Реклама / Ads
115| 6877 |07.09.2012 НОВИНИ

Б. Борисов: Как да обясняваш на безработния, че цял свят е в криза!

.
Бойко Борисов
Едно работно място да създадеш днес е успех. Това е едно семейство, един човек, който се чувства добре, казал премиерът на министрите си на заседанието.
 

Най-важното са новите работни места. В момента трябва да се концентрираме в създаването на работни места, защото това е единственият проблем пред правителството и, разбира се, пред хората, заявил премиерът Бойко Борисов по време на редовното заседание на Министерски съвет, пише в стенограмата от него.
 

„В условията на криза, виждате в цял свят е така, но да му обясняваш на човека, че е безработен, защото е криза в цял свят, за него това не е оправдание”, казва премиерът и продължава: "Да, то е абсолютно обективно, но именно заради това чрез концесии, чрез подобни инструменти трябва… Едно работно място да създадеш днес е успех. Това е едно семейство, един човек, който се чувства добре".
 

Борисов съветва и земеделския министър Мирослав Найденов за проекта за издаване на разрешение за промишлена обработка на тютюн. "Найденов, да се обиколят смесените региони, там, където хората вече на практика видяха какво е да се разбие монопол и в момента тютюнът им се изкупува на цени в пъти по-високи, отколкото когато бяха под монопола на ДПС. Така че хората да знаят, че тези наши решения, дотации и всичко, което е стигнало до тях, е пряко за тях. Така че, създайте си организация, обиколете ги, срещнете се с хората, вижте, ако има нещо да се доизкусурява, да се доизкусури, но да знаят, че тази наша политика вече дава реални действия", казва Борисов.

Той обръща внимание и на изказването на македонския президент в Брюксел. "Това, което аз чух вчера от македонския президент в Европейския съюз вдъхва много оптимизъм в мен. Той за първи път, поне откакто аз го слушам, каза, че историята трябва да се остави на историците, че Европейската уния или с Европейския съюз е мястото, където хората работят заедно, уважават се, нямат териториални или каквито и да било претенции. Така че, понеже ние много отдавна сме заявили, че нямаме към тях претенции, се надявам тази позиция, която той изрази пред Брюксел, да я спазват и реално да я изпълняват. Защото думите са едно, делата някой път друго", обобщава премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7510 |06.09.2012 Борисов: Дървата 36 лв. на кубик . 59| 6155 |29.08.2012 Борисов: Правим огромна крачка за енергийната диверсификация на България . 26| 6145 |26.08.2012 Борисов: Роднините на моряците няма за какво да ми се сърдят . 55| 5983 |26.08.2012 Борисов: Строим дори в криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads