НЦИОМ: 6,9% преднина на ГЕРБ спрямо БСП

81

|

4373

|04.04.2013
НЦИОМ: 6,9% преднина на ГЕРБ спрямо БСП

В сравнение с края на месец януари 2013, ГЕРБ запазва без промяна електоралното си влияние - 24,4% от имащите право на глас. БСП губи част от подкрепата, която беше спечелила около референдума, и сега получава дял от 17,5%. ДПС е на трето място с 6,5% и не променя електоралната си тежест от началото на годината.Това сочат резултатите от национално представително проучване на обществено-политическите нагласи на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ).

Партията на Волен Сидеров удвоява влиянието си в резултат на протестите. "Атака" е на четвърто място с дял от 5% от имащите право на глас.

Движение „България на гражданите" на Меглена Кунева е петата партия, която към края на март би влязла в следващия парламент (с дял от 3,5% от всички имащи право на глас). Тази формация е загубила 2,4% от началото на годината.

ДСБ и Съюз "Единство" (изследването приключи преди крайния срок за регистрация на предизборни коалиции), както и НФСБ, получават по 2% електорална подкрепа. Шансовете им зависят до голяма степен от развоя на предизборната кампания.

15% от българите, имащи право на глас, твърдят, че биха променили решението си коя партия да подкрепят в полза на очаквания победител. Конформистки вот по-често заявяват високообразованите респонденти и жителите на столицата.

Протестите, както се вижда от данните, не са разколебали симпатизантите на традиционните партии. Въпреки регистрираното недоволство от политическото статукво и масово заявените симпатии към исканията на протестиращите, натрупаната обществена енергия не намери приемлива за мнозинството форма на политическо представителство. Доколкото исканията на протестиращите са основно икономически, всяко следващо правителство, което не се съобразява с тях, може да очаква нови протести. Тогава натрупаното обществено недоволство може и да се сдобие със собствено политическо представителство.

Настоящото изследване на НЦИОМ е регулярно планово в рамките на изследователската програма на Центъра и няма външен възложител. Изследването е извършено и финансирано от НЦИОМ, проведено е в периода 21-29 март 2013 г. и е представително за пълнолетното население на страната. По метода на полустандартизираното face-to-face интервю по домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни български граждани. Подборът на респондентите в домакинствата е извършен по модифициран метод на Лесли Киш (най-близка рождена дата). Извадката е двустепенна, гнездова, случайна, с вероятности, пропорционални на броя на жителите на населените места, които попадат в извадката, стратифицирана по местоживеене.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

коци
Ама вие наистина ли мислите че някой вярва на тези "проучвания" ??????
пепа,

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

16 + 18 - !
Киро Бизона,

Ами няма кой да вярва на тези проучвания! За нас е вярно проучването, което показва 48% за ГЕРБ, 16% за червенодупестите орангутани, за „Атака” – колкото да влезнат в парламента, а попревтасалата Пръмовица с повехналата шундерица и прегърбения индийски биволар с лилавите джуки ще гледат отвън като коза в календар, ама така е – каквото сам си направиш, цело село да се събере, пак не може да ти го направи!

73 + 10 - !
Румен,

Ама ти сериозно ли мислиш, че поръчковите, придворни социолози на БСП като Андрей Райчев и Червен Кольо дават вярна картина на нещата?Станишев ви води смело към заветните 10%, които на 12ти Май ще бъдат обявени за победа.

75 + 2 - !
джедай,

вярвам на ГЕРБ и Бойко Борисов!!!

64 + 9 - !
Дуда Баклавата,

Социолози и гледачки по нас е валяло. И предвиждат, баят, грачат - чудо е станАло. БСП-то го подпират, кат умрела крава, щото много пари лапат, а Серго им дава!

20 + 0 - !
А.А.,

НЦИОМ И ОЩЕ ОЩЕ НЕ СЕ ПРЪТЕСНЯВАЙТЕ ДО 14% ИМА ОЩЕ.

1 + 0 - !
moriarti
1000 души, face to face, гнездово. . . Яко! Робокоп ли ги прави тези интервюта? И къде гнездят тези 1000 души, та да идем с ловната дружинка. . . Сега всички комуноидни организацийки ще се активизират да дадат различни от МираЯновите резултати. Изобщо смех! :) А мен НИКОГА не са ме интервюирали. Явно не гнездя там, където трябва.
ХА ХА ХА-една партия,

Бокото е велик и ще удари комунягите в земята. Ще удари сянката си на стар комуняга

11 + 35 - !
НОВ
ДО ИЗБОРИТЕ ИМА ОЩЕ МНОГО ВРЕМЕ И ВСИЧКИ ПУБЛИКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ СА ОРИЕНТИРОВЪЧНИ, А НЯКОИ И ДОСТА ПРОТИВОРЕЧИВИ.
в,

"Надявай се жено на пиян К. р!" Ще го отнесете на 12, червени отрепки! Няма да вземете повече от 14%. ГЕРБ, с пълно мнозинство!!!

52 + 7 - !
лалала,

Не знаех че Бойко не е комунист?! Кога си е върнал червената книжка на БКП???

8 + 45 - !
шопчето,

"лалалала", всички ние от 4-ти километър си пееем тази песничка!

13 + 3 - !
ХХХ
КАКТО ВЪРВИ резултатите на мира радева ще излязат верни, чакам коментарии на червените лекета от социалистическия (пардон, социологическия борд)
Ради,

Да, така е тя винаги дава най-вярни резултати и затова се изсипа такава помия върху нея от набедените придворни социолози.

52 + 0 - !
не сме нормални,

ББ е прост ама вие дваж по прости-за Стани-шеф се знае

6 + 14 - !
Изобщо
не ми пука за верността на резултатите и по всяка вероятност не са. Но ми доставя голямо удоволствие това, че червените макаци кръв пикаят!
За АТАКА
само 5% - малко са! Много повече от 5% са нерегистрираните луди в страната!А като прибавим заблудените и лековерните би трябвало да съберат поне 15%, но явно и лудите са политически разединени!
Пижо
Мира е много яка мацка. Жена и половина.
пена,

пижо е яка мацка. жена и полувина.

9 + 10 - !
Пижо,

Бих я пернал, но мацката си има кинти, има ум, има и младо гадже така, че нямам никакъв шанс за съжаление. . .

17 + 3 - !
пена,

ами прасни си на снимката една, и тва е нещо. .

11 + 6 - !
лалала
Абе разбрахме, че едната групичка комунистически милионери води пред другата група червени олигарси, ама това какво топли обикновените хора?
Пижо
Подкрепата за ГЕРБ се увеличава с всеки изминал ден. А кампанията едва сега започва. До изборите ще стане над 50%. На Сергей дупе да му е яко ако 8-ми път загуби катастрофално от Бойко. Гоце стои на пусия със заредена пушка и дебне. :) Познавам и съм блисък с много хора в БСП. Станишев нареди на избираеми места в листите разни шарлатани, коиуто нямат нищо общо в БСП. Хората са обидени и реално повече от половината партия работи за загуба на изборите а не за тяхното спечелване.
пена,

това радва целия български народ!!!сполай ти пижо!

33 + 3 - !
лалала,

Те едни дето спечелиха предния път си заминаха преждевременно, та не ми е ясно точно на какво се радваш. . . Е, някой ще продължат да цоцат още от държавната хранилка, ама това може да им излезе и през носа.

4 + 33 - !
Рудан,

Ами шарлатаните от ГЕРБ , Тиквата къде ги нареди?На неизбираемите места ли. Ако народа мрази БСП за предателството, то този народ НЕНАВИЖДА ГЕРБ заради арогантното си държание спрямо него и заради НИТО ЕДНО изпълнено обещание от 2009 г. Никой не е забравил приключенията на футболист номер 1, Бистришки тигри, самолет, Евксиноград , патологичните лъжи от сутринта от сутринта , ограбените здравна каса, паричен резерв. Щяхме да пътуваме до морето през лятото на 2012г. по магистралата за 3 часа ??????Извади краката от контакта , че процентите могат да станат 70. БСП работят да не ПРЕ-СПЕЧЕЛЯТ изборите. Сакън да не наранят др. комунисти от ГЕРБ.

3 + 17 - !
Ако ГЕРБ спечели,

това би било перфектно. Хората няма да ги чакат 3 години и ще ги пребият с камъни още първата зима и след това за ГЕРБ ще се говори в минало свършено време. Ако това не стане, агонията на обществото ще е мъчителна. За това - гласувайте за ГЕРБ!!

5 + 13 - !
Мира не Радева
Къде е Кольо Пианото да обясни резултатите и оня помияр Райчев да даде пример???
Пижо,

По това време Кольо вече е фиркан а Андрей сигурно се пилее някъде с някоя курва.

34 + 1 - !
RR
Мили червенюги, тръпнете в очакване за 12 май. Какво ли ще усетят червените ви зад-ници!
БКП-ДС кукловоди,

тъпчо-все сме ние бе

10 + 12 - !
Червен Терминатор,

Един 55% чепат герберски заедно с топките, да не могат да шават много през следващите четири години, защото колкото повече шават по ще им влиза.

19 + 4 - !
ЕДИН
Гледам долната граница все повече се доближава до тази на М. Радева, а за горната, има време до изборите и тя ще си дойде на мястото.
обикновен българин
Престанете да се дърпате. Няма смисъл. Просто признайте резултатите на MBMD и прекратете "надеждите говежди" на БКП/БСП. Като си знаят от сега, че ГЕРБ ще има огромно предимство спрямо тях -БКП/БСП - в изборните резултати, и ще има и свое правителство, работодателите ще приемат по спокойно поражението си. Бъдете коректни към тях. Повече от ясно е, че ГЕРБ ще има гласовете на над 120 напордни представители в новия Парламент. На госпожа Мира Радева и MBMD желая нови анкети и нови проекти!
лалала,

И това как топли обикновения българин?

2 + 15 - !
Sin
Пашата води пред Черепа. Явно е събрал повече мангизи за т. нар. "магистарлно строителство".
КЪРМАЗЪ ШАМАН
ДУГАРЮ КАРМЪЗЪ ВОЖДЕ, ЧУВАМ ЧИ ИМАШ УПЛАХ ОТ СУЦИОЛОЗИ. ИЛА ПРИ МЕН И ПСОЛЮТНУ БЕЗПЛАТНУ ШЪ ТЪ ЛИКУВАМ С ВЕСЕНЕ, КУНДЕНЕ, МОЖЕ С ТРИЧАНЕ, БАЯНЕ, ПРИПИКАВАНЕ НА СИН КАМЪК, , ЗАВИВАНЕ НА ПЪП , НА БОБ И РЪКА ГЛЕДАНЕ , НА КЪЛБОТУ И КАРТИ ГАДАЕНЕ И ПОМОШ ОТ БРАТЯТА ШАМАНИ-КЪНЧО. КОЛЬО, АНДРЕЙЧУ И ЦВЕТОЗАРЧУ ЗА ДА ТИ МИНЕ УПЛАХАТА ЗА БАШ ПРИМИЕР
Кармъзъ бабаит,

Най-добре да го лекуваш с праз. На Дмитриевич ще му кареса.

15 + 0 - !
Студентска социология
Всичко върви към резултата който отдавна сме прогнозирали ГЕРБ- 128 депутата БСП- 48 ДПС - 27 Атака- 25 СДС -12
Пижо,

СДС са аут.

18 + 2 - !
Опомнете се !
Призив към ДСБ, Единство, СДС, РЗС и ДБГ ! Както се вижда, ГЕРБ не е в състояние да състави отново самостоятелно правителство. "Идеята", да бъде разбито дясното електорално пространство на малки взаимнопротивопоставящи се малки субекти, е пагубен сценарий за България ! Той лишава страната от възможноста да се направят така необходимите за оцеляването й реформи ! Нещо повече, обрича я на фактическа невъзможност да бъде съставено трайно правителство, на избори до дупка и на безнадежно затъване в тресавището на нестабилността !
http://избори-2013.bg/анкета-п
За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ? Анкетата за периода 18. 02-31. 03. 2013 г. ГЕРБ (38%, 3 722 Votes) Глас народен (16%, 1 592 Votes) БСП (11%, 1 052 Votes) ДСБ и Единство (9%, 844 Votes) Атака (8%, 739 Votes) За никой (4%, 397 Votes) България на Гражданите (3%, 301 Votes) Друг (2%, 216 Votes)
http://избори-2013.bg/анкета-п
За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ? Анкетата за периода 18. 02-31. 03. 2013 г. ГЕРБ (38%, 3 722 Votes) Глас народен (16%, 1 592 Votes) БСП (11%, 1 052 Votes) ДСБ и Единство (9%, 844 Votes) Атака (8%, 739 Votes) За никой (4%, 397 Votes) България на Гражданите (3%, 301 Votes) Друг (2%, 216 Votes)
Шишо
Преднината не е голяма, защото само 3% е статистическата грешка! Но прави впечатление страхът на хората да си признаят за кого ще гласуват реално (и посочванетонто на отиващата си власт), защото техния режим бе предимно репресивен спрямо хората и бизнеса!
f,

Та кой Шишо би миньорите? Или забрави кой е ребресивен?

18 + 0 - !
racho,

koi bre chicho koja vlast imach vav predvid doganovata li parvanovata li stanicevata li kostovata li saksoburgotskata li §§ chichi decata ti chte te kalnat ako te znajat za kogo darjich

9 + 0 - !
дон,

Комунягете са имали винаги най репресивният апарат. И най нестопанско мислене. . .

19 + 0 - !
обикновен българин,

Че кога преди 2009 си могъл да пишеш толкова спокойно бе червен памперс? НИКОГА! Видял си ти репресивен режим. Като е репресивен, защо всеки може да си пише всичко и да се разхожда демонсткрирайки дори и без разрешение по улиците? За да бъдеш човек трябва поне малко да си обективен. Не че има нещо лошо да плещиш пълни измислици. То цялата ви партия "любимка БКП/БСП" си е една голяма смешка, ама все на чужд гръб. А точно от това ни писна.

15 + 0 - !
дъх от ада
аз ще гласувам за Бойко такива като него са 1 на 1 000 000 той е пасионар който е чел разбира какво говоря когато държавата се е разпаднала и чужди сили смучат сокове те и само такъв като него може да промени нещо
лалала,

Тия неща с лентички и футбол не стават. Иска се работа. Служебното правителство за няколко дена свърши повече отколкото калинките за 1 година.

3 + 18 - !
f,

. . . и повече от кумунеттата през тезе 65 години. . .

14 + 0 - !
racho
gluposti NIKOI NE GI ISKA TEJA BUKLUCI KOMUNICTITE TE SAS KOSTOV I JENA MU EB XA MAIKATA NA IKONOMIKATA I RAZBIHA JIVOTA NA BG NARODA
Ташко
Пиже, Гербераст смотан, икономика няма щото ни управляват Цеко и боко тиквата. Тока е скъп щото комунистите почнаха Белене а Боко кратуня не го спря на време а похарчи 1милиард за гьола и за Цветелина разбира се, но това не му стигна и си направи и скъпи фотоволтаици. Когато Костов ви казваше тези неща се чудехте кой по-голямо лайно да ицвъка върху него. Сега а и после ми яжте фалоса.
f,

СКЪП ЩЕ Е ТОКЪТ ДОКАТО ИМА РУБЛАДЖИИ В БГ.

23 + 0 - !
racho,

too kostov si go sloji na pichkata zaedno sas jenamu nevijdach li kavi chiba che ipak iska nevijdach li kak preibava vsichki drugarcheta tva nee e zarazdi teb muhljo tva eza pari

9 + 1 - !
дон,

И Гаргамел е крадлив рубладжия

14 + 2 - !
лалала,

Най-скъпия ток е в долари (Мариците) и евро (фотоволтаиците), а най-евтиния в рубли (Козлодуй). Това е факт и няма как гербераските манипулатори да променят това, но тъпи и неграмотни хора колкото искаш.

2 + 17 - !
Захариев,

Кремиковци имаше задължения от 700 милиона лева и Костов ми го шитна за 1 долар. В момента НЕК има задължения от два милиарда лева и ако Костов беше Министър председател щяхме да го спазарим за 20 цента. Искрено съжалявам, че политикономическия корифей не е служебем премиер в момента. А можеше такава хубава врътка да направим. . .

11 + 2 - !
хи хи
Ми те както са я падкарали всички агенции на ден с по два процента увеличение за ГЕРБ, до 12 май ще станат повече от предишния мандат. Този път 125 депутата ще вкара ББ.
.
Прогониха го с камъни, но неговите простаци пак ще гласуват за простака си. Просташки му работи. Народе????
Sin
Черепа лансира Орешарски чрез говорителя си Станишеф, който Орешарски е директно в БСП. Е, до изборите може да подхвръкне някъде другаде, обаче засега не е. Може би е по-правилно цялата тази гарнитура да се нарича Череп-Трактор. Както и другата Пашата-Фаса. Ролите на балансьори/рефери също вече са разпределени - Доган и Кунева. Има и роля на жиголо - там обаче маймуните са прекалено много за да ги изброяваме. Този път даже има роля и за шут, който винаги губи - за назидание на народа. Това е Каба едикой си. Неговата задачка е да загуби с колкото се може по-явна катастрофа - от 0, 001 мах до 0, 1% от гласовете.
@@@@@
Хак ни е на целия български народ този абсолютен гьонсуратлия. . Бре, юнако, бре гювендиьо, продажна и безродна, какво трябва да стане още, за да разбереш, че АЕЦ, втори дубъл, българина не иска. . . още какво да ти се изпише и изговори от речника , за да разбереш, че не те пущат в селото, а ти все за попа питаш. . . иди си със здраве, бе простако нагъл и безпардонен, . . .
Рудан
Напомням на тичащите към бюлетината на ГЕРБ. , , КОЙТО ПУШИ ЦИГАРИ Е ПРОСТАК, , Изказване на Б. Борисов по БТ( по повод забраната да се пуши в заведенията) . А пък в Мин. съвет , като влезеш ВОНИ НА ПУРИ.
румен,

Аз съм пушач, заклет пушач, пуша от 40 години, но ще гласувам за герб и Б. Борисов. Не ми е приятно да пуша на улицата, като помияр, но не желая отново да бъде създадена крадлива тройна коалиция от ДС и БКП-БСП агенти, снахи, внуци и т. н. боклуци. А между младите хора повечето са непушачи, и може би те ще гласуват за Борисов точно поради забраната за пушене в закрити помещения.

2 + 0 - !
прогресия
Разликата между ГЕРБ и БСП расте като аретметична прогресия: -преди пет дни "Алфа рисърч", разлика - 4, 5% -днес НЦИОМ разлика - 6, 9% -"Галъп интернешенал" (от страх не публикува), така, че логиката води до приемане за реални данните на Мира Радева. разлика - 16% с тенденция за увеличаване.
Truman
Псевдо журналисти, платени драскачи, псевдо социолози и какви ли не врачки се опитват да ни "обяснят" как така мнозинството недоволни от Герб , но пак си го искат понеже избирали по-малкото зло. Е това е внушението което ни се прави. Кой как го изчисли , че Герб са по-малкото зло. Герб е НАПАСТ, което мина като цунами над България. Дооплячкоса я. Доразграби я. Уби малкият и средният бизнес. Стотици хиляди нови безработни. Непоносима бедност сполетя милиони. Броите самозапалили те се. Не броите тези които си слагат по друг начин край на живота . Наскоро лекар изнесе стряскащи данни. 900 човека ежегодно в БГ се самоубиват. И повечето го правят поради безизходицата в която са изпаднали. . . мизерия, нищета и липса на перспектива. А стотици други умират от недояждане или понеже нямат пари за лекарства. Задават ли си въпроса тези които смятат герб за по -малкото зло как се живее с пенсия от 120 лв или заплат 250 лв. Аз никога не съм бил обвързан с БСП или с БКП. Никога не съм им бил с
Truman
. . . . Аз никога не съм бил обвързан с БСП или с БКП. Никога не съм им бил съмпатизант. Напротив борил съм се с оръжие срещу тях и тяхната тоталитарна система. Но като сложим на везната мутренско-милиционерското и бездушно управление на Борисов-Цветанов – Дянков и от друга страна предишните управления ще видим с просто око кога сме обедняли най-много, кога малкият човек е забравен и как години наред доходите ме мърдаха, а всичко ставаше от скъпо, по-скъпо.
румен,

червен лъжец, борил се бил. . . дрън, дрън.

3 + 0 - !
Глас народен
на Светльо Витков има ли шанс да влезе в парламента?
БАЙ КОЛЮ
МИРА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ МНОГО ПРАВА . . . . БСП СИ ОТИВА ОТ ТОЯ СВЯТ.
...
Още един четиригодишен кур за българите. То не беше Костов. То не беше Станишев. Е тва е шибана държава. От лошо към още по-лошо. Как избирате това тъпо животно бе българи? На този тъпанар мозъка му е в петите. Всички в куп ще го ядем дебелия. Докато тези престъпници не влезат всичките в затвора. За престъпления срещу българския народ. Всичко върви надолу по спиралата. И ако не го спрем може да се стигне и до убийства. Няма да са само самоубийства. Трябва съд. Трябва присъди.
алтернативи,

Да бе, Боко Тиквата е прост, та дрънка, как ще го избирате бе, хора, акъл имате ли?! Гласувайте най-добре за другите, без ДПС и БСП - давайте за Костов, за Кунева, па макар и Пръмова, за НФСБ, па даже и бай ви Волен. Я си представете такава картина: Костов - 20 процента, Кунева - 20 процента, Волен - 20 процента, НФСБ - 20 процента, а останалите да си ги делят Тикви, Догани и СерГейове, хахаха!

0 + 6 - !
666
Гласуваш за ГЕРБ -получаваш лъжеца ББ+крадеца ЦЦ .
Aнонимен
Станишев беше стажант примиер, сега стажант началник на ПЕС. Без нито един ден трудов стаж и знае как да управлява държава. Между другото те комунистите всичко могат и знаят още от раждане, , , И да гласувам за тях, , за Хохегер, топлото, трактори, р. овч енергетици, хидрооглувци, и тем подобни няма как да стане. Боико не е идеалният премиер, но е единствен опълчил се срещо енергиината мафия и БСП„ПКП октопода. . . . и в световна криза запази държавата стабилна, факт.
Пенев
Още една купена агенция! Ами те не останаха истински!
piopi5706
прогнозата обслужва бсп-интереси, цел-консолидация на левия избирател
-,

Да, май е така.

1 + 0 - !
И аз не съм доволен от Мира
Нейните данни са силно занижени и според това в парламента би трябвало да влезнат 7- 8 партии, което не е реално. Моята прогноза е категорична: за ГЕРБ - 75%, да червените крадци - 9%, за етническата дс-партия -8% и останалите проценти за руския шпионин Сидеров и Кривата уста на олигархията. Така че позора на крадците ще бъде много по голям, отколкото Мирето ни го представя, съответно и радостта на честните българи ще бъде много по-голяма, отколкото самите те могат да си я представят.
Молитва
Боже, събуди и вразуми тоя народ и ни избави най-сетне от ненаситните комунисти !

РЕКЛАМА

Най - доброто от Моцарт

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах