Реклама / Ads
32| 9646 |11.01.2013 НОВИНИ

Г. Цветанов: Ал. Петров е бил недосегаем; тогава го внедряват и в службите

.
Георги Цветанов
Бяха направени няколко опита за атентат срещу мен. Станахте свидетели на прякото въздействие на друг свидетел - Пламен Устинов, твърди свидетелят по делото "Октопод".
 

Прави се опит процесът да се бави в съда, за да се достигне до изтичане на давностни срокове. Протакането се използва и за да се въздействиа върху свидетелите, казва в интервю за "24 часа" свидетелят по делото "Октопод" Георги Цветанов. Не на последно място поставям и надеждите на тази организирана престъпна група да дойде периодът на предстоящите избори. Те се надяват да настъпят промени в политическата ситуация и оттам да се опитат да възстановят влиянието си в съдебната система, което очевидно в последните няколко години доста сериозно беше накърнено. Аз имам наблюдения, че от страна на магистратите има желание да се противодейства на това умишлено протакане.

Най-застрашен се чувствах по времето, когато се случваше рекетът и тормозът от страна на Алексей Петров върху мен. Тогава, по време на управлението на правителството на Иван Костов, зад действията на тази престъпна група стоеше и държавата. Точно след моите опити да сезирам органите, да потърся справедливост започнаха най-тежките репресии срещу мен. Седмици след като подадох жалба през януари 2001 г. до Министерски съвет и лично до Иван Костов, бях арестуван, бяха задействани взривове срещу семейството и децата ми. Тогава осъзнах, че всъщност срещу себе си имам един много добре смазан престъпен организъм, който работи заедно с държавния апарат. Това е причината преди 3 години, след като започнаха действията срещу тези банди, да се обнадеждя, че започва един нов процес в държавата. Той трябва да доведе не само до възмездие, но и до промяна на обстановката, която позволяваше да бъдат създавани, отглеждани и развивани мафиотски структури...

 

Без да правя пиар, защото не съм член на нито една политическа партия, държа да кажа, че премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов са първите хора, които дадоха цялото си сърце в борбата с истинската мафия и организирана престъпност у нас и показаха, че в тунела има светлина. Сега обаче трябва пътя да бъде извървян до край и чрез съдебната система. За съжаление правителството изпусна възможността последните няколко години да успее да реформира съдебната система и сега независимо от желанието на вътрешния министър и премиера се вижда, че някои въпроси се решават изключително трудно. Това се отразява върху нашия имидж в ЕС, казва още Цветанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6640 |08.01.2013 Валентин Петров за Frognews.bg: Дълбоко вярвам в правосъдната система . 37| 5169 |08.01.2013 Цветанов: Разбрах за сделката с дюните от медиите . 73| 11611 |06.01.2013 Бареков: Алексей Петров нареди отвличането на сина ми! . 64| 6685 |21.12.2012 Съдът пусна Алексей Петров под гаранция от 10 хиляди лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads