Реклама / Ads
23| 9546 |28.05.2013 НОВИНИ

Безобразие! Пак нападнаха екип на Спешна помощ

.
На мястото на инцидента Източник: Булфото
Нов инцидент с екип на Спешна помощ през последните дни хвърли в ужас медицинските среди. Лекарите, отзовали се сигнал за припаднал мъж, бяха нападнати брутално от сина на пострадалия.
 
Наложи се полицаи да усмирява развилнялия се мъж. Екипът на Спешна помощ е спасил пияния мъж на трамвайна спирка пред МОЛ в София. Линейката пристигнала на мястото на инцидента на 12-а минута след получаване на сигнала за припаднал човек. Въпреки символичния протест днес, медицинският екип успял бързо да окаже помощ на нуждаещия се. Синът на пострадалия, също във видимо нетрезво състояние, започнал да обижда лекарите и да им налита. Накрая се опитал да удари един от тях. Намесели се очевидци и извикали полиция.


Бащата е откаран в болница за допълнителен преглед.

Инцидентът се случва броени дни след като в кв. “Овча купел” нападнаха лекар и медицинската сестра. Те дошли по сигнал, че момиче е със затруднено дишане и в опасно състояние. Пияните роднини и приятели на тийнейджърката се опитали да душат лекаря и ритали медсестрата. Случаят предизвика остри реакции от страна на медицинската общност за това доколко е гарантирана безопасността на екипите. Организирана бе и протестна акция в защита на Спешна помощ.

Днес временната парламентарна комисия по правни въпроси прие единодушно на първо четене четири законопроекта за промени в Наказателния кодекс. С тях към групата на защитените професии се прибавят членовете на медицински екипи.

 

Малък коментар: Медик, е най-хуманната професия, в това няма спор. Толкова ли сме се побъркали, че посягаме точно на  хората, които въпреки униженията и нищожното заплащане продължават да с грижат за нас във всякакви ситуации. Това, което се случва с екипи на Спешна помощ е отвратително! Трябва нападателите да бъдат съдени по бързата процедура и строго. Всички знаем, че има и случаи на лекарски грешки и недоглеждания. Те, слава Богу, са изключения. Болшинството от хората с бели престилки правят и невъзможното, за да защитават не само професионалната си чест, но преди всичко нас, когато сме в нужда. Да им отдадем заслуженото.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5717 |25.05.2013 Пребиха екип на Спешна помощ в София . 8| 5918 |21.04.2013 Нападнаха български туристи със сълзотворен газ . 56| 8002 |07.01.2013 Бойко Станкушев за Frognews: БНТ участва само със снимачен екип . 23| 5778 |24.08.2012 Цветанов: Част от екипажа на кораба е замесен в трафик на кокаин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads