Реклама / Ads
29| 12790 |26.11.2012 НАРОДЕН ГЛАС

Докога ще зяпаме тв простаци?

.
Има един човек от обществото на българските продуценти, който наистина, ама наистина не знае кога да спре. И това е Нико Тупарев. Да! Направи едно сравнително успешно ВИП издание на „Биг Брадър". Сбъдна мечтата си и най-сетне се отлепи от дъното на рейтинговата стълбица, където го беше запратила „Отплата". Но защо не спря дотам?
 

„Биг Брадър Ол Старс" („Всички звезди") явно всъщност означава „всички простаци" на едно място. От новия сезон на предаването, което за щастие ще продължи само месец, разбираме няколко неща. Първото нещо е, че в България има страшно много хора, които си „умиргат" да бъдат известни и да ги дават „по телевизора". Една от тях е Александра - Сани, която ни стана симпатична, след като пя, и то хубаво в „Х Фактор". Но защо му е на едно момиче, което наистина има талант, да се забърква с Къщата на ужасите - „Биг Брадър"? Още по-странно е присъствието на позастарелия лигльо и шоумен Нед. Да, преди 6 години ни забавляваше, правеше бели, простотии, че дори и секс в Къщата. Но сега е един улегнал чичко, с дете и пицария, и определено не му иде присърце да се напъва да измисля „оригинални неща". Отива му само да стои в леглото, завит до уши, и да се чуди какво всъщност прави тук. А, да, парите!

Второто нещо, което разбираме, е, че именно парите са причина много хора да се подложат на всякакви извращения. Левовете може би не са причина единствено за еманципацията на човешката простотия и за клиента на всички магазини за футболни екипи - Панайот - Пацо. Плейбоят, който се разплака само при мисълта, че ще бъде изгонен от своята мечта - „Биг Брадър", е един псевдо „герой", който определено трябва да бъде изхвърлен от всички телевизионни предавания, защото такива хора са наистина вредни. Мисля, че няма нужда да се обяснява защо е вреден един човек, който се гордее с това, че е „любимецът на поп-фолка" и с това, че видиш ли, много момичета си мечтаели „да се докоснат до члена му".

Най-тревожното е, че от екипа на Нико Тупарев се бият в гърдите, че техните риалита са нещо като поука за обществото, едно неподправено олицетворение на човешките характери, учебник за българския народ и че дори всеки от нас може да припознае себе си в персонажите от „Биг Брадър". И къде по-точно е поуката в това да гледаме 40 минути едни трима идиоти, които си палят пръднята или космите по ръката, или да гледаме как три квачки спорят помежду коя е по-умна и велика и дали думата „епитет" означава тежко заразно заболяване, предавано по полов път?!

Надявам се, че българинът няма да се припознае в никой от тези хора. Българският зрител е традиционно подценяван. „Биг Брадър" навсякъде в другите страни, където се излъчва, е уважавано предаване. Но защото там се залага на състезателния принцип, на интересните задачи и мисии и различни характери. Под покрива на Къщата на „Големия брат" трябва не да се съберат десет изроди и двама пълни идиоти, а хора, които наистина са постигнали нещо в живота си, хора, които се различават коренно помежду си, но трябва да свикнат едни с други и да живеят заедно въпреки различията си. Това е смисълът на „Биг Брадър" като идея. Ако Нико Тупарев досега не го е разбрал - жалко. Може би тази професия просто не е за него...

Илина Григорова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 9965 |19.11.2012 Желю Желев бил... антикомунист . 27| 8350 |16.11.2012 Искат Гавриил за патриарх. Боян Саръев, В. Сидеров и отец Иван - също . 1| 7395 |14.11.2012 Зукърбърг наднича и под чаршафите . 1| 9008 |10.11.2012 10 ноември 1989 г.: “Нова надежда” или “Истински лъжи”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads