Реклама / Ads
63| 12045 |30.05.2013 НОВИНИ

ГЕРБ възмутени от Делян Пеевски, пишат декларация

.
Делян Пеевски Източник: Булфото
Парламентарната група на ГЕРБ излезе с декларация срещу вчерашното поведение на депутата Делян Пеевски.
 
„ПГ на ГЕРБ остро възразява срещу безпрецедентно унизяване на българското Народно събрание. По време на вчерашното заседание, един български депутат си позволи да заплашва един народен представител в лицето на Цветан Цветанов. Лицето Делян Пеевски пропадна дотам, че да отправя заплахи под формата на нецензурни думи.

Това каза народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, предаде Фокус.

„Това се случи пред българския патриарх, чуждестранните посланици. Нервите на новите управляващи не издържат на напрежението и безпрецедентни заплахи са поредното доказателство колко опасни са тези хора за демокрацията. Дори Лютви Местан не успя да успокои питомника си. Защо, г-жо Манолова, този път не бяхте коректив, от страх ли позволихте такова гангстерско поведение? До Манолова стояха Миков и Бисеров. Миков, срам ли ви е от това поведение? Дължите отговори на тези въпроси”, заяви Караянчева.

„С поведението си Пеевски демонстрира неуважение към Конституцията. Подобно поведение е абсолютно недопустимо за народен представител и поставя тройната коалиция в сериозно противоречие с европейските ценности, заплашва катастрофално цялостното развитие на демокрацията в България. Очакваме ръководствата на ДПС БСП и Атака да вземат незабавно и категорично отношение.

Отправяме въпрос към Сергей Станишев как се вписват ругатните в ценностите на ПЕС? Лютви Местан, Сергей Станишев и Волен Сидеров да реагират на погазването на парламентаризма от Пеевски. Призоваваме българската прокуратура да се разграничи от изявленията на Пеевски”, добави Цвета Караянчева.

Припомняме, че в сряда ексминистър Цветанов заяви от трибуната на НС: „Когато имах една среща, когато бях министър на вътрешните работи, с главния прокурор – тогава учудващо за мен дойде Делян Пеевски и това е силата и стилът, по който решихте изборите на 42-то Народно събрание".

 

Пусни видео
Пеевски не остана длъжен и отвърна: ” Г-н Цветанов, обърнете се да ви кажа – вие вадите много лъжи, но тепърва ще излиза вие с колко криминално проявени лица сте се срещали. Това ви го обещавам! Но аз няма да се занимавам с вас. С вас ще се занимава правораздавателната система”.
Цветанов отправи критики и към лидерът на ДПС Лютви Местан, който също реагира остро.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 95| 5625 |28.05.2013 Борисов: ГЕРБ утре няма да се регистрира в парламента . 55| 5118 |28.05.2013 Станишев: Надявам се "Атака" да не последва примера на ГЕРБ . 57| 8247 |27.05.2013 Ексдепутати от ГЕРБ: Ширеха се рекет и контрабанда . 45| 6119 |26.05.2013 Лиляна Павлова: Някой ден може да има коалиция между ГЕРБ и БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads