Реклама / Ads
29| 5198 |09.05.2013 НОВИНИ

Австрия обеща на БСП подкрепа за инвестициите и подобряване имиджа на България

.
Коалиция за България ще получи подкрепа за увеличаване на външните инвестиции и подобряване имиджа на България в Европа. Това гарантира държавният секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия Андреас Шидер по време на срещата му с водачът на листата на Коалиция за България в Бургаска област Димчо Михалевски
 

  В присъствието на посланика на Австрия в България н.пр. Герхард Райвегер и кандидат-депутатите от КБ Христо Монов, Атанас Зафиров и Мартин Павлов е обсъден австрийският опит за овладяване и намаляване на  младежката безработица, както и за изграждане на подкрепени от държавата професионални образователни центрове с високотехнологично оборудване за квалификация на кадри.
 

Михалевски и Шидер се договориха за активно взаимодействие в реализацията на конкретни и практически насочени инициативи за привличане на инвестиции в България, създаване на работни места и ръст на доходите на хората. Участниците в работната закуска предложиха практически насочен и тесен контакт с австрийски инвеститори,  на базата на реални инвестиционни намерения за строеж на нови предприятия в България.
 

На срещата бе коментирана и спешната необходимост от подобряване имиджа на България в чужбина след последните скандални разкрития, поставящи под съмнение правовия ред и ефективността на съдебната система.
 

Димчо Михалевски е категоричен, че България ще ползва опита на Австрия за овладяване на младежката безработица. „БСП има конкретна програма за реализиране на младите хора, чрез гарантирано първо работно място, която се финансира с европейски средства”, заяви лидерът на листата на Коалиция за България.
 

Коментирана бе и полезната инициатива за изпращане на австрийски пенсионери на почивка в Бургаска област. Договорено бе увеличение на туристите от Австрия, което ще доведе до ръст на туристите в южното Черноморие и увеличаване на приходите за българския бизнес.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5496 |09.05.2013 Инж. Милен Спасов: Не вярвам на обещания, ЛИДЕР ми помогнаха . 33| 5399 |08.05.2013 Гюнтер Огрис: В Австрия партиите имат пълно доверие в преброяването . 7| 4912 |08.05.2013 Бизнесът: Обещанията не са подплатени с конкретни мерки . 53| 7165 |07.05.2013 Корнелия Нинова обеща достъп на малкия и среден бизнес до обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads