Реклама / Ads
12| 6957 |27.08.2012 НОВИНИ

По морето се лее фалшив алкохол от фунии

.
Внезапна проверка в нощните заведения на Слънчев бряг през изминалия уикенд, инициирана от БТВ, откри алкохол без бандерол. Агенция "Митници", Комисията за защита на потребителите и данъчните се присъединиха към проверката.
 
Алкохол без бандерол и пушене в закрити обществени места са само част от нарушенията, които засякоха контролните органи при проверка по нощните заведения.

Още във второто заведение проверяващите се натъкват на алкохол без бандерол, който се налива от някакви фунии.

„Тези фунии говорят, че този алкохол е бил преливан и по наше мнение той е преливан преди да започне дискотеката, защото тя започва в 8:30 часа,” коментира Мариана Русева от Агенция „Митници”.

"Открихме 52 бутилки без бандерол и в тях имаше алкохолна течност. С колегите направихме проби и градусите бяха с два градуса по-малко от тези, които са посочени на бутилката", обясни Мариана Русева.

За подобни нарушения глобите могат да стигнат до 5 000 лева, но управителят на заведението приема проверката спокойно и не вижда нищо нередно.

Видимо развеселените туристи не мислят за това какъв алкохол употребяват, а колко - качеството няма значение.

„Много, много евтино, особено за хората от Англия. Ние плащаме по 3,5 паунда за питие. Това е 7 лева. Тук можеш да пиеш и за един лев,” споделя турист от Острова.

Само преди няколко дена 2201 литра нелегален алкохол бяха задържани от митничари и полицаи от Икономическа полиция в курорта “Златни пясъци“ при спецакция.

Стоката е била намерена в гараж на частен имот в околността на курорта.

Органите на реда са открили 527 фабрично запечатани търговски опаковки с обявено съдържание на различни видове вина. В действителност течността в тях е алкохол от различни видове с приблизително алкохолно съдържание около 40 на сто vol.

Задържани са 101 туби с вместимост от 5 литра, съдържащи алкохол с алкохолно съдържание приблизително 38 на сто vol. Иззети са и 183 бутилки уиски от 0,7 л Johnnie Walker, които най-вероятно е с неистински акцизни бандероли.

Митнически експерти припомнят, че преди началото на активния сезон министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев обяви, че туризмът у нас страда най-много от продажбата на алкохол без бандерол и това е сред най-сериозните проблеми за чуждестранните ни туристи.

Специализираната акция на митнически и полицейски служители в Златни пясъци е насочена срещу тази опасна за туристите, имиджа на страната и бюджета нелегална дейност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7511 |20.08.2012 Депутати си намериха майстора: окрадоха ги лисичета на морето . 15| 6145 |06.08.2012 Ами сега? Виното и алкохолът скачат! . 64| 7812 |31.07.2012 И. Прокопиев си купил земя до морето за стотинки . 52| 8456 |30.07.2012 Война между Турция и България за фалшиви дипломи и корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads