Реклама / Ads
51| 8820 |10.04.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Слънце грее 32 часа в денонощието за фотоволтаици

.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев Източник: Булфото
Фотоволтаиците са измислили нови физични закони. Един от примерите за това е, че след проверка е установено отчитане на 32 часа слънцегреене в едно денонощие. Едно дружество е регистрирали над 50 такива отчета.
 

Това заяви по Нова телевизия министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев. Искаме да обявим къде е изкривеният обществен интерес в сферата на енергетиката.

"Ние започнахме още миналата седмица проверка на някои фотоволтаици и при някои от тях установихме, че са отчели по 32 часа слънцечасове в едно денонощие.” Това са нови физически закони, подчерта иронично икономическият министър, явно някой се е научил да разтегля времето.

"Според мен има големи резерви в областта на енергетиката и точно поради това искаме да направил една сквоеобразна ревизия, за да видим как действително стоят нещата там", посочи Василев.

Министър Василев е на мнение, че исканото от ЕРП-тата повишаване може да не се случи. Той разкритикува предложението на Харитонова това да стане чрез намаляване на цената за износ с 6 лв. По думите му така проблемът се отлага, защото след три месеца тези 6 лв. пак ще трябва да бъдат платени и подобна практика би довела до „огромен хаос“. Причината е, че има дългосрочните договори за износ.

Проверката на Еврокомисията трябва да даде един реалистичен поглед върху енергетиката. Министър Василев не изключи и проверка за наличие на картелни споразумения в бранша.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12913 |10.08.2011 Слънце, пясък, море и … безплатен интернет! . 3| 12532 |27.03.2011 В Часа на Земята – спад на потреблението на ток . 0| 5833 |08.04.2008 Бриджит Чернота: Спрете с рекламата за слънце, пясък и бира!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads