Реклама / Ads
1| 7673 |07.04.2008 НОВИНИ

Маслинката поема делата на Доктора

.
Маслинката внасял цигари с фалшив бандерол. Още 4-ма заедно с Иван Иванов се грижели за горивата, алкохола, цигарите, фалшивите бандероли, вноса, реализацията и липсата на контрол върху сделките.
 

Митко Маслинката е наследникът на убития Иван Тодоров-Доктора, обяви по бТВ бившият директор на митниците Емил Димитров, известен и с прозвището си Ревизоро. Маслинката бил бизнесмен, който внася цигари с фалшив бандерол в България. Приживе Доктора минаваше за един от най-големите контрабандисти в страната. Той бе убит в центъра на столицата на 22 февруари 2006 г.

Димитров направи анализ на записаните разговори със специални разузнавателни средства между бившия зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов и представители на сивата икономика. Иванов бе арестуван на 25 март, защото покровителствал хора от сенчестия бизнес в страната.

Според Емил Димитров “Дебелият”, който е споменат в разговорите, е високопоставен представител на митниците, който е покривал преписките за контрабанда. Той е осигурявал чадър върху Маслинката от страна на митниците. Според Ревизоро “Дебелият” е на много високо ниво в митниците. “Павел” от Свиленград пък е осигурявал прозорец през границата, през който да влизат фалшиви бандероли. Димитров смята, че той е бивш митничар. Бившият шеф на митниците разказа, че “Павел” заедно с “Жоро” осигурявали вноса на тези бандероли в България, Маслинката продавал фалшивите цигари, а “Дебелият” правел институционалния чадър, тези хора да не бъдат разкрити.

Според Димитров в тази схема Иван Иванов е участвал от страна на МВР и всички са в тясна връзка, за да може престъпната дейност да продължава. Митко, Павел, Жоро и Дебелия са хората, които заедно с Иван Иванов се грижат за горивата, алкохола, цигарите, фалшивите бандероли, вноса, реализацията и липсата на контрол върху сделките, съобщи още Емил Димитров. Той твърди, че Маслинката контактувал с един от най-известните гръцки производители на цигари, който е бил основен партньор и на Доктора преди години. Всички в митниците знаят кой е Маслинката, загатна Димитров. Ревизоро каза още, че въпросното лице на няколко пъти е залавяно да продава такива цигари по търговски вериги и бензиностанции, но всички преписки за това били замразени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6010 |03.02.2008 Сърбия поема към Европа? . 3| 4885 |08.11.2007 Президентски човек поема ВКС, за следствието кипи борба . 0| 5211 |19.07.2007 Пет молби поемат към Либия, сестрите ни - сломени . 3| 7100 |14.06.2007 Кредитният милионер Димитър Тадаръков поема фонд „Земеделие”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads