Реклама / Ads
30| 5639 |24.10.2012 НОВИНИ

“Единство” краде и от Командира

.
Иван Костов
СДС се раздира от слухове след създаването на новия съюз "Единство". Стари и нови лидери наточиха шпагите и ги кръстосаха в името на синята идея. Последната мълва, която обиколи "Раковски" 134, е, че има идея Национален съюз "Единство" да напусне СДС.
 

И да стане самостоятелна формация, която впоследствие да търси обединение със СДС и ДСБ. Засега всички замесени страни отричат това да е така, пише в. Стандарт.

Тримата учредители на фракцията Надежда Нейнски, Мартин Димитров и Ваньо Шарков, които искат рестарт на Синята коалиция, тествали по места дали могат да се отделят от СДС. Те разпитвали местните лидери дали са съгласни да отидат в "Единство". Най-голямата изненада била, че за лидери на новото формирование се спрягали хора от ДСБ - Светослав Малинов и Радан Кънев. "Явно искат да оберат недоволните от СДС и ако има такива - и от ДСБ. Засега обаче Радан и Светослав са доволни от политиката на Командира. И нямат никакво намерение да го напускат", казват запознати в синята заверата.

"Няма такова нещо. 99% ви казвам, че никой не е разговарял нито с мен, нито със Светослав Малинов да оглавяваме нова формация", изненада се Кънев, зам.-шеф на ДСБ. По думите му този слух звучи твърде абсурдно. "Доколкото знам, "Единство" няма да напускат СДС. Възможно е хора от формацията да са обикаляли и говорили такива неща, но аз нямам подобна информация", допълни Кънев.

"Пълни измислици", реагира и Ваньо Шарков от СДС. "Това надминава всякакви фантазии. Доколкото знам, хората, които напускат Костов, отиват при Кунева. А пък и ние никъде не сме обикаляли и агитирали за излизаме от СДС", категоричен бе депутатът пред "Стандарт". "Единство" успя да ядоса синия лидер Емил Кабаиванов. Според него Нейнски, Шарков и Димитров искали да си заплюят кресла в парламента. "В преговори за гарантиране на депутатски места няма да влизам", отсече лидерът на "Раковски" 134. Това изказване пък вбеси Шарков. "Самият Кабаиванов ми предложи да водя депутатската листа в Търново. Това стана на 11 септември, когато бе първият Национален съвет на СДС след избирането му за лидер. Не знам кой се пазари за депутатски места!", скочи докторът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6665 |30.09.2012 Заловиха виртуозите в крадене на коли - Шиндлера и Главата . 133| 16051 |14.09.2012 Убиец или герой е иконописецът, застрелял крадец? . 44| 5628 |10.09.2012 Рашидов: В ГЕРБ е строго, не може да се краде . 16| 6918 |04.09.2012 Строят АМ "Струма" с крадени камиони, издирват ги от Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads