Реклама / Ads
142| 10365 |07.07.2012 НОВИНИ

К. Тренчев: Има тайни договори за ток, не ги дават и на Бойко Борисов

.
Д-р Тренчев
Има договори за купуване на електроенергия от държавата, които са страхотна тайна. Дори на Бойко Борисов не ги дават. Така и не може да се узнае за какви цени някой ги е подписал и за какво плащаме. Става дума за ТЕЦ Марица изток-2, АЕЦ-Козлозуй и някои други.
 
Така са подписани тези документи, че не позволяват да разберем, колко плащаме за ток на някои частни компании. Очевидно не са на случайни собствениците. Това заяви лидерът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев по ТВ-7.

Сега ни будалкат с фотоволтаиците, но не само те са проблем. Инвестициите в тях не са чак толкова големи, колкото се представя. Цената за произведен ток от тях спада. Още през 2007 година обаче е замислен този удар срещу българите и е направен умишлено, в полза на някои среди. Лошото е, че сегашното правителство реагира сравнително късно. Това е било работа на въпросния Ангел Семерджиев от ДКЕВР, на когото искаме оставката. Как няма да я искаме... Представили сме на министър Делян Добрев достатъчно документи за някои съмнителни практики през последните години в ДКЕВР. Нека ги разгледат внимателно, ще научат доста неща, допълни Тренчев. Освен това цената на електроенергията се вдига от днес за вчера, а можеше да се предупреди още преди месеци, за да са готови предприятия и фирми.

 

Ангел Семерджиев се включи по телефона и заяви, че не всичко казано от Тренчев е самата истина. Той за пореден път през последните дни обясни какви са тежестите, които налагат сегашното увеличение. То нямало как да се избегне.

 

Ако бяхте казали истината по-рано, щеше да има граждански протести и политиците щяха да намерят начин да решат проблема, контрира Тренчев.

 

Всичко, което предлагахме като мерки и промени в закона, беше за да избегнем „зелената бомба”, но не можахме съвсем да я избегнем. Малко бавно се случи всичко, призна Семерджиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 9433 |06.07.2012 ДСБ: Костов не е подписвал договори за скъп ток от "Марица Изток" . 9| 7861 |17.06.2012 Секстормоз, пиянства и „къртици” в тайните служби излизат наяве . 10| 5458 |19.05.2012 Тайни вечери преди конгреса . 2| 6575 |09.05.2012 МВР удари и “потайните”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads