Реклама / Ads
202| 43968 |02.04.2013 ГЛАСЪТ

Президентът да уволни незабавно директора на НРС-разпитвал е източногерманци, бягащи от режима на Хонекер

.
Драгомир Димитров Източник: borbabg.com
Вчера прочетох кадровото дело на сегашния директор на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров. Повярвайте ми, от години не съм изпитвал по-голямо възмущение след като затворих последната страница.
 

 

Поразмислих се и отново стигнах до следния нерадостен извод: няма как в България да има истинска промяна, няма как страната ни да стане действителен член на свободния свят, докато се извършва толкова нагла подмяна. Затова ще продължаваме да сме годни единствено за лош пример – да ни сочат с пръст като някакъв отвратителен посткомунистически Джурасик парк, изпълнен с неполезни изкопаеми от комунистическата диктатура, които се въртят вече 24 години във висшата власт. Лустрация трябва! Това е основният ми извод и послание. 


И така, какво научаваме от документите в личното кадрово дело на Драгомир Здравков Димитров? Когато преди месец написах във Фрогнюз, че този човек също е бил кадрови офицер от Държавна сигурност, чух голям вой. Имаше обвинения към мен, едно от друго по-необмислени. Но ето, че с решение № 2-150/ 13.03.2013 г. на Комисията по досиетата излезе истината – днешният директор на Националната разузнавателна служба е бил кадрови офицер от ДС: разузнавач в отделение „Контраразузнавателно“ по II и IV линия към Общинското управление на МВР-В. Търново. Назначен е със заповед К-2770/20.8.1989 г., считано от 25.VIII.1989 г.

 

С това решение кадровото лично дело на този човек става достъпно за изследователите. След като се запознах с него открих следните факти, които правят оставането на Драгомир Димитров начело на ПРС невъзможно. Нека кажа веднага: още утре всички документи от кадровото му дело, плюс лично писмо от мен ще бъдат изпратени до германския президент пастор Йоахим Гаук, до премиера Ангела Меркел и до германското посолство в България. Защо на тях ли?

 

Ето защо: Драгомир Здравков Димитров завършва основното си образование в родното си село Недан, община Павликени, а средно в смесената политехническа гимназия с изучаване на немски език в град Ловеч. Военната си служба отбива през периода 1978/80 г. в поделение 56530-Драгоман. „Награждаван съм за задържане на нарушител на държавната граница“ пише в собственоръчно написаната си автобиография Драгомир Димитров. Някой би казал – изпълнявал е дълга си. Нека видим обаче какво свидетелствува в собственоръчно написано сведение майор Пенчо Георгиев Пенчев, който през 1978/80 г. е бил в същото поделение. Сведението на майор Пенчев е част от препоръките за назначаването на Драгомир Димитров в Държавна сигурност:
„Познавам Драгомир Здравков Димитров от есента на 1978 г. след постъпването му в поделение 56530 – МВР гр. Драгоман за отбиване на редовната военна служба…От предварителните проверки се установи, че владее добре немски език писмено и говоримо. Изхождайки от личните и делови качества на редник Димитров и нуждата от преводач в отделението ни, същият след приключване на началната подготовка беше оставен в щаба на поделение 56530, където да бъде използуван предимно за преводи от и на немски език. Като преводач редник Димитров отлично се справяше със задачите си. Личеше добрата му подготовка и вледеене на езика.Въпреки големите натоварвания Димитров с лекота понасяше трудностите. Никога не е споделял с другите войници за водените разговори с чуждите граждани било то задържани или попаднали при нас по други поводи. 


Добрата му езикова подготовка и обща култура му дадоха възможност бързо да усвои тънкостите в нашата работа и към края на първата година беше в състояние сам да води разпити на задържани чужденци.“ Това може да предизвика потрес. Не с това, че е вършено, а че на 24 година след падането на комунистическата тирания в България, начело на външното ни разузнаване е назначен човек, който е разпитвал бягащи през българо-югославската граница източногерманци, отказващи да живеят в диктатурата на ГЕСП и Ерих Хонекер в ГДР. Такава мерзост и подигравка със свободата и с ценностите на своите избиратели не си е позволявал нито един български президент досега. Росен Плевнелиев го направи. Направи го, защото този човек му е посочен и назначен. От кого ли? Плевнелиев има за най-важен съветник, този по националната сигурност един бивш комунистически генерал, който е работил рамо до рамо с началника на отдел „Социална и национална сигурност“ ген-полк. Велко Палин. Стоимен Стоименов се казва и е бил обект на няколко мои анализа във Фрогнюз. Повече от година се опитвам да покаже, че имаме отровна и много злокачествена паяжина, която е оплела върха на държавата. Вижте продължението за Драгомир Димитров. Четем собственоръчно написаната биография на този човек:


„През 1980 г. продължих образованието си във ВТУ „Кирил и Методий“.Бил съм командир на оперативния комсомолски отряд във Великотърновския университет. След завършването на ВТУ „Кирил и Методий“ през 1984 г. започнах работа в Общинския комитет на ДКМС – гр. Павликени като завеждащ отдел „Организационен“. През м.януари 1986 г. на пленум на ОбК на ДКМС бях избран за Първи секретар на ОбК на ДКМС.“
а сега черешката на тортата: като първи секретар на ОбК на ДКМС в Павликени, другарят Драгомир Димитров отива на 30 месечен курс във Висшата комсомолска школа в Москва. Отвратително! Този президент, който е с доказан  (пак в мои разследвания във Фрогнюз) номенклатурен произход може ли да назначи нещо различно от номенклатура на ЦК на ДКМС, на Секретариата на ЦК на БКП, Политбюро, кадрови офицери от Държавна сигурност, РУМНО, бекайпейци и бесепарски активисти в ново време. Това е абсолютен скандал. 

 

Възмущението ни от тази демонстративна политическа подлост може донякъде да се умиротвори само с уволнения – на шефа на НРС Драгомир Димитров, на съветника по националната сигурност на президента Стоимен Стоименов и на секретаря на президента по националната сигурност Васил Маринов. Той също е завършил школата на ДС в Симеоново през 1990 г. Ако президентът на направи това, нека не се учудваме, ако съвсем скоро след изборите народните протести този път стигнат до окупация на Президентството.

 

Антон Тодоров













Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 144| 21363 |02.09.2011 ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЛЪЖАТА . 128| 23900 |08.10.2010 Ердоган „уволни” ченгетата и комунистите в ДПС . 38| 19585 |04.07.2009 Президентът – „черната кутия” на България . 72| 8637 |17.01.2009 Президентът открехна завеса, която криеше провалите на елита

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads