Реклама / Ads
155| 22478 |25.02.2013 НОВИНИ

Борисов: Доган и Станишев свалиха правителството с метеж

.
Премиерът Бойко Борисов върна на президента Росен Плевнелиев мандата за съставяне на нов кабинет.
 

Близо 4 години носихме цялата политическа отговорност, сами, с правителство на малцинството. Това е важно да се знае. Протестите вчера минаха без да се пролее капчица кръв. През тези години сме градили, никога не сме рушили. Станишев и Доган свалиха правителството с метеж.

Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов.

През цялото време Сергей Станишев ни упрекваше, че няма да проведем честни избори, че съм управлявал като диктатор. Този мит обаче падна. Кой диктатор връща веднага властта на народа?

Вторият мит – че сме държали монопол над медиите. Когато пуснаха папката „Буда”, казаха – „ще видите чудеса”. Първо, Станишев излезе и каза – „ще ви свалим по другия начин”, направиха го. Лютви Местан каза  – „идете си с мир”. Сиреч всичко беше планирано. Включително това със сметките, да се пускат инкасаторите в отпуска, каза още Бойко Борисов.

Борисов предложи по пример на Румъния, в която няколко месеца предварително президентът Бъсеску връчи мандат на следващата политическа партия и тя проведе изборите, да се случи и в България.  Предлагам ДПС или БСП, те са едно, да вземат такъв мандат.

Те ще проведат изборите, те ще имат вътрешен министър. Досега съм се явявал на избори винаги, когато те са били на власт и винаги съм ги бил, каза Борисов. Ако Станишев и Доган вземат властта за тези два месеца, няма да могат "да си заметат следите", ще вдигнат пенсиите незабавно, веднага ще назначат състав на ДКЕВР, ще намалят сметките, предрече Борисов. Ние не сме създали монополите. Хората излязоха на улицата, аз си поемам своята вина. Сега ще му видя антикризисните мерки на Станишев и Корнелия Нинова, каза още Бойко Борисов.

Борисов предложи на БСП и ДПС, че ще гарантира 20 депутата от ГЕРБ и парламентът да работи до когато искат. Станишев – има си кабинета в сянка – има си мандатоносителя - ДПС. Г-н Костов многократно каза – да остане парламентът и да работи. Плюс „Атака”, която е за точно такава политика, която г-н Станишев прокламира.

Стават 101 депутата, аз гарантирам всеки ден да има по 20 депутати от ГЕРБ в парламента и да работят до когато искат. 20 души, но това означава Ахмед Доган да ходи всеки ден на работа. Аз гарантирам 20, за кворума, това е отговорно, това мога да направя, каза Борисов. Ако те са уверени, че ще спечелят изборите, защо два месеца да има безвремие, каза Борисов.

Оставил съм финансово стабилна държава – няма да слушам глупостите на Станишев. ЕК дава, че в България растежът е по-голям от други страни. Сега ще видим неговите антикризисни мерки, да видим – къде в света ги приложиха и те са успешни. Аз управлявах с малцинство, БСП казаха, че имат кабинет в сянка, сиреч – утре излизат и правят кабинет. Ако вие утре си пратите съветниците за министри, ще оголите вашата институция, кой ще работи в Президентството, обърна се Борисов към Росен Плевнелиев.

Гражданите, които протестират, да се пазят от политическите партии, да не се поддават да бъдат експлоатирани. В 1917 г. от властта на народа дойде Сталин с КГБ, в Германия дойде Хитлер с Гестапо, в Румъния дойде Чаушеску. Да внимават да не си разрушим държавата, предупреди Борисов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 9947 |25.02.2013 Добрев: ЧЕЗ е свързан с Ахмед Доган, Христо Бисеров и Моника Йосифова . 28| 5688 |24.02.2013 Царя и Станишев чакат новия патриарх . 53| 5351 |23.02.2013 Станишев иска спешни мерки за енергетиката . 40| 5937 |22.02.2013 Борисов на прокурор заради Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads