Реклама / Ads
10| 10561 |05.02.2013 МИСТЕРИИ

12 кг. злато търсил хеликоптерът пред НДК

.
Източник: Фрогнюз
Работник, който е участвал в градежа на прословутия паметник “1300 години България” на пъпа на София, каза, че хеликоптерът, който е кръжал вчера над монумента е търсил 12 килограма злато. Става въпрос за ценна антена, вградена в монумента, която може и да е открадната вече.
 

Тази бомба хвърли работникът в ефира на TV7. Мъжът разкри по телефона, че хеликоптерът кръжал над творението на професор Валентин Старчев, за да провери дали е още там златна 12-килограмова антена. Зрителят обясни, че тя била поставена при вдигането на петокрилия пантеон, но не пожела да си каже името.

Той се представи като работник, който участвал при монтажа на спорния паметник пред НДК и каза, че свързва кръженето на бял вертолет над него вчера, с търсенето на златната антена или греда, която била положена там при монтажа му. Според него или са искали да задигнат гредата или само да проверят дали е още там. Друг зрител се обади и каза, че тя е била задигната отдавна от алпинисти, които са работили по демонтажа.

В медийното пространство плъзна и друга версия за мистериозния хеликоптер. Екип на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов кръжал вчера над НДК и паметника “1300 години България" в София, пише Блиц. Разтропаните телевизионери решили да използват ловкия рекламен трик, за да подготвят старта на шоуто си "Къртицата" в TV7 тази неделя.“Не мога да потвърдя информацията. След няколко дни ще стане ясно кой стои зад това”, казва пред в. “Преса” Андрей Арнаудов.

И Столичният кмет Йорданка Фандъкова не е безучастна към случващото се. Тя разкри, че “това е част от един цялостен проект, който ще стане известен на по-късен етап, в детайли. Столична община участва до толкова, до колкото гласува съответните мерки, които са необходими, за да се реализира проектът. Така че ще бъде изненада и за нас.” Фандъкова коментира вчерашната информация за премахването с хеликоптер на паметника "1300 години България" с думите, че това е една провокация към столичани. “Знаете, че очакваме често такива проекти. Радваме се, на активната гражданска позиция на софиянци. Тя става все по-активна по всеки един въпрос”, посочи тя.

Припомняме, че вчера бял хеликоптер кръжа над НДК и паметника. Някои казаха, че с него се подготвяло да се демонтира около 500 тона от металната конструкция. Сред зяпачите е бил и скулпторът професор Валентин Старчев, който искрено се е забавлявал с номерата на пилотите в небето. И досега остава загадка кой е дал разрешение на вертолета да лети в центъра на София и каква е била целта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 14957 |26.01.2013 Напролет през 2013 - големи обрати! . 4| 13183 |23.01.2013 Уран и Плутон вещаят още убийства . 19| 11143 |18.01.2013 Уфолози: Извънземните ще ни атакуват през март! . 2| 13445 |14.01.2013 Клаус Кински тормозел и Настася

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads