Реклама / Ads
14| 21872 |01.08.2012 НОВИНИ

Уловиха пираня в р. Марица, други разкъсват деца

.
Пирани нападат тийнейджъри в езеро
Турски рибар улови пираня в р. Марица. Уловеният екземпляр бил с дължина 45 см. Кадир Йосал, който лови риба в реката от двайсет години, се кълне в Аллах, че за първи път среща подобен вид в района, съобщава Анадолската агенция. Кадир бил направо шокиран.
 
Според него наличието на пирани може да сложи край на риболова в р. Марица, като има опасност и за хората. Рибарят призовава компетентните органи да направят проверка.

Пред Анадолската агенция Йосал обяснява, че в Турция не се срещат пирани и вероятно конкретният екземпляр е бил освободен от аквариум или е доплувал от България. Не е изключено да има още от страховитите риби в реката.

Така изглежда опасната риба


Още през лятото на 2008 г мъжка пираня с дължина 28 сантиметра и с тегло 340 грама бе уловена от рибар в язовир "Пача бара" край габровското село Гиргини. Тя бе предадена и изследвана от териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибовъдство и аквакултури.

През септември 2009 г. 40-сантиметрова пираня  улови и сливенски рибар на баластриерите край р. Тунджа до село Мечкарево. Екзотичната риба клъвнала на 44-годишния Атанас Денев от Сливен навръх 9 септември. Още на 8-ми той бил на водоема, опитал се да извади голяма риба, но недоброто оборудване попречило на слуката. На следващия ден, вече с по-стабилна въдица той отново отишъл на Мечкаревските дупки и хвърлил на хляб, както се лови каракуда.

През юли 2010 г пираня-гигант с тегло около 500 грама и дължина над 30 сантиметра улови в канал до частния рибарник в благоевградския кв. "Струмско" работникът Кирил Светецов. Хищникът с огромни размери за вида си Кирил хванал с ръце по време на почистване на канала вчера сутринта. С размерите и вида си рибата изуми всички работещи в рибарниците, които твърдят, че подобно нещо не са виждали. Това бе първатапираня във водите край Благоевград.

 

Свирепи пирани нападат ученици и ги разкъсват. Кървавите сцени ще видим след 28 август. Тогава излиза филма „Пирани” на 3D онлайн. Режисьорът Александър Ажа не е спестил нищо от типичните филми на ужасите. Действието се развива в голямо езеро, на брега на което са се събрали хиляди туристи от цял свят, за да участват във „Най-веселата ваканция”. Когато влизат да се къпят и забавляват във водата – става страшно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6149 |01.08.2012 ЕС и САЩ ще се борят заедно срещу тероризма . 3| 5764 |01.08.2012 Трайчо Трайков: Цената на дизела трябва да е 2.40 лв. . 255| 7393 |01.08.2012 Дянков отпусна примката: заплати и пенсии тръгват нагоре през 2013 г. . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads