична модернизация на малки и средни предприятия" е да помогне за повишаване на конкурентоспособността на малките и средни фирми у нас, от секторите, приоритетни за развитието на националната икономика. Така те ще могат да инвестират в съвременни технологии и оборудване, както и да получат достъп до професионални съвети и консултации, свързани с иновациите, новите продукти и услуги. "В тази връзка питам:Тези 121 българи в коя графа да ги сложим?"
,

Не в графата на оплюващите народа си.

1 + 1 - !
veteran51,

За съжаление не само "обслужващите" медии но и уж нормалните не пускат нито ред такава информация!

3 + 0 - !
...
Народът ни не е прост, но е поставен в трудни условия за живеене. А иначе възрастната жена добре го е казала, че запада приема парите ни и не се интересува, как тоя народ оцелява. Изкарваме парите на западняците, а нямаме пари за образование, наука, здравеопазване. Мобилните оператори, електроразпределителните дружества са западни. Банките в страната ни са чужди. Банки на Германия, Унгария, Гърция, Франция, Австрия, САЩ, Япония, Турция , Булбанк-италианска. Печалбите на банките изтичат в чужбина. Вносът доминира над износа. В по вечето случаи внасяме некачествени стоки. Внасяме втора употреба коли, дрехи, които западните страни ги изхвърлят. Всеки народ си има своя функция, която никой друг не може да изпълни. Българският народ заема определен орган от целия организъм на света. Боледува ли тоя орган, то целият организъм ще е болен. Така, че най неудачното ще е някои сили да се стремят поради алчност, да погубят тоя народ.
човек,

прост е ама много прост

3 + 2 - !
Маргарита Ангелова
Преди да кажа нещо за статията, ще кажа нещо за сайта. не знам има ли модератори, обаче, опростачването на "теретории" в него е факт, който умишлено се неглижира. Не е добре. Макар темата да е " бъзик", аз ще говоря сериозно: И у нас, както навсякъде тече бърза профанизация и лумпенизация. При нас, обаче е много по-болезнено, защото тя изведнъж лудна и поколението преди това, което сега става пълноправно шашна родителите си! Извади ги от равновесие! И двете гранични поколения не знаят как да се отнасят по между си. И двете не приемат философията на другите. От демографска гледна точка, би трябвало проблемът да е " малък", но не е. Не е, защото енергията и времето са на младите! Не е защото, по-възрастните следват едно поведение, вместено в рамки: закон, морал, традиция. . . За младите рамки и ограничения няма! Те са като отприщена стихия!
Маргарита Ангелова
Докато природните стихии се " уморяват и " успокояват", давайки път за съзидание, тази стихия на след граничното поколение се само зарежда от всеки следващ набор и става още по-разрушителна! Няма изгледи да бъде овладяна и поставена под контрол. В този смисъл, наистина, българите са най-голямото зло за България!
Fuck off Batman
много точно госпожа, за съжаление.
Тя каза:
-"Аз не мога да се боря с тях, затова заминах. "WOW!!! - А Аз: -Това че има още Българи! Че сме тук, означавa че се БОРИМ!!!! Следователно-сме по-силни от тази женица, трепереща над живота си на 80-годишно сeкси дойче бабе!
Владо Трифонов
До подписалата се в този форум като "Тя каза". Уважаема госпожо, разкажете как и с кого точно се борите. Ако борбата ви наистина дава резултати и вие действително сте по-силна от „треперещото над живота си 80-годишно дойче бабе”, обещавам да се срещна с вас, да напиша материал за вашата храброст и да го публикувам навсякъде, където имам възможност; в чужбина включително. Не се шегувам: ако вие наистина сте толкова силна, борбена и хладнокръвна, трябва да бъдете давана за пример на малодушните и аз се наемам да ви популяризирам. Апропо, пожелавам на всички 20, 30, 40-годишни да изглеждат като това "бабе" - със сигурност ще бъдат доволни от себе си.
"Едуард Стърнс: Няма по-прост народ от българския" = "Най-голямото зло за България". И двете описват мнението на българи за българите ( нищо, че единият се представя за англичанин, но българското - и то в най-лошия му образ- страшно му личи). Може би това е най-големият ни недостатък: мразим своите сънародници и злобеем един срещу друг. Населението от третия свят е изключително изостанало и ограничено в мнозинството си, но няма да видите тези хора така да се мразят и ненавиждат - нищо, че ние сме много по-интелигентни. Докато не се научим да живеем с любов един към друг - като сънародник към сънародник - няма да сме щастливи и вечно ще страдаме дори и далеч от тази все пак толкова хубава страна!
do goren
Osnovni 4erti na suvremennia komunokapialist; 1. NEVEROIATEN KOMFORMIZM S CEL EDINSTWENNNO I SAMO MATERIALNO OBOGATIQVANE. . . I ZATOVA SME SEGA NA TOZI BEZDUHOVEN I BEZMORALEN HAL. . .
пишман българин
Напълно съм съгласен!
айде-де
Значи все пак най-виновни са ония са Банките, дето държат шепа мутри на власт, т. е - на бабата тъпкачите. Айде сиктир у лево.
231
Izklu4ielno lesno e prosto da napusnes rodinata i da kritikuvas tezi, koito sme tuk i se opitvame da napravim Balgariq moderna dyrgava. Ugasno e da se govori taka i da ne se vigda, 4e navsqkyde po sveta ima problemi
Вера
Госпожата е абсолютно права!Няма нужда англичанин да го казва, около 20 процента от българите много добре знаят за какво става дума, но са малцинство. В България има диктат на мнозинството(прости и неграмотни)над малцинството(духовната аристокрация на нацията). Така е от 1944г. до ден днешен, затова всеки, който има мисъл в главата, напуска тази прекрасна страна и я оставя в ръцете на идиоти, които ще я разпарчадосат!Трагедията е , че нито емигрантите са щастливи, нито тези, които остават в България!
,

Госпожата не изпитва никакво съжаление към обикновения българин, който е под натиска на бандитите, подпомагани от любимите й западни банкери. А не го изпитва защото някога бедните българи, заблудени от дошлите на власт комунисти, си въобразиха, че наистина властта е тяхна и изгониха богатите (като семейството на тази българка) от страната ни вместо да се използват техните умения за да допринасят за разстежа на икономиката ни както го правят предприемчивите на запад. Капитала (който означава богатство) е важен за просперитета на една страна, но само, когато са наложени със Закони строги норми за спазване на правила, които у нас все още не успяват да властват и за това точно сме виновни ние българите защото не умеем да се борим за да ги наложим.

2 + 0 - !
ДО ВЕРА
Съгласен!
Danko harsuzina
Prochetoh s interes napisanoto v statist i zabelyazah malka netochnos a imeno che na zapada mu e vse edno za kradenite pari na kumonyagite eto nyakoi fakti govpreschti za obratnotp - OLAF -Mario nikolov Ludmil stoikov-priyateli na Goze tripera, zakona za konfiskaciya na nezakono predobitoto imuschtesvo, Lubo pupkata Ognyan donev i dr. verno che zapada obicha parite no vse oschte mrazi kumonyagite tova e naheto plus mislya che statiyata e pisana s chervena himikalka za da vsee pesimizam i chustvo na obrechenos
do dolen
nali znaete kakwo be kazal Kennedy-vajno e kakwo wseki e napravil za svoata durjava a ne tolkova obratnodo-ta kakvo napraviha tuk nashite banditi-napulniha si djobovete. . Da ste usetili s tova s neshto jivota vi da se e podobril . . to biva biva pishman kapitalism. .
do dolen,

Свободно съчинение, пълно с грешки, и написано на латиница. То бива , бива , ама . . . . . „И така, мои събратя американци, не питайте какво вашата страна може да направи за вас – питайте какво вие можете да направите за вашата страна. “

0 + 0 - !
БАБЕТО Е ШЕМЕТ !
Бабето е шемет! Това интервю на Владо Трифонов трябва да се изучава в училищата.
Розариум
Бас правя , че това е госпожа Шнайдерман цигуларката, по прякор Шмайзерман, жената на покойния Камиларов !
,

Розариум, Шнайдерман е руска еврейка от Одеса и няма баща говорещ 5 езика и свирещ на пиано. Аман от невежи злобари!

0 + 0 - !
Българския Орел
Не знам дали няма по-прост народ от Българският, но знам че днешните наследници на Хан Аспаруховият Български Народ и Държава !в законното ни Царство България-ЕС! си имат своя Велика Ханско Царска История, която ни дава основание на всички с гордост и достойнство да се наричаме- Граждани на Нейно Величество Царство България-ЕС. А на подписалият се като Едуард Стърнс- много здраве от забравената умна и смела битка на Великия Царски Български Войник - при Дойран (1918г).
Историк
Този който се възмущава от истината и се старае да я опровергава с комунистическо идеологически хъс е просто един глупак , който не знае в каква страна и през коя година живее. Българската интелигенция след 9 09 1944г бе тотално унищожена или изгонена от страната. Останаха тези , които страхливо се чифтосаха с цървулите и ботушите за да живуркат в "Новото време" на "Нова България"
!!!
Десетина като Владо Трифонов и българската журналистика ще излезе от задника на мечката, където сама се е навряла.
Стенли
ЧУДЕСНА СТАТИЯ!ВИЖ МУ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ КОЛКО Е УМЕН БЪЛГАРИНЪТ. ПРЕЗ 1995 Г. САМ ГЛАСУВА ЗА СПОЛУКАТА И ПОЛУЧИ ХИПЕРИНФЛАЦИЯ. СУТРИН РАНО СЕ РЕДЯХА ЗА ХЛЯБ КАТО ЛАЛУГЕРИ. ВСЕКИ НАРОД ВСЕКИ АНДРЕШКО СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА.
Инженерът
Аааа това по-горе не го покзавайте на БГ ромите, защото знаете при тях няма 6-5 . . . .
В
Аз предлагам социолозите да кажат колко е прост българина, а не някакви бабки с маркови чанти в контраст с непретенциозната зала на пъпа на Западна Европа
Starija hush
Az izbegah ne ot Bg a ot balgarite. Bravo na damata napravo povtara moite dumi i misli.
а,

брей, хем сте избегали от нас, хем още ви липсваме, хич не ви е лесно. браво, значи ние - които сме останали, сме злото, хаха. поне видяхме двама обединени българи

0 + 0 - !
борис
С нищо не сме по-лоши от другите, само дето сме по-страхливи и не гласуваме за когото трябва. Обикновено емигрантите плюят по БГ, така по-лесно се живее в чужбина.
боби
С нищо не сме по-лоши от другите, само дето сме по-страхливи и не гласуваме за когото трябва. Обикновено емигрантите плюят по БГ, така по-лесно се живее в чужбина. А от това да плюеш по собствения си народ, няма по-лошо и по-недостойно, което показва най-малкото нисък морал. Едно е да критикуваш неправдата, друго е да плюеш целия народ. Да не забравяме, че който плюе по народа, плюе и по-себе си!
до боби,

Я му кажи на някого, че не е гласувал за когото трябва. Ти да видиш тогава. . . . .

0 + 0 - !
Млад ГЕРБЕРИСТ
Вожда ни каза и ние изпълняваме поръката на бащицата!!! ВЕЧЕ СМЕ АКТИВНИ В НЕТА! УРАААААААА!!! Очаквайте още подобни статии, все пак избори идват!
,

Е, ама не си от ГЕРБ, личи си!

0 + 0 - !
dobre dobre
Nai goliamoto zlo za Bulgaria-tova e sukrashtenie ot 3 bukvi-purvata e B, poslednata e P, poznaite koja e po sredata
/
Г-жата е типична българка. Всички умеем да критикуваме и го правим постянно, но не влагаме лошо в това, напротив самоиронизираме се и защо продължавате да се нападате на тази основа. Няма лошо човек да критикува своите, за всеки човек най-големия критик е самия той. Аз виждам само позитивизъм в тази статия и се чудя на онези, които се обиждат. Колкото повече ни очернят и унижават толкова повече ме радва това, значи някой ни завижда или мрази, а за това не е наша вината, а само негова. Стига сте се хващали на подобни писания, не позволявайте да ви сломят, защото това искат, това са техните методи, други нямат, за да са над вас, ще ви очернят, а няма да работят върху себе си и да ви превъзхождат с това. Това, което имаме е даденост, която не могат да ни отнемат и искат да ни накарат да повярваме, че сме нищожества и да ни разколебаят и сринат, да ни убедят в своята истина, която не е и наша, защото противоречи на това, което е в действителност.
Wittgenstein
Това, макар и шега, е абсурден памфлет, пълен с банални народопсихологически клишета и митологеми. Всички генерализации по принцип са проблематични. В действителност българите се нуждаят от трезв, обективен, балансиран поглед върху себе си, а не от подобни залитания в крайности. Всички народи по света имат достойнства и недостатъци и българите не са изключение. Те са просто един нормален, средностатистически народ като със своите както положителни, така и отрицателни качества.
Wittgenstein
Груба грешка е обаче политиката и историята да се свеждат до психология и разтегливото понятие народопсихология или национален характер. Тук действат много други фактори. Проблемите на България са много повече външни, отколкото вътрешни – нейното сложно геостратегическо положение и особено след 1989 продължаващото руско влияние с всички произтичащи от това последици.
горан,

вижте каквото и да си говорим истината никой не я знае и то цялата но едно е сигурно-на всеки един народ му трябва водач. понеже говорим и сравняваме западната демокрация с нашата нека видим че въпреки тази форма повечето демократични общества се управляват от монархии-тоест водителят на нацията обединителят на нацията бащата и майката на нацията е пак един единствен човек-краля или кралицата-и за всеобщо учудване тези държави са по добре икономически-англия холандия дания и т. н. от остналите парламентарни републики-а на нас наистина ни трябва обидинител но не диктатор и бащица. истината е че повечето хора се крият зад тежките думи на геополитиката и не смеят да си признаят че у нас не се намира а и няма обединител-поради тази причина сме си докарвали монарси от отвън-липсата на обединител липсата на цел демотивира хоратаи ги превръща в пасмина която може лесно да бъде яхната. защото в такива общества власта се търкаля в калта. т. е. трябва ни личност не говоря за компрометирания ни цар

0 + 0 - !
АБСОЛЮТНО ТОЧНО !
Статията на Владо Трифонов е абсолютно точно описание на всичко, което се случва в България от години. А Wittgenstein е дърт и претенциозен бърборко.
народопсихопат
Много неща са верни, но все пак българина притежава и доста добри качества - умее да плюска, да пърди и да се изсере, особено, когато е пометено преди него. Българинът умее и да краде и да го хванат винаги след това! Е, не говори ли това за една лежаща някъде там долу, под кожата на простака, една благородна тъпотия и диващина? Българинът заслужава голяяяяямо уважение - отзади!
жоро
Всичко е измислено – англичанин. госпожата. Тук се крие някой, но както и да е, така е !
Бойко виж
тарикатите от БПЦ как бързат в мътна вода риба да ловят. Сега искат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО въвеждане изучаване религия в училищата че да има ДЪРЖАВНИ ЗАПЛАТИ за безработните им богослови. А какво ще стане с ИСЛЯМА в компактните селища с мюсюлмани и също с ДЪРЖАВНИ ЗАПЛАТИ мюсюлманските даскали това Светия Синод въобще не го интересува. Бяха при вицепрезидента Попова, ся обработват Президента Плевнелиев.
mixailov
da absolutno sam saglasen s napisanoto
аз
коментара на възрастната дама е малко в стил "аз съм гризач, а мразя гризачите". Тя просто не е разбрала, че тези, които са я отвратили не са истинското лице на българския народ. Неможе "всички" българи в Българи да са проблемни, а 30%, че и повече от тях през последните 20 години да са се реализирали успешно зад граница. . . Някакси няма логично обяснение да си "прост, алчен , неграмотен и завистлив" , а в същото време да си търсен кадър и специалист в чужбина. . . съжалявам, ама наистина е така. . .
Ники
Много е смешно как поне половината подкрепят мислите на старата жена и се мислят за малкото хора, които са изключение, а не могат да видят какви всъщност са.
Ники
Много е смешно как поне половината подкрепят мислите на старата жена и се мислят за малкото хора, които са изключение, а не могат да видят какви всъщност са. Все пак, според мен, има неща, за които не е права. В България има доста повече хора с ум и разум, на тях не им пука кой е на власт, кой е бандит, кой е богат. Гледат напред и променят себе си, а не критикуват и не се опитват да променят другите.
а
Аз пък прочетох и разказа "Кучка", доста злобен като за мъж
Stojan,

И аз прочетох „Кучка” на Владо Трифонов. Разказът е шедьовър, но не е за тъпаци. Със сигурност няма да го харесат онези, които се разпознават в него. Препоръчвам също „История с бастун”, „Папионка на точки” и „Новата година на семейство Бучкови”. Гениални са!

0 + 0 - !
а,

извинете, само да попитам дали ви аресва Азис, за да се досетя дали се разпознавате в него?! (както и нивото на интелигентност и т. н. )

0 + 1 - !
Stojan,

Ей, анонимната, ти случайно да не си кучката от разказа на Владо Трифонов?Като те гледам какъв вой надаваш, май че си. И каква е тази дума "аресва", разпознавам те като голяма простакела.

0 + 0 - !
Ани
Е, какво повече да се каже? Най-много един цитат от студент в Пернишкия университет: "В България всичко е хаос, само престъпността е организирана".
Fen forever,

Владо Трифонов, теб ще те разберат и оценят българите на 22 век, така е било с всички кадърни българи от време оно. Не се предавай, пич, пиши за кеф на такива като мен, нищо че сме малко. Един ден ще сме много.

3 + 0 - !
ЛЮБОВ НИКОЛОВА ВАСИЛЕВА
. . . . НА ПРАВО СЪМ РАЗБИТА. Е НЕ ЧЕ НЕ ГО ЗНАЕМ КАКЪВ НАРОД СМЕ И ОТ КАКВО ОБЩЕСТВО СЕ СЪСТОИМ В МОМЕНТА, НО ДА СМЕ НАЙ-ЧЕРНИТЕ ОВЦИ НА ЕВРОПА , А И НА ОСТАНАЛИЯТ СВЯТ НЕ СЪМ СЪГЛАСНА. УБЕДЕНА СЪМ , ЧЕ ТОЗИ ПЕРИОД НА ЛУТАНЕ ЩЕ ОТМИНЕ И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО. ТАКА Е ПОЗВОЛИХМЕ НА ВСЯКАКВА СГАН И ПАПЛАЧ ДА НИ УПРАВЛЯВА , НО И ТОВА РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СВЪРШИ "БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА!СЕГА СМЕ В ЦАРСТВОТО НА СЛЕПИТЕ, КЪДЕТО ЕДНООКИЯТ Е ЦАР. ЛЕСНО Е ДА ПЛЮЕШ И ДА НАТИКАШ В КАЛТА ПО-ТРУДНО Е ДА ПОДАДЕШ РЪКА. . . . . АЗ НЯМА ДА ТЪРПЯ ПОДОБНО ОТНОШЕНИЕ НЕ НА АНГЛИЧАНИТАКА, ЧЕ НА ГЕРМАНЦИ НА НИКОГО КОГАТО НИЕ СМЕ БИЛИ НАРОД ТЕ СА ПЛЕМЕНА!ТАКА, ЧЕ ДА НЕ НИ МИСЛЯТ АЗ ВЯРВАМ В СИЛАТА И ВОЛЯТА НА МОЯТ НАРОД НА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ РАДЕТЕЛИ ЗА НОВА И СИЛНА БЪЛГАРИЯ!
дтд
Поглеждам си часовника – закъснението е близо час. Цял час прекаран в разговор с българка Как да им вярвам на западняците, а уж при тях всичко е точно?
дтд
Поглеждам си часовника – закъснението е близо час. Цял час прекаран в разговор с българка Как да им вярвам на западняците, а уж при тях всичко е точно?
окш
Най-голямото зла на България е русофилството. Това е най голямата спирачка по пътя на цивилизацята и напредъка на страната. Докато последния русофил не предаде Богу дух и 5 тата колона не престане да съществува, няма да има мир и разбирателство в България. Дългата ръка на Москва е в България, в Македония, в Сърбия. Вместо да се взре в себе си и да насочи страната към прогрес и благоденствие, бълнува за световно влияние. Горна Волта с ракети, а народа мизерствува-руския народ - да . Нищо не е мръднало там -19 век
Днес те са червени фашисти!
На българена му дядоха една "нежна революция" в началото на 90-те и надеждите свършиха окончателно!

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Вивалди - четирите годишни времена

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах