Реклама / Ads
162| 53461 |03.03.2013 ГЛАСЪТ

БСП се опитва да превземе протестите

.
Ангел Славчев / най-вляво/ на контрамитинг пред паметника на Съветската армия. Общинският съветник от БСП Гергана Алексова /най-вдясно/ Източник: facebook Симеон Славчев
Според Ото фон Бисмарк една революция трябва да бъде оглавена, ако искате да не Ви обезглави. Нямам никакво съмнение, че в БСП и други леви структури внимателно са чели и възприели този урок на великия германец.
 

 

Имах възможност да се убедя с очите си в това преди няколко дни – бях с приятели пред археологическия музей, когато покрай нас премина Петър Мутафчиев, депутат от Коалиция за България. Подхвърлих му тази мисъл на Бисмарк, а той коментира: „Умните хора постъпват така“.

 

Не съм сигурен, че в БСП са много умни за други неща, иначе щеше да си проличи в политиката им, когато са на власт. Но съм сигурен, че в БСП имат дълъг опит в политическата поквара и коварството да опаковаш различни прояви, които да впрегнеш за своите си каузи. Умеят го, по дяволите. Един германски консервативен политолог от 20 век, Алард фон Шак, наричаше тези техники „кристализационни“:


„Под „кристализация“  се разбира събирането и насочването по възможност на най-широки слоеве от обществото около една обща бойна цел. За целта служат така наречените „кристализационни лозунги“, които, по правило, имат некомунистически произход (национално освобождение, аграрна реформа, защита на мира и т.н.). те трябва да се възприемат съзнателно или несъзнателно от масите.

 

Под „организация“ се разбира свързването на спечелените чрез кристализационните лозунги привърженици в ядки и групи на така наречените демократични, народни организации“. Ето това се случва днес в България – покрай съвсем обяснимите и по правило справедливи протести на стотици хиляди българи, се промъкват свикналите към конспиративност левичарски функционери, които трябва да им се признае, постигнаха  немалко, за да опаковат протестите под такива „кристализационни“ лозунги и форми. БСП е цар в това да работи и постига целите си чрез подставени лица. Така замислиха прехода, така го извършиха, така продължават да контролират дори и част от протестиращите. Ето, затова са такива и резултатите от този преход. Когато пиеш, мисли за извора, съветват мъдрите китайци. Такъв трябва да е и основния съвет към всички, които участвуват в тези много нужни и справедливи протести – хора, внимавайте да не се превърнете в острие на бесепарската тактика. Казвате, че нямам основание за такива твърдения? Нека погледнем фактите. Изчаках да видя дали някой ще се сети да профилира фронтмените на протестите и с две много повърхностни изключения до днес не видях нещо подобно. Затова ще го направя тук и сега. 


Единият от най-кресливите лидери на част от протестите Ангел Славчев, е бил член на партия "Българска левица" до миналата година, крайно ляв елемент, който е подписал профила си във Фейсбук като Ангел (Че) Славчев. Чудя се защо ако си нахлузиш фланелка с образа на Хитлер, свастика и други национал-социалистически атрибути, веднага биваш заклеймяван, а когато се кичиш с лицето, името или атрибутите на масовия килър Че Гевара, това някак си минава за допустимо. Даже било секси, коментират някои празноглавци. 


„Падне ли шистовата забраната, пада и правителството“ казва в интервю от октомври миналата година във в. "Дума" Ангел (Че) Славчев. Два месеца по-късно, на 15 декември 2012 г., пак във вестника на БСП,  той заявява: „Като координатор на антишистовата кауза се занимавам с тяхното организиране“. Междувременно левият екстремист (Че) Славчев е избран за координатор на младежкия клуб към Националното движение „Русофили“. Ето как обяснява Славчев този избор: „Относно моето участие в младежкото обединение на „Русофили“ - миналата година бях поканен от Младежки инициативен комитет „Русофили“, които ме поканиха да стана национален координатор на младежката организация на „Русофили“. Приех, защото за мен русофилството не е това развитие на българо-руските взаимоотношения, аз съм православен християнин и като такъв един от най-близките ми народи - това е руският народ. И пак казвам руският народ, руският човек, този, който ни освободи от османското иго не като руски интереси.“ (https://bulgarski.pogled.info/news/43301/Angel-Slavchev-Napusnah-Balgarska-levitsa-oshte-minalata-godina). А сега черешката на тортата -  Ангел (Че) Славчев е фронтмен на група разбеснели се левичарски елементи, които в нарушение на закона, организираха агресивен контрамитинг на един от митингите, който искаше демонтиране паметника на съветската армия от центъра на София. Ще видите днешния „лидер“ на протестите в изключително отблъскващата поза на крайноляв екстремист, редом до други подобни екземпляри от организацията „Че Гевара“. Винаги съм се чудил кога най-накрая страната ни ще стане нормална и подобни опасни за общото благо елементи ще бъдат изривани от жандармерията, докато се опитват да пръскат крайнолявата си отрова. Вижте видео от това скверно събитие, лицето Ангел Славчев е най-вляво. (Митинг за демонтиране и контрамитинг - провокация 5/12, https://www.youtube.com/watch?v=4xlzO2f3_98 ). 

Ангел Славчев и Симеон Славчев на контрамитинга отново


Продължаваме - ето, имаме и снимки на Ангел (Че) Славчев пред паметника на окупаторската Червена армия, в компанията на дългогодишния функционер и активист на младежкото обединение на БСП Симеон Славчев (само да вметна, че в това обединение допреди година и половина компания на цялата тази левичарска група е правила и днешната юридическа съветничка на президента Росен Плевнелиев – Наталия Киселова.) На тази снимка виждате българския Че в компанията и на съветничката от БСП Гергана Алексова. На следващата снимка виждате този човек да чисти паметника на окупаторската Червена армия. Имам въпрос – какво трябва да покажем, за да се разбере, че част от протестите са изцяло опаковани и направлявани от хора на БСП и крайнолевите организации? Тези хора ясно показват, че са заклети врагове на свободния свят, на днешния ни геополитически избор и посока на стратегическо развитие. Да си ходят в Московията, следователно.
Нека видим другите фронтмени – Дончо Дудев е член на софийската организация на партията „Нова сила“. А сега внимание – партията „Нова сила“ е сред най-ретроградните, русофилски и проТрактористки структури в страната ни. Създадено от бившия атакист Антон Сираков, тя се изказва еднозначно в подкрепа на диктатурата на Владимир Путин. Но има и още нещо – тази партия подкрепи много последователно Алексей Петров (Трактора) още от началото на 2011 г. за кандидат-президент. Не Ви се вярва? Воала:


„Изявление за издигане кандидатурата на Алексей Петров за президент на Република България. 


Централният комитет на Политическа партия Нова сила, в свое заседание на 09.01.2011 г., взе решение партията да подкрепи инициативата за издигане кандидатурата на Алексей Петров за президент на Република България на предстоящите избори.“ (https://novasila.org/indx03.html). Как Ви харесва това? На мен никак. Ами подкрепата за Путин, тя как Ви харесва? (Защо Нова сила подкрепя Путин, https://novasila.org/archives_25.html)
Лидерът на част от протестиращите във Варна Иван Петров се оказа изключително малограмотен човек, с основно образование, бивш кандидат за кмет там и опасно близък с Борислав Гуцанов, любимецът на Сергей Станишев, който вече е на щатна работа на „Позитано“ 20. Толкова ли е трудно да се прозре за кого работи този човек? Въпросът е риторичен. От подобна порода са и останалите „водачи“ на част от протестите. Чудно ли е тогава, че тази крайно левичарска и на каишка към „Позитано“ 20 група издига невъзможни и противоречащи на здравия разум искания.

 

Съдете сами: по време на протеста на 25 февруари например един от водачите на протеста каза буквално следното: „Цялата комисия ДКЕВР трябва да бъде арестувана и да не бъдат освобождавани, докато не докажат своята невинност“?! Имам видео запис на това изявление в архива си и ще го пазя като най-ценно свидетелство каква разрушителна стихия може да се отприщи, ако се допусне левичарската истерия да завладее протестите. Янко Петров, един от основните водачи на протестите каза, че „Станишев ги е изоставил, след като те са поискали от него да вземе мандата и правителство на БСП да изпълни исканията им“?!

 

Ангел Славчев чисти паметника на Съветската армия

 

Трети от водачите на протеста направи следните предложения за „нормализация“ на страната: национализация на ЕРП-та, на Лукойл Нефтохим-Бургас АД, на ТЕЦ-овете и ВЕЦ-овете, а мините и рудниците да станели собственост на народа чрез златни акции??? Прощавайте, но това само на Франсоа Ноел, фанатичният комунист-утопист от френския метеж в края на 18 в. останал в историята с името Гракх Бабьоф, би му хрумнало. Българският му колега, повече от два века по-късно с лекота допълни, че трябвало да се създадат отново ТКЗС-а, а финасирането им щяло да става с нисколихвени кредити, като паралелно правителството определя и основния лихвен процент. Бога ми, тези ако не са най-отвратителните национални предатели, подкокоросани отвън, ще се окажат лишени от елементарен здрав смисъл. Смисленият разговор, който според мен трябва да се води днес и за което трябва ад настояват протестиращите е как да съкратим всякакви остатъци от социалистически структури. А не как  да поправим пораженията на социализма с повече социализъм.  Социализмът, най-общо казано е в основата на днешните ни проблеми, как пък не го осъзнаха най-накрая протестиращите. 

 

Антон Тодоров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 98| 13410 |17.03.2010 Защо не подкрепяме протестите на полицаите . 35| 7702 |23.12.2008 Какво се опитва да ни подшушне Шушулов? . 71| 11529 |03.10.2008 Кого се опитва да финтира Първанов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads