Реклама / Ads
47| 42096 |24.01.2013 ИНТЕРВЮ

Кубрат Томов: България има мисия пред света

.
Кубрат Томов
Цивилизацията е смъртоносно болна; в САЩ има многомилионни лагери, приготвени за хората, тогава, когато те се вдигнат, твърди за Frognews.bg Томов.
 

Кубрат Томов e енциклопедист, философ, езотерик; член на БАД (Българско астронавтическо дружество), на клуб "Човек, Земя, Космос", основател на БДП (Българско дружество по психотроника), на ПУНК (Първи университет за нова култура), на ДНК (Движение за нова култура). Томов е автор е на десетки книги и монографии, на хиляди лекции в цялата страна в продължение на 40 г.

 

Интервю на Ана Кочева

 

- Г-н Томов, след като светът „оцеля” през 2012 г., независимо от пророчествата на маите, сега учените вещаят още по-апокалиптични картини за 2013 г. - слънчев апокалипсис и техногенна катастрофа. Ще ни успокоите ли или ще ни разтревожите още повече?

 

- Ще ви кажа, да не се тревожете много; тези процеси все още не ни застрашават, но каквото има да става, ще става, но проблемът е, че всички тези процеси могат да бъдат туширани само ако енергиите на хората се съберат, ако са кохерентни. Тогава те могат да тушират огромни тектонични процеси.

 

- Бяхте прогнозирали, че през 2012 г. извънземни ще кацнат на земята. Стана ли това, да не сме го пропуснали?

 

- Аз не съм го прогнозирал точно и твърдо, казах го като възможност. Това и сега остава възможно, и тази година, те непрекъснато летят над нас, имаше съобщения от много точки на земята, че са виждали летящи чинии. Извънземните са винаги около и над нас. За да се открият, за да застанат те лице в лице с нас, ние трябва да поумнеем и да се отървем от смъртоносната си болест, наречена безумен егоизъм и безумна лудост. Ето в това се състои проблемът на кризата на човечеството.

 

- С други думи, те не биха били опасни за нас?

 

- В никакъв случай! В никакъв! Проблемът е в нас!

 

- Кажете тогава, възможно ли е през настоящата година да има големи земетресения, от типа на Пернишкото, да речем.

 

- Възможно е да има още земетресения, понеже навлязохме в качествено нов цикъл на космическите енергични явления. В неговите рамки се очакват наистина активни геотектонични процеси, на места могат да бъдат и разрушителни. Земята се променя, наклонът на земната ос бавно и упорито се променя, а Земята е жив организъм, който има свои цикли на еволюция. От учените обаче се смята, че България се намира в една зона, която минава през Балканите и отива на изток към Иран. Тя ще бъде най-устойчива в тектонично отношение, а другите зони на Земята ще бъдат много по-подвластни на земетресения.

 

- Кажете нещо за ядрената устойчивост. Предстои референдум за АЕЦ „Белене”. Вълнувате ли се от темата?

 

- По принцип референдумите, така както ги готвят и ред други обществени прояви, са нещо несериозно. Думата трябва да имат професионалистите, а не политиците и простосмъртните хора. Трябваше в общественото пространство да излязат специалистите и да изредят плюсовете и минусите, т.е. да стане дискусия между професионалисти, а не между хора, които нито знаят, нито разбират нещата. Това е глупавият начин за провеждане на референдум.

 

- Независимо от това, референдумът ще се проведе. Вие какво ще препоръчате – да се гласува ли, как?

 

- По принцип се очертава, че няма да има достатъчен брой гласували и референдумът очевидно няма да е валиден. Но, според мен, ако се вземат необходимите предпазни мерки, ядрената енергетика трябва да продължи да се развива. По-важно е обаче да има план-програма за стратегическо преминаване към възобновяеми енергийни източници – слънце, вятър, топли води, слънчеви панели и т.н. Това тлябва да бъде генералната линия, а не ядрената. Сега искам да напомня, че в събота ние провеждаме национална среща под мотото: „Настоящето и бъдещето на България и света и нашата лична отговорност и мисия”.

 

- Издайте вкратце какво се очертава бъдещето на България в параметрите на широкия свят?

 

- България има мисия пред широкия свят. Мисията й е да даде точната диагноза на кризата на цивилизацията, която досега не е дадена, въпреки прехваления световен управленски елит. Ние трябва да дадем точната диагноза и начините за ликвидиране на причините на кризата, както и да поемем личен пример в този път. Аз съм подготвил за печат една книга със заглавие „Безумието на съвременния човек”. Нали сте съгласна, че човечеството в този си вид е безумно?

 

- Правилно ли Ви разбрах, че едва ли не България има месианска функция, че е страната, която ще спаси човечеството?

 

- Без „едва ли не”! Така е. Не си ли задавате въпроса как така целият свят досега не е намерил точната причина за кризата. А ние тук я намерихме, аз в моите научни монографии съм я посочил ясно, обоснавано и безусловно. Но по-важното, соча и решението.

 

- Сега е моментът да го кажете!

 

- Решението на кризата е: първо – да се създаде и приеме на ниво ООН Харта на човешките ценности с правилна йерархия. Цивилизацията е смъртоносно болна, защото хората се управляват от погрешни йерархии на ценностите. Всичко е обърнато с главата надолу. Тази Харта трябва да се приеме от ООН, от всичките държави и да влезе в живота им. Как така повече от 60 години вече никой не пита къде е Хартата на човешките задължения, която ще осигури липсващият баланс. Е, аз я създадох и нея. Заедно с Хартата на правата и задълженията, аз създадох и проект за Световна конституция. Двете Харти и проекта за конституция аз изпратих още през 2008 г. на 49 посолства в София, на представителството на ООН и на това на Ватикана с писмо – ето ви хартите и конституцията, приемете ги. Проблемът обаче се съттои в това, че елитът е продажен и слугува на световната мафия, начело със САЩ. Ето това е тъжната истина.

 

- Значи пак опряхме до световната конспирация...

 

- Но картината наистина е ужасяваща. Само ще маркирам – знаете ли, че в САЩ има многомилионни лагери, приготвени за хората, тогава, когато те се вдигнат. Знаете ли това нещо?

 

- Не, за пръв път чувам. А Вие как го разбрахте?

 

- От време на време излизат някои публикации, но не ги разпространяват. Не пишат за това. Не ги коментират. Но тук-таме излизат такива книги по света. Дори един американски публицист написа книга за разбойническата държава – Съединените щати...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 21613 |11.01.2013 Камен Воденичаров: Генетично сме против България . 19| 20553 |20.12.2012 Юрий Ангелов: В мое лице светът загуби Шлиман за България . 101| 16774 |23.11.2012 Ж. Ганчев: След 5 юли 2013 ще съм нужен на България като никога досега . 47| 30717 |22.10.2012 Калин Сърменов: България пее и танцува – чесън, лук и селяния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads