Скандал! Кабинетът „Станишев” договарял тайно от ЕС ядрено гориво от Русия

89

|

20685

|23.10.2012
Скандал! Кабинетът „Станишев” договарял тайно от ЕС ядрено гориво от Русия
Атомно гориво

Ядрено гориво за АЕЦ „Белене” и АЕЦ „Козлодуй” било договаряно в тайни разговори с Русия. Това ставало зад гърба на Брюксел, седмици преди да ни е приемат в Евросъюза. Тайната няколко години отлежава в папките по следствено дело №245 от 2006 г. на НСлС.То е срещу шефа на Топлофикация – София Валентин Димитров, наричан още Вальо Топлото.

От документите става ясно, че Красимир Георгиев, шеф на фирма „Фронтиер”, е имал два основни интереса в областта на ядрената енергетика: строителството на АЕЦ „Белене” и снабдяването на АЕЦ „Козлодуй” и новата в Белене с ядрено гориво. Пак от папките по делото е видно, че Георгиев, по поръчение на тогавашния министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров е участвал в схема за разпределение на дейностите  между френския гигант АРЕВА и руската компания АТОМЕКСПОРТСТРОЙ. Георгиев първоначално е привлечен към делото, но след това освободен. Данните обаче се засекретяват. С тях са запознати тогавашните първи мъже в държавата, но те до ден днешен не проговарят за случилото около договорите за АЕЦ "Белене" и доставките на ядрено гориво. Това си остава тайна за стотици милиони.

Георгиев по онова време договаря с руски партньори доставката на ядрено гориво за бъдещата електроцентрала в Белене, а също и за тази в Козлодуй току преди приемането на България в Евросъюза на 1 януари 2007 г. Причината е, че в Евросъюза действа разпореждане не повече от 20% от горивото да бъде руско в страните от ЕС.

 

До този момент текат поверителните разговори с кандидатите да строят АЕЦ „Белене”: френският гигант АРЕВА (в консорциума са още френската ФРАМАТОМ и германската Сименс) и АТОМЕКСПОРТСТРОЙ.

По време на разговорите е решено (по препоръка на министъра на енергетиката) ФРАМАТОМ да обяви някаква инвестиция в България с цел тя да бъде използвана в политически контекст в подходящ момент с цел манипулиране на общественото мнение.  Целта е чисто пропагандна, да се представят тези компании в най-добре светлина пред българското общество.

 

В последващ разговор става ясно, че нещата са съвсем задълбочени и компаниите чакат с нетърпение да бъдат обявени за победители. Те вече са знаели, че ще бъдат победители. Георгиев и чуждият партньор се договарят да уточнят точно датата за обявяване на победителя, така че тя да съвпадне и да постигне най-голям политически ефект за втория тур на президентските избори. Разбират се и за „обещаните 30% да бъдат получени напред”.

 

Датата, която е определена е 31.10.2006 г. Свързана е с втория тур на президентските избори е на 29 октомври. На заветната дата 31 октомври, ще се обяви победата на Георги Първанов, заедно с победителя в търга за строителството на АЕЦ „Белене”. От най-високо място в Министерството на икономиката и енергетиката молят руснаците (Илич и Шматко) да помислят за процедурата по обявяване на светлата новина. Очевидно в Министерство на икономиката и Министерски съвет са имали изключително доверие на Красимир Георгиев, щом му е предоставено да координира такава важна част от кампанията за строителството на новата АЕЦ и връзката с Москва, включително и подписването на договора. Освен това Георгиев получава указания да уведоми руските партньори, че моментът е много удобен политически да направят нови предложения за инвестиране у нас в други направления освен АЕЦ „Белене”, които ще бъдат удовлетворени. Въпросът е да се направят „по подходящ начин” и в точно време, за да прозвучат много хубаво пред обществото, което моментално ще осигури поръчките и парите за тези проекти.

 

Договорено е също руснаците и французите на 31 октомври, при обявяване на победителя да си подготвят слова с обещания за нови инвестиции, съвместни дружества и т.н. Да бъде хубаво и българите да почувстват, че се случва нещо много добро за тях. Това, разбира се, е просто пропаганден трик.

 

Пак по указания на ръководството на икономическото министерство Красимир Георгиев се заема с положителното медийно отразяване на събитията. Планът се задейства моментално и в разговор с медийни шефове са опредлени пет подходящи журналисти, които да посетят централата на АРЕВА. Подчертава се, че АРЕВА ще плати „цялата тази история”. В разговор с министъра се уточнява, че е „съвършено ясно, че трябва да се поеме хотел, който да е хубав и скъп, да ги хранят добре, да не ги тормозят, за да ги настроят положително” и да се направят интервюта с подходящи специалисти за ползата от проекта.

 

Интересите на Красимир Георгиев в ядрената енергетика не се изчерпват само със строителството на АЕЦ „Белене”. Той се включва активно и в битката за осигуряване на ядрено гориво за АЕЦ. Тук нещата са супер интересни! В тази връзка се водят важни разговори с руски граждани през октомври и ноември 2006 г. Заветната цел е още преди 1 януари 2007 г., когато се очаква присъединяването на България към ЕС, паралелно с прекия договор за строителството на АЕЦ „Белене” да се сключи договор и за доставката на гориво за електроцентралата. Целта е тази доставка да бъде поверена на руска фирма. От разговорите става ясно, че и уреждането на този въпрос е координирано с министъра на енергетиката. Това проличава от разговор на Георгиев с партньор, на когото той обяснява, че трябва да се изчака датата 20 октомври, когато ще е последната среща на върха на ЕС за присъединяването на България, след което той ще активира министъра да предприеме някакви действия, които да допринесат до одобрение.

 

Руснаците обаче нервничат, тъй като законодателнта рамка на ЕС позволява само 20% доставки на ядрено гориво от Русия. Това означава останалите 80% да се купуват от други европейски страни и да се доставят като добавъчен материал. Георгиев обаче е измислил схема и за тази ситуация. Той е подготвил два мемурандума или рамкови договори за подпис с българското Министерство на икономиката и енергетиката. Аргументите му са, че трябва да се действа бързо, „за да не губим пари”. Цялата машина, от руска и българска страна, се задейства, за да се подпишат отделни договори преди „черната дата” 1 януари, когато ЕС ще спусне бариерата пред неограничената доставка на руско ядрено гориво. 

 

Красимир Георгиев действа успоредно и за уреждането на доставки на гориво за АЕЦ „Козлодуй”. Един от руските парньори в разговор казва, че вече са подписани договорите с ръководството на „Козлодуй” и те са в евро, но отношенията си с Георгиев ще изпълнят в долари.

 

Тук идва сюблимният момент. Още на 26 октомри 2006 г. Георгиев съобщава на руските с партньори по телефона, че на 31 октомври премиерът на България Сергей Станишев ще обяви победителят в търга за строителството на АЕЦ „Белене”. Това ще е руската АТОМЕКСПОРТСТРОЙ. Това решение би трябвало да е държавна тайна. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Ташко
А, бе , пенсионерите нали не ядяха атоми - пардон асфалт.
лалала,

Не знам дали пенсионерите ядат асфалт, но строителите на магистралите не го ядат - искат си заплатите. . .

26 + 41 - !
///,

Прав е пижо за форумната измет. Ако поне 10% от горенаписаното е вярно, станишеф, р. овч. и компания трябва да търкат наровете, а не да дават акъл от екрана, но за това огромна вина имат и герб защото не искат да се разследва.

98 + 3 - !
Бат` Здравко,

Гледам, одеве, по тв-то Р. Овч. - държи се нагло с чувство за безнаказаност! Човек с кеф да му строши краката!

106 + 3 - !
Stivy,

Има лечение за Р. Овч. и С. С. и то е доживотен затвор за измяна.

5 + 0 - !
ОБРЕЧЕНИ от ДС+БКП
България отдавна се управлява в някакви сумрачни задкулисия, където маските се свалят, ръкавите се запретват до лактите, и на пура и уиски се взимат съдбоносни за държавата ни решения. Хванати сме в капан, защото нахалството на въпросните задкулисия е стигнало дотам да гледа на нас само като на публика, която трябва да си седи по местата и да се кикоти на тъпи бурлески. Подценяват ни, подиграват ни се, направо ни се плезят в лицата. Подхвърлят ни обидни темички за хилеж и в това време лапат като топъл хляб ресурсите на държавата. Накрая няма и да разберем, че съвсем сме останали без такава. А единственото, което ще напомня, че ни е имало, ще е надписът върху патента ни за самоограбване и самоизяждане: „Made in Bulgaria”.
Руското робство!,

От кризата ще излезем, след като празнуваме освобождението от руско робство един ден. Но за да се случи това, трябва да се активизираме! Подписахте ли двете петициите, които ще ни приближат към завета на Левски за свята и чиста република ___ http://www. change. org/petitions/-26 ___ и ___ http://www. peticiq. com/lustraciq_na_ds_agenti_i_satrudnici

65 + 7 - !
лалала
Ако тази приказка е истина, ми прави впечатление, че цялата инициатива е на българи и руснаци, французи и германци просто гледат да се възползват от предателите?!
Гуцко,

Ама как ще е истина, бе , след като не е доказано и отсъдено то българския съд. ГЕРБ искат да злепоставят Станишев щото им диша гъза с 20% одобрение, както каза Кольо Истината.

6 + 67 - !
Част от руските успехи с „мирн
Част от руските успехи с „мирния атом“: - На 26 април 1986 г. реактор на ядрената централа Чернобил в Украйна експлоадира, причинявайки най-сериозното ядрено замърсяване в историята. Радиоактивният облак причинява 400 пъти по-голямо замърсяване от това след бомбардировката на Хирошима, Япония, в края на Втората световна война. Засегнати са западните територии на Съветския Съюз, както и райони от Източна, Северна и Западна Европа. 50 души са убити на място, но броя на хората, чието здраве е засегнато от радиоактивното замърсяване и до ден днешен не е уточнен. Според доклад на Световната ядрена асоциация на радиация са били изложени най-малко 1 млн. Души Снимки : chernobyl. me - На 4-ти юли 1961 г. в съветската подводница К-19, която плава във водите на северния Атлантически океан, е открито радиоактивно изтичане. Подводницата не е разполагала с охладителна система, която да предотврати прегряване на реактора и експлозия. Останали без други опции, моряците влизат в реактора и го
ми,

Глупак! Погледни колко души са изтрепали твите приятели в Латинска Америка и Изтока, повече са от твоите най-смели очаквания!

4 + 18 - !
до ШИЛЕТО,

ми-глупака, той и АЛТАВОТО ШИЛЕ-ТРАНДАФОРА ОТ ДС. За Йосиф Джугашвили ли намекваш бе, шмекер или за империалистите , а? Задник червен лоясъл !

16 + 3 - !
пенционер без пенция
Дааа. . . . на Костов приятелите. Как беше. . . . ? А ха, да. Кажи ми с кои делиш, да ти кажа какъв си. Ма аз не вярвам на тези слухове, щото от търсене на парите за пенсии и заплати едва ли им е оставало време за друго. Само дето ги търсеха все около полунощ, а през деня се хилеха като идиоти. Ма квото и да е, то ш са чуй.
Отличен ПР!,

Браво! Плюйте Иван Костов! Няма по-добра реклама за него от това - червени московски безродници!

40 + 10 - !
данс
ДА ГО ПОЧВАТ СТАНИШЕВ ДА ГО ВЛАЧАТ ПАК ПО СЛЕДСТВИЕТО ЗА ИЗНАСЯНЕ НА ДЪРЖАВНА ТАЙНА.
Бат` Здравко
Предателите винаги се появяват навреме! За съжаление. . .
1 - Част от руските успехи с „
поправят, като по този начин се излагат на смъртоносни дози радиационно облъчване. Всичките 8 моряци от екипажа, които участват в ремонта, умират в рамките на 3 седмици. Останалата част от екипажа и цялата подводница също получават високи дози радиация. Подводницата е открита и извлечена на буксир до руска военна база. В резултат цялата база е замърсена. През следващите две години докато трае ремонтът на подводницата, са облъчени много работници, както и околността. През следващите няколко години умират още 20 от членовете на екипажа. - В годините след Втората световна война Съветският Съюз се опитва да настигне САЩ в ядрената сфера, като изгражда множество реактори. Повреда в охладителна система на ядрената централата Маяк близо до Куштум, води до експлозия, причинила радиоактивно замърсяване в радиус от 800 км. Първоначално властите крият инцидента, но седмица по-късно са принудени да евакуират 10 хил. души, някои от които с явни симптоми на лъчева болест. От радиацията умират на
Пижо
По тъпа статия от тази не бях чел. Реакторите в Козлодуй могат да работят само с руско ядрено гориво. Това го знаят и гаргите. Какво е скрито от ЕС?
Котев,

Това е несартифицирано гориво, поради което крайно рисково!

32 + 7 - !
Един пробит атом,

Пижооооо, американската компания "Уестингхаус" отдавна доказа, че може да произвежда и снабдява с ядрено гориво АЕЦ Козлодуй. Май само ти все още не го знаеш?

33 + 3 - !
dedi
а Мигленчето КУРнева къде е в схемата
svetnata,

do gotse redom v enegrgiinite igri - tam zavesata e kato smokinov list

0 + 0 - !
fedoka
kakvo komentirate maloumnici che ne mi e iasno, tova e super skandalno a vie si mitkate dejurnite paskvili, , , , , stava li vapros za chervenata hunta vse edno nishto ne e stanalo, a kogato ima niakoia laja za kostov se nasirate da pishete gluposti.
Пижо
Простата форумна измет разбирала от ядрено гориво и от ядрена енергетика. Не знаех.
ДКД,

ПИЖО, "простатае форумна измет" дали разбира от ядрена енергетика, не знам, но е4лектората на Партията ти от индобългарите сигурно! Пример 1-след събирането на подписката за БЕЛЕНЕ, Партията ти официално изрази благодарност на ЕВРДРОМА, като ппартньор, който е събрал най-много подписи. Пример 2. - в. БЪЛГАРИЯ ДНЕС преди няколко месеца публикува снимка на титанката на социалистическата ви мисъл- Мая Манолова в действие. Няма да описвам действието- ето надписа под снимката "МАЯ МАНОЛОВА ДЪРЖИ МЕТЛАТА НА ТРУЖЕНИЧКАТА ПО ЧИСТОТАТА, ДОКАТО СЪЩАТА ПОДПИСВА ПОДПИСКАТА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ"! Толкова за "простата форумна измет"!

23 + 1 - !
Гневно!
От кога агент "Академик" се срамува/страхува да се подписва под материалите си? Какъв скандал, какви пет лева!?! Нормални междудържавни разговори и преговори. Не виждам скандалното.
Всеизвестно е
че руските АЕЦ работят само с руско ядрено гориво. Всеки си има своите секрети !!!!!!
тая простотия педала Яне ли я измисли
trak
академик даже те е страх да си напишеш името агентурното тоже става против всичко руско съм дори и атома им мирен ти обаче как се сдоби с това секретно дело подло копеле си и ако аз съм сега на прокуратурата че ти затворим сайта ама и аз кви ги плеща требеше да ви избесим хуманно след десети ама пусто жельо предателя и европските хуманисти си долна дс подлога ако си напишеш името под статията веднага се извинявам и ще ти пратя данни ако се чувстваш обиден да ме съдиш боклук
Мдаа,

Мишките зацвърчаха.

17 + 2 - !
Пижо
Абе от къде измъкнахте тези варели на снимката? Да не си мислите, че ядреното гориво се доставя във бидони? Тъпаци.
Бат` Здравко,

Бат` Пижо, ядреното гориво се доставя в касети с тръбички и е като хапчета аспирин! През 1988 година работих в VІ блок и имах познат работник, който казваше, че го събира, като се отвори някоя касета (при транспортирането му)!

13 + 1 - !
А бе,

Идиот Здравко, ти що пишещ за нещо, дето не си и чел за него? А за да ти повярва някой, то той трябва да бъде още по-голям идиот от теб, което е невъзможно.

1 + 4 - !
щерю
РУСОФИЛИТЕ ОБИЧАТ бЪЛГАРИЯ ТАКА, КАКТО ПЕДОФИЛИТЕ ОБИЧАТ ДЕЦАТА!
това е болестно състояние на Б
Още един път и още много пъти ще казвам, това е болестно състояние на ББ!!! Браво Сергей, гордея се, че те познавам!!! С твоето име ББ ляга, с твоето име става. Като "Отче наш" си станал за него, тоя паляч или много те обича или много го е страх от теб!! Интересно, За това говори и едно изследване на БАН където е установено, че в 50 изречения на Бойко Б. се повтарят 11 пъти „България”, 768 пъти „АЗ” и 698 пъти „Станишев”!!!! Е, като е така, кой в действителност управлява републиката ни? ББ или споменът му за теб? Евала ти казвам, Сергей! Няма по мъж от теб в тази държава! Няма по-силен човек от теб!
Мдаа,

Гейовете се лашкайте под темата за Фюрера. Пижо, и за теб се отнася.

9 + 0 - !
санитар,

Шеленберг, бързо в леглото!

8 + 0 - !
Иван Котев,

Неграмотнико, толкова си изтрещял, че не е истина!Вече и медицината е безсилна пред състоянието ти.

8 + 0 - !
Котарака,

Браво Сергей, как можа без да си достатъчно българин и по кръв и по манталитет и верност към родина да навреш Тиквата в кучи гъз! Радвам се че те обичам.

2 + 27 - !
Шеленберг,,

Вярно ли че Станишев е толкова честен защото е образован и никога не е работил.

6 + 2 - !
пича от МОРОКО,

" Вярно ли че Станишев е толкова честен защото е образован и никога не е работил" - а ако работи, ще се необразова , и няма да е честен , така ли ?

8 + 3 - !
пича от МОРОКО-2,

Т. Е. девствен ли ?

3 + 0 - !
Петков
Какви глупости пишете тук? Къде е тук скандала? Описвате едни най-нормални търговски преговори. Знаете ли какъв е процентът на руското ядрено гориво в Козлодуй. Ами и сега е 100%. Въпреки че не Сергей Станишев, а Бойко Борисов е министър-председател. Как си представяте горивото в една АЕЦ? Може би в чували или в насипно състояние? И за да се спази процента сипват един чувал руско гориво и четири чувала европейско. Не мога да разбера от глупост ли ги пишете тия неща или просто искате да оплюете някого.
@@@,

Абе охлюв, естествено, че работи с руско гориво строена е 1974, според теб, дали сме били в Европейския съюз и дали са важели техните регламенти в България, естествено, че на вас комунистите винаги се е искало България да стане част от съветския съюз, не казвам Русия, защото тя не съществува от 1917г, то и България е спорно дали съществува реално след 1944г. , чак и сега когато сме част от Европейския съюз, пак не може да ви се избие червената пихтия от главите.

6 + 0 - !
Давайте идиоти!!!
Страшния тандем: лудото яне / мек педерас / и бандита / "ядрен" пожарникар /, само това ли можаха да измислят / то не че може да мислят /?
Гуцко,

Ама как може така да злепоставят честните хора, бе. . . То бива, бива, ама Янето все повече си измисля. И Комарницки показа, че Яне лиже Бойко.

4 + 14 - !
Споко бе,

Какво си се разпенил, инфаркт ли искаш да направиш?Голяма работа- с няколко разбойника по-малко вашта банда бълха ще я ухапе.

13 + 2 - !
Гуцко
Докато не се докаже - не е истина. . . Ама как ще е истина, бе , след като не е доказано и отсъдено от българския съд. ГЕРБ искат да злепоставят Станишев щото им диша гъза с 20% одобрение, както каза Кольо Истината. . . Няма какво да ми разправят. Станишко, РОвч и група са чисти кат сълзи.
Пуцко,

И Доган, и Доган е чист. Доказано от българския съд. Защо забравяш?

11 + 2 - !
Муцко,

БКП-КПСС вечна дружба!

6 + 4 - !
пича от МОРОКО-3,

доган - РЯЗАНАТА МАНЛИХЕРА ЛИ ?

4 + 3 - !
Сер Гей
Изглежда не е само той гея, ама то си е и ясно!
Жеко
Тоя Овчаров и Боко не може да го вкара у панделата.
жечко,

Нещо си се объркал. За панделата е бандита, ако остане жив след като падне.

4 + 10 - !
Русия????????
Някой виждал ли е преуспяла държава в сянката на Империята на злото?
Един пробит атом,

Не!

14 + 2 - !
ирис
И сега каво правим?Сигурно това е истина и до т, н, референдум колко още кирливи ризи ще излезнат на бял сфят, дано прокуратурата и съдът този път си свършат работата
ирис
И сега каво правим?Сигурно това е истина и до т, н, референдум колко още кирливи ризи ще излезнат на бял свят, дано прокуратурата и съдът този път си свършат работата
ирисчо,

Как може да е истина, нещо измислено от лудото яне и бандита. Има ли случай дето да не са излъгали до сега - няма.

3 + 14 - !
до долния идиот,

"Ядрено гориво за АЕЦ „Белене” и АЕЦ „Козлодуй” било договаряно в тайни разговори с Русия. Това ставало зад гърба на Брюксел, седмици преди да ни е приемат в Евросъюза. Тайната няколко години отлежава в папките по следствено дело №245 от 2006 г. на НСлС. "

16 + 2 - !
до средния идиот,

И Гьобелс така казвал: "Една лъжа повторена хиляда пъти, става истина". Продължавай да повтаряш лъжите на еничарите и ще стигнеш до края на Гьобелс!

2 + 10 - !
bg
Братя, радвайте се, времето на руските шпиони в България изтича на 22. 12. 2012 г. ! Свободна България ще пребъде във вековете, без нравствени изроди.
още,

един ненормалник. А бе как се увеличавате, като не можете да се размножавате?

1 + 6 - !
@@@,

то вие комунистите сте много нормални сигурно

1 + 0 - !
Fack off Batman
всичките са за убиване!
1
Държавата задължително трябва да участва иначе за какво ни е Белене не ни трябва.
ДКД,

Абсолютно си прав. Проблемът е, че и с участието на държаваета АЕЦ не ни трябва. Тази централа трябва на една шепа далавераджии, които искат да усвоят едни пари, нищо работа около милиард, като комисионни, консултантски и прочие. Сещаш се кои са нали, да, да, най -гласовитите защитници на АЕЦ-а. Както сполучливо отбеляза един форумец по-горе, "те обичат държавата така, както педофилите обичат децата"!

9 + 1 - !
Гоце
Пак съм сух, пак съм сух!
Алооо, управляващите, оправяйте се, стига ни занимавахте с глупости!!! Скандал след скандал, разкрития след разкрития, репортаж след репортаж и СЛЕД ТОВА Н И Щ О !!! Румен Овчаров, ухилен до ушите, раздава акъл, Румен Петков махмурлия и с демонска физиономия пак раздава акъл ни лук ял, ни лук мирисал. Разни дебелобузести арабисти, откровени поклонници на терористите, кряскат при Милен Цветков. Вервайте, не гледам телевизия, за радио да не говорим, ама като все пак се случи, не се издържа!!! Изчезваме като нация, хееееей!
кой
Колко мъка има в тая държава!Още по-вече са обаче тъпунгерите, дето вярват на драсканици като горния пасквил. Трябва да си или заблуден седесар, или тъп гербераст, за да разбереш, че ако имаше подобно нещо, селския тарикат Цецо и лъжеца от Банкя щяха да ореват орталъка още преди години.
Николай
Ако! Ако бяхме нормална държава описаните в статията лица щяха да търкат легла в панделата! Но "ако" е мръсна дума, цапа и мирише.
Гошо
Много го харесвам Станишев като политик! Един български политик трябва да е хитър, да не прави нищо, но да говори на ангро, да се прави на честен и доблестен и да изисква от другите, това което той не може и не е. Те затова го избраха за шеф на ПЕС.
Ташко
На мен пък най-ми харесва разкритието как си подготвят медийната лъжа. . . Ама как нежно си ни гушкат бе, че да им плащаме с кеф и с кеф да сме доволни на ниски пенсии. В същото време същите да ни обясняват колко била най-ниската пенсия в Гърция. А там като знаем какви са крадци прай си сметката тези какви са. Ще рече ако минималната пенсия в Гърция е 900 лева, а нашата примерно 200, нашите социални крадци са минимум 4 пъти по-ловки от ненадминатите гръцки крадци.
Пишко,

Глупости. Виновен е Огнян Стефанов, че го каза. Ама и Янето носи вина, че обажда. Курнелия да го съди.

7 + 3 - !
пишка
Коя ли кукувица ги снася тези русофили, съветофили, православно-славянски мекерета, кагебисти и комунисти в красивата българска земя? Разгониха й майката и продължават без страх да го правят. Докога БЪЛГАРИТЕ, тези, които са нормални хора, които не са идиоти, шарлатани, крадци, лъжци, убийци /справка българската история от създаването на БСДП насам - разложението на фронта през Първата световна война, извършено от соцмутрите, септемврийският метеж през 1923 г. , атентатът в църквата "Св. Неделя" през 1925 г. , деветосептемврийският военен преврат и всичко, което следва след това/ ще кажат СТИГА! То не бяха АЕЦ-ове, то не бяха заводи за тежко машиностроене, предназначени за износ на мръсното съветско производство, които фалираха до един, то не бяха соцексперименти със селото, което съсипаха, убиха, а сега точно те, комунягите, оплакват и видите ли, била виновна демокрацията, връщането на земята и всякакъв род такива глупости, тъпотии, лъжи!
Пишко,

Това е положението, мой човек. Искаш не искаш наготово няма да я дадат хубавата страна. Затова рецептата е - дори и малка, но всекидневна пишка срещу увредените и уврежданите мозъци. Ще рече и малката гражданска инициатива и доблест градят.

7 + 1 - !
пишок,,

снася ги червеноспинозната кукувица, дето го казва другарят им Кутев.

1 + 0 - !
пишка
Така е, Пишко, и най-малкото атомче гражданска позиция с мисъл за бъдещето, за децата /защо никой не се сеща, че на 1` май, след като беше гръмнала АЕЦ в Чернобил и светът беше като ужилен от лъжите на СССР, че, видите ли, няма такова нещо като авария в ядрената централа, нашите гьотверяни /дупедавци - от турски:за онези, които не знаят израза, влязъл в народния български говор/изкараха и малките деца по улиците неа българските градове, за да манифестират и да викат колко обичат БКП, КПСС, Горбачов, Тодор Живков и всички останали чеда на Сатаната. Трябват факти, факти, истината за всички, особено за по-младите хора, които не знаят, не помнят, или не им изнася да помнят и да знаят. Всеки атом истина е ценен!
Логик,

Явно авторът е много "компетентен", щом "убедително" насажда на незапознатия читател, че ядреното гориво е кюмюр, и щом каже ЕС сменяйте кюмюра, то мигом става - в нашия случай от 01. 01. 2007. Да на говорим за 20-те %. 20% от кое гориво - в България или в ЕС? Аман от търсачи на скандални сензации! Преди да драскате, вземете се ограмотете. Верно, че е по-трудно, отколкото да пеете в платен хор. . .

4 + 13 - !
Кой?
Кой бил гей?
мечо
Абе хора, какво искаате от хора, които един свястен автомобил, хладилник и други уреди за бита не са направили, за компютри и др. Hi Fi техники да не говорим. Те освен "калашника" друго не са изобретили. Всички останали военни машини са изкопирали от германците. Не мога да имам доверие на такива за ядрена енергетика. Европа също не им вярва. След чернобилската катастрофа в последствие са умирали десетки хиляди хора(рак, лъчева болест).
лалала,

Хммм. . . След като на американците им гръмнаха совалките, американците използват руските космически ракети. Май не е само Калашника?

0 + 0 - !
Рушветите са раздадени, е и?
Доколкото се разбира задкулисните преговори на Красимир Георгиев са реализирани и комисионните раздадени. Айде Бойко да те видим дали си в състояние да им потърсиш сметка!!
Петър
"пет подходящи журналисти, които да посетят централата на АРЕВА" Дайте имената, моля. Трябва да ги имате, като толкова неща цитирате.
Gradimir
По цял свят от момента на вземане на решение за строеж на АЕЦ до включването й в мрежата, т. е. докато започне да доставя ток, изминават между 15 и 20 години. Процесите на проектиране, подготовка, одобрение, производство на оборудване, изграждане и т. н. са изключително сложни и отнемат много ресурси и време (вж. Приложение 1). По принцип в демократични общества подобни проекти са обект на последователна работа на няколко правителства и на приемственост, не е възможно в рамките на един 4-годишен мандат да бъдат приключени. Дори в Китай от момента на взимане на решение за строеж на първата АЕЦ „Тянван“ през 1994 г. минават 13 години до свързването й към мрежата през 2007 г. Правителството на Сергей Станишев задвижи и подписа всички договори, които имаха времево измерение (2005 – 2009 г. ). Пак по това време ЕК призна проекта „Белене“ за значим за електроенергийния пазар на ЕС. Подписът, за който всички говорят, попадна във времето на Бойко Борисов, а той след 3- годишно чудене реши да прек
Takashi
Wow I must confses you make some very trenchant points.

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Най - доброто от Моцарт

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах