Реклама / Ads
59| 13547 |02.05.2013 ПОЛИТИКА

А. Тодоров: Даниел Вълчев и Галина Маринска са източвали най-голямата фирма на Първо главно

.
Политологът Антон Тодоров
Съветът на Тукидид „Очаквай неочакваното“ е в сила и в тази кампания. С тези думи политологът Антон Тодоров коментира предизборните скандали от последните дни. В западните държави такива скандали обръщат изборите, посочи той.
 

Тодоров, който преди две седмици представи книгата си “Задкулисието на прехода – Меглена Кунева” разкри, че предстои издаването на такива книги за всички знакови политически лица. Планирано било поредицата да бъде на пазара преди изборите през юли. „Това че изборите станаха предсрочно, не е мой проблем“, каза той. За 10 дни се продали 3 хил. броя от книгата, похвали се той в предаването „Лице в лице“ на bTV.

Тодоров първо се захванал с партията на Кунева, защото „хората които подготвиха този проект са тези, които са отговорни за най-големите злини на прехода“. „Аз съм десен избирател. Не искам десният вот да отива при червени кукувици“, сподели той опасенията си.

Тодоров посочи едно от основните лица в „България на гражданите“ - Даниел Вълчев. Той разполага с информация, че Вълчев и Галина Маринска, чрез фирмата „А и В консултинг“ са източвали най-голямата фирма на Първо главно с фактури за несъществуващи проекти за радио и телевизия. По думите на Тодоров, Вълчев е „човек, който е бил с Емил Кюлев в няколко фирми“.

На въпроса защо прави тези разкрития преди изборите, политологът отговори: „Проблемът е, че не се казва когато трябва. След изборите на 12 май няма да има значение“. „За да може хората да не правят неинформиран избор, трябва да бъдат информирани“, добави той и пое ангажимент в следващата седмица да направи публично достояние всички документи, с които разполага.

По отношение на работата на Сотир Цацаров той каза, че „надминава в някаква степен очакванията като еманципация“. Прокуратурата си следва законови правила. „Дори малко инициатива да предприеме, каквото и да направи, веднага го атакуват“, каза той за главния прокурор.

Според Тодоров, сега десни партии няма. „Освобождава се място. Гласуват за който им падне. Щурат се. Гласуването за такива лилипути като СДС и ДСБ е безнадеждно“, смята той. Прогнозата му за изхода от изборите е, че ще има лек превес на ГЕРБ, но в никакъв случай партията няма да сформира второ правителство и Бойко Борисов няма да е министър-председател.

Икономистът и анализатор Кольо Парамов пък направи анализ на случващото се в БСП. Според него не червената партия, а олигарсите, които се опитват да я контролират, стоят зад последните предизборни скандали. Той прогнозира, че същите хора, които нарочно тикали Сергей Станишев на преден план и направили тази сложна комбинация, след 25-30 дни сами ще бъдат ударени от нея.

За БСП Парамов прогнозира около 40 депутата в новия парламент. Според него, не Сергей Станишев е задал тона на кампанията. „Станишев е една кукла на конци“, смята той и посочи, че ако партията изгуби драстично изборите, същите олигарси ще сложат Георги Първанов на негово място.

„Той не се усеща, че успоредно като даваш информация по отношение на бившия министър-председател, много повече ще падне в капана той, отколкото самият Бойко Борисов“, смята Парамов. Борбата в ляво е много жестока, защото там стана цялостното преразпределение на всичките пари в България, добави той.

„Аз смятам, че другата седмица ще се ожесточи ситуацията. И призовавам големите политици, които днес управляват България, да бъдат по-реалистични“, каза той. И допълни: „Интригата, която ще реализират като сплетня, няма да им донесе кой знае какъв голям успех“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 7453 |28.11.2012 Яне Янев: Даниел Вълчев е болонката на Станишев . 91| 11297 |09.04.2012 И Даниел Митов подаде оставка от ръководството на ДСБ . 30| 6227 |19.04.2011 Д. Вълчев не ще да е кмет; иска престола в НДСВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads