Реклама / Ads
35| 9267 |12.09.2012 НОВИНИ

Шокиращи снимки на убития американски посланик

.
Американският посланик в Либия и още трима дипломати са загинали, задушени от дима на изстреляните срещу посолството снаряди. Кристофър Стивънс бил в колата си, до която успял да стигне, опитвайки се да напусне опасната територия. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи на Либия Ванис ал Шариф.
 

Информацията за гибелта на първия дипломат на САЩ в Либия бе потвърдена и от премиера на страната Мустафа Абу Шагур. В социалните мрежи се появиха и първите снимки на убития посланик. На тях се вижда тялото на Стивънс, понесено на ръце от побеснялата тълпа либийци.

След нападението над американското посолство в Бенгази са ранени няколко служители, които ще бъдат евакуирани в Германия в най-близко време. По-рано държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън потвърди информацията, че има убит сътрудник на американското консулство.

Нападението над дипломатическата мисия стана във вторник вечерта, когато пред сградата се събра хилядна тълпа, протестираща срещу филм за 11-ата годишнина от нападението над кулите-близнаци в САЩ.
Ислямистите бяха категорични, че филмът оскърбява пророка Мохамед, изобразявайки го като окарикатурен герой. Към полунощ група нападатели успя да проникне на територията на консулството и го подпали.

Полицаите, охраняващи мисията, опитаха да дадат отпор, но бяха обстрелвани с гранатомети. Осъзнавайки, че съпротивата е неравностойна – в атаката участваха едновременно две групировки – “Бригада 17 февруари” и “Бригада на последователите на шариата”, охраната се разбяга.

По същото време, когато станаха безредиците в Бенгази, бе атакувано посолството на САЩ в египетската столица Кайро. Участниците в протеста изгориха американското знаме и забиха друго, на което пишеше: “Няма друг бог, освен Аллах и Мохамед е неговият пророк”. Протестиращите настояха да бъде забранен скандалния филм, а мюсюлманите да получат официално извинение от САЩ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7394 |28.07.2012 Снимки на атентатора циркулират в мрежата . 34| 8842 |25.07.2012 Бургаски лекар иска снимки от аутопсията на главата, не фоторобот . 64| 13238 |13.05.2012 Цветанов: Предстоят шокиращи разкрития по делото “Октопод” . 5| 6147 |11.04.2012 Убитият бизнесмен Йордан Динов без имоти и коли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads