О. Минчев: ГЕРБ запазват уникално висока обществена подкрепа

107

|

7423

|01.05.2013
О. Минчев: ГЕРБ запазват уникално висока обществена подкрепа
Огнян Минчев

Никога през изтеклия четвърт век управляваща политическа партия не е отивала на избори след един мандат управление с толкова висок сравнителен резултат.Очаквам оспорване на изборния резултат и забелязвам, че се поддържа висока степен на пропагандна истерия около потенциалната  възможност за фалшифициране на изборните резултати, казва в интервю за "24 часа" политологът Огнян Минчев. Тази опасност винаги е съществувала при избори, защото винаги е съществувал факторът административен натиск, всякакъв вид манипулиране на секционни комисии, купуване на гласове и т.н. В тази кампания виждаме и още нещо - непрекъснато публично пророкуване, прогнозиране за нелегитимност и неизбежно фалшифициране на предстоящия вот. А това обещава горещи дни по време на изборите и след тях.


Въпреки разнопосочната истерия, която се разгръща в изборната кампания, мнозинството български граждани остават трезви и разумно преценяват ситуацията. Демоскопските сондажи, на които имам доверие, показват, че обществените ориентации са стабилни. Т.е. истерията по повърхността на сцената не засяга дълбочинно ориентацията на гражданите.
 

Раздялата на ГЕРБ с Цветанов едва ли е вероятна. Отделен въпрос е какви ситуации, обстоятелства и размествания ще се случат след 12 май. Създаването на правителство в следващия парламент ще бъде почти сизифовска задача.


Мощният обществен протест на част от обществото не можа да разклати драматично подкрепата за доскорошните управляващи сред други обществени слоеве поради поляризацията на обществените нагласи. В този смисъл не можем да очакваме и в резултат на достигащата до кресчендо, дори до истерия кампания позицията на избирател от едната част на спектъра да се премести в другата му част. Обществото отново е разделено. Нагласите срещу ГЕРБ са мощни и масови. Същевременно тази партия запазва уникално висока обществена подкрепа след 4 г. управление. Разбира се, ГЕРБ може само да мечтае за резултата от 2009 г., но никога през изтеклия четвърт век управляваща политическа партия не е отивала на избори след един мандат управление с толкова висок сравнителен резултат, какъвто се очертава за ГЕРБ сега.


Според стойностните, професионалните социологически сондажи ГЕРБ има известна преднина пред БСП. Тя не е гранична от типа 0,5-1%, както някои напазарувани социолози се опитват да внушат. Не е и в съотношение 2:1 в полза на ГЕРБ, каквито резултати също имаше. Засега ГЕРБ има преднина, която не е незначителна. Какво ще се случи с тази преднина до деня на изборите, е трудно да се каже.

Иначе срещу тези, които подкрепят ГЕРБ и одобряват начина на управление през последните 4 г., стои една алтернативна общност, която е все по-категорично и все по-полярно настроена срещу възможността бившите управляващи да повторят своя мандат. Тази общност само частично се препокрива с избирателите на БСП. Така че обществената поляризация създава възможността, от една страна, да имаме масови протести - особено в София и Варна. А от друга - съществена част от населението да продължава да подкрепя ГЕРБ, казва още Минчев.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

д-р Стоев
Все едно е за кого ще гласува човек. Важното е да заобиколи отдалеч кликата на червените прашки, адвокатите на Хизбулла, партията, в която се влиза или по наследство или като един СПИН, партията, която обещава стогодишно руско робство, строеж и изплащане на атомна бомба край Белене. На България й трябват яки българи, свързани с България. Избери българското! Заобиколи всяка рубладжийска и БСПИНозна партия!
.,

ГЕРБ е най-ниското ниво на комунистическата номенклатура нейния 3-ти най алчен ешалон. Тези, които ги доведоха на власт отдавна разбраха, че са сбъркали, заради невижданата лакомия на мутрите. Никой няма да им позволи повече своеволия и меракът на Тиквата да се изживява като диктатор също. Затова, като клонинг на НОМЕНКЛАТУРАТА на БКП, ще бъдат смачкани и поставени под контрол. А Номенклатурата от БКП, дали прикрита като ГЕРБ, АТАКА, ЛИДЕР, СДС, ДСБ, НДСВ или нещо друго, ще продължи необезпокоявано да управлява. След извършения от номенклатурата преврат на 10. 11. 89-та и превръщането на държавната собственост в частна и наследствена ТЯ изпълни целите си. Да му мисли наивния "електорат" вярвал някога в светлото комунистическо бъдеще. Мрак и мизерия го чака.

20 + 86 - !
Пример в това отношение,

е номенклатурчика доктора Стоев. Дете на военен с чин ПОЛКОВНИК същия е отгледан и отрасъл в пелените на СОЦ-а. Завършил разбира се с народни пари БЕЗПЛАТНОТО медицинско образование. Баща му го уреждана на времето ШКОЛНИК на топла служба в НШЗО"Хр. Ботев", а по късно с връзки вкарал да завърши медицина. Днес доктора СТОЕВ вече забравил това. Да иди и види сега КОЛКО пари дават на семестър неговите бъдещи колеги за да завършат мед. образование. . . . . . . . . ГОСПОДИ СЛЕЗ И СИ ПРИБЕРИ ВЕРЕСИИТЕ . . . . . . . . . . София, 1. 1. 2013г.

8 + 48 - !
CV на гербераста д-ра Стоев,

"Герберът е особен вид нискоинтелигентен индивид, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете на шофьор/ фризьорка/ чистачка/ прислужник в ЦК на БКП, герберът от малък е научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който му дава храна. Съвест и морал няма, обича да рита слабия и да се подмазва на силния. Склонен към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен да полага усилия и да се труди честно, особено в конкурентна среда. Нулева фантазия, клиширани изрази, явни правописни и правоговорни дефекти при изразяване. Неугледен и отблъскващ външен вид, липса на елементарен стил, възпитание и навици - и мъжките и женските индивиди често напомнят на месари или на лъжливи кръчмари. Идеален слуга на БКП/ БСП - такъв, какъвто е бил и баща му или майка. "

15 + 59 - !
обикновен българин,

До "CV на гербераста д-ра Стоев, 01/05/2013 - 13:31 ". СПОКОЙНИ, БЛАГОСЛОВЕНИ ПРАЗНИЧНИ дни на всички нормални БЪЛГАРИ. Комуниста е особен вид паразитна плесен. За да се очисти една държава от БКП/БСП са нужни поне 100 години тя да бъде оставена извън парламента. За това нека всички българи да гласуваме на 12 май 2013 година. Гласувайте спокойно за да не плъзне отново плесента на "тройната гнойна коалиция" из българския парламент. Гласувайте спокойно и с номер 15. Нека дадем възможност и на България да се оттърве от "червената плесен". СПОКОЙНИ, БЛАГОСЛОВЕНИ ПРАЗНИЧНИ дни на всички нормални БЪЛГАРИ.

41 + 7 - !
чудя се,

защо е толкова важно за БСП да внуши, че изборите ще се манупулират защото губят ли? Ами те са със същите проценти и когато правиха тройна коалиция, процентите си запазват и през 2009г. Толкова са вече, немогат вечно да лъжат хората.

49 + 4 - !
.какво има да се чудиш бе,

и лъжеш бе кучи сине, създание на сатанта!ГЕРБ е най алчния, най-яростния и най-лакомия ТРЕТИ ЕШАЛОН НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА. Всички ГЕРБ копеленца които ДНЕС се вживят и правят на десни, на демократи са израсли по станциите на МВР и на ЦК на БКП. Ако извадя флашката със списъка на тия негодяи протегнали отново ръчички за властта отиде сървърът на http://frognews. bg/. Не ми се занимава с тия помяри деца на ПОЗИТАНО по чийта ръка плюят дала им времето хляб и кариера. Отрасли всичките тези копеленца в копринените СОЦ пелени. Ужас.

8 + 43 - !
дс- списък на 3-я ешалон!,

Бойко Борисов–комунист, баща му служител от МВР, онова за дядото е за наивници. Цветан Цветанов-син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачева–партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Николай Младенов-син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Сергей Игнатов–син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. Росен Плевнелиев–платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Симеон Дянков-стипендиант на фондация Людмила Живкова. Нона Караджова-дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Лиляна Павлова-внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, Вежди Рашидов-удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, Ивайло Московски-първа щатна работа в Мултигруп. Веднага след президентските избори Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите Дончо Барбалов-син на генерала от ДС Петър Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП съпруга на настоящ лиде

10 + 35 - !
в рамка да се сложи!,

"Герберът е особен вид нискоинтелигентен индивид, селяндур, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете на шофьор/ фризьорка/ чистачка/ прислужник в ЦК на БКП, герберът от малък е научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който му дава храна. Съвест и морал няма, обича да рита слабия и да се подмазва на силния. Склонен към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен да полага усилия и да се труди честно, особено в конкурентна среда. Нулева фантазия, клиширани изрази, явни правописни и правоговорни дефекти при изразяване. Неугледен и отблъскващ външен вид, липса на елементарен стил, възпитание и навици - и мъжките и женските индивиди често напомнят на месари или на лъжливи кръчмари. Идеален слуга на БКП/ БСП - такъв, какъвто е бил и баща му или майка. "

7 + 30 - !
.,

малиЙЙЙЙЙ. . . .

9 + 2 - !
Божеееееееее,

Боже, каква простотия Как можеш, господи, да ни наказваш така. Ние ли сме най-грешните на този свят, та нареди да се пръкне точно в нашата страна толкова гаден човек и лъжец БойкоБорисов?На колко социологически агенции тиквата е платил милиони, за да нагласят процентите както той ги иска. И простия народ като гледа си казва, по-добре да гласувам за Бойко, за да не дойдат на власт комунистите пък те същите, тяхната челяд, че даже по зле. Продажни социолози и продажни журналисти.

3 + 24 - !
Do Пример в това отношение,

I kakvo si mislish, che pravish Шеленберг, kato zloslovish po adres na Doktora, osven che porajdash pognisa sred chetiashtite. Stari, iztarkani, komunisticheski metodi za zatvariane na ustite, shte povyrna.

11 + 3 - !
Читателка до 21:01,

Това не е злословене, защото са факти, ама тъпия ти мозък не ги схваща и разделя тези неща. За съжаление селяндурщината, подобия на доктора Стоев и такива като теб заливат София и тя затова заприличала на гробище. Ей такива миризливци като теб и доктора с лъжите и лицемерието я докараха до това положение.

3 + 11 - !
ИСТИНАТА!,

Топ 10 на печалните демографски събития през 2012г. 1. Българското население намаля под 7 милиона, колкото беше през 1947г. 2. Броят на новородените бебета е спаднал за последните две години с 17, 5%. 3. По смъртност на населението(14, 32‰)България зае първо място в Европа. 4. Вече имаме 183 напълно обезлюдени села-фантоми. 5. В 1398 градове и села(26, 2% от всички селища) етническите българи вече са малцинство 6. България е европейски шампион по безработица (официална 11%, реална 25%). 7. Разходите от бюджета за издръжка на циганите станаха 3, 2 милиарда лева. 8. Нарастват социалните конфликти - блокадите; масовите протести са с 21% повече от 2011г. 9. По благополучие (Wellbeing) падаме на 140-то място, между Чад и Сенегал, от 155 страни. 10. Намалява интелигентността на нацията (National IQ Scores). Вече сме чак на 47-мо място.

1 + 10 - !
ооф,

едноклетъчните гробари на Б-Я ЛЪСКАТ БАСТУНИ И ЛЛЛ

2 + 7 - !
браво минчева
ако беше жена , щях да те чукам макар очилата и дебела. браво минчев. Бойко
Бай Х.Й,

Не мога да разбера причината за желанието ти-че харесваш политолога или виждането му. Но аз ще ти заявя определено, че не само в твоята , но и на Райчев, Стойчев , К. Колев, Гарелов, Дончева уста бих поставил едно такова едно особено парче с размери 4по25 см.

57 + 1 - !
Foreigner,

Това показва колко си невъзпитан, Нямаш толераннтност към другите. Само Комунистите с такъв манталитет като твой.

36 + 4 - !
ГЕРБ=мизерия!,

Средно по 565 лв. на месец са необходимите средства, с които трябва да разполага един човек от четиричленно семейство, за да може да покрива разходите си: да се храни, облича и почива, спрямо нормалните български стандарти, съобщи Виолета Иванова от Института за социални изследвания на КНСБ. Според последното изследване на института за издръжката на живота през 2012 година, представено пред БНР, повече от 80 процента от българите живеят в лишения. С до 290 лв. живеят около 45 процента от домакинствата на страната. Голямата част от издръжката - над 48 на сто, отива за храна, най-вече за месо и хляб. Ограничават се разходите за здраве и образование, каза още Виолета Иванова. Е така неможе да се живее, никак даже дори!

3 + 16 - !
пепа,

Martin Strong · Follow · Top Commenter · Munich, Germany Стига сте надували дудуците, да ни занимавате с лъжи и недоказани обвинения! Занимавайте се с ФАКТИ! Данните от БНБ не са тайна, ако журналистите и Прокуратурата се поразровят и позаинтересуват!: По времето на своето управление Тройната коалиция е взела 23 милиарда заеми, с които си е подпомагала бюджета. Би било интересно да се види къде са отишли тези пари, между-впрочем. Външен дълг в милиарди по данни на БНБ: 09/2005 - 14. 264. 06/2009 - 37. 171. === 02/2013 - 37050. Както се вижда ГЕРБ не само не са взимали заеми, но и са плащали по заемите взети от БСП/ДПС/НДСВ. Само лихвите по този дълг са над 1. 73 милиарда годишно, което за 4 години е близо 7 милиарда. Е, 4 от тези милиарди можеш да приемеш, че са от резерва, а другите - от заплатите, пенсии и т. н. Някой от Прокуратурата например, ще попита ли Тройната Коалиция къде са отишли тези пари?

9 + 1 - !
Ташко
Избора е ясен ДСБ-БДФ, бюлетина №27
БЪЛГАРИН,

Предатели, подлоги на комуноидите.

54 + 4 - !
Чавдар,

Да ти имам и избора на бюлетината! Точно пък в най-голямата криза №15 направи най-много и то като: двата високо рискови проекта АМ „Люлин” и „Пловдив–Свиленград” и Дунав мост 2, които са функциониращи, намаляване на задълженията на БДЖ с 196 млн. лева и развитие в автомобилния транспорт. Ти с твоята бюлетина какво може да кажеш? Излез от тази четириъгълна форма, в която живееш и слез на Земята!

56 + 6 - !
така е Ташко,

бюлетината е ясна - 27-ма, ясни са и нещата които искат да направят.

4 + 29 - !
СсИТУАЦИЯТА ОКОЛО ЦВЕТАНОВ Е СЪЩАТА КАТО ТАЗИ ОКОЛО РУМЯНА ЖЕЛЕВА преди известно време! Същият вой, същите простотии, същата злоба и гадост. И там в дъното стояха разни женки като Първанова и др. простачки. В момента пак стоят женки като Станишката и разни гейве бесепари, подхвърлящи си анонимки. Прокуратурата размахва пръст обаче не където трябва! Какво излезе - най-виновният човек в държавата Е ТОЗИ, КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ПОБЕДИ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ! Много организирана - като започнеш от бивши министрли, президенти и тем подобни и стигнеш до уличните обирджии и побойници. Каква е разликата между тези два вида?! Разлика няма, те са едни и същи! Колкото повече лай и вой се чува по телевизиите на БСП, толкова повече нормалните хора разбират за какво става въпрос!!!
.,

Според мен Цветанов е най-успешния министър на герб, и със сигурност по негово време МВР е работило най-добре. Не случайно атаката е по него.

71 + 14 - !
Андропов,

Атаката срещу Цветанов не е , че е успешен министър срещу обикновенатапрестъпност. Дълбоко се заблуждавате. Мислите, че комуноидите, костов , доган Местан, им пука за народаТа те си ходят с охрана колкото щеш. Атаката е , че не искат той и Бойко да си стиснат ръцете с големите крадци и разбойници ограбили народа. Мобилизирана е цялата крадлива и кирлива сган и леят ли леят помия. Ще им се поиска сметка. От народа. Първият удар ще е на 12. Май. Прокуратурата се държи недостойно както до сега. Но днес е 1ви Май. Той е красив празник. Ще ви поздравя като цитирам стихче на един мечтател, подобен на милионите мечтатели около 1989г. Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре. И туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката на първи Май!

38 + 13 - !
.,

ГЕРБ е най-ниското ниво на комунистическата номенклатура нейния 3-ти най алчен ешалон. Тези, които ги доведоха на власт отдавна разбраха, че са сбъркали, заради невижданата лакомия на мутрите. Никой няма да им позволи повече своеволия и меракът на Тиквата да се изживява като диктатор също. Затова, като клонинг на НОМЕНКЛАТУРАТА на БКП, ще бъдат смачкани и поставени под контрол. А Номенклатурата от БКП, дали прикрита като ГЕРБ, АТАКА, ЛИДЕР, СДС, ДСБ, НДСВ или нещо друго, ще продължи необезпокоявано да управлява. След извършения от номенклатурата преврат на 10. 11. 89-та и превръщането на държавната собственост в частна и наследствена ТЯ изпълни целите си. Да му мисли наивния "електорат" вярвал някога в светлото комунистическо бъдеще. Мрак и мизерия го чака.

6 + 52 - !
Пиер,

Абсолютна истина!

4 + 20 - !
в рамка да се сложи!,

"Герберът е особен вид нискоинтелигентен индивид, селяндур, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете на шофьор/ фризьорка/ чистачка/ прислужник в ЦК на БКП, герберът от малък е научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който му дава храна. Съвест и морал няма, обича да рита слабия и да се подмазва на силния. Склонен към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен да полага усилия и да се труди честно, особено в конкурентна среда. Нулева фантазия, клиширани изрази, явни правописни и правоговорни дефекти при изразяване. Неугледен и отблъскващ външен вид, липса на елементарен стил, възпитание и навици - и мъжките и женските индивиди често напомнят на месари или на лъжливи кръчмари. Идеален слуга на БКП/ БСП - такъв, какъвто е бил и баща му или майка. "

5 + 22 - !
moriarti
Загубата на комуноидната сган на 12. 05. 2013 г. ще е толкова грандиозна, че се пригответе за истерии от рода на: "фалшифицирани избори", "сменен вот", "излъгана демокрация" и прочие и то все от страна на лъжливите и крадливи комунета. Ще се леят крокодилски сълзи и ще се жалват пред ЕС сутрин, обед, вечер и по икиндия. Безродници продажни, идете си в Сибир и ни оставете да живеем нормално!
Глас народен,

Колкото по-истерично вият червено-кафявите петнисти хиени и се точат да дoоглозгат тялото на България и излочат кръвчицата й, толкова повече те мобилизират народа ни да даде доверието си на онзи, който има сили и доблест сам да носи тежкия ни кръст !

10 + 3 - !
BG
а не си ли спомняте истерията около борисов на предишните избори и как убеждаваха че ще го осъдят в сърбия , все едно и също ит червените глупаци и техните мвр подлоги
Глас народен,

Колкото по-истерично вият червено-кафявите петнисти хиени и се точат да дoоглозгат тялото на България и излочат кръвчицата й, толкова повече те мобилизират народа ни да даде доверието си на онзи, който има сили и доблест сам да носи тежкия ни кръст !

10 + 2 - !
Да,да
Никаква уникалност няма. Все пак нормалните хора са много повече от склонните да се поддават на елементарните комунистически провокации. Подкрепата за ГЕРБ ще бъде най-голяма в деня на изборите. Крахът на БСП ще бъде неописуем, за останалите им подгласници - някои с резултат около 4-5% и болшинството около 1-2%, просто няма нужда от коментар.
бате Емо,

Ама наистина ли така смяташ??? Интересен човек си ти. . .

3 + 24 - !
.,

ще видим бате Емо. Да не се получи обратното та ся си давате кураж?

4 + 12 - !
обикновен българин
СПОКОЙ ПРАЗНИЧНИ ДНИ на всички нормални БЪЛГАРИ. Обществената подкрепа за номер 15 ГЕРБ, дори ще расте с всеки ден защото няма нормален БЪЛГАРИН който да иска да допусне до властта БКП/БСП която вече незнайно колко пъти го ограбва. Няма нормален БЪЛГАРИН който да си даде гласа на 12 май 2013 за БКП/БСП която не зачита неговота воля и въпреки твърдото НЕ за нова АЕЦ на над 79, 8 процента от българските гласоподаватели, бКП/БСП си държи да пострия АЕЦ-Белене за да "гушнат" партийно помазаните и 500-600 фамилии от сумата за построяването към в размер на има-няма 30 милиарда поне едно 10 милиарда. Нека всички нормални БЪЛГАРИ да гласуваме на 12 май 2013 година. Спокойно да гласуваме на 12 май 2013 година и за номер 15. СПОКОЙНИ ПРАЗНИЧНИ ДНИ на всички нормални БЪЛГАРИ.
да видим Минчев,

след 6 месеца къде серат гладните след като уникално тъпотията избрала ГЕРБ. После няма право да рИве НИКОЙ! Нека си изберат ГЕРб. Даже на мястото на бат БОЙКО ще изкарам ЖАНДАРМЕРИЯТА и БОЙ по чугунестите глави на всички посмяли да излазат на ПРОТЕСТ. Нямат право на протест тогава. . . . . . . . . . . Виждаш ли БОНУСЧИЯТА обикновен българин?ГАДИНАТА вече кпокойна за ЯСЛАТА. Да му мисли ГЛАДНИЯ НАРОД. Майката ще му ДО -ебат ГЕРБ-ажийските бандити. Глад и мизерия го чака. . . . . . . . . . . . . МИНЧЕВ ДОБРЕ ГО ЗАПОМНИ ТОВА КАКТО ЧЕ ДОЙДЕ КРАЯ НА СДС.

8 + 50 - !
Веско,

до да видим Минчев: ти си тотално изтрещял човек! Като ти гледам речника колко ти е "богат" си личи колко ти е културата! Смешник!

13 + 17 - !
обикновен българин,

До "да видим Минчев, 01/05/2013 - 12:24 ". На всички нормални и мислещи БЪЛГАРИ – СПОКОЙНИ, БЛАГОСЛОВЕНИ ПРАЗНИЧНИ ДНИ. "Когато фактите говорят, и Боговете мълчат". Само крадците с, и без бели якички които с действие и бездействие къде ограбиха, къде спомогнаха да бъде ограбена България не мълчат. За да не се повтарят тези "факти" на ограбване, които дори и според доклада "Николай Добрев" възлизат на над 300 милиарда, да помогем на "столетницата" да си почине извън парламента поне за следващите 100 години. Нека да дадем шанс всичките 500-600 партийно помазани фамилии да застанат пред съда. За това гласувайте БЪЛГАРИ. Спокойно гласувайте и за номер 15. На всички нормални и мислещи БЪЛГАРИ – СПОКОЙНИ, БЛАГОСЛОВЕНИ ПРАЗНИЧНИ ДНИ.

19 + 1 - !
ама как?
Тази подметка даваше и на И. К. високи резултати преди вота. След това си седна на дебелия гъз и две години не каза нищо
ГЕРБ=мизерия!,

Средно по 565 лв. на месец са необходимите средства, с които трябва да разполага един човек от четиричленно семейство, за да може да покрива разходите си: да се храни, облича и почива, спрямо нормалните български стандарти, съобщи Виолета Иванова от Института за социални изследвания на КНСБ. Според последното изследване на института за издръжката на живота през 2012 година, представено пред БНР, повече от 80 процента от българите живеят в лишения. С до 290 лв. живеят около 45 процента от домакинствата на страната. Голямата част от издръжката - над 48 на сто, отива за храна, най-вече за месо и хляб. Ограничават се разходите за здраве и образование, каза още Виолета Иванова. Е така неможе да се живее, никак даже дори!

7 + 31 - !
Глас народен,

Колкото по-истерично вият червено-кафявите петнисти хиени и се точат да дoоглозгат тялото на България и излочат кръвчицата й, толкова повече те мобилизират народа ни да даде доверието си на онзи, който има сили и доблест сам да носи тежкия ни кръст !

4 + 2 - !
да видим Минчев
след 6 месеца къде серат гладните след като уникално тъпотията избрала ГЕРБ. После няма право да рИве НИКОЙ! Нека си изберат ГЕРб. Даже на мястото на бат БОЙКО ще изкарам ЖАНДАРМЕРИЯТА и БОЙ по чугунестите глави на всички посмяли да излазат на ПРОТЕСТ. Нямат право на протест тогава.
,

Я прибери се обратно в клозетната дупка и някой да затвори капака, че от три месеца една и съща воня разнасяш!Или да ти сменят хаповете, или да те пратят обратно в Карлуково за възстановяване на шизофреничния плам, идиот зациклил!!!А, и иди се оплачи на Станишев да прати някой да подслушва как те ругаят, а после анонимно и при прокуратурката мазна!!!

32 + 3 - !
ааа 12:35,

бонуса пазиш нали?Де гиди крадци със крадци докарахте народа до просешка тояга. А вий си направили по ПЕТ бона и повече заплатки нали. Остана ли нещо не затрито от вас. Държавата затрихте какво повече искате да унищожите. Показахте че сте способни на това. И в Европа и в света го разбраха вече. Най-сетне ЕК се сети за мизерията в България 26 Март, 2013|автор: frognews. bg. България е най-бедната страна в Европейския съюз - 49% от населението, 52% от децата и 61% от пенсионерите са застрашени от бедност и социално изключване. Тези нива са два пъти над средноевропейските. Крайните мерки за икономии са подобрили значително бюджетните позиции, но на цената на растящо социално недоволство, пише в частта за България, съобщи БНР. ТОВА НАПРАВИ 4-РИ ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ. Съсипа държавата и доведе хората до лудост от непосилните сметки.

4 + 25 - !
.,

нека на НАРОДА да му се ебе майката като не му чува главата. Да му замразяват ДОХОДИТЕ, да му вдигат данъците, тока и водата и пенсиите къде клечат в къщи, а не излизат с гласа си турят точка на СИК-групировката ГЕРБ да мрЪт. Това си избрали. Пътя на СМЪРТТА!Бълг. народ обича ПАЛАЧА си ГЕРБ и нека си го избере. Майките да мажат на децата си филиите с асфалт и да не врякат. Какво си постелеш на него ще легнеш. Това е.

4 + 29 - !
,

Социопатичен идиот с воня от позитански задник, каза ти се да смениш хаповете, идиотино!!!А бонуса си го заври по позитански обичай в . . . мислителницата/ако не знаеш-питай безродието Станишев, то знае и може, и го е правило с много азерчовци в т. ч. и прокурори-азерчовци/!!!И напиши донос анонимен!Е, вонята няма да можеш да скриеш, ама те в прокуратурата си запушват носа и работят "активно"!!!

27 + 3 - !
мдааа... така живяха ГЕРБ,

В Комисията за защита от дискриминация си гласуваха по две брутни заплати, защото имали излишък във фонд "Работна заплата", пише 168 часа. Премии между 6000 и 7000 лева на човек са си раздали деветимата членове на Комисията за защита от дискриминация само месец след като встъпиха в длъжност

3 + 19 - !
.,

ГЕРБ е най-ниското ниво на комунистическата номенклатура нейния 3-ти най алчен ешалон. Тези, които ги доведоха на власт отдавна разбраха, че са сбъркали, заради невижданата лакомия на мутрите. Никой няма да им позволи повече своеволия и меракът на Тиквата да се изживява като диктатор също. Затова, като клонинг на НОМЕНКЛАТУРАТА на БКП, ще бъдат смачкани и поставени под контрол. А Номенклатурата от БКП, дали прикрита като ГЕРБ, АТАКА, ЛИДЕР, СДС, ДСБ, НДСВ или нещо друго, ще продължи необезпокоявано да управлява. След извършения от номенклатурата преврат на 10. 11. 89-та и превръщането на държавната собственост в частна и наследствена ТЯ изпълни целите си. Да му мисли наивния "електорат" вярвал някога в светлото комунистическо бъдеще. Мрак и мизерия го чака.

4 + 26 - !
до да видим Минчев,

Не се чуди много. Тая голяма уста, дето си я отворил и празната ти тиква са идеално място за кенеф.

10 + 1 - !
Страх
Много са циганите в България и те гласуват поголовно за комунделите. Това ми е страхът за 12/5.
Драговец,

Покойния вече професор Георги Бакалов казваше:В една нормална държава, комунистите трябва да са до 10%. При нас са 20%. Като паднат на нормалното ниво, нещата в България ще се оправят

32 + 3 - !
Ей ти комунисти драговец,

"Герберът е особен вид нискоинтелигентен индивид, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете на шофьор/ фризьорка/ чистачка/ прислужник в ЦК на БКП, герберът от малък е научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който му дава храна. Съвест и морал няма, обича да рита слабия и да се подмазва на силния. Склонен към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен да полага усилия и да се труди честно, особено в конкурентна среда. Нулева фантазия, клиширани изрази, явни правописни и правоговорни дефекти при изразяване. Неугледен и отблъскващ външен вид, липса на елементарен стил, възпитание и навици - и мъжките и женските индивиди често напомнят на месари или на лъжливи кръчмари. Идеален слуга на БКП/ БСП - такъв, какъвто е бил и баща му или майка. "

4 + 24 - !
д-р Месечков
Важно за България е да се разбере, че всички отрицателни доноси идват от групировки като БСП И ДПС, ще има да се оплакват след изборите, че вота е нагласен - все пак ще загубят ! Не разбирам как втората по големина политическа партия няма ясна идея за управление, и единственото което прави е да компрометира и да спекулира за неща, които изобщо не интересуват обикновения човечец. . .
докторе ЗАПОМНИ!,

ЕДИН ДЕН В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ ЗА ВРЕМЕТО, В КОЕТО УПРАВЛЯВА ГЕРБ ЩЕ ПИШЕ:"Това са едни от най-страшните и черни години на прехода. Преход на нечуван грабеж на на народа и държавата. В тези години българите са се самозапалвали от бедност и отчаяние. " Бойко Борисов-български министър председател довел България до национална катастрофа. Характерно за времето в което управлява Борисов и ОЛИГАРХИЯТА е това, че хората са се самоизгаряли в знак на протест срещу начина на управлeние на държавата. Тези години ще се запомнят с нечувана бедност и мизерия макар и в невоенно време. Пак заблудения НАРОД нека ги избере за да види след 6 месеца къде СЕРАТ ГЛАДНИТЕ. Това е ГЕРБ. Крадци нищо по вече от това. Народа ще гладува а ПЕНСИИТЕ които си стоят във къщи ще продължават да мрЪт като мухи. Нека мрЪт щом в отчаянието са останалив къщи и допусвали ПАЛАЧИТЕ отново до властта.

8 + 31 - !
Лайфа на ГЕРБ,

Лайфа на ГЕРБ Заместник-министър в МРРБ замина да усвоява особеностите на руския лов ```` 29-годишната калинка, заместник-министър в МРРБ Николай Нанков се похвали, че заминава днес(8. 02) за Русия, където ще ловува едър рогат дивеч в луксозно дивечовъдно стопанство край Санкт Петербург цели 10 дни. Запознати припомнят, че цената на подобни изживявания в Русия тръгва от 40 000 долара нагоре. Любопитно е, как младата калинка-политик е спестил толкова пари за кратката си 4-годишна трудова биография, която започва директно като областен управител на Ловеч, когато е на крехката възраст от 25г. , а след това поради изключителните си качества е изтеглен като заместник-министър на 28-годишна възраст. Ако Нанков не пътува на собствени разноски, то тогава е редно да сподели кой заплаща този лов и поради какви заслуги на младия заместник-министър.

5 + 17 - !
НАРОДА!,

Какво свърши ГЕРБ/Групировка Единствено за Разграбване на България/ през този период. Погледнато реално “минус нула” това е по лошо от нула. Направиха хората от бедни по бедни, от работни–безработни. Накараха хората да живеят като циганите–ден за ден. Селата и градовете остават без хора. Почти всички в работоспособна възраст минават през «Терминал 2» и не мислят изобщо за връщане. Народа мизерува а те господа управляващите си раздали за 2011 година 118 милиона лева бонуси. Това е гавра с народа. Народа ни живее в постоянен страх. Убийствата и грабежите вече са ежедневие. Стреляме се като в някакъв екшън филм. Незнам до сега да е правен обир на бронирана кола и то за 2 милиона лева. Вместо министъра на МВР да се занимава с работата си той ходи по какви ли не телевизиони канали и по какви ли не форуми на ГЕРБ. Наистина се строят прословути магистрали но всичко тове е с една цел–грабене. Не напразно вече народа говори за Борисов като “Борисов.

5 + 21 - !
Чавдар
Да ти имам и избора на бюлетината! Точно пък в най-голямата криза №15 направи най-много и то като: двата високо рискови проекта АМ „Люлин” и „Пловдив–Свиленград” и Дунав мост 2, които са функциониращи, намаляване на задълженията на БДЖ с 196 млн. лева и развитие в автомобилния транспорт. Ти с твоята бюлетина какво може да кажеш? Излез от тази четириъгълна форма, в която живееш и слез на Земята!
ГЕРБ=мизерия!,

Средно по 565 лв. на месец са необходимите средства, с които трябва да разполага един човек от четиричленно семейство, за да може да покрива разходите си: да се храни, облича и почива, спрямо нормалните български стандарти, съобщи Виолета Иванова от Института за социални изследвания на КНСБ. Според последното изследване на института за издръжката на живота през 2012 година, представено пред БНР, повече от 80 процента от българите живеят в лишения. С до 290 лв. живеят около 45 процента от домакинствата на страната. Голямата част от издръжката - над 48 на сто, отива за храна, най-вече за месо и хляб. Ограничават се разходите за здраве и образование, каза още Виолета Иванова. Е така неможе да се живее, никак даже дори!

4 + 22 - !
ГЕРБ=КЕЛЕПИР!,

ГЕРБ-КЕЛИПИР Обещанието на ГЕРБ за замразяване на заплатите на депутати и министри се оказа кьорфишек, пише вестник "Преса". В края на януари властта се оказа с по-големи възнаграждения. Увеличението е между 252 и 504 лева, а причината е, че парламентът забрави да гласува замразяването на заплатите. До края на 2012-а депутатите получаваха по 2448 лв. Президентът се е подписвал под 4392 лв. , сега ще вземе 4896 лв. Премиерът и шефката на парламента са получили по 3403 лв. , новите им заплати са с 391 лв. повече и стават 3794 лв. Парите на министрите скачат на 3172 лв. "Не успяхме да гласуваме замразяването заради дългата ваканция, след която започнахме заседания с изключително важни законопроекти", обясни зам -шефът на групата на ГЕРБ Димитър Главчев. Стана си баш работата. . . , да откажеш калинка да получава БОНУС все едно мухата да не каца на лайно.

3 + 19 - !
ГЕРБ гадовете
открито се подиграват на народа и най вече с възрастните хора Менда Стоянова в омразата си към пенсиите стигнала до положението види ли жив пенсионер на момента получава обриви и нервна криза. Дянков и Тотю Младенов ги лъгаха предколедно и дори 20 лева за половин пуйка им досвидя да им дадат. А Бойко излезе по телевизията и най нагло излъга хората, че било нямало пари в бюджета. Няма ли?Гадовете мръсни хилядарки бонуси си раздадоха за Коледа МИЛИОНИ лева скрито от народа. Трагедия сме. По голям лъжец от Бойко Борисов няма в тази държава.
Психиатър
Много червени идиоти пишат глупости във форума. От професионален интерес се потрудих да ги прочета. Демонстрира се ниско интелектуално равнище и омраза към инакомислещия. Такива хора в определин условия биха направили кариера като пазачи в концлагери. А истината, която те не могат да разберат е, че ГЕРБ има висока обществена подкрепа не защото народа обича толкова много Борисов или Цветанов, а защото Станишев, Кунева, Костов, Сидеров и т. н. не можаха да докажат, че са реална алтернатива на ГЕРБ.
Психотерапевт,

ГЕРБ-селяндуре никакъв психиатър не си, а прост гербер дошъл от селата каквито хиляди такива напълнихте столицата умирисали я на чесън. И понеже сте прости имахте властта 4 години доведохте народа до мизерия и нищета. Хората от мизерия клечката си драскаха и горяха като живи факли. Днес България благодарение на ГЕРБ се превърна в държава по стандарт по зле от Габон и Екваториална Гвинея. Какво по вече от това. Ма вземете властта бе, много важно. Таман народа да види за какво става въпрос, ама пак ще е много късно. . . Мизерия и нищета чака народа, това си избрал, това е положението.

2 + 15 - !
Пкихиатре, в рамка да се сложи,

"Герберът е особен вид нискоинтелигентен индивид, селяндур, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете на шофьор/ фризьорка/ чистачка/ прислужник в ЦК на БКП, герберът от малък е научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който му дава храна. Съвест и морал няма, обича да рита слабия и да се подмазва на силния. Склонен към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен да полага усилия и да се труди честно, особено в конкурентна среда. Нулева фантазия, клиширани изрази, явни правописни и правоговорни дефекти при изразяване. Неугледен и отблъскващ външен вид, липса на елементарен стил, възпитание и навици - и мъжките и женските индивиди често напомнят на месари или на лъжливи кръчмари. Идеален слуга на БКП/ БСП - такъв, какъвто е бил и баща му или майка. "

2 + 13 - !
соня
На членовете на БСП им е вменено , че изборите ще бъдат фалшифицирани. Варненският кмет бил сменен, защото не искал да фалшифицира изборите. Това се разпространява сред партиините организазии по събрания, включително и в местната общинска администрация. Същите БСП ядра бяха изключително доволни , когато назначиха Бозов за времено изпълняващ длъжноста кмет. Междувременно , той успя да подпише няколко неща в общината светкавично. . .
А бе сонче,

що лъжеш МА дръвницо. Що не си седя в кухнята ами и ти чучнала пред КОМПА глупости да пишеш! А бе лъжкиньо запомни, ГЕРБ е най алчния, най - яростния и най - лакомия ТРЕТИ ЕШАЛОН НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА. Всички ГЕРБ копеленца които ДНЕС се вживят и правят на десни, на демократи са израсли по станциите на МВР и на ЦК на БКП. Ако извадя флашката със списъка на тия негодяи протегнали отново ръчички за властта отиде сървърът на http://frognews. bg/. Не ми се занимава с тия помяри деца на ПОЗИТАНО по чийта ръка плюят дала им времето хляб и кариера. Отрасли всичките тези копеленца в копринените СОЦ пелени. Ужас.

3 + 15 - !
дс- списък на 3.я ешалон!,

Бойко Борисов–комунист, баща му служител от МВР, онова за дядото е за наивници. Цветан Цветанов-син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачева–партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Николай Младенов-син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Сергей Игнатов–син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. Росен Плевнелиев–платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Симеон Дянков-стипендиант на фондация Людмила Живкова. Нона Караджова-дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Лиляна Павлова-внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, Вежди Рашидов-удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, Ивайло Московски-първа щатна работа в Мултигруп. Веднага след президентските избори Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите Дончо Барбалов-син на генерала от ДС Петър Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП съпруга на настоящ лидер от БСП.

2 + 15 - !
Дарев
Гласуването за ГЕРБ е против БСП и ДПС, това е ясно и на децата от целодневните датски градини.
А бе Дарев,

що лъжеш бе кучи сине. ГЕРБ е най алчния, най - яростния и най - лакомия ТРЕТИ ЕШАЛОН НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА. Всички ГЕРБ копеленца които ДНЕС се вживят и правят на десни, на демократи са израсли по станциите на МВР и на ЦК на БКП. Ако извадя флашката със списъка на тия негодяи протегнали отново ръчички за властта отиде сървърът на http://frognews. bg/. Не ми се занимава с тия помяри деца на ПОЗИТАНО по чийта ръка плюят дала им времето хляб и кариера. Отрасли всичките тези копеленца в копринените СОЦ пелени. Ужас.

4 + 15 - !
дс- списък на 3-я ешалон!,

Бойко Борисов–комунист, баща му служител от МВР, онова за дядото е за наивници. Цветан Цветанов-син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачева–партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Николай Младенов-син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Сергей Игнатов–син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. Росен Плевнелиев–платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Симеон Дянков-стипендиант на фондация Людмила Живкова. Нона Караджова-дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Лиляна Павлова-внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, Вежди Рашидов-удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, Ивайло Московски-първа щатна работа в Мултигруп. Веднага след президентските избори Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите Дончо Барбалов-син на генерала от ДС Петър Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП съпруга на настоящ лидер от БСП.

2 + 15 - !
гражданин
Г-н Минчев, комунистическо-милиционерската престъпна шайка начело с Черната сврака Кунева-Пръмовица и нейните сподвижници платените лумпени на Слави Бинев, дребните партийки създадени от тях, политолози и социолози всички те натискат с всичка сила преди всичко с лъжи, измама и подкупи да убедят населението, че само те са правоверните. Тази шайка от престъпници, които властваха повече от шестдесет години в управлението на държавата под въздействието на Русия доведоха народа до ужасяваща супер мизерия. Те окрадоха със създадените от тях престъпни групировки народ и държава и сега искат отново да ни заврят на кучето в задника.
А бе гражданино,

що лъжеш бе кучи сине. ГЕРБ е най алчния, най - яростния и най - лакомия ТРЕТИ ЕШАЛОН НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА. Всички ГЕРБ копеленца които ДНЕС се вживят и правят на десни, на демократи са израсли по станциите на МВР и на ЦК на БКП. Ако извадя флашката със списъка на тия негодяи протегнали отново ръчички за властта отиде сървърът на http://frognews. bg/. Не ми се занимава с тия помяри деца на ПОЗИТАНО по чийта ръка плюят дала им времето хляб и кариера. Отрасли всичките тези копеленца в копринените СОЦ пелени. Ужас.

3 + 14 - !
дс- списък на 3-я ешалон!,

Бойко Борисов–комунист, баща му служител от МВР, онова за дядото е за наивници. Цветан Цветанов-син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачева–партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Николай Младенов-син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Сергей Игнатов–син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. Росен Плевнелиев–платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Симеон Дянков-стипендиант на фондация Людмила Живкова. Нона Караджова-дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Лиляна Павлова-внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, Вежди Рашидов-удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, Ивайло Московски-първа щатна работа в Мултигруп. Веднага след президентските избори Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите Дончо Барбалов-син на генерала от ДС Петър Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП съпруга на настоящ лидер от БСП.

2 + 14 - !
.
малиЙЙЙЙЙ. . . . . , а пиши де, че и лъжи. Не става!. Тежко на Народа.
в рамка да се сложи!
"Герберът е особен вид нискоинтелигентен индивид, селяндур, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете на шофьор/ фризьорка/ чистачка/ прислужник в ЦК на БКП, герберът от малък е научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който му дава храна. Съвест и морал няма, обича да рита слабия и да се подмазва на силния. Склонен към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен да полага усилия и да се труди честно, особено в конкурентна среда. Нулева фантазия, клиширани изрази, явни правописни и правоговорни дефекти при изразяване. Неугледен и отблъскващ външен вид, липса на елементарен стил, възпитание и навици - и мъжките и женските индивиди често напомнят на месари или на лъжливи кръчмари. Идеален слуга на БКП/ БСП - такъв, какъвто е бил и баща му или майка. "
15
Eдин против всички (комунисти), всички против един. . . Боже пази България!
.,

Наглата и безпаметна некадърност на това управление ще ни излезе на всички през носа. Ама яко през носа!И на тези дето гласуваха за тях. И на тези дето спазариха гласа си за кебапче. И на тези гласували за опонентите. И на тези, които префърцунено си мислят, че наказват някого като не гласуват за никой. Последните са НАЙ-ВИНОВНИ за това, управлението на страната ни да се определя от "кебапчии" изборни туристи и асоциални персонажи. И ако в нацията е останала капка разум, догодина на изборите ще отиде да гласува, при това да гласува за прагматични специалисти с реални дипломи и видима кариера през годините, а не разни недоучили калинки кавито има тука разпенили се във форума. Аман от харизми, новоизгряващи фокусници и махленски лаладжии хванати на някое кръстовище и "учени" специалисти завършили юридическия факултет на Каспичанския свободен университет.

2 + 11 - !
.,

"Мисля, че намаляването на заплатите, така че да достигнем заплатите на БЪЛГАРИЯ, няма да реши проблема на страната. Ако въпросът бе толкова прост, то БЪЛГАРИЯ щеше да е решила проблемите си. Северната ни съседка е изправена пред голяма безработица и среща трудности да привлича инвеститори въпреки НИСКИТЕ заплати. Интервю на МФ пред телевизия"Мега". В Гърция бе приет ЗАКОН, според който пенсионерите с пенсии до 2000 евро месечно получават добавки от 200 евро за Великден и през август плюс 400 евро за Коледа. Минималната пенсия в Германия е 760Е, а се обсъжда тя да е 850Е!Във "фалирала" Гърция -500!Е, за какво иде реч?Направете ЗАПЛАТИ и ПЕНСИИ като тези в Германия, а те милите само на себе си направили заплатите големи гарнирани с тлъсти бонуси, а народа духа супата. Миналата Коледа всеки гр. гражданин и безработен получи по 400 евро, а у нас Коледни бонуси взеха само "Тотювци Сие". Народа го оставиха да пий студена водица даже 20 лева за половин пуйка не д

2 + 7 - !
2-те Българии!,

А : - в-к 24часа, бр. 313, петък, 16. 11. 2012г. , Статия: „ПЕНСИОНЕРИ ИСКАТ КОЛЕДНИ ДОБАВКИ ЗА ВСИЧКИ”, автор: Ваньо Стоилов. Митинг в Стара Загора от българската Асоциация на персионерите, поиска вчера КОЛЕДНИ ДОБАВКИ за всички пенсионери и увеличение на пенсиите от 1 януари 2013г. , с 15%. Те настояха и за ЗАКОН за пенсионерите, както и участието им в тристранката. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . БEЛ. АВТ: Те може да си настояват въпреки , че са 2. 200 000 души но няма кой да ги чуе. Глас в пустиня. Това не е Гърция където всеки възрастне ще получи освен пенсията си минимална 500 евро ПЛЮС 400 евро по ЗАКОН и Коледен бонус. Там няма тавани а такива има у нас за простосмъртните пенсионери но не и за Божествените конституционни съдии за които КСО не важи. Затова такива като Менда, „Тотю и Сие” и министър Дянков най ще са доволни ако всички пенсии бяха измряли. Другото е без значение.

2 + 7 - !
2-те Българии!,

Б:РЕДАКЦИОННИ: - в-к 24часа, бр. 313, петък, 16. 11. 2012г. В нея освен всичко друго четем следното: А както се чува, нейното упорство било поради желание да изкара 9 години с основна месечна заплата 3500 лева, добавки за клас 40%, плюс персонален шофьор и кола от НСО. Плюс пенсия БЕЗ ТАВАН най малко 2000 лева! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . БEЛ. АВТ:Средно месечна заплата: 3500 основна + 1400 за клас + 2000 пенсия = 6900 лева, бонусите отделно. Месечно със бонусите и други средно един конст съдия взема 10000лева и нагоре. Това прави 5000 ЕВРО месечно. Освен това Марковска и фамилия притежават скъпи имоти в София други градове и по Черноморието. Е за какво иде реч?Ето глупостите които се тиражират в СМИ за заблуда на бедния ограбен в прехода «електората» като например:1. Стр. 10 същия брой, Статия: ДЯНКОВ:»Ставаме по богати от гърците до 5 г. , гоним Европа»;2. Стр. 14 : - в-к Труд, петък, 16. 11. 2012г, Статия: „Българинът богатее въпреки кризата”!

2 + 4 - !
2-те Българии!,

2-те Българии, 19/11/2012 - 17:25 ”!~~~ИЗВОДИ~~~:1. Казаното от Дянков пред СМИ как ще изпреварим гърците които понастоящем имат 1000 лева минимална пенсия без тавани и 1200 лева минимална заплата при това изречено от устата на финансовия министър е несериозно. По скоро лозунг, смешно и жалко на фона на реалната действителност за мизерстващия обикновен българин. 2. А другото кой богатеел такива като Марковска разбира се, крадци, далаверажии и забогателите от грабежите в прехода. ЕТО ГО «КОМУНИЗъМА» ПОСТРОЕН ОТ НЯКОИ, ИЛИ ПО СЕГАШНО МУ ОЩЕ ГО НАРИЧАТ:- ПЪТ НА «СВЕТЛОТО КАПИТАЛИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ». Останалото без значение, като например имотите на Марковска в София други градове в страната и по Черноморието дори. Без съмнение прехода роди БЕДНА ОЛИГАРХИЧЕСКА ДЪРЖАВА с ограбено бедно и болно население. Това е България днес за съжаление, чийто стандарт на живот на населението е по нисък дори от този в Папуа и Нова Гвинея. . . . . . . . . . . Е. . . ? Да продължавам ли как софраджиите уредили

2 + 5 - !
2-те Българии!
Е. . . ? Да продължавам ли как софраджиите уредили себе си и защо ГЕРБ хвърлил всичко живо в АТАКА и яростно напира към властта? Какъв ГЕРБ, какви 5 лема бе заблуден Народа. Изберете си ги и живейте като скотове. . . . . София, 1. 1. 2013г.
.
леле, леле. . . , край на форума. Какво да пише човек, като нямо за какво?Това че ГЕРБ щял да спечели и като спечели какво? Да не би пенсиите и заплатите на обикновените хора да скочат? Шъ стане на Свети Мукавей. Впрочем едно изключение. Понеже ГЕРБ са дискриминатори лъжци, тези изроди смятат от 1. 1. 2014 година да пуснат ПЕНСИИТЕ БЕЗ ТАВАНИ. Разбирай по 4000-5999 лева пенсии обаче само за техните хора. Сиреч ТЕЗИ които се пенсионират след 1. 1. 2014г. За СТАРИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ТАВАНА НА ПЕНСИИТЕ ОСТАВА. Каква справедливост Божееееее, Бахги урудите!Новите , техните пенсии са БОГОВЕ, а старите пенсионери -простосмъртни. Това е ГЕРБ, това е положението.
Божеееееееее
Боже, каква простотия Как можеш, господи, да ни наказваш така. Ние ли сме най-грешните на този свят, та нареди да се пръкне точно в нашата страна толкова гаден човек и лъжец БойкоБорисов?На колко социологически агенции тиквата е платил милиони, за да нагласят процентите както той ги иска. И простия народ като гледа си казва, по-добре да гласувам за Бойко, за да не дойдат на власт комунистите пък те същите, тяхната челяд, че даже по зле. Продажни социолози и продажни журналисти.
.
бах. . . мааму.
ИСТИНАТА!,

Топ 10 на печалните демографски събития през 2012г. 1. Българското население намаля под 7 милиона, колкото беше през 1947г. 2. Броят на новородените бебета е спаднал за последните две години с 17, 5%. 3. По смъртност на населението(14, 32‰)България зае първо място в Европа. 4. Вече имаме 183 напълно обезлюдени села-фантоми. 5. В 1398 градове и села(26, 2% от всички селища) етническите българи вече са малцинство 6. България е европейски шампион по безработица (официална 11%, реална 25%). 7. Разходите от бюджета за издръжка на циганите станаха 3, 2 милиарда лева. 8. Нарастват социалните конфликти - блокадите; масовите протести са с 21% повече от 2011г. 9. По благополучие (Wellbeing) падаме на 140-то място, между Чад и Сенегал, от 155 страни. 10. Намалява интелигентността на нацията (National IQ Scores). Вече сме чак на 47-мо място.

1 + 7 - !
Ива
Как няма да има, като плаща.
Психотерапевт!,

Има някакво кретенясване на хората. Не е нормално мутра с улично възпитание и манталитет, свикнал да пребива и управлява със страх, да управлява държавата ни и тя да бъде нормална. Видя се за 4 години докъде я докара. Имаше тотален отказ от управление и Борисов затова по цял ден се шляеше из страната все едно че открива обекти, а всъщност от страх не влизаше в кабинета си, защото не знае какви управленски решения да взема. Интересите му са само пари, пари и пак пари. И като стара печена мутра дори завидя на спестяванията на хората и защото нямаше как да им ги гепи, ги обложи с данък. Нещо повече ГЕРБ са само Цветанов и Борисов, а те се насират при мисълта, че може да не управляват и изпаднат на улицата. Да, ама там вероятно ги чакат същите изненади, с каквито те дариха бая народ, защото номерата на улицата са едни и същи.

3 + 10 - !
Читателка до 21:01
Това не е злословене, защото са факти, ама тъпия ти мозък не ги схваща и разделя тези неща. За съжаление селяндурщината, подобия на доктора Стоев и такива като теб заливат София и тя затова заприличала на гробище. Ей такива миризливци като теб и доктора с лъжите и лицемерието я докараха до това положение.
ИСТИНАТА!,

Топ 10 на печалните демографски събития през 2012г. 1. Българското население намаля под 7 милиона, колкото беше през 1947г. 2. Броят на новородените бебета е спаднал за последните две години с 17, 5%. 3. По смъртност на населението(14, 32‰)България зае първо място в Европа. 4. Вече имаме 183 напълно обезлюдени села-фантоми. 5. В 1398 градове и села(26, 2% от всички селища) етническите българи вече са малцинство 6. България е европейски шампион по безработица (официална 11%, реална 25%). 7. Разходите от бюджета за издръжка на циганите станаха 3, 2 милиарда лева. 8. Нарастват социалните конфликти - блокадите; масовите протести са с 21% повече от 2011г. 9. По благополучие (Wellbeing) падаме на 140-то място, между Чад и Сенегал, от 155 страни. 10. Намалява интелигентността на нацията (National IQ Scores). Вече сме чак на 47-мо място.

2 + 7 - !
Всяка една политическа сила, свързана дори минимално с миналото е обречена на отхвърляне и дори омраза - БКП, БСП, ДПС, ДБС, НДСВ, са вече само зомби, кръвопийци и нищо друго! Те просто подценяват Негово Величество НАРОДЪТ. Копуват гласове, изнудват етноси и прочее! Бог да пази България (Ама до кога ще чакаме друг да ни свърши работата, едва тогава ще си заслужим свободата)! Амин!
Гошо
На комунделите винаги това им е била мечтата - да отвратят хората и така с ниска избирателна активност и вярно ядро пак да се докопат. . . Всъщност рационалният въпрос днес е коя от малките десни партии за бъде вкарана в парламента, за да управлява с ГЕРБ и да ги контролира - малко или повече. ДСБ, СДС или РЗС. Трябва да се прецени шанс и полезност и да се обедини организиран вот.
11
Само да ви напомня, че на президентските избори през 2006г. когато Сидеров се изправи срещу Първанов, всички партии без Атака гласуваха за Първанов, включително и ГЕРБ и Иван Костов. Правете си сами изводите за тогавашните позорни избори. А оттогава положението не се промени, а стана далеч по- лошо въпреки и членството ни в ЕС и НАТО, а освен това държавността ни е почти окончателно разложена. Допуснахме партия като ДПС, направлявана пряко от чуждо разузнаване и интереси- турското да определя съдбините ни. После пак идете и гласувайте за тези партии, които подкрепиха Първанов и чакайте нещо да се промени към по- добро.
?,

Тогава ГЕРБ мисля че го нямаше. . .

3 + 0 - !
Гюро Михайлов
Щета след щета! Това е след управлението на ГЕРБ! И най- голямата: децата не знаят какво е ”Записки по българските възстания”, но знаят какво е „Записи от село Банкя”!? Герберерастия. Айде- нЕма нужда!
Гюро Михайлов
В ГЕРБ разбират феърплея като мутрите – само когато е в техен интерес.
слав,

Между "братя" Галеви и "братя" Борисови не виждам разлика. Кого анализирате г-н Минчев?Анализите Ви звучат като тези в паузите на футболните мачове от нашето първенство.

1 + 6 - !
vringe
всички в бълХария са пу. ки. щом като не могат да разберат, че между бсп, герб, дбг, рсз и др. подобни няма разлика, а твърде много прилики, като при близнаците, нека сами на себе си се сърдят. или радват. защото те може би харешсват тоа което ги заобикаля всеки ден в царството на простаците бълХария. на времето не са казали - българите прусаците на балканите, а българите са простаците на балканите. цялата история след това го доказва, ама българите нали обичат сами себе си да лъжат. какво повече да обясняваме?
GO6KO
KAKTO VINAGI DOBRE E DA SE 4ETE MIN4EV. VSE PAK DOBRE E DA SE ZNAE 4E AZ I DESETKI MOI POZNATI I RODNINI 6TE GLASUVAME ZA GERB NE ZA6TOTO SA MI TOLKOVA SIMPATI4NI, A ZA6TOTO SME PROTIV BELENE
гъци-гъци,

кога излезе от кочината и пак почна да грухтиш?

1 + 1 - !
пепа
Martin Strong · Follow · Top Commenter · Munich, Germany Стига сте надували дудуците, да ни занимавате с лъжи и недоказани обвинения! Занимавайте се с ФАКТИ! Данните от БНБ не са тайна, ако журналистите и Прокуратурата се поразровят и позаинтересуват!: По времето на своето управление Тройната коалиция е взела 23 милиарда заеми, с които си е подпомагала бюджета. Би било интересно да се види къде са отишли тези пари, между-впрочем. Външен дълг в милиарди по данни на БНБ: 09/2005 - 14. 264. 06/2009 - 37. 171. === 02/2013 - 37050. Както се вижда ГЕРБ не само не са взимали заеми, но и са плащали по заемите взети от БСП/ДПС/НДСВ. Само лихвите по този дълг са над 1. 73 милиарда годишно, което за 4 години е близо 7 милиарда. Е, 4 от тези милиарди можеш да приемеш, че са от резерва, а другите - от заплатите, пенсии и т. н. Някой от Прокуратурата например, ще попита ли Тройната Коалиция къде са отишли тези пари?
победител
САМО ГЕРБ!!!!
Анадолски привет!,

ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ТУРСКО ГЕРБЕРСКАТА ДРУЖБА. Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се е обадил вчера вечерта на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да му пожелае успех на изборите, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Бившият министър на културата турчина Вежди Рашидов, който е трети в листите на ГЕРБ в Пловдив, е превеждал, уточниха пиарите на партията. Ердоган се е обадил на Борисов като приятел. Наричал го е приятелю, братко. „Те имат едно обръщение да се наричат „моят брат”. Обаждането беше много топло”, коментира Рашидов пред агенция “Фокус”. Ердоган попитал Борисов как е и му е пожелал успехи. Той посъветвал Борисов да направи всичко възможно изборите да са честни както в Турция, така и в България.

2 + 1 - !
Я
Тая свиня пак е езлязла от кочината и пак грухти за еничарите-гербаджии - както са му платили, така ще грухти.
дебелашки
ОГИ. . . огняне . . . . Минчев!!!???цветанов ли крепиш. . . или боко тиквата . . . до там ли я докара. . . или забрави как ги изгониха от власт. . . с КАМЪНИ!ХОРА СЕ САМОЗАПАЛВАХА. . . ТО БИВА БИВА АМА ТОВА Е ИЗВЪН ПЪТЯ.

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Вивалди - четирите годишни времена

ВРЕМЕТО

времето в София София

+18°

+30°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+23°

+30°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+23°

+31°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+21°

+34°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+21°

+33°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+21°

+35°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах