Най-после: Георги Първанов и Алексей Петров се събраха

56

|

11903

|29.08.2012
Най-после: Георги Първанов и Алексей Петров се събраха
Ал. Петров и Г. Първанов

Човек може да бъде лидер, без да заема някакви постове. Имам претенцията да отстоявам лидерска позиция, да налагам лидерска позиция, ще го правя и в бъдеще. Аз съм първият, който наложи мнението за референдум за АЕЦ „Белене”, която виждаме, че се разви.Трябва да разчитаме на широк гръг от хора и специалисти. Вземете социалдемкратите, които в момента се консолидират. Това заяви пред бТВ във вторник сутринта президентът (2001 – 2011 г) Георги Първанов.

Няма как по-ясно да се заяви амбиция за участие в политиката и в управлението на страната. Стана ясно, че като партньор в своите планове той вижда най-близо социалдемократите. Първанов отдавна се опитва да се „залепи” до образа на покойния д-р Петър Дертлиев и да използва неговото политическо обаяние и влияние. Приживе той не би посмял да се държи по този начин, защото би бил елегантно, но твърдо поставен на място. Днес обаче той все по-често и натрапчиво се присламчва към ореола на Дертлиев.

 

Самият Дертлиев е обект на агресивна и манипулативна експлоатация не от някой друг, а от идеологическата дясна ръка на Алексей Петров – Теодор дечев. Същият, който театрално се сбогува със Съюза за стопанска инициатива, където работи рамо до рамо с Петров, и се „отдаде” на политиката и партийното строителство, създавайки социалдемократическа партия „Свободен народ”.

 

Дечев се саморекламира като много близък съратник на д-р Дертлиев и като наследник не само на неговите идеи, но и на партията му. Той избягва срещите с останалите социалдемократически формации, лидерите на които очевидно се дистанцират от него не само по политически, но и по хигиенни и морални причини.

 

На 2 август Георги Първанов застана с букет бели цветя пред паметната плоча на д-р Дертлиев в столицата. Това би могло да мине за отдаване на почит, ако не познавахме играчът Първанов. Той просто се опитва да се намести в нова среда, след като тази на БСП го изхвърли от съревнованието за лидерския пост. Нужни са му партньори и помагачи, за да реализира амбициите си. Теодор Дечев е подходяща фигура за този план, защото чрез Първанов той би могъл да разчита на някаква легитимация пред обществото, каквато в момента липсва на партията му. Взаимно са си нужни, както се казва.

 

Ако съдът не бе преценил, че Алексей Петров е здрав и може да лежи в ареста по делото „Октопод”, нищо чудно на 2 август той да се бе появил до лявото рамо на Първанов. По този начинв слуховете от години, че двамата са много близки, щаха да получат видимо потвърждение...

Вероятно двама-трима поддръжници на Трактора, ще възроптаят чрез съответните медии, че Петров няма нищо общо с Теодор Дечев и социалдемократите от „Свободен народ”.

 

Специално за тях ще припомним няколко текста от други медии, излезли в публичното пространство през последната седмица. Публикуваме ги без редакторска намеса. 

 

***

28 август

Георги Първанов социалдемократизира БСП

desant.net

автор: Велизар Енчев

 

„Защо пиша за сбърканата ни социалдемокрация? Защото Първанов отново напомни за социалдемократическите си пируети.
Като професионален хамелеон, на 29 юли бившият президент пееше „Интернационала“ на Бузлуджа, а на 2 август цъфна на честването на Петър Дертлиев. Поводът бе 121-та годишнина от създаването на партията на българските социалдемократи и 119-а годишнина от приемането им в Социалистическия интернационал. 


Пред паметната плоча на д-р Дертлиев Първанов получи покана да се присъедини към социалдемократите, която той умело използва и се обяви за обединител на лявото: „Ролята ми е да обединявам, не да прескачам от партия в партия. Надявам се това да се случи – не да се делим на социалисти и социалдемократи, земеделци, леви или центристи, а да направим мощна коалиция..." 


Тук ще припомня печалния коалиционен опит на Първанов, разкриващ го като хитър, но безпринципен политик. С каквато и коалиция да се е захванал този човек, тя е била или губеща, или порочна.”

 

 

26 август

besove.com

 

Партия на Трактора стряска журналисти със среднощни SMS-и

 

Със странен правопис "Свободен народ" организира пресконференция със сгрешен адрес

Странен начин за общуване с журналисти от Бургас избра партия „Свободен народ“, зад която стои Алексей Петров – Трактора. В доста необичайно време от денонощието - малко преди полунощ в понеделник, тя започнала да разпраща есемеси на журналисти. „ПП „Свободен народ“ ви кани на пресконференция на 21.08.2012 г. в 11 ч. в zаlа „Капитанsка“ на хотел „Бургас“. Тема: „Икономичеsкото и социално положение и проблемите на националната оигурност“, гласял есемесът, чийто правопис запазваме изцяло.

 

„Стори ми се нелепо да получавам партийни послания в 23,19 часа. На всичко отгоре в част от думите бяха използвани букви от латиницата, а хотел „България“ бе наречен „Бургас“. Аз съм жена и ако мъжът до мен беше ревнив, можеше да помисли, че това е кодиран текст за интимна среща от таен любовник“, шегува се една от  поканените колежки. На всичко отгоре хотел „Бургас“ наистина съществува и е много удобен за любовно гнездо, защото винаги можеш да кажеш на рецепцията, че отиваш в ресторанта, а да се вмъкнеш в една от стаите.

 

Пресконференцията била уважена от трима журналисти. На нея била огласена още веднъж версията на Алексей Петров за атентата в Бургас. Той смята, че взривът е организиран от турски хотелиери, които загубиха хиляди израелските туристи, след като Турция и Израел развалиха отношенията си през 2010 година заради нападнатия хуманитарен конвой.  С атентата сега турските хотелиери искали да си върнат израелските туристи, като им внушат, че в България не е безопасно за тях.

„Свободен народ“ ще участва в изборите догодина, а един от основните акценти в програмата й щяла да бъде борбата с битовата престъпност, на която ГЕРБ сега не обръщали внимание. „ Колко по-добре звучи – „задържаха лидер на група за организирана престъпност, отколкото – задържаха крадец на череши”, дал пример съпредседателят на партията Теодор Дечев. Той е близък с Алексей Петров покрай Съюза за стопанска инициатива на гражданите.


В Бургас „Свободен народ“ се представлява от 24-годишната студентка Надя Чанева, която отнесла много хули във Фейсбук, включително и с нецензурно съдържание. Неин враг дори й посветил цинично стихотворение“, пише за нея „Бургасинфо“.

 

Във фейсбук страницата на „Свободен народ“ обаче тази любопитна творба липсва. Там Чанева е подбрала само свои любими цитати, сред които е и един от „Алиса в страната на чудесата“: „Дали пък през нощта не съм се променила. Чакай да си помисля - като се събудих сутринта, бях ли същата? Доколкото си спомням, май се почувствах малко по-различна…“, гласи част от него.

 

Не звучи много партийно, но пък навява за среднощни есемеси със сгрешено съдържание.

 

 

26 август

burgasinfo.com

Партията „Свободен народ” даде заявка за властта днес на пресконференция в Бургас. Новосформираната организация се определя като социалдемократическа, макар името й да се свързва най-вече с Алексей Петров, арестуван като ръководител на група за рекет, изнудвания и пране на пари. Петров не е член на „Свободен народ”, но учредителите на партията не скриха, че дълбоко му симпатизират, посочиха, че е „политически затворник”, а срещу самите тях също имало репресии от страна на държавата – данъчни проверки, нерегламентирано влизане по къщите им и всякакви видове сплашвания, от които дори един от тях получил инсулт.

 

С името на Алексей Петров бе свързана всяка от темите на пресконференцията.


В Бургас „Свободен народ” ухажва и един от бившите шефове на вестник „Черноморски фар” Галентин Влахов, който бил техен симпатизант и присъства на срещата днес. Предстояла и среща с шефа на телевизия СКАТ Валери Симеонов, който също им симпатизирал.

 

***

Както се казваше в една тв реклама: „Събрахме се”. Време беше. Една любов не може да остане дълго време скрита, особено, когато влюбените си мятат горещи погледи и се опипват публично. Какво ще се роди от тази близост – предстои да видим. Не е лошо обаче участниците да дадат за изследване генетичен материал, за да не бъдат изненадани неприятно от „рожба” с вродени малформации... Опасността идва от опита с досегашните „плодове” на сексуалния контакт между политика и мафия. Но да оставим хората да се оправят. Все пак става дума за старши научен сътрудник и доцент...

 

П.П. Още траките са знаели, че не е добре да се дават съвети. Мнение може, пък отсрещната страна да си вади поуки. Става дума за украино-тракиеца Сергей Станишев - каква интернационална сплав само! Млад, кадърен, чел е книжки, кариерист – то се вижда от километър, амбициозен, с очила... Всички качества за една добра партийна номенклатура (никакъв намек за съчетанието от последните 7 букви...). Но е и самовлюбен, горделив, саркастичен, самонадеян, надменен. Когато с Първанов се бориха лице в лице за големия сочен партиен кокал в БСП – нещата бяха ясни. Но сега Първанов е зад гърба му. Първанов е ловец и владее пусията. Освен това Станишев да си спомни, до кого се допитваха героите в Сливенския скандал със записания разговор между местния бос на партията и някакъв бизнесмен. На кого разчитаха за компрометиране и омаскаряване на политически опоненти, а също и за физическо притискане на председатели на изборни секции. Нека се вълнува за предстоящото избиране на нов председател на ПЕС, но да не забравя, че в тъмното винаги може да се скрие един ръждив ханджар... Хайтов го е казал, не аз.

 

Севт ІІІ

тракийски цар

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

КОЛУМБ
ОТКРИХТЕ АМЕРИКА. ТЕ ОТДАВНА СИ ХОДЯТ СЕРИОЗНО. НАЛИ ПЪРВАНКАТА ВИКАЛ ПЕТРОВ И ГО УГОВАРЯЛ ДА НЕ ГЪРМИ ГРИШАТА ГАНЧЕВ. МОЖЕ ЛИ НЕПОЗНАТИ ДА ПРАВЯТ ТАКАВА СДЕЛКА? НЯМА КАК. ВИНАГИ СА СИ БИЛИ ЗАЕДНО, НО СЕГА НА ПЪРВАНКАТА НЕ МУ ИЗНАСЯ ДА ГО СВЪРЗВАТ С ТРАКТОРА. ЗАТОВА ГО ПУСНА НА БОРИС ВЕЛЧЕВ. АКО ИСКАШЕ, ПЪРВАНКАТА ОТДАВНА МОЖЕШЕ ДА ИЗМЪКНЕ ТРАКТОРА, АМА НЕ ИСКА. НЕ МУ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ. НЕ ЦЕЦКО НАБУТА В КАУША ТРАКТОРА, А ПЪРВАНОВ. АМА НА ТРАКТОРА ОЩЕ НЕ МУ СЕ ВАРВА. НЕГОВА СИ РАБОТА.
човек,

хора разберете накрая. . Мафията си има държава. Да ги разбием червените бандити и заживеем човешки

24 + 3 - !
вместо Сульо,

Новата рожба на старото ДС. Точка.

13 + 1 - !
,

първанов създаде и използва алексеи, а сега се крие като пръдня в гащи

11 + 1 - !
АФ
Аргументиран и логично издържан текст. Тя връзката им е ясна, но е добре, когато има доказателства иначе "заподозрените" винаги се измъкват с някакви хлъзгави и тъпи обяснения. Важното е, че в Бергас имало цели трима журналисти на пресконференцията. Много бе. . .
stop
Кво са се събрали, те не са се разделяли. Стига ни занимавахте с тия боклуци!!!!1 Аман от техните противни муцуни!!!!!!! Станишев е като икона пред тия сурати. И Бойчо е по-красив. Само плашите децата и бабичките!!!!
иконата Станишев,

Зографисана мишка.

14 + 1 - !
,

кои докара пернишкият и плевенският боклуци на върха, маиката партия , сега тя трябва да ни спасява от собствените си творения, сигналът е положителен с Антон Кутев, дано не е поредната тяхна манипулация

10 + 1 - !
Перко Наумов,

Интересното е че Сатанишката и Николай Младенов са родени на датата на създаване на ЦСКА-сф. . . . . . . . . Иначе България се управлява от едно малцинство комунисти докато по-голяма част от народа е антикомунистически настроен?Антикомунизмът в България бе умишлено погребан от Петър Стоянов и сие които прегръщайки се с комунягите решиха да го заменът с русофобия в угода на запада и крайния резултат е ГЕРБ!!!Всъщност във България антикомунистите са мнозинство а комунистите малцинство. . . . . . . . . . . .

4 + 3 - !
Серго
Трябва да внимава не само СерГей, но и свидетелите по "Октопода", защото са в черния списък.
..
По-голяма глупост от това не бях чел отдавна. Ти ли Стефанов точно ще ми говориш за връзки?! Ти ли, бе, господинчо, дето тичаш от Бареков при Кулезич под ръка с онзи престъпник Устинов? Я се скрий със смешните си статии, подлога такава!
,

кои докара пернишкият и плевенският боклуци на върха, маиката партия , сега тя трябва да ни спасява от собствените си творения, сигналът е положителен с Антон Кутев, дано не е поредната тяхна манипулация

8 + 1 - !
,

първанов създаде и използва алексеи, а сега се крие като пръдня в гащи, кои еба жената на манол велев и след това получи подарък като вричане във вярност

4 + 2 - !
егати
Егати и поръчковата статия. Само не разбрах какво е общото м/у заглавието на статията и самата статия?
кой кой,

Този е Шеленберг лудия

1 + 0 - !
кеф
Абе, боклуци нйедни, как по точно да ви го напише човекът, та да го разберете. Толкова сте тъпи. Просто гоце и Трактора се обичат и ще се вземат, щото искат да чупят Бойко и да си крадат и убиват на спокойствие. Толкова е просто, но за амебите е трудно, разбирам. . . Стефанов, голям пореден шут на шайката лизачи! добре го даваш!
До: "автора".,

"Стефанов, . . . добре го даваш!". . . Като всички агенти!!!

1 + 5 - !
##,

Не ви ли стана ясно, че Бойко е от същия кюп и разиграват театър пред безмозъчните си избиратели! Би гъзъ!

1 + 1 - !
ККК
Къде са Патрашката, Амур Дачков и оная торба с лайна, мъжлето патрашково, да почнат да плюят отрова във всички посоки. Засегната е честа и достойнството на Трактора и неговият кукловод. Това е заплаха за демокрацията - айде бе, купои, за какво ви плащат?
,

кои докара пернишкият и плевенският боклуци на върха, маиката партия , сега тя трябва да ни спасява от собствените си творения, сигналът е положителен с Антон Кутев, дано не е поредната тяхна манипулация

5 + 0 - !
Да ги съберът в затвора дано!
Да ги съберът в затвора дано!
майор Деянов
Изборите са още далечко и Гоце не е изкарал още тежката артилерия. За сега джапа само с малокалибрени. Тогава на Станишката ще ме се стъжни покрай аналното отверствие.
444
Който не разбира да ходи на неделно училище с неграмотните мангали. Точка! Стига пръдни, баси.
до прокурора
Прокурорът Костов да призове Гоце в съда да свидетелства, а може и подсъдим да стане след това. Тия келеши затриха страната, затриха и много хора, съдби. Още ли не сте разбрали, че тия са от главата на мафията?
Муад Диб
Севте, тезата ти е погрешна в някаква степен.
Муад Диб
Истинската развръзка е ново противоборство между господата Станишев и Първанов, трябва отново да се хванат за гушите, за да може БСП да се разпадне и да се самоунищожи, по образ и подобие на тъмносини срещу сини. Именно в това се състои и част от тайните пророчества и предсказания.
Урку
Мнооого слабичко гусин "Академик". В изключително изчанченото Ви съзнание започват да се наблюдават процеси на умствена регресия. Колкото по-сложно се опитвате да докажете нещо, толкова по-ясно прозира духовната Ви нищета.
До горния
Ма ти кой си, бе? Нищожество!
кой кой,

Този е Шеленберг лудия

1 + 0 - !
Бъдещето на Европа е социалдемокрацията. Американските и европейските педераси които създадоха кризата ще бъдат изметени. Ще бъдат изолирани като серийни убийци - доживот. Ще бъдат осъдени като най-големите в историята на човечеството фалшификатори и мошеници.
JD
Алексей Петров, Бойко Борисов, Георги Първанов
семето на успеха
Единственият успех на Бойко-тъпото е растежа на безработицата. Растежа на цените пък се дължи на наглите и перверзни идиоти от ЕЦБ /European Central Bank/.
Дядо Йоцо
Фрог за първи път ще ви обвиня в манипулация. . Правите го заради любимия ви Трактор. . Но този път се увлякохте. . Към други се цели Първанов. . към онези, които правят опит да обединят социалдемократите. . Кожлю Парамов, сина на Луканов и -. . Там Дечев и неговата наченка на партия не са допуснати. . Ако ми покажете снимка на Дечев от тържествата посветени на Петър Дертлиев Ще си посипя косите със пепел и ще се извиня на всички ваши читатели. . Дечев е от уж защитаващите Петров. . Той повече клони към Цветанов. . Проверете и си правете сметките :кой кой е в политиката. . Желая ви успех!!
Нивото на река Дунав
С медийните си изпълнения Кутев и Борисов показват колко ниско е паднала летвата за образованост и култура на материала останал в България. Изроди избират изроди.
Евтим Евтимов - original
Ако някое продажно братство граби от народното богатство, истината днес е само тази - родната полиция Ги пази.
килия за двама
Килия със северно изложение много ще им отива. Двама в килията, като двама на люлката. . . Не знам само кой ще булката и кой младоженецът. Ама може да се редуват. Важното е че се обичат. Гнусна работа!. . .
стари дружки,

За Бойко Борисов и Георги Първанов ли става дума?

5 + 3 - !
Contra
Гнусната мутра Ал. Пет. или неговите слуги са ми откраднали изложената версия, която публикувах в няколко форума и наистина касаеше Турските МИТ, Сивите вълци и турската мафия !!! Първата публикация направих на 20 Юли ! Копелетата са посредствени тъпунгери ! Майка ви да еба ! Ако се интересувате какво съм публикувал ще го постна още веднъж . . .
АХМЕТ
Г-н Първанов какво общо може да имате Вие с бюзюкверена АСАН ЮМЕРОВ-ТРАКТОРИСТА от Тетевен ?
Сер гейчо,

Как какво ? ДС !

1 + 0 - !
АПТИКАДИР
АСАН ЮМЕРОВ-ТРАКТОРИСТА е ден БЮЗЮКВЕРЕН, отявлен, дърт, гнусен, смрадлив и разпорен педераст ! Който е на власт, аз съм с вас, но този път не мина номера с "лоялния гражданин".
Стенли
СПИН СПИН СПИН И ПОЛИТИЧЕСКА ОЛИГОФРЕНИЯ-ТОВА СА ДИАГНОЗИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ СОЦКОМУНИСТИ ПОДЛОГИ НА МОСКВА.
Последни изследвания доказаха, че вирусът на СПИН се е появил в резултат на прескачане на междувидовата бариера от маймуна на човек на двата маймунски вируса (SIV-1 и SIV-2).
През 1981 г. лекари от САЩ започват да забелязват серия от прояви на необичайни инфекциозни заболявания сред гей мъжете в Лос Анжелис, Сан Франциско, Ню Йорк и други големи градове в страната.
абсолютно прав!
Колко е прав Хитлер, който пръв използва термина "komunisten banditen"! Всичките им действия на тия апаши са престъпни.
Как така "се събраха"
Кога разрешихме гей-бракове ?? Значи за едни може, за други не може !!
Най-добре е да продължат дружбата си в затвора.
Стенли
КАК СТЕ ЗОМБИРАНИ БСП-СПИНОВЕ?МАФИЯТА КОЯТО СИ ИМАШЕ ДЪРЖАВАТА СЕГА ИЗЛЕЗЕ НА СВЕТЛО. ОТСЪСТВА ВСЕ ОЩЕ ДЯСНАТА РЪКА НА МАФИЯТА НИКОЛА ФИЛЧЕВ. СЪВСЕМ ПРАВ Е КУТЕВ!
Йордан
Организираната политическа престъпност няма да позволи на идващите избори да се промени статуквото. Това ще трае до тогава когато българина се отърве от преследващото го чувство на страх да не загуби и малкото което е скътал, за да не се чувства мизерник.
Добре бре Йордане,,

кого трябва да избере този изстрадал народ, че да се редим на опашката пред урните? Щото по това време има гъби, а и вече плажът чака напечен.

0 + 0 - !
Jeethu
This arlitce keeps it real, no doubt.

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Най - доброто от Моцарт

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах