Реклама / Ads
4| 6954 |09.05.2013 НОВИНИ

ЛИДЕР и БЛС подписаха договор за за общи принципи и действия в здравеопазването

.
Васимир Радулов и д-р Цветан Райчинов
Партия ЛИДЕР, подкрепена от НИЕ и БНД, и Българския лекарски съюз (БЛС) подписаха договор за общи принципи и действия в здравеопазването в рамките на мандата на 42-то Народно събрание. Споразумението беше подписано от страна на Лекарския съюз от неговия председател д-р Цветан Райчинов, а от страна на ЛИДЕР от г-н Васимир Радулов, председател на БНД и кандидат за народен представител в листата на Л
 

Споразумението се предлага от БЛС към всички политическите сили, които се очаква да участват в законодателната и изпълнителната власт в следващия мандат. Подписването на договора с ЛИДЕР беше предшествано от предварителна среща между ръководството на Съюза и доц. Борислав Великов и представители на партията, проведена на 23 април. Тогава бяха обсъдени основните принципи на предлаганото от БЛС споразумение и беше представен документ, съдържащ в рамките на 10 страници основните приоритети на ЛИДЕР за реформа в системата на здравеопазването.

След запознаване с водещите реформистки мерки, предлагани от двете страни и съгласуване на общите предложения за съвместни действия в рамките на следващия мандат беше изготвен финалният вариант на договора. 

На днешното подписване на договора за общи действия между БЛС и ЛИДЕР д-р Райчинов заяви, че ще "ангажира всички основни партии, за да може заедно да изработим здравна стратегия, която гарантира здравето на нацията. И освен това да има сигурност, че парите за здраве няма да бъдат отклонявани повече”.

На свой ред г-н Радулов изрази позиция на партията: „Поемаме ангажимента да си сътрудничим, защото никой по-добре от БЛС не знае какво трябва да се направи, за да се реформира системата на българското здравеопазване. ЛИДЕР има политическа воля за предприемане на нужните реформи, които макар да изискват болезнени стъпки трябва да бъдат извършени, за да получат най-накрая българските граждани качествено здравеопазване на европейско ниво!”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5052 |07.05.2013 Лидер: Икономическият растеж е единствената гаранция за просперитета на българите . 2| 6238 |07.05.2013 Лидер подкрепи проект за пълно преобразяване на Паметника на дружбата . 3| 5083 |07.05.2013 ПП ЛИДЕР ще предложи следващия парламент да изпълни завета на Апостола . 4| 5032 |03.05.2013 ЛИДЕР подкрепя родното производство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads