Реклама / Ads
38| 18597 |17.04.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Антон Тодоров: Очаквайте невиждани протести, ако няма радикални промени

.
В книгата на Антон Тодоров „Задкулисието на прехода” ще откриете преплитане на биографични връзки от комунистическата партия към Земеделски съюз, Държавна сигурност, военното разузнаване, обратно и скок подскок към пирамидата на властта като самоцел.
 

С тези думи Георги Коритаров представи книгата на политолога Антон Тодоров „Задкулисието на прехода”.

Неотдавна имаше протести. Стотици хиляди хора искаха да се върнат към началото на прехода, защото им се вижда несправедлив. Те обаче трябва да знаят: Преходът не може да се върне, той може да се повърне. И за да го повърнете по-качествено, четете такива книги, призова Коритаров. 

Книгата много ще ви даде – тя е едно огледало, в което ще се видим какво представляваме в една деморализирана България. В страна, чиито лозунг и мотив за поведение не е „Съединението прави силата”, а „Преклонена глава сабя не я сече”. Книгата на Антон Тодоров е вик срещу демагогията, заяви Георги Коритаров.

Ние не допускаме издаването на партизански текстове, наситени с емоция, която ги изкривява, каза Любен Козарев, директор на издателство „Изток-Запад“.

Козарев се възхищава на гражданската позиция на Тодоров, неговата мисъл за бъдещето и патоса, с който ги отстоява. Ако повече българи не последват примера му, Козарев предрече, че ни очакват времена като от вица за Златния орфей - конкурсът бил толкова харесван, защото винаги бил по-зле от миналогодишния и по-добър от следващия.

Ситуацията в страната ни според автора Антон Тодоров е отминала дори отвъд думите на владетеля-философ Никола Макиавели, който пише в своята книга „Князът”: Проблемите на държавата напомнят тези на туберколозата – когато никой не я вижда, тя е лечима, когато всички я виждат, тя вече е нелечима.

Това, което съм написал в тази книга, е вик на потрес и едно заравяне в много документи, факти и изследвания, които показват, че нещата в България са сбъркани и има много малка надежда за оправяне. Ако в близките месец – година в България не бъдат направени радикални промени във въвличането на нови хора в политиката, трябва да се подготвим за такива граждански протести, каквито никога не е имало в тази част на Европа, убеден е Антон Тодоров.

Когато човек види свидетелствата в тази книга, ще се запита дали не е вярна английската поговорка „Ако искаш да скриеш нещо, трябва да го оставиш на показ”. Според Тодоров партия „Движение България на гражданите” е последният проект на политическия доктор Франкенщайн.

Политологът препоръча задълбочено четене на „Задкулисието на прехода”, защото ще има и продължение. То ще е съсредоточено върху влиянието на секретните служби върху българския преход, елито-генезиса на основните политици, как е ограбена страната и за политическото абониране във властта.


Приятели и съмишленици на Антон Тодоров се събраха в чест на новата му книга в книжарница "Хеликон" на бул. "Цар Освободител"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11007 |16.04.2013 Политологът А. Тодоров вдига завесата към задкулисието на прехода . 0| 6505 |16.04.2013 Почина диригентът на Лондонския симфоничен оркестър Сър Колин Дейвис . 7| 6408 |12.04.2013 Не пуснаха Джанго да стреля в Китай . 4| 14496 |11.04.2013 Градски флорални истории-пролетна изложба между сериозното и смешното…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads