Реклама / Ads
0| 9640 |20.12.2012 НОВИНИ

Коледни послания светят от огромна клавиатура в центъра на София

.
„Нека клавишите говорят така, че думите ни да светят” e посланието на проекта
Надписът VIVA Christmas е част от многоликата коледна украса на София тази година. Различното е в случая е, че той стои като част от огромна клавиатура със светещи послания, в каквато Телефонната палата в центъра на столицата се превърна преди месец.
 

Проектът е осъществен от VIVACOM Art Hall по случай първата годишнина на пространството за култура и изкуство, което бързо се наложи като предпочитана арт дестинация в София.

Идеята за трансформирана фасада е дело на архитектката Бранимира Славова-Колева, и е озаглавена  „Нека клавишите говорят така, че думите ни да светят”. Изпълнението на проекта е дело на талантливия млад дизайнер Иван Радев.

Само за една година VIVACOM Art Hall се превърна в едно от най-активните пространства за събития, култура и изкуство в страната заради интензивната си програма, включваща повече от 17 изложби и 50 събития. За тези 12 месеца в Телефонната палата се проведоха ключови изложби в програмата на международни фестивали като Sofia Architecture Week, Sofia Design Week, Sofia Paper Art Fest, Water Tower Art Fest и Sofia Contemporary, както и много експозиции на фотография, живопис, видео инсталации и различни форми на съвременното изкуство.

Проектът VIVACOM Art Hall следва тенденциите, характерни за всички европейски столици – сгради от особена важност за индустрията и икономиката в миналото, останали неизползвани в момента, които се трансформират и придобиват нов смисъл за социалния живот, културата и общуването на съвременните хора.

За една година пространството се превърна и в една от най-разпознаваемите локации за различни събития като безплатни лекции и семинари, театрални представления, кръгли маси и дискусии, церемонии и конференции. То стана централна локация на три обичани софийски фестивала – Sofia Design Week, Водна Кула Арт Фест и Sofia Paper Art Fest с изложби, семинари, лекции и презентации с отворен достъп за всички.

Едно от най-важните събития през лято 2012 в София се проведе именно тук – дългоочакваната изложба с фотографии на знаменитости на култовия ъндърграунд фотограф и режисьор Ричард Кърн. Малко преди това арт пространството отвори вратите си за еднодневния семинар „Перспективи за щастие”, част от инициативата „Дни на щастието” на фондация Credo Bonum. В рамките на семинара лектори от цял свят представиха своите виждания за най-прекия път към щастието, което се оказа не чак толкова трудно достижимо начинание.

В момента в Телефонната палата се провежда последната за годината изложба, наречена “Балони, джаз, блус“ и представя различни автори от Валония и Брюксел, които показват джаза, неговия дух и течения чрез изразните средства на една от най-разпространените популярни форми на изобразителното изкуство - комикса.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5426 |14.12.2012 Игнатов: Без коледни бонуси, по-високи заплати само за някои . 51| 7296 |11.12.2012 Кунева разкри защо ГЕРБ не дават коледни бонуси . 40| 5524 |04.12.2012 Тотю Младенов: Утре ще кажем за коледните надбавки на пенсионерите . 10| 5424 |04.12.2012 Утре е последният срок за коледни пенсии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads