Реклама / Ads
1| 26909 |24.08.2012 НОВИНИ

Разгадано: ето езикът на фигурките от фън шуй

.
В буквален превод фън шуй означава "вятър и вода". За това какво точно представлява фън шуй има най- различни определения: някои го наричат китайско изкуство за подреждане на мебелите и домовете; други - "земна астрология"; но най- известното и най- точното може би е определението- "древно китайско изкуство на месторазполагането".
 

В действителност това е умело съчетание между наука и изкуство, която китайците познават и практикуват от хиляди години за създаване на щастлива жизнена среда в дома и за намиране на най-хармоничното място за всичко във Вселената.

Използването на различни интересни символи е важна част в практиката на фън шуй за привличане на благоприятна енергия в заобикалящата ни среда и за активиране на различни аспекти от живота: здраве, богатство, любов, семейство, деца, кариера. Те могат да бъдат и един прекрасен подарък за обичаните от вас хора.

Ето и малко информация относто това, кой символ какво предназначение има:

РИБА - символ на изобилие и успех. Фигурка на риба поставена в щастливия ъгъл или на бюрото спомага за успех в кариерата и учението, а под формата на картина или стенна фигура в коридора, близо до входната врата, символизира как богатството влиза през устата на къщата.   Най-популярни в символичния фън шуй са фигурите на шаран и пъстърва.   Шаранът символизира постоянство и упоритост при печеленето на пари и успех при полагането на изпити, a пъстървата богатство и благоденствие за членовете на домакинството.

КОН- той е символ на щастие, късмет, здрава основа, свобода и закрила. Конят носи със себе си вятъра на промяната и благоприятни моменти в живота. Поставете фигурката на кон близо до входната врата в дома или в офиса и закрепете към гърба или копитото му монета. Тогава той ще ви донесе не само щастие и късмет, но и пари.

ОРЕЛ - един от най - мощните символи на славата и успеха. Подходящ за амбициозни хора, стремящи се към успеха, които поставят пред себе си големи задачи и се стремят да постигнат много в живота. Неговото място е в Сектора на Славата в дома или в офиса.

ТРИТЕ КИТАЙСКИ МОНЕТИ вързани с червен конец са мощен символ на паричния късмет. Смята се, че добре вързаните монети предпазват от измами и създават условия за процъфтяващ бизнес. Можете да ги носите в портмонето си или да ги залепите върху всички важни папки, както и върху касовата книга, за да увеличите оборота и продажбите или да ги поставите върху входната врата, за да привлечете късмета на богатството. Смята се, че притежавайки връзката на Трите монети, финансовия успех ще ви споходи много скоро. Все пак бъдете търпеливи – за да се променят позитивно енергиите е необходим минимум един лунен месец от 28 дни.

КОСТЕНУРКАТА е символ на здраве, дълголетие, мъдрост и благоденствие. Поставянето на една фигурка на костенурка в Сектора на Кариерата или на Север в дома или в хола в плитка купа с вода носи едновременно богатство, подкрепата от подходящи хора и успехи в кариерата. За предпочитане са фигурите изработени от керамика или камък - нефрит, ахат, опал. Смята се, че фигурката на костенурка един прекрасен семеен подарък, които ще внесе в дома здраве, мъдрост и дълголетие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 48266 |23.07.2012 7-те Закона на сугестопедията, българския метод . 25| 18195 |11.07.2012 Скапана нощ в Несебър . 4| 15759 |14.06.2012 "Ранътъ решава борбътъ"...в сесия . 12| 32492 |11.06.2012 Циците или дупето? Дупето!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads