Реклама / Ads
47| 7411 |21.07.2012 НОВИНИ

МВР по дирите на второ камикадзе

.
Може и да има второ камикадзе, което да е трябвало да се самовзриви на летище “Сарафово” в Бургас. Това става ясно от думите на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов на пресконференция по повод атентата, при който загинаха шестима невинни.
 
“Работи се по различни версии. Не се изключва и версията за съучастник”, съобщи МВР шефът и потвърди, че има данни терористът да е пребивавал в Равда и Поморие преди инцидента.

Разследващите са изготвили фоторобот и разпитват жителите на Равда дали не са виждали този човек. Заедно с фоторобота полицаите показвали и снимка на камикадзето, взета от фалшивата шофьорска книжка, съобщи сайта Бесове. Жители на Равда разказали, че показаният им фоторобот на издирвания съучастник изобразявал тъмно лице със силно изразена скулеста физиономия и много къса коса.

Разследващите в момента са фокусирали вниманието си върху установяване идентичността на камикадзето, както и всяка една минута и всеки час на пребиваването му на територията на страната до момента на взрива.

“Няма абсолютно никаква връзка с лицето, което е пребивавало в Гуантанамо, както имаше определена информация, която се тиражираше в някои сайтове. Нека бъдем много прецизни и да не вървим към интерпретиране на събития, факти и пресъздаване на обстановка, която по никакъв начин не кореспондира с данните досега. Нямаме нищо, което да отговаря на истината от всички тези интерпретации, които видяхме в публичното пространство”, призова силовият министър.

Работи се усилено по установяването на произхода и идентичността на камикадзето. Възложени са експертизи, които са направени от регионалното следствие и от прокуратурата в Бургас. Вече има и изведени версии от работата с партньорските служби и обмена между тях и МВР, оповести още подробности от кухнята на разследването вицепремиерът и се похвали, че родните служби работят в абсолютен синхрон с евроантлантическите си партньори.

“Вече има привлечени две държави, които конкретно са ангажирани с разследването в обмяната на информация, и стремежът е да се достигне до произхода и идентичността на камикадзето, което взриви автобуса в Сарафово”, посочи Цветанов и подчерта, че от вчерашния ден са свършили огромен обем от работа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5505 |20.07.2012 Камикадзето е взривен дистанционно от съучастниците си . 21| 6920 |19.07.2012 Борисов: Камикадзе е задействало бомбата; убито, главата му била на 100 м. . 4| 5615 |11.07.2012 Камикадзе: Нашенец хвърчи с близо 250 км/ч из Хърватия . 8| 6631 |20.01.2012 Намериха отпечатъци върху второ писмо, не били на Марио

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads