Реклама / Ads
53| 6678 |18.01.2013 НОВИНИ

Л. Павлова: Ситуацията с "Камчийски пясъци" е потресаваща

.
Лиляна Павлова, министърът на регионалното развитие и благоустройството
Вчера бе отменено разрешението за строеж на комплекс и трафопост „Корал”. Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова съобщи днес в парламента, че имало общо 3 дела, заведени от МРРБ за къмпинг "Корал" във връзка с разрешителното за строителство там.
 

„То е незаконосъобразно, тъй като проектите са одобрени много отдавна и тяхната валидност е отпаднала. Оттам нататък на местно ниво – общината, главният архитект и най-вече инвеститорът трябва да актуализират проектите си и да преценят какво правят, а компетентните органи трябва да разследват случая”, обясни министърът, предава Фокус.

„Това, което знам, е че към онзи момент министерството е дължало такса на съда, за да може той да разгледа жалбата и тя не е внесена. Става въпрос за три дела по тази тема. По две от тях не е внесена таксата, но по третото е внесена такава от 20 лева и съдът е разгледал жалбата. Въпреки всичко, жалбата на министерството да се спре застрояването в къмпинг „Корал” е отхвърлена и то е разрешено. По третото дело е внесена таксата и съдът е отсъдил в полза на строителя, а не в полза на министерството”, каза още Павлова. Тя е помолила за повече информация по случая и е възложила проверка.

„Не мога да приема, че правителството прави нарушения на закона, тъй като при отреждането на тези земи и всичко това, което се случва, не са проекти от вчера и днес. Това са проекти от 2002, 2003, 2005, 2006 г., така че не можем да виним това правителство”, посочи Лиляна Павлова.

Министърът заяви, че е потресаваща ситуацията с крайбрежната ивица в „Камчийски пясъци”, от която около 1000 декара е приватизирана. „Взето е решение на Министерски съвет през 2007 или 2008 г., с което се възлага на тогавашния министър на регионалното развитие да извади дюни и пясъци от актовете за изключителна държавна собственост.

Изключителната държавна собственост по Конституция е неприкосновена и е за достъп на гражданите до плажа.
Тогава никой не е протестирал и дума не е казал. Тогава е бил моментът да има такива протести, каквито има в момента”, заяви Лиляна Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 6140 |17.01.2013 Лиляна Павлова: Пълна забрана за строителство в зона А по морето . 43| 8021 |22.12.2012 Лиляна Павлова: Румен Петков нищо не разбира от снегопочистване . 14| 5423 |20.12.2012 Л. Павлова: Срещу 100 евро вадят закъсал ТИР в Германия, а ние - безплатно . 2| 5825 |04.12.2012 Лиляна Павлова: Молдовските тираджии са най-вироглави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads