Антон Тодоров: Очаквайте невиждани протести, ако няма радикални промени

38

|

14821

|17.04.2013
Антон Тодоров: Очаквайте невиждани протести, ако няма радикални промени

В книгата на Антон Тодоров „Задкулисието на прехода” ще откриете преплитане на биографични връзки от комунистическата партия към Земеделски съюз, Държавна сигурност, военното разузнаване, обратно и скок подскок към пирамидата на властта като самоцел.С тези думи Георги Коритаров представи книгата на политолога Антон Тодоров „Задкулисието на прехода”.

Неотдавна имаше протести. Стотици хиляди хора искаха да се върнат към началото на прехода, защото им се вижда несправедлив. Те обаче трябва да знаят: Преходът не може да се върне, той може да се повърне. И за да го повърнете по-качествено, четете такива книги, призова Коритаров. 

Книгата много ще ви даде – тя е едно огледало, в което ще се видим какво представляваме в една деморализирана България. В страна, чиито лозунг и мотив за поведение не е „Съединението прави силата”, а „Преклонена глава сабя не я сече”. Книгата на Антон Тодоров е вик срещу демагогията, заяви Георги Коритаров.

Ние не допускаме издаването на партизански текстове, наситени с емоция, която ги изкривява, каза Любен Козарев, директор на издателство „Изток-Запад“.

Козарев се възхищава на гражданската позиция на Тодоров, неговата мисъл за бъдещето и патоса, с който ги отстоява. Ако повече българи не последват примера му, Козарев предрече, че ни очакват времена като от вица за Златния орфей - конкурсът бил толкова харесван, защото винаги бил по-зле от миналогодишния и по-добър от следващия.

Ситуацията в страната ни според автора Антон Тодоров е отминала дори отвъд думите на владетеля-философ Никола Макиавели, който пише в своята книга „Князът”: Проблемите на държавата напомнят тези на туберколозата – когато никой не я вижда, тя е лечима, когато всички я виждат, тя вече е нелечима.

Това, което съм написал в тази книга, е вик на потрес и едно заравяне в много документи, факти и изследвания, които показват, че нещата в България са сбъркани и има много малка надежда за оправяне. Ако в близките месец – година в България не бъдат направени радикални промени във въвличането на нови хора в политиката, трябва да се подготвим за такива граждански протести, каквито никога не е имало в тази част на Европа, убеден е Антон Тодоров.

Когато човек види свидетелствата в тази книга, ще се запита дали не е вярна английската поговорка „Ако искаш да скриеш нещо, трябва да го оставиш на показ”. Според Тодоров партия „Движение България на гражданите” е последният проект на политическия доктор Франкенщайн.

Политологът препоръча задълбочено четене на „Задкулисието на прехода”, защото ще има и продължение. То ще е съсредоточено върху влиянието на секретните служби върху българския преход, елито-генезиса на основните политици, как е ограбена страната и за политическото абониране във властта.


Приятели и съмишленици на Антон Тодоров се събраха в чест на новата му книга в книжарница "Хеликон" на бул. "Цар Освободител"

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Браво,
ама пак, както някой го казал-хубава работа, ама българска. Печатницата нещо пак се забавила. Поне някой ксерокс да беше използван, за да може по-навреме да се разпространи книгата. Не съм да я чел, но дано си заслужава, ако казва истината.
1,

Г-н Тодоров, може би сте живял някъде извън България и не сте успял да забележите, но както вие съветвате, преди 4 години вече бяха направени радикални промени и бяха въвличени чисто нови хора в политиката - намерени по кръстовища, физкултурни салони и мутренски бригади. Те сътвориха такъв хаос и безумия, че сега ще трябват десетилетия да се чистят лаината им от хубавата ни Родина. Така че - не, благодарим за предложения от вас още по-нов политически елит. И не защото не е изключително нужен, а просто защото го НЯМА.

1 + 5 - !
2,

Това е матрялът. Такова е ДНК-то по тия географски ширини. Обречена и никому ненужна държава, която е просперирала и изпитвала разцвет единствено, когато е била част от някоя империя: Римска, Византииска, Османска, Съветска и никога, когато е била оставяна на самоуправление. Ако новите политици, за които настоявате не говорят Български идват от Брюксел, Германия или Британия - да, тогава има шанс нещо да се получи.

4 + 0 - !
въпрос
Е, и защо БЗНС - заради оная ченгесарска костенурка Виктор Вълков ли? А и прононсирания доносник на ДС Коритаров просто не става. Тенденциозно и поръчково ми се струва всичко това, а? Какво ли мисли Франкенщайн по въпроса?
enej
todorov kato e pochnal s politicheskata filosofia, da zadulbochi makiaveli i da razraboti stadiat sled giktaturata KAKUV E . DERZAJ ANTONE !biva te i si nujen na BALGARIA.
<@>
Ще бъде интересно да се проследи "елито-генезисът" на Иван Костов - най-дълбоко законспирираната кукла на КДС, внедрена с успех там, където требва, за да не допусне обединение в антикомунистическото пространство.
Ани,

Преди няколко дни в интервю по телевизията Антон Тодоров обяви, че през октомври ще излезе книгата му за Иван Костов. Дали обаче ще я прочетат онези, които още го боготворят?

7 + 0 - !
Ясен
Браво на Антон Тодоров, наистина това беше преход към демокрация само за тези, които крещяха нейното име по улиците и площадите. За онези, които по това време се свиваха в кабинетите си и четяха демократичния печат с дръпнати завеси, също бе преход но не към демокрация а към негово величество СЦЕНАРИЯ. Сценарият беше оръжието на БКП за завладяването на икономическите ресурси на държавата. Много от дейците на демократичната общност го приеха и се вписаха в него, като получиха по някой пай от баницата. Сега има големи червени олигарси но има и малки, които минаха през СДС. За добро или зло прехода още не е приключил смени се само ценностната система, загуби се морала, справедливостта и честността. Масовата бедност, която се установи не ни дава право да бъдем равнодушни. Всеки човек се е родил на този свят с равното право да бъде свободен, да живее достойно, да притежава материални и духовни блага точно толкова, колкото всички останали.
521631,

Да, човече Христос, да, обаче не разбра ли, че има едни други – по-равни. И по цял свят те владеят богатствата, мисля, че още Маркс е установил, че 10 % от човечеството владее 90 % от богатствата на Земята, а останалите 90 % от човечеството се задоволява – мизерства с 10 –те % „богатства”- т. е. най-лошото и ниско полезно, което не са усвоили богаташите. Явно е необходимо нещо силно, което да укроти алчността им. И което да елиминира върлуващата манипулация и замъгляване на мозъците на 90 % процента със секси-извратености, издигани като първостепенна човешка ценност, аелкохолизиране, дрога, ужасяваща еснафщина – кичозна мода, причудлива архитектура, позьорство, снобизъм, подлизурство . . .

15 + 0 - !
ДС комбина?
ЗАщо доказано и признаващо си ДС ченге му рекламира книгата?? Тия уж очаквани протести от БСП ли се подготвят за след изборите?
На някой,

талантлив, но безпаричен поет едно стихче не му издават тези нароили се издателства, пък за цели книги-милиони намират. Иначе пак повтарям-дано да са достоверни нещата в книгата, но що толкова все позакъснели се публикуват тези работи, които са известни още когато Дядото организирал първата соцгрупа там където уж гръмнала аврора. Кой е все пак този доктор Кукловодов, щото Франкенщайн си е доказана фантасмагория. Другарят Казасов все още мълчи по темата, като верен съратник и участник във всички преврати на колегата си Кимон Георгиев.

10 + 5 - !
Новият
Влизайки в НАТО, България загуби самостоятелната си военна доктрина! Ставайки член на ЕС страната загуби икономическата и политическа независимост! С една дума в мирно време загубихме държавата си! Че сме малка държава е ясно, но защо станахме подлога?
бг,

ти си стар БКП кадър да не знаеш , че още не сме се отскубнали от лапите на Московската мечка. Скрий се някъде-в Сибир например

25 + 5 - !
Истината !
"Всички срещу Саркози"! Така беше 5 години във Франция. Сега една година със социалистите и Оланд всички почувстваха колко са прецакани - безработица, вдигане на данъците на всички, дори и на пенсионерите. Да видим какво ще направи нашето стадо?! Патриоти, не гласувайте за идиоти !
лалала,

Ако питаш Бойко, виновни са предишните.

11 + 12 - !
,

А ако провериш за лалала-то винаги виновни са хаповете на Кирето!Е, и Маечка като пряк началник и главно шизи на Републиката!!!Друго си колективната фармакологична отговорност-например, надрусах се и не си спомням в коя стая на хотела бях, а дали пък беше хотел. . .

8 + 3 - !
тито
Антон Тодоров вдъхва надежда, че МЕРЗАВЦИТЕ в страната ще бъдат принудени да се съобразяват с интересите на обикновените хора.
Ха дано,,

само да не е пак нещо, като част от сценария на цирк България.

8 + 3 - !
ахмак,

Да де, ама комунистическите мерзавци бяха там при него. Дори Алберт му представи книгата. Не ви ли е ясно, че те дори не се крият. От едно и също място са се пръкнали. ЦК на БКП. Не се заблуждавайте. Ифандиев и Жеков някой да ги е поканил? Не. Но др. Антон не слиза от екрана на комунистическите парцали. Ама и Тошко Колев е агент на тайните репресивни комунистически служби, както и Коритаров, Никола Даскалов, Ганчо Савов, Георги Марков, Петър Вучков, Васил Станилов, Милен Радев, Петко Бочаров и още, и още комунистическа измет. Трябва да се гледат Диагноза и Безкомпромисно.

7 + 5 - !
таня
На 25 април от 18 ч. пред Народната библиотека ще се състои премиера на книгата на Иво Инджев "Премиер на РъБъ"
Да!,

иво инджев е поклонник на Командира и е обсебен от лъжите му, следователно не може да му се вярва!

4 + 0 - !
Казасов
Нищо не разбрах, мнооого сложно бе. Знам само, че партията на прехода-СДС, моята бивша партия, е в следната позиция-между вчерашното бъдеще, и утрешното минало. А дали и преходът е така, кой да ти каже. Тошко Колев/светла му памет/го няма даже. . .
ахмак,

Ама и Тошко Колев е агент на тайните репресивни комунистически служби, както и Коритаров, Никола Даскалов, Ганчо Савов, Георги Марков, Петър Вучков, Васил Станилов, Милен Радев, Петко Бочаров и още, и още комунистическа измет. Трябва да се гледат Диагноза и Безкомпромисно.

4 + 1 - !
kol
Един читател
Днес наобяд си купих книгата. Дори беше с автограф :)Започнах да я чета и определено си заслужава!
Киризчия
Антон Тодоров е най-долнопробния продукт на политологичната общност в България. Слуга на милиционерската мафия, доносчик, хейтър и гнусар. Книгата му представи Георги Коритаров - Алберт. В залата бяха Райдовски и други представители на елита на ДС. Антон Тодоров е нищожество, изхвърлено от СДС и отвсякъде, прибрано от ДС за вършене на най-гнусната работа - свирки и обливане с помия на непослушни представители на публичния живот. Антон Тодоров иска да повърне прехода. Аз искам да повърна Антон Тодоров.
Кой е хейтър?,

Вижте какво сте сътворили, пък после пак настоявайте, че Тодоров е хейтър!!!

5 + 1 - !
Цолов Тано
Човешкото нищожество др. Антон Тодоров успя да заблуди доста хора, че е антикомунист и разкрива агентите на ДС, докато ходеше в предаването Диагноза с Георги Ифандиев. После започнаха гастролите му в комунистически предавания водени от комунисти и агенти на същата тази ДС, срещу която уж е той. На представянето бяха поканени само комунисти, офицери и агенти на ДС. Дори Алберт представи книгата на "антикомуниста" Антон. Сред присъстващите не видях г-н Ифандиев, какво ли щеше да прави този достоен човек сред тази червена измет. Там обаче беше г-н Георги Жеков, който с камера в ръка снимаше много внимателно комунистическите мутри-приятелите на "антикомуниста" и очаквам в следващото му предаване да лъсне истинския образ на отпадъка Антон, така както лъснаха комунистите и агентите като Петко Бочаров, Васил Станилов, Ганчо Савов, Петър Вучков, Георги Фотев.
балкански абориген
Къде беше господинът и цялата кохорта, присъстваща в залата, когато 24 години държавицата ни бе безмилостно обезкостявана?Прав е Чърчил, че българската, тъй наречена интелигенция, е продажна. Ако имахме честни, сиреч смели и национално отговорни интелектуалци, България нямаше сега да агонизира. И пуяците, кичещи се с етикетчето "български елит", нямаше днес да й пеят заупокойна молитва. А въпросният тъпчо просто е решил да поспечели малко пари, издавайки съчиненийце за неща, които знаем отдавна.
балкански абориген
Къде беше господинът и цялата кохорта, присъстваща в залата, когато 24 години държавицата ни бе безмилостно обезкостявана?Прав е Чърчил, че българската, тъй наречена интелигенция, е продажна. Ако имахме честни, сиреч смели и национално отговорни интелектуалци, България нямаше сега да агонизира. И пуяците, кичещи се с етикетчето "български елит", нямаше днес да й пеят заупокойна молитва, а щяха да имат съдбата на един Гео Милев, например. Пък сегашният тъпчо просто е решил да поспечели малко пари, издавайки съчиненийце за неща, които знаем отдавна.
Мако,

Наистина си голям абориген, като не знаеш кой е комунистическия отпадък Гео Милев. Добре, че отрочето му постъпи достойно като най-после пукна. Едно комунистическо болшевишко нищожество по-малко.

7 + 6 - !
Imigrant
Naj dobroto *lecarstvo* za vsichci *geroi*. . . . Calachnicov. . .
светли,

писна ми от тия. . просто ударете кръст на вси4ки. . . така няма да ви разпределят гласа по системата , , DONT, , и ще ни хванат за , , макарите. . !

1 + 0 - !
Байчев
Добре де, а какво прави на и в книгата Меглена Кунева? Да не би Тодоров да й се е продал?
Иван Митев - икономист
Авторът не отчита влиянието на причината за криза - негоден за парите начин на държавно управление. При нейно наличие - политиците са обречени жертви и колкото повече работят да реализират икономически ръст - толкова по-силен потенциал за криза се развива и е по-значим техния крах.
Mako
Това, което видях оня ден е смайващо. Потомственият комунист син на болшевишкия доказан престъпник Симеон Балевси-предс. на БКП "Георги Димитлов", човешкия отпадък Валери Симеонов Балевски крещеше с цяло гърло ДОЛУ БКП, ДОЛУ БСП. Останалата комунистическа помия от СКАТ червения Касабов и сие му пригласяха. Големия "антикомунист" изгони от телевизийката си единствените антикомунисти и доказани борци срещу болшевишката тирания, хора с висок политически морал Георги Ифандиев и Георги Жеков, да не говорим, че предаванията им бяха най-гледаните. Сега в болшевишкия парцал СКАТ са само комунисти, милиционери, агенти на зловещите тайни репресивни служби и един циганин-също агент. Няма изключения. Ето това представлява тоя Валери. Ако не ми вярвате гледайте Безкомпромисно с Георги Жеков, той знае истината за комунистическите получовеци Енчев, Солаков, Дражев, Мермерски, Лилов, Саръев, Райчевси и останалата червена измет. Най-добрият комунист е мъртвия. А Валери е кум на
Антончо
Тази сутрин при Кулезич се сетих че Антон Тодоров отговаря на героя от стариа виц където предлага на цирк Б-я супер номер. И така, под купола на цирка се издига огрмно кълбо пълно с л-на, а. т. влиза с калашник, оркестъра свири туш и започва стрелба. Всичко е омазано. . . . и в този момент влиза група ЦЯЛАТА В БЯЛО.
Минка Иванова
Г-н Тодоров Вие освен да роптаете нищо друго не знаете! Плюите за хора които познавате а не за кандидата на РБ в Хасково втори в листата г-н Стефан Димитров!!! Тои е много интелегентен и ерудиран млад човек!!

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Вивалди - четирите годишни времена

ВРЕМЕТО

времето в София София

+14°

+27°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+18°

+28°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+18°

+26°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+18°

+30°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+18°

+27°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+17°

+30°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах