К. Тренчев: Има тайни договори за ток, не ги дават и на Бойко Борисов

142

|

8379

|07.07.2012
К. Тренчев: Има тайни договори за ток, не ги дават и на Бойко Борисов
Д-р Тренчев

Има договори за купуване на електроенергия от държавата, които са страхотна тайна. Дори на Бойко Борисов не ги дават. Така и не може да се узнае за какви цени някой ги е подписал и за какво плащаме. Става дума за ТЕЦ Марица изток-2, АЕЦ-Козлозуй и някои други.


Така са подписани тези документи, че не позволяват да разберем, колко плащаме за ток на някои частни компании. Очевидно не са на случайни собствениците. Това заяви лидерът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев по ТВ-7.

Сега ни будалкат с фотоволтаиците, но не само те са проблем. Инвестициите в тях не са чак толкова големи, колкото се представя. Цената за произведен ток от тях спада. Още през 2007 година обаче е замислен този удар срещу българите и е направен умишлено, в полза на някои среди. Лошото е, че сегашното правителство реагира сравнително късно. Това е било работа на въпросния Ангел Семерджиев от ДКЕВР, на когото искаме оставката. Как няма да я искаме... Представили сме на министър Делян Добрев достатъчно документи за някои съмнителни практики през последните години в ДКЕВР. Нека ги разгледат внимателно, ще научат доста неща, допълни Тренчев. Освен това цената на електроенергията се вдига от днес за вчера, а можеше да се предупреди още преди месеци, за да са готови предприятия и фирми.

 

Ангел Семерджиев се включи по телефона и заяви, че не всичко казано от Тренчев е самата истина. Той за пореден път през последните дни обясни какви са тежестите, които налагат сегашното увеличение. То нямало как да се избегне.

 

Ако бяхте казали истината по-рано, щеше да има граждански протести и политиците щяха да намерят начин да решат проблема, контрира Тренчев.

 

Всичко, което предлагахме като мерки и промени в закона, беше за да избегнем „зелената бомба”, но не можахме съвсем да я избегнем. Малко бавно се случи всичко, призна Семерджиев.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

бг
Руско-българската енергийна мафия в действие. Клатят ни за милиарди и ние ходим да протестираме-голям е цирка у нас. Хора усетете се и да ги сложим на място тез червени терористи!!!
до горния,

Кои са тези терористи?ИМЕНА моля?

13 + 5 - !
не вярващ на ушите си,

никой не чувал за Дончев Златев Манчев Р. Овч и цялата БСП е много е трудно ти не живееш в България. . .

31 + 2 - !
В БГ.,

Дойде моментът, в който българинът ще спре да плаща на енергийните монополи. Ако никой от нас не им плати какво ще направят? Ще ни съдят в купом или ще ни спрат тока в цялата страна, а може би ще си оберат крушите от тук?! Стига вече са ни скубали като пилета до посиняван!

22 + 0 - !
вместо Сульо,

Трябва да им се дръпне шалтера. Организирано и от раз. Включително и на гоцевистите, за които са им закачени кабелите. Включително и на тия като тая червена кукла от снимката, наградена от Гоце. Бойко още ли не се е усетил кой го е качил на ските? Точка.

15 + 0 - !
този ближа по поръчка,

а академик - по желание. КОЙ ДА МУ ГИ ДАДЕ БЕ, ЧЕНГЕ МРЪСНО, КОЙ ДА МУ ДАДЕ НА МУТРАТА ДОГОВОРИТЕ ? КОГО ЛЪЖЕШ, МРЪСНИКО ?

8 + 1 - !
асото
Да бе, да. И добричкия Сталин не е знаел за ГУЛАГ.
до горния тъпунгер,

Какво общо има тук ГУЛАГА с далаверата на нашенските ОЛИГАРСИ и техните фотоволтаични фирми? Чужди, ЗАПАДНИ подставени фирми и лица препиращи парите на нашенски тарикати!Справка ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН играл с една такава западна фирма и вдигнали най големия фотоволтаичен парк на Балканите. ИЗПРАЛ НАШИ БЪЛГАРСКИ ПАРИ КРАДЕНИ ОТ НАРОДА! Я иди се хвърли в басейна и охлади малко мозъка.

20 + 4 - !
Одески мафиоз,

Горния я иди на партийно събрание Пижо на Позитано или си Морозов май

15 + 2 - !
до горния "умник",,

като много знаеш публикувай списъка на фолтоволтавичарите, че да видим кои са те по-точно и откъде са им спонсовичарите. Всеки случай не са от краставичарите, защото на краставичар не се опитвай да пробутваш краставици. . .

2 + 0 - !
Въпрос
Кои са кукловодите
до горния,

Тренчев ги знае, не да мълчи а да ги каже!

26 + 0 - !
,

Политиците в България вече 22 години ни пробутват номерата от вида - имало нещо, ама било тайна. И се оказва, че целият български народ го знае, но нищо не прави зщото все не могат да го оглавят хора със смели сърца и с чисти души.

21 + 0 - !
gocce,

В Москва са наш човек по тихо. само ние знаем !!нали си Павлик Морозов

11 + 1 - !
Господин Тренчев
ако беше гледал СКАТ вчера и икономиската госпожа Нешева за тайната завера фотоволтаици ще да разбереш. . . . . . . . . . . . . . ПЪРВО:360 милионалева по ДОГОВОРИ трябва да се изпалщат на фотоволтаиците, а това 13%-тово увеличение покрива 120 милиона лева. Следователно ще има още 2-3 увеличения за да покрие останалите 240 милиона лева. . . . . . . . . . ВТОРО:Цената ва държавите от ЕС за 1 метаватчас енергия е 260 лева. У нас в България ДВА-ТРИ ПЪТИ Ппо висока за изкупуване движеща се в рамките 460-600лев . . . . . . . . . . Е. . . ? За какво иде реч? СТРАХОТНА ДАЛАВЕРА ОБЛАЖИЛИ СЕ МАСА ЛИЦА ЗНАЯТ СЕ МНОГО ДОБРЕ ТЕХНИТЕ ИМЕНА. ДКЕВР нека ги каже.
ЗАБЕЛЕЖКА,

Тези 360 000 000 лева са годишно изплащане на фирмите в продължение на 20 години. Затова бе туй ударно строене на фотоволтаичните централи последните 2 месеца до юли за да хванат цената 600 лева, щото от м. 1 -ви юли тя пада на 260 лева мегаватчас така както останалите държави в ЕС. Остави централите Тец Марица изток-2. Кучето е заровено във фотоволтаичните централи и договорите сключени при цени 460 -600 лева мегаватчас осигуряващо огромни печалби на фирмите. Това ще плати бълг. народ!МОШЕНИЦИ!

28 + 0 - !
ха ха ха,

Пижу пижа-ДС. Иконо Мис ката и бла бла скат-дс лакардии. Москва ви е в главата селендурино ти и български не знаеш че руски или как ви вземали в ДС с Цигански прочел си с промития мозък малко литература наци- соцболшевишка и си готов сварен селскобългарскочервен БСП продукт кефя с простак като тб да знйш майна проста. . . .

7 + 3 - !
долни ха-хо,

му избила чивията. Ей к"во ли не правят силните слънчеви лъчи. Слънчасал човекът и това е. . .

3 + 3 - !
Калина
Каква е тази "ЗЕЛЕНА БОМБА"?КОЙ ПИЕ и КОЙ ПЛАЩА?Каква е тази анархия?
до Калина,

Ний ще платим-НАРОДА. И ще има още 2-3 увеличения за компенсация на останалите 240 000 000 лева за които ДКЕВР мълчи скрил ги от народа.

14 + 0 - !
!!!
ТРЕНЧЕВ НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ НАРОДА!ЗНАЕШ МОНОГО ДОБРЕ КЪДЕ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО ВЪВ ФОТОВОЛТАИЧНИТЕ ФИРМИ НАПРАВИЛИ СТРАХОТНИ ГУШИ ОТ ДАЛАВЕРАТА-ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ. А срока даден ни от ЕК беше до 2020 година нали, ама ОЛИГАРСИТЕ бързат да правят гуши. Да дерат Народа и вече първото 13-процентово дране е факт неоспорим. Ще има още други свалени кожи. Има време. . .
Журналист
"Кошмарът с цените на тока ще продължи", прогнозира "Сега". В българската енергетика властва корпоративен колониализъм, твърди Стопанската камара. Ударът с новите цени на тока от 1 юли ще е жесток и за предприятията, и за домакинствата, а най-лошото е, че лавината от поскъпвания ще продължи.
!
Тренчев, не лъжи!Не лъжи синдикални мафиоте, кой знай коя фотоволтаична фирма ти затворила устенцата с някой милион гущери в зелено.
ха-ха-ха-а-а-а!!!,

Да, да!

9 + 0 - !
до горния!,

Тоя червен и по физиономия вече тарикат до вчера се беше гушнал с крадливата тройна хунта и плюеше срещу пожарникаря . . . . . .

17 + 0 - !
асото
ББ не знае, че Цетелина е в този зелен бизнес.
Paдкo
Времето на окупационно назначената администрация в Македония свърши окончателно, но на някои в България все още им обешават, че ще ги назначат за кметове и чиновници в бъдещата "българска" Македония! Дори има обещания и за Солунската митница! Мечти-и-и-и! Я запретвайте ръкави и бегом да копате на къра!
ЧЕСТИТО!!!
"Борисов влезе в учебниците по история От тази година единадесетокласниците ще изучават ролята и мястото на Бойко Борисов в историята. В качеството си на премиер Бойко Борисов е историческа личност и поради тази причина от тази есен, след два месеца, за него ще се учи в учебниците по история на гимназистите, съобщава вестник "Труд". Борисов ще е в компанията на еврокомисарката Кристалина Георгиева и президента Росен Плевнелиев в учебника за 11 клас. "Историята на България е до 2012 година. Уроците са структурирани по нов начин, включени са нови теми, но няма пренаписване на фактите или изцяло нови тълкувания", казва редакторката на учебниците Мария Босева от издателство "Просвета". Голяма част от уроците са направени така, че да отговарят на изискванията на учителите. Изпратиха ни много предложения, с които се съобразихме, казва още Босева пред изданието. /БГНЕС"
Божеее,,

С какви глупости занимават децата, вместо да учат реални науки или спортуват за здраве, се занимават с никому ненужни биографии!

5 + 1 - !
Петър Нанков
Истината: цена на тока от Марица Изток 2 (държавна) - 6, 348 ст. /kWh цена на тока от Марица Изток 3 - 8, 587 ст. /kWh цена на тока от нови фотоволтаици - 48, 560 ст. цена на тока от действащи фотоволтаици - 69, 911 ст. Като се отчете, че МИ3 е напълно модернизирана с монтирани екологични системи по Европейските изисквания, а МИ2 предстои да прави огромни инвестиции да достигне тези изисквания излиза, че някой не казва истината за мариците и фотоволтаиците!!!
Пижо,

Нанков отивам да си пуша Пурата в Боровец. . . Времето днес е прекрасно, за отмора и 2 трънещи хубавици ме чакат. . .

3 + 7 - !
дядо,

пижу пак ще прави гейпарад явно

4 + 4 - !
Къци,

Пути, ти пък, както винаги, правиш Путкинпарад.

2 + 3 - !
дядо,

минетмайсторе, ако ще и пуци да се прекръстиш, същата мижитурка ще си останеш;))))

0 + 6 - !
до долния тъпунгер,

ЧЕТИ КОМЕНТАРИТЕ МИ НА 90% ОДОБРЕНИ ОТ НАРОДА. Чети , че Зимата скоро ще дойде тогаз шъ видиш "минетмайстор" - чичо Скрежко. Че като ти изстине г. за ще се сетиш кво тий писал този "минетмайстор" и забравил тъпите си гаври. . . . . . . . . Валтер Шеленберг

3 + 5 - !
Митю КГБ-то,

Морозов паздравляю-Осрал си страницата яко. . . .

1 + 2 - !
!
ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА И УПРАВНИЦИТЕ СИ ТАКИВА КАКВИТО ГИ ИЗБРАЛ!
Н Тодоров,

За съжаление ни ги наложи окупатора преди 68 години

14 + 2 - !
до долния тъпунгер,

Преди 22 години от 1989-та насам. 1944-1989-та година бе РАЙ за Народа на фона случилото се след това. Още не е достигнат наполовина СОП от 1984г. Народа със свещ търси вече СОЦ-а ама него го вече няма. Мажете ся филиите с асфалт и не мрънкайте. Маслото свърши.

3 + 10 - !
до ФОРУМА,

Виждам че ви харесала мисълта ми, пака да я напишем викат ПОВТОРЕНИЕТО била майка в затвърдяване на знанието. Брей много плюсчета сте сложили бре? Що тъй?Демокрация А. На ви я сега на чорба си я сварете. По зле по доходи от ПАПУА и НОВА ГВИНЕЯ. Айди пак четете! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . !, 07/07/2012 - 11:58 ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА И УПРАВНИЦИТЕ СИ ТАКИВА КАКВИТО ГИ ИЗБРАЛ! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Валтер Шеленберг.

5 + 5 - !
ха ха ха,

прочети горе селендур и ако можеш проумей. . ама не Можеш червен железобетон

5 + 2 - !
до долния ха-хо,

Аз съм отдавна проумял и знам как е, ама най ми е смешно на надули се тъпунгери като теб къде с го. няна клечка носа им не можеш да достигнеш. Прост мат"рял си ти. Невеж и неграмотен.

2 + 2 - !
777,

Да ни окупира НАТО за да се освободим от КГБ-ДС мафията слугата Морозов пише побъркано. . .

10 + 0 - !
Българка
Писна ми от този дивашки капитализЪм - искам си обратно комунизма!!!!!!!Бактън от демокрацията!!!
Одески мафиоз,

я иди на партийно събрание Пижо на Позитано

11 + 3 - !
!,

Шеленберг, пак пишеш под ник "Българка" травеститино!Комунизъм не съществува, ти сам го повтаряш непрекъснато.

9 + 3 - !
Мони,

Мен ми писна от бетонови комунистически глави, още ли мърдате?

11 + 2 - !
до долния тъпунгер,

Не пиши глупости фашага.

4 + 4 - !
гражданин
Този добре изглеждащ седемдесет годишен дъртофелник другаря Тренчев ни уведомява чак сега, колко ги е знаел нещата. Знаел според интервюто, което преди часове даде на Кошлуков за частните собственици, заради, които сега се вдигат цените на тока. Защо бре, „другарю” не им казваш имената?! Кошлуков няколко пъти те попита кои са, ама ти не та не. Няма да ги кажеш, понеже са страхотна тайна. Защо ги прикриваш? Сигурно са ти добри приятели, с които не веднъж си ял и пил, но така и така и без друго ще се стигне до тях сега ти да изпревариш информацията като кажеш, че и ти ги знаеш кои са. Кои са, ама за сега само ти ги знаеш? Е, като си ги знаел на времето, защо тогава не си се съпротивлявал, ами чак сега, бре „другарю” комунистическо–седесарско милиционерче ???
,

Еее, я па ти! "Ял и пил. . . " Само това ли? Тренчо сигурно и трева е пушил с некои от тия, па може любовница на некого да е станал, нищо че е дрът. .

2 + 0 - !
фк
Не е за първи път, да крият жизненоважна информация. Надяват се, след Бойко, отново да заграбят властта и кражбите да продължат с пълна пАра.
въпрос,

Че кво има толкова за криене? Да не са на Марс?

1 + 1 - !
veteran51,

Абсолютно - всички работят срещу Борисов за да се върне мътното време и да си крадат на воля и да се прикриват - червени сини, црън ваньо костоф/гаргамел и сие!

5 + 0 - !
Иван Котев,

До veteran51. . . . Абсолютно си прав! Това е истината!

0 + 0 - !
Крайно време е Бойко да си стегне експертите за да го информират, след което да излезе и говори по въпроса
Темида,

Крайно време е прокуратурата да се сезира!

16 + 0 - !
дох горния,

Шъ излезе да говори друг път. А после. . . Цветелина такъв скандал може да му вдигне, че да видиш ти. . .

4 + 4 - !
Жеко
Боко закопа държавата. Все едно да дадеш на футболист да прави сърдечна операция. Той разбира само от топки и въздух и вода.
?,

Кой е закопал държавата?Я пак?

8 + 1 - !
Къци,

Държавата дъ пръв път надигна глава по времето на Боко.

11 + 1 - !
veteran51,

Абе нещастен жеко ти от върл царист стана костофо зомби!Не се хаби - црън ваньо костоф/гаргамел е политически труп, а освен това мисля ще лъснат договорите които подписаха в края на управлението му за марица 1 и 3 с гарантирана норма на печалба за 15 години!И дай Боже да му припари под черния задник стига да има нормални прокурори!

2 + 2 - !
kocaliev
drugarjo "pavel", blagodarim za podpalvaneto na partiinia do m , i za "spasjavaneto" na tajnite dokumenti v Malta ti poluchi v otplata chudesna sgrada v Centura, kato kolegata ti karakachanov. ot dosta vreme si i "maltiec" sigurno e , che na bb nema da kajat onova , koeto bratjata masoni shte kajat na teb. . .
Българка
Писна ми от този дивашки капитализЪм - искам си обратно комунизма!!!!!!!Бактън от демокрацията!!!
777,

Шеленберг-Пижо-червенГей-сергей каква българка си бе лудия

6 + 0 - !
Коригиращ
До Гражданин: Д-р Тренчев не е добре изглеждащ дъртофелник, а зле изглеждащ 57-годишен всезнайко. С една дума, "втренчени в доктор Трнчев".
до Коригиращия,

Другаря Тренчев си е милионер. По всяко време ако нещо стане напечено в държавата може да хвъркне в Америката при булката и да си харчи милионите крадната народна пара. И не само той. . .

10 + 0 - !
ДА МУ МИСЛИ,

НАРОДА господин Коригиращ. Милионите мои братя и сестри хвърлени в мизерия и нищета. Те да му мислят. Такива като Тренчев отдавна са си опекли нещата и им дреме на оная работа. . . . . . . . . . . . . . Валтер Шеленберг.

3 + 3 - !
Божееееееее,
излязох малко на тиферич в Борисовата градина да се порадвам на някоя млада майка и другарите демократи се скъсали да четат темичката на 90% коментарната рубрика написана от мен Валтер Шеленберг. Бе ВИЙ сте днес много дашни бе? Много плюсчета много нещо сте сложили. 17, 15, 11, 10, бре, бре, бре. Браво на вас РОБИ на труда. И да слагате се тая. 13%-тово увеличение е факт. Мислете му през зимата к"ва шъ става. . . . . . . . . . . . . . . . Шеленберг.
санитар,

Нашия Шеленберг се радва на плюсчетата като дете на захарен памук. Голяма скица е тоя Шеленберг!

6 + 1 - !
Ти шъ видиш "СКИЦА"
като дойде зимата другарю САНИТАР. Тия плюсчета зададени защото посочил как ДКЕВР-минетмайстора добре Ви го забил. 13%-товото увеличение покрива сумата 120 000 000лева, а останалите 240 000 000милиона лева ки. оито другаря Семерджиев скрил? Общо по сключените договори фФОТОВОЛТАИЦИТЕ годишно хазната трябва да им плаща 360 000 000лева. К"во правим ся с висящите 240 милиона?Има 2 ВАРИАНТА другарю санитар: . . . . . . . . . . 1-я да направят още 2 максимум 3 увеличения на тока по 5% да не буди много гняв в електората; 2-та възможност е като се съкратят ДРУГИ ПЕРА ОТ БЮДЖЕТА но така или иначе ПЕЧАЛБАТА на вотоволтаиците е гарантирана. Те ще си получават парите годишно в продължение на 20 години. А срока спуснат от ЕК беше до 2020 година с тия истории обаче наште лакомници бързат. И го направиха. Другаря Тренчев ги знае тия работи ама и той си пасува. Хайде наздравичката. . . . . . . . . . ЧЕСТИТО на всички. . . . . . . . . . Валтер Шеленберг.
санитар,

Хайде, стига с този компютър. Излез, поразходи се из отделението, поразтъпчи се, поиграй карти с Кирил и Методий, или погледай телевизия в столовата. . . . . Виж Мата Хари как ти се смее.

7 + 1 - !
Шегаджия,

Ей много е просТ този санитар. На голям "умник" се прави ама не става. И шегата му е тъпа. Чул за Мата Хари и плещи. . .

1 + 5 - !
Доктора
форума пак замълча. . . Ей майката си трака няма как да се лъже тука. Санитаря к"во се обажда?Да почиства задниците на болните и да не се обажда. Той хванал КОМ-па на колегата и само глупости пише. . . Пфуууууууу
санитар,

По цял ден с Шеленберг се занимавам докторе, търчи из отделението с безумен поглед и все гледа да се добере до компютъра в стаята на пазача. Време е да му сложим ризата пак.

7 + 1 - !
Санитаря откачи
К"во нещо е слънцето. Не са добре хорицата. . . Хайде пиши сега нека ти се смее ФОРУМА , че по темата грам мисъл нямаш освен да се заяждаш. Абсолютен тъпунтгер. И за манипулатор не ставаш. Иска се акъл къде го нямаш.
ЩЕ СЕ КАЖЕ ЛИ ИСТИНАТА?
До сътворилият поредният манипулативен материал в сайта. Драскачът сътворил таз пвърня каква цел има?Да информира или манипулира?Казаното от Тренчев е "удавено" в лъжливите пледоарии на Семкаджиев!Че Тренчев е казал истината е вярно, но само на половина. Пример при встъпването си на поста на врененен премиер лицето Софиянски изиска в сградата на БУЛГАРГАЗ договорите за доставка на газ от Русия и директорите най-нагло го отпратиха да си ходи!Трябва да се осветли енергийната мафия, но за това се иска смелост и любов към родината и народът и!
до 17:22,

При наличието на ФЕОДАЛНИ ОБЩЕСТВЕНИ ОТНОШЕНИЯ НЕ И КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ти каква истина търсиш и от кого? Че на хартия сме биле "демократична" държава и членки на ЕС? Айди бе, шегаджия!

7 + 0 - !
маке,

Вярно-няма свободен пазар стимул за инициатива и нормално финансиране. Монопола на червената мафия е тотален-партиите са техни банките също държавните институции и съдебната са техни имаме 100 процента червен монопол и затова нормалните хващат самолета и вън. . .

5 + 0 - !
а?
тренчев откъде знае за тия тайни договори за ток ???
б?,

знае, знае. . .

4 + 0 - !
Митю КГБ-то,

. Тренчев е наше момче ако не сте разбрали кое време мина и не знаете. . . .

4 + 0 - !
veteran51,

Ма те не са тайни освен клаузите в тях за цената и условията!На 13. 05. 2001 министерският съвет на црън ваньо костоф/гаргамел одобрява и приема становището на междуведомствената работна група по въпроса за марица 1 и 3, а на 13. 06. 2001г. НЕК подписва договор с американците за мариците за срок от 15/петнадасет/ години с гарантирана норма на печалба, а клаузите за цената и нормата на печалба са поверителни и наглостта стига до там, че сега дори Премиера няма право на информация, а црън ваньо костоф/гаргамел с цялата си наглост подръчква лумпените и това е добре дошло на червени, сини, жълти, лилави и вся осталная сволоч!

4 + 1 - !
Ми, нали,

царя давал интервю, че се подписват тези договори? Това го каза другарят Кокоролев, защото знаел, че царят ще става премиер, но хич не му дремело, защото той си бил направил сметка, че само за по-малко от 800 дни ще окраде народа и държавата.

0 + 0 - !
ники
Е СА ЛИ РАЗБРАХТЕ ЧЕ КАГЕБЕТО Я РЪКОВОДИ ТАЯ ДЪРЖАВА!СЪЩОТО Е И ПО ГАЗОВИТЕ ПОСРЕДНИЦИ, ДЕТО ОТДАВНО ТРЕБАШЕ ДА ГИ МАХАТ, СЕКРЕТНИ ДОГОВОРИ И БУТАФОРИЯ!!!И КВО СТАНА С ОТСТЪПКИТЕ ДЕТО ТРАЙКАТА ГИ БЕШЕ ДОГОВОРИЛ, И АНЕКС2, ЩМИНТИ КАПЕЛИ ЛИ СТАНА, ИЛИ КВО
ДС,

. . . с нас заедно обаче!

3 + 2 - !
.
"Кой крал крал, прехода свърши". Андрей Райчев!
eeh
Еех, ако лошите не криеха договорите от добрия премиер, комунист и мутра, цената на ел. енергията щеше да намалее поне двойно!
Петър Нанков
Допълнение към предишния ми коментар. Кой заблуждава Премиера: цена на тока от АЕЦ - 4, 421 лева/MWh, от Марица изток 2 - 6, 348, от Марица изток 3 (КонтурГлобал) напълно модернизирана и екологично чиста централа - 8, 587 лева, от Марица изток 1 (AES) най-модерната и нова въглищна централа - 12, 415 лева. А сега от централите на Ковачки: Бобов дол - 10, 452 лева ПО-СКЪПА ОТ МАРИЦА ИЗТОК 3, Брикел - 12, 136 лева КОЛКОТО ОТ НОВАТА МАРИЦА ИЗТОК 1 И ПО-СКЪПА ОТ МАРИЦА ИЗТОК 3!!! Въпрос: за какво говорят Тренчев, Димитров от КНСБ, та даже и Премиерът?!? За справка за цените вж. вестник Преса от 25 юни.
Петре, а бе джанъм,

вотоволтаиците а кажи сега гарантираните им договорчета за 20 години при каква ЦЕНА/MWh я склучиха. Хайде българино да види сега къде е "заровено кучето".

3 + 0 - !
Наблюдател - 2
бас държа, че Петър ся шъ съ умълчи.
Шъ мълчат де шъ одят,
ей го току що:http://www. vesti. bg/index. phtml?tid=40&oid=4959671 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . България с най-много разследвания в ОЛАФ през миналата година! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Е. . . ? За какво иде реч? На съдът е ясно, да влезе ДКВЕР-шефа другаря Семерджиев. . .
.
Тодореееееееее, Тодоре!Стани от Земята черна и виж бълг. народ до каква мизерия и нищета го доведоха.
БАЕ ВИ ДЖИПСИ Т.Ж.,

Ставам Морозов и ша та зема да ми духаш-виждам че си падаш по цигански свирки-ти маобичаш против мойта воля ама ела в Правец. Събул съм си гащите -да целуваш

4 + 2 - !
Бимбо
Така са подписани тези документи, че не позволяват да разберем, колко плащаме за ток на някои частни компании. Снесените яйца на Първанов и Станишев са излюпиха и родиха високите цени на тока.
драги,

Бимбо в случая с фотоволтаичната ДАЛАВЕРА и пръкналото се увеличение 13% Първанов и Станишев не са ни виновни. Не така манипулативно де?ВИЖ ФОТОВОЛТАИЧНИТЕ ФИРМИ И ИМЕНАТА КОИ СА И ТЪПИЯ ТИ МОЗЪК АКО СХВАНЕ ДАЛАВЕРАТА ДОБРЕ. Мий чиниите и не се занимавай с лозунги. Не вървят във форума. Ти остави това ами още поне 2-3 увеличения на тока ще има за да се покрие ДАЛАВЕРАТА съукупно -360 милиона лева годишно изплащане от бюджета на играчите. Сега 13-% вото увеличение покрива една трета-120 милиона лева. 240 милиона висят във въздуха и ДКЕВР шефа се скрил. Мисли КАК да обяви тази новинка пред "електората". Да го ТОКОВО "зарадва" така да се каже. Хайде наздравичката.

4 + 0 - !
veteran51,

Не само техните, а и на црън ваньо костоф/гаргамел за мариците!

3 + 0 - !
.
Стани Тодоре, стани от Земята черна. . . . Стани Генерални секретарю и виж к"ви ги вършат. . . К"во направиха с народа.
БАЕ ВИ ДЖИПСИ Т.Ж.,

Ставам Морозов и ша та зема да ми духаш-виждам че си падаш по цигански свирки-ти маобичаш против мойта воля ама ела в Правец. Събул съм си гащите -да целуваш Пижу ли си

3 + 2 - !
.
МалиЙЙЙЙЙ. . . , още нови увеличения на тока. А стига бе? Няма живот в тази държава.
А така ЦЕЦО кажи ги
БЛИТЦ:ЦВЕТАНОВ: ПОЛИТИЦИ СА ПОЛЗВАЛИ ПРОСТИТУКИТЕ НА ХАМСТЕРА!http://www. blitz. bg/news/article/145659 . . . . . . . . . . . . Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди неофициалните до този момент информации, според които представители на Народното събрание са били изнудвани със сексуални компромати от задържания за сводничество Антон Петров-Хамстера. Той отговори с категоричното "Да, има!" на въпрос на водещия на "Директно Карбовски" дали български политици са ползвали услугите на мрежата за проститутки на Хамстера и на други подобни агенции. Цветанов допълни, че политиците мераклии не са само от една партия. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Б. А:Цецо сред тях има тлъсти ФОТОВОЛТАИЦИ. Виж ги кои са. . .
.
МалиЙЙЙЙЙ. . . . , е. ло сий майката. А на Народеца му увеличават тока. Нека. . .
Zrq6t
Trenchev: osnoven agent na DS i komunistite prez celiq prehod! Toj e s naj-golqm prinos za svalqneto na pravitelstvoto na Filip Dimitrov, i tehen veren pomo6tnik prez celiq prehod. Taka 4e ti Tren4o ima6 ot naj-golemite zaslygi BG narod da e sega na tova deredje. Merzuk komunisti4eski agent - kolko jalko 4e nqkoga s takuv entysiazum se zapisvahme v Podkrepa. Dogan e edinstveniqt dryg donosnik s po-golemi zaslygi kum komunistite. Slu4ajno li e 4e DS pozvolqva6e na Dogan da ob6tyva samo s Tren4ev ot t. nar. novi demokrati? Спомнете си, че спря стачката срещу Луканов, че не стана ясно участието му в подпалването на Партийния дом и т. н. Кой е Тренчев, и какви са му били конкретните задачи от кукловодите, ще стане ясно skoro. I o6te e lider na Podkrepa!! Koi sa tezi bulgari koito stoqt v podkrepa?
горния Zrq6t,

е откачил. Комунясва ли комунясва говедото просто. Че и на латиница пише щото се срамува от майчиния си език от българите. Абсолютен кретен. Заслужава да мий чинии.

1 + 3 - !
вместо Сульо,

. . . тая червена кукла от снимката бе наградена от Гоце. Бойко още ли не се е усетил кой го е качил на ските?

3 + 0 - !
Бойко бърка
Този Ангел Семерджиев(с турски корен в името)е от квотата на Първанов и БСП. Защо Бойко не го е махнал не е ясно и там му е грешката, за този и всички други комуняги оставени на постове! Ако някой му вземе всичко и го разпъне накрая-ще са точно тези
до горния тъпунгер,

Какъв номунист може да бъде тоя кретен. Чист ФАШИСТ!Комунист в истинския смисъл на думата е бил Иисус Христос, бос и с едно наметало проповядвал словото сред народа. Живял скромно и били винаги сред Народа а не в дворец като нашенските Партийци крили се зад Партийния билет!Изобщо бъркаш Партийците с комунистите. Вземи попрочети малко ФИЛОСОФИЯ и си изясни понятието. По вечето комунисти измряха, тук таме останал някой днес жив комунист и толкоз. Бахти тъпунгерите прости. Какво невежество, каква простотия и неграмотност е обхванало Отечеството.

2 + 4 - !
санитар,

ей лудия вземи си хапчетата и влизай в психото да проповядваш ха ха

3 + 3 - !
лудия санитар,

почна да твори. Някъде се бе скрил говедото просто ама пак дойде.

2 + 3 - !
Д-р Менгеле,

Този Ангел Семерджиев/Седларов(с турски корен в името). . . и с МАНГАЛСКИ ГЕНИ В КРЪВТА. . . Българи семерджии (и мутафи)няма! Семерджията ходи по селата и изкупува козина от която прави седла/семери, мутафчията прави четки, козинови чували, торби и пр. Професията предполага номадство за това не се е практикувала от българи; също като калайджиите, бакърджиите, кошничарите, лаладжиите и т. н. Е, може да се казваш и Бойко Борисов, но ако имаш исхемия (авто-имунно заболяване)си мангалска ашлама!

3 + 0 - !
!
Тодореееееееее, Тодоре ела ги виж Тодоре. Прости хора ти казвам АЗ, битер цигани надминали ги по неграмотност и невежество. Ужас от калинки.
мореплавател
Кой го взима на сериозно този смешник. Човечеца си е за връзване .
капитан Блъд,

луд, луд за връзване, ама милионер колега. . .

4 + 0 - !
Гост
Петър Нанков се умълча. Не иска да каже, а знае при каква цена, тоест колко лева на мегаватчас са подписани договорите с фотоволтаиците изплащани годишно от бюджета на фирмите. Безпорна е сумата 360 милиона лева годишно. Нека да каже как е в държавите от ЕС, тама аналогично как седи въпроса и да го свърже със средните доходи получавани от хората в държавите от ЕС 10-20 ПЪТИ по високи от средните доходи в страната. Срамота.
Петър Нанков
Отговор на Гост: фотоволтаици нови - 48, 560 лева/MWh, фотоволтаици действащи - 69, 911 лева! И още малко информация: ток произвеждан от Топлофикация-София - 31, 601 лева, Топлофикация-Плевен - 27, 923 лева . . . Няма нужда повече да се продължава с изброяването. Мисля, че всичко е ясно.
ммда
нещо Пешо послъгва и не се връзват съвсем работите с оглед питането на Госта. "Мистериозни инвеститори вдигнаха цената на тока с 13%" надуха преди няколко дена медиите. Звучи като онова от 2003. "Мистериозни инвеститори купиха БТК за 210 млн долара"(продавач министър Мики Маус), при положение, че само метала на кабелите им струваха няколко милиарда. "За сравнение в момента - токът от АЕЦ "Козлодуй" струва 42 лева за мегаватчас, за фотоволтаици цената до 30 юни е 485 лева, а от 1 юли ще е 236 лева. " Петър Нанков откъде ги измисли тези неща буквално глупости сал един БОГ знае. А колко щеше да струва тока от Белене?Хайде сега да попитаме защо спряхме проекта БЕЛЕНЕ! За да купуваме скъп ток от американската централа в Гълъбово ли?Такова милиционерско театро спретнаха. . . по-резкият скок се дължи на внезапен наплив на нови соларни централи. Леко с наплива да не се удавите внезапен наплив на комисионни е имало ми се чини. Направо ми се доплака как притичал, в
ммда
в тая жега, брадатия козел да цака комисионки в НС. . . дано да е имал служебен автомобил с климатик, че инак другият месец ще дигнат тока с 30 %. Защо ние, най-бедната страна от ЕС да водим политика на стимулиране на скъпата енергия от ВЕИ, при положение че срокът за изпълнението на изискването за 16% енергия от ВЕИ е до 2020г. ?", зададе риторичен въпрос министър Добрев. Интересно, каква е причината за това недоразумение ГЕРБ да се замисли на третата година от мандата си?Защо субсидирането на "зелената енергия" се намалява чак сега и защо се намалява само за бъдещите инвестиции, а не за всички?Иначе казано, кой от ГЕРБ се е облажил?
ммда
Цената на ток от наземни фотоволтаични електроцентрали с мощност 1MWp към април 2012г е в:БЪЛГАРИЯ - 485лв/МВтч; Франция - 217лв/МВтч;Германия - 264лв/МВтч, при по-малко слънце и по висока цена на земя и труд;Италия - 290лв/Мвтч, от 1. 7. 2012 ще е 248лв/МВтч. Мистериозни, мистериозни, колко да са мистериозни!Някой знае ли на кого е огромната фотоволтаична централа при мина "Миньор" северно от Димитровдрад?И Никой съд няма да разтрогне тези макар и грабителски договори за 20 години напред. Далаверата е факт, комисионерите скрити от обществото.
ммда
Новият собственик на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) Цветелина Бориславова преди няколко години заяви, че иска да превърне кредитната институция в зелената банка на България, като приоритет за новата институция ще са алтернативните източници на енергия и екологичната икономика. Това ще става с преференциални условия, включително и по-ниски лихви за предприемачите, подчерта Бориславова, която оглавява надзорния съвет на банката. Тя представи още и новият управителен съвет на финансовата институция. Сега стана ли ви вече ясно защо Борисов и ГЕРБ отказаха да строят АЕЦ "Белене"- за да има мегдан на пазара за ток от ВЕИ, бе!Стана ли ви ясно и защо "снахата", "стани шеф", "царя" и "султана" затвориха реакторите в АЕЦ "Козлудуй"-пак за да има мегдан на пазара за ток от ВЕИ, бре!Петър Нанков да иди и пий една бира и да не лъже "електората". Да му е честита заеманата ЯСЛА която тъй ревностно защитава но това няма нищо общо
ммда
с разглеждания казус. Ясно е Народа е прекаран зверски и години напред и яко ще плаща на другарите фоноволтаици баш далаверажии!
???
Петре, Петрееееееее, голям лъжец си Петре. Коя е тази българска майка юнашка тъй перфектно научила те да лъжеш хладнокръвно хората.
Бахмаааму и
анализ. Жестоко!Музиката свири туш. ФРОГНЮЗ затваряйте страницата. На съдът е ясно, да влезе убития. Бати ужаса.
Петър Нанков
Поправка: цените са за kWh. Извинявам се за грешката. А цените са от сайта на ДКЕВР и нейните решения, не си ги измислям аз.
Петре,

страницата е затворена. Ясно е че си някъде слуга, на добра ясла да ти е честита. Мани това ДКЕВР. Хората видяха какво представлява и щом бат Бойко му се вече мръщи и се чуди на кого и коя инстанция да го трапоса прави сметка за какво става въпрос и колко му вярва?Не ставай по вече смешен иди бий бира както ти казах и не се сърди. България в своята дългогодишна история винаги е страдала и била в робство от ЕЙ такива слуги като теб готови не майка си и баща си, а децата си в робство ще продадат стига това да им гарантира софрата. Ей това си ти и не само ти. Скрий се и по вече не се показвай смешко.

2 + 0 - !
Петър Нанков
И последно, излизам от сайта: цените са стотинки за киловатчас! Явно жегата си казва думата :-))
Петре,

страницата е затворена. Ясно е че си някъде слуга, на добра ясла да ти е честита. Мани това ДКЕВР. Хората видяха какво представлява и щом бат Бойко му се вече мръщи и се чуди на кого и коя инстанция да го трапоса прави сметка за какво става въпрос и колко му вярва?Не ставай по вече смешен иди бий бира както ти казах и не се сърди. България в своята дългогодишна история винаги е страдала и била в робство от ЕЙ такива слуги като теб готови не майка си и баща си, а децата си в робство ще продадат стига това да им гарантира софрата. Ей това си ти и не само ти. Скрий се и по вече не се показвай смешко.

2 + 0 - !
!!!
ФРОГНЮЗ ЗАТВАРЯЙТЕ СТРАНИЦАТА. ВСИЧКО Е ЯСНО, КОМИСИОНЕРИТЕ ДОЛУ ГОРЕ ИЗОБЩО ПЛАЩАНЕ НА НАРОДА МУ Е ВЕЧЕ МАЙКАТА. Тежко му горко. И внуците ще плащат на тия мошеници. . . . . . . . . Сафия, 07. 07. 2012г.
до фрога,

викай психото да си приберат болния-той е луд и не усеща изписал безмислици никой не ги чете той пише

1 + 3 - !
гражданка,

четеч, четем. . . , всичко четем. Кристално ясно е кой намазал от фотоволтаичната далавера и къде отишле комисионните, които Народа сега ще плаща.

2 + 0 - !
!
ЧЕСТИТО!!!, 07/07/2012 - 11:34 "Борисов влезе в учебниците по история От тази година единадесетокласниците ще изучават ролята и мястото на Бойко Борисов в историята. В качеството си на премиер Бойко Борисов е историческа личност и поради тази причина от тази есен, след два месеца, за него ще се учи в учебниците по история на гимназистите, съобщава вестник "Труд". Борисов ще е в компанията на еврокомисарката Кристалина Георгиева и президента Росен Плевнелиев в учебника за 11 клас. "Историята на България е до 2012 година. Уроците са структурирани по нов начин, включени са нови теми, но няма пренаписване на фактите или изцяло нови тълкувания", казва редакторката на учебниците Мария Босева от издателство "Просвета". Голяма част от уроците са направени така, че да отговарят на изискванията на учителите. Изпратиха ни много предложения, с които се съобразихме, казва още Босева пред изданието. /БГНЕС"
!
=, 07/07/2012 - 22:08 Единадесетокласниците ще узнаят от учебниците, с какви "имена" е бил удостоена "историческата личност", от своите АВЕРИ преди да почука на вратата на историята:"Тиква празна", "Прани гащи", "Бурсук", "Ларж". . . . .
.
Честита далавера.
честито, честито ама
1. Никой не говори на кого са главно фотоволтаиците с изкупна цена 780лв/мвч/главно на Цветелинка и компания/2. Никой не говори за така наречените заместващи мощности, които са абсолютно задължителни при този вид производство на ел. енергия/по някога те струват повече от самите фотоволтаици/3. Знаели се, че продаваме излишната си енергия по ниски цени, а купуваме тези заместващи мощности по много висока цена. т. е. директно субсидираме чужди икономики.
Прокурор
Прокуратурта няма какво да чака. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1. Заедно с ДАНС арест на всички фотоволтаици без значение на името, разпити, съд, конфискация на фотоволтаичните фирми в полза на държавата и ЗАТВОР; 2. Арест на ДКЕВР шефа Ангел Семерджиев, разпити да издаде четата комисионери; 3. МС с постановление да АНУЛИРА увеличението на тока и върне цените му преди датата1 юли 2012г. , за да се покаже на Народа, че все още има държава а не територия на бандити и всякакви мафиоти;
вместо Сульо,

А ДРУГАРЯ ТРЕНЧЕВ ДА НЕ Е ДРУГ? ПРИКАЗВАШЕ СРЕЩУ БОРИСОВ, НО Е БЛИЗЪК С УПРАВЛЯВАЩАТА ТИМ. НЕЩО ДА КАЖЕТЕ ПО ВЪПРОСА? НО НЕГО ГО НЯМА В ДОКЛАДИТЕ НА СИМО, ЩОТО ИМ ДОКЛАДВА ДО ЗОРИ. ТОВА Е ДРУГАРЯТ ТРЕНЧОВ - БЛИЗКИЯ РОДНИНА НА НАЙ ИЗЯВЕНИЯ ЧЕРВЕН ТЕРОРИСТ ГОШО ТАРАБАТА.

1 + 0 - !
вместо Сульо
ТВА СТАРОЗАГОРСКО ТАРИКАТЧЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА НОМЕНКЛАТУРА НА ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯ ПРЕХОД ОТ ЧЕРВЕНА ХУНТА КЪМ ЧЕРВЕН КАПИТАЛИЗЪМ - КОЕТО СИ Е ЕДНО И СЪЩО, ДЕ. ВОЛЕН СИРЕДЕРОВ ГО КАЗА ПРЪВ - ОЛИГАРХИЯ. ТРЕНЧЕВ Е ОТ ПЪРВИТЕ ГОЦЕВИСТИ, БЕШЕ СРЕЩУ ПОЖАРНИКАРЯ, СЕГА СЕ НАКЛАНЯ НА ВЯТЪРА. ДА ГО ПИТА БОЙКО К7ЪДЕ ОТИДОХА ДЕСЕТТЕ МИЛИОНА КОИТО МУ ГИ ПУСНА ТОТЮ КАНАЛДЖИЯТА ЗА РАЗНИ ИЗМИСЛЕНИ ПРОЕКТИ СЛЕД КОИТО БЕЗРАБОТИЦАТА СКОЧИ ДВОЙНО. СЕЛСКИ ТАРИКАТ И МИЛИЦИОНЕРСКИ ДОНОСНИК Е ДРУГАРЯ ПАВЛОВ. ТОЧКА.
Ужаст!!!,

Малиййй, всичко го знае този наместник на Сульо. . . . . . . . . . .

0 + 0 - !
Коци, мръснико гаден, що си мълча при мадридския крадец, при тройния съюз за крадене. . . Мълча и при драгалевския крадец!Я вземи мълкни и сега!!!Няма да те пуснат на хранилката, други са времената, а Луканов отдавна умря, драгалевския крадец се плюнчи по медиите, а дръндарския циганин е потънал в алкохолни пари. . . Я се махай, мръснико, че заради тебе и оня желязко, дето спинът го умори, в българия няма синдикати!!!
Иван Котев
Винаги ми е бил противен Тренчев. Още от времето на кръглата маса. Няма да се учудя, ако е бил и ушев
МУНЧО
Някои знае ли колко процента от цената на енергията отиват в държавния фиск? Не знете нали! Не ви интересува! Вие сте с ляво мислене - щом се пъли Бюджета, значи нещата са добре. ИСТИНАТА Е, ЧЕ ЖИВЕЕМЕ В БАНДИТСКА ДЪРЖАВА. На мен не ми трябва залена енергия, а ме карат да плащам за нея. На държавата й трябва - тя да плаща. Кой измесли това, че трябва да се плаща "ТАКСА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ" ? Кажете неговото име и ще разкриете конспирацията.
коци
навсякъде и за всичко НИ ЛЪЖАТ-НАРОДА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ САМО ТОГАВА КОГАТО СПРЕ ДА ГЛАСУВА !!!!!!!!
коци
Стига сме се карали, и без това всички си знаеме, че сите горе са от едно котило, мръсно, безсъвестно, без морал и срам, да не говорим за съпричастност и човещина. Тях не ги интересува нищо друго освен собственото им его, тумбак, гъз и "имидж"-за повече НЕМАМ ДУМИ !!
Иванов
Вижте разкритията на Виктор Топлийски във Фейсбук -всички измами стават чрез софтуера-програмите за отчитане на ЕРП-тата. Както платените хакери с лаптопите намалят сметките на който си плати!Откраднатото се разхвърля на бедните балами!

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Вивалди - четирите годишни времена

ВРЕМЕТО

времето в София София

+18°

+30°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+23°

+30°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+23°

+31°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+21°

+34°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+21°

+33°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+21°

+35°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах